elpasz Re: Naturalne witaminy i minerały 13.03.06, 09:01 A może potraficie mi wskazać konkretne firmy produkujące wymienione przeze mnie preparaty, może ktoś z Was brał któreś z nich. Odpowiedz Link
mariuszowydom Re: Naturalne witaminy i minerały 07.08.19, 14:19 Zobacz sobie na sklep.yango.pl/ - naprawde dobre naturalne suplementy, a cena w porzadku. Mam od nich multiwitamine dla kobiet, a synowi kupilam ta dla dzieci. Naprawde czuje roznice w samopoczuciu Odpowiedz Link
elpasz Re: Naturalne witaminy i minerały-wit B1 14.03.07, 08:23 Czy jakaś firma produkuje wit B1 -naturalną Odpowiedz Link
karol.walc Re: Naturalne witaminy i minerały-wit B1 14.03.07, 14:29 elpasz napisała: > Czy jakaś firma produkuje wit B1 -naturalną Naturalna witamina B1 występuje wszędzie, a szczególnie dużo jest jej w tkankach aktywnych metabolicznie (wątroba, serce), a także w: produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe - groch, fasola oraz drożdże, orzechy, słonecznik, ryby, owoce i warzywa. Tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż, dlatego też procesy technologiczne polegające na łuskaniu i polerowaniu zubażają mąkę w tę witaminę. Także enzym obecny w surowych rybach: tiaminaza rozkłada tiaminę. Firmy chemiczne produkują jedynie sztuczną witaminę B1, niezależnie co piszą o tym w swoich reklamach. Odpowiedz Link
elpasz Re: Naturalne witaminy i minerały-wit B1 15.03.07, 07:14 W jakich produktach występuje witB1 wiem-nie tego szukam. Odpowiedz Link
are.1 Nota moderatora 14.03.07, 10:46 W tym watku brali udzial w dyskusji pewni handlarze, ktorzy juz wielokrotnie byli wypraszani z forum. Wykluczylem ich z dyskusji. Odpowiedz Link
pszcz_olka Re: Naturalne witaminy i minerały 15.10.15, 15:42 W zakresie witaminy C to naturalna jej forma jest dostępna w preparatach przygotowywanych z roślin i owoców, będących naturalnym źródłem tej witaminy. Sztuczna to kwas askorbinowy produkowany w laboratorium chemicznym. Koszt witaminy C w postaci syntetycznego kwasu askorbinowego jest niski, a preparaty oparte na ekstraktach z roślin są droższe. Na stronie preparatu naturalnego [url=http://naturalnawitaminac-olway.pl/naturalna-witamina-c-lewoskretna-witamina-c/] Witamina C-olway[/url] możesz doczytać o zagadnieniu budowy lewo i prawoskrętnej związku jakim jest kwas askorbinowy. Odpowiedz Link
anna19601986 Re: Naturalne witaminy i minerały 02.05.17, 21:51 Chcesz uzupełnić minerały w organizmie z najlepszych źródeł? Tutaj artykuł, jak dobrze kupować suplementy mineralne www.lifelinediag.eu/skuteczne-uzupelnianie-mineralnych-niedoborow-czyli-jaki-suplement-wybrac/ tak, żeby były jak najwyższej jakości i też jakie są to suplementy Odpowiedz Link
kamcia8989 Re: Naturalne witaminy i minerały 12.10.17, 11:29 Ja smiało mogę polecic firmę zdrowie-z-natura.pl nie są te ceny zawyżone mają duży wybór i dodatkowo mają porady lekarza holistyka. Polecam jak naj bardziej !! Odpowiedz Link
omatio Re: Naturalne witaminy i minerały 01.12.17, 23:26 Zobaczcie jakie cuda zawiera w sobie (pszczeli) pyłek kwiatowy: kializer.com/1DLc (zauważyłem u siebie że przekierowania z tego forum nie działają,wtedy trzeba skopiować link). Odpowiedz Link
pomocna1234 Re: Naturalne witaminy i minerały 06.03.18, 13:25 ja z calego serca polecam ta firme bit.ly/2HbQxQd Odpowiedz Link
nowamama3191 Re: Naturalne witaminy i minerały 25.08.18, 22:40 Ja polecam formeds, mają niezłe ceny i przede wszystkim dobry certyfikowany produkt: Multiwitamina - witaminas.pl/sklep/witamina/multiwitamina-bicaps-multi-witaminas/ B complex - witaminas.pl/sklep/witamina/b-complex-b1-b2-b3-b4-b5-b6-b7-b8-b9-b10-b12-bicaps-b-complex/ vit 3 - witaminas.pl/sklep/witamina/witamina-c-kwas-l-askorbinowy-1-000-mg-1-250-bicaps-c-1000/ cynk - witaminas.pl/sklep/skladniki-mineralne/cynk-bicaps-zinc-witaminas/ selen- witaminas.pl/sklep/skladniki-mineralne/selen-w-kapsulkach-bicaps-selenium-witaminas/ Odpowiedz Link
ekarolna84 Re: Naturalne witaminy i minerały 06.05.19, 10:20 Generalnie to ciężko powiedzieć co to jest naturalny kwas foliowy, czy jakakolwiek inna naturalna witamina. Naturalne to są owoce i warzywa i to od nich należy zacząć uzupełnianie ewentualnych niedoborów. Osobiscie przestrzegałbym przed kupowaniem zestawów witaminowych tylko wlasnie biore tylko takie witaminy i minerały których mi akurat brakuje. Czy przez cały rok jest to u mnie witamina D3, a np. latem jak duzo biegam i jezdżę na rowerze i mam sporo skurczów dodaję magnez o dobrej wchłanialności. Ostatnio trafiłem na firmę polską firmę Aliness produkująca dobre suplementy i mogę ją z pewnością polecić www.fitness-food.pl/81-witaminy Radziłbym uważac na produkty całkiem nieznanych firm, produkty tanie i takie dostępne przy kasach w marketach, bo tam witamin jest co kot napłakał. Odpowiedz Link