anatemka 25.09.04, 23:52 lecze i leczę moje dziecko z powodu glistnicy a każde kolejne badanie kału to: jaja obecne! Jak naturalnie wspomóc terapię? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arecibo1 Re: glisty 26.09.04, 08:41 Moze to? "Zaparcia Wrzucić na pół litra wrzącej wody 3 duże łyżki pełne zmielonych orzechów włoskich oraz 3 łyżki suszonych kwaśnych moreli; gotować przez 15 minut. Pić 3-4 filiżanki gorącego płynu. Przepis ten jest szczególnie dobry dla ludzi jedzących wiele mrożonek. Polecany napój odbudowuje florę bakteryjną jelita grubego. Pasożyty Przepis jak w przypadku zaparć, plus l łyżeczka do herbaty mielonego imbiru - pasożyty nie wytrzymują takiego zalkalizowania środowiska. Przy robaczycy stosować przez 12 dni, po czym dokonać kontroli laboratoryjnej. Jeśli pasożyty .dalej są, powtórzyć kurację. Można też polecić imbir z lukrecją. UWAGA: Należy być ostrożnym ze stosowaniem imbiru (szczególnie przy dłuższej kuracji) w przypadku chorób z nadmiaru jang metalu i drewna np. stanów zapalnych skóry, oczu, dróg oddechowych, migdałków, wątroby, itd. - może to nasilić objawy tych chorób." Poza tym sa ziola na "wszelkie zarobaczenie", Vernikadis od ojca Grzegorza. Wiem ze na lambie dzialaja. Do kupienia w domach przyparafialnych albo tu: nr 0 33 861 25 08 ale w domach byloby ze 2-3 razy taniej. Odpowiedz Link
very_martini Re: glisty 26.09.04, 19:48 Pestki z dyni, 250 gr na noc, wszelkie robactwo ich podobno nienawidzi 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link
mersi31 Re: glisty 18.01.14, 15:25 I tak dobrze ze wychodza w kale jaja masz przynajmniej pewnosc, ze jeszcze sa w innym watku ktoras pisala 6 razy leczyc co 12 dni pyrantelum wszyscy. Ja narazie u moich 2 razy pyrantelum i w badaniach kalu nic nie wychodzi i teraz nie wiem czy sa czy ich nie ma,a lekarka uwaza ze nie ma i nie przepisze wiecej pyranelum bo nie ma podstaw. Odpowiedz Link
laura988 Re: glisty 22.01.14, 12:31 Ja polecam orzech czarny (w kroplach albo w tabletkach np. z coral club) Odpowiedz Link
satellite78 Re: glisty 31.03.14, 11:09 witam, cała rodzina musi się odrobaczyć, babcie i dziadkowie też, bo może wy się odrobaczacie a potem i tak łapiecie. może spróbujcie wytępić je biorezonansem, plus pestki z dyni, dobre też lewatywy polecane przez Lalima z Krakowa. Homeopatia tez by wsparła organizm w walce z pasożytami np. krople reckewega, czy inne zalecone przez homeopatę. czarny orzech jak najbardziej np. ten w proszku z Natvita . polecam Odpowiedz Link