Dodaj do ulubionych

Dr Furduj - irydolog???

26.04.07, 12:18
Swego czasu bywalam u irydologa - ziololecznika - dietetyka ;), dr. Furduja,
Ukrainca (chyba). Przyjmowal w W-wie na Zoliborzu (ul. Fontany) i chyba w
Koninie, ale w W-wie pod tym adresem/tel. juz nie urzeduje.
Moze ktos go zna i wie, gdzie teraz przyjmuje? I czy w ogole gdzies
przyjmuje???
Bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje.
Obserwuj wątek
    • utopia7 Re: Dr Furduj - irydolog??? 21.06.07, 02:04
      Jezeli nie znajdzisz polecam innych czolowych
      "zawodnikow"
      dr Wladimir Bondarczuk 022-826-68-68
      lub
      dr Marek Bardadyn
      022-839-70-44
      833-71-18
      To obecnie czolowka w Polsce.
      • mon-ya Re: Dr Furduj - irydolog??? 21.06.07, 14:03
        O Bardadynie duzo slyszalam i czytalam (=> Zwierciadlo), o Bondarczuku nie.
        Mozesz napisac cos wiecej? Gdzie przyjmuje, jakimi metodami leczy, ile kosztuje
        wizyta? Leczylas sie u niego?
        Bardzo Ci dziekuje za te namiary, na pewno skorzystam.
        m
        • utopia7 Re: Dr Furduj - irydolog??? 23.06.07, 01:39
          Jezeli pytasz jakimi metodami leczy to znaczy ze masz problem.
          Innym jest....Irydolog najczeciej przepisuje ziola,czy leki
          homeopatyczne.To najczesciej o wiele za malo.Natomiast irydologia
          daje w miare trafna diagnoze jezeli sie naprawde do tego przysiadzie.
          Wladimir Bondarczuk jest zapewne w czolowce.Napisal kilka ciekawych ksiazek
          a co najwazniejsze ma w miare dobry sprzet,czyli irydoskop,lampe szczelinowa
          i to w miare porzadny sprzet.Rowniez lata praktyki.
          Powinnas go dorwac w W-wie tel 022-826-68-68
          Krakow 012-413-35-65
          Powodzenia.
          • mon-ya Re: Dr Furduj - irydolog??? 26.06.07, 13:11
            Doskonale wiem, ze irydologia to tylko metoda diagnostyczna, ale zwykle
            tacy "magicy" proponuja jakies rozwiazanie na wypatrzone w oczach dolegliwosci,
            wiec dlatego pytam... A moje dolegliwosci sa z rodzaju light, bardziej mi
            chodzi o oczyszczenie i "wyregulowanie" organizmu pod kontrola. Mam nadzieje,
            ze na zadne bardziej skomplikowane zabiegi sie nie kwalifikuje ;)
            Wspomniany wyzej dr Furduj przypisywal oprocz ziol i diety jeszcze akupunkture,
            a nie stosowal homeopatii. Ale znam przypadki, kiedy natychmiast wyganial
            pacjentow do specjalistow - konwencjonalnych lekarzy.
            Na mnie jego metody dzialaly rewelacyjnie, szybko mialam widoczne efekty
            kuracji, a czulam sie po tym jak nowa. Dlatego szukam kogos w ten desen...

A ten telefon do Bondarczuka w W-wie jest "tymczasowo niedostepny" :( Bede
            probowac dalej.
            • utopia7 Re: Dr Furduj - irydolog??? 12.07.07, 02:23
              To troche wyjasnia sprawe.Magikow znajdziesz w kazdej
              dziedzinie a w tzw medycynie alternatywnej sie od tego roi.
              Czy sprobowalas zastosowac cos z Malatowa "Oczyszczanie organizmu"?
              Mysle ze jest to b.przydatna ksiazka.Jest tam kilka ciekawostek.
              Wspanialym uzupelnieniem jest rowniez ksiazka prf A.Ozarowskiego
              "Ziololecznictwo" wyd dla lekarzy.Tam recepty niekiedy bija skutecznoscia
              przepisy Ks.Klimuszki.Zapoznaj sie z linkami na temat rzeczywistego
              dawkowania Vit C,ect,ect.
              Pozdrawiam
    • grycan1 Re: Dr Furduj - irydolog??? 21.06.07, 20:00
      A cóż może z tęczówki wyczytać irydolog, skoro jej wygląd nie zmienia się w
      ciągu całego życia tak samo jak odciski palców ? Czy można diagnozować chorobę z
      odcisków palców ? Przecież żadna choroba nie ma wpływu na wygląd odcisków palców
      ani tęczówki.
      • utopia7 Re: Dr Furduj - irydolog??? 23.06.07, 01:32
        grcan1

Jako irydolog,kiedys poznawalem po oczach czy sasiad jest na bani
        czy wraca trzezwy.Teraz rzeczywiscie wszystkie takie same.
        Z kilku linii na dloni chiromanci bawia sie w przeszlosc,przyszlosc,ect.
        Jezeli..... irydologia zajmuja sie lekarze czy profesorowie to musi to byc
        jakis kicz.
      • scept89 odciski palcow 29.06.07, 23:08
        grycan1
        >Przecież żadna choroba nie ma wpływu na wygląd odcisków palców

Na wyglad odciskow palcow maja wplyw urazy opuszek. W starych kryminologiach
        podawano jak rozpoznac bodajze odcisk palca krawca.

Jesli mnie pamiec nie myli to takze osobnicy z zespolem Downa maja
        charakterystyczny uklad bruzd, ale oczywiscie takze niezmiennny podczas zycia.

Co do samej teczowki to zmiana jej koloru moze wystapic w __lokalnej_ infekcji
        oka. To ze hemoroidy albo zastrzal palucha stopy lewej przeklada sie na zmiane
        plamek w oku to oczywiscie jest kretynizm 100%.
        • utopia7 Re: odciski palcow 09.07.07, 00:44
          Przecenianie kazdej metody jest kretynizmem.
          Problem polega na mozliwosci weryfikacji.
          Kazda nowa metoda kiedys byla kretynizmem.
          Akuratnie mam kompletny sprzet do idydodiagnostyki
          i mozliwosc sprawdzenia na ile sie sprawdza z rzeczywistoscia.
          Akuratnie osoby ktore mam w kolo i ich problemy zdrowotne
          sa niemalze wyrysowane,odcisniete na oku.Jak z kazda metoda nie
          mozna sie dac wpuscic w maliny i wyszukiwac czegos czego nie ma
          lub odwrotnie.Dla mnie jednak jest to kolejny system pomagajacy
          w diagnozie.Innym rowniez pomocnym jest badanie krwi pod mikroskopem
          w ciemnym polu.Jezeli polaczy sie kilka sposobow to mozna mowic
          o wiekszym prawdopodobienstwie.Podobnie jest z samymi metodami
          jak ozonoterapia,bioenergoterapia,ect,ect.Nie ma nic uniwersalnego.
          Z kilku,kilkunastu metod nalezy wybrac najwlasciwisza.Czasami jest
          konieczny skalpel,czasami medycyna tradycyjna,czasami ziola itd.
          Jezeli ktos pisze ta metoda jest ... zla,to znaczy ze ja sprwdzil
          i wie ze jest zla.Zapytaj np lekarza jak sputeczna jest ozonoterapia?
          Na wszelki wypadek uslyszysz ze jest to "voodu".Tylko ze tym "voodu"
          lecza swiatowe kliniki w tym klinika w Szwajcarii Paracelsus.Pytanie
          jest inne,kogo na to stac.Za ta metode wziela sie prof Gerson i dziesiatki
          innych,ale........ lekarze wiedza ze jest zla.Pytanie mam do nich kto z nich
          ma ozonator medyczny i robil jakiekolwiek proby?.Jedynie zespol prof
          Z.Antoszewskiego ktory jest w tej dziedzinie pionierem w polsce.
          • unhappy Re: odciski palcow 12.07.07, 10:30
            utopia7 napisał:

> Dla mnie jednak jest to kolejny system pomagajacy
            > w diagnozie.

Pomaga ci w diagnozie? Jesteś lekarzem? Jak może pomagać w diagnozie coś co jest
            niezmienne?

> Innym rowniez pomocnym jest badanie krwi pod mikroskopem
            > w ciemnym polu.Jezeli polaczy sie kilka sposobow to mozna mowic
            > o wiekszym prawdopodobienstwie.Podobnie jest z samymi metodami
            > jak ozonoterapia,bioenergoterapia,ect,ect.Nie ma nic uniwersalnego.

A już chyba najmniej uniwersalne są metody niedziałające prawda?

> Z kilku,kilkunastu metod nalezy wybrac najwlasciwisza.Czasami jest
            > konieczny skalpel,czasami medycyna tradycyjna,czasami ziola itd.

A jak ci z diagnozy wyjdzie, że trzeba użyć skalpela to łapiesz się za skalpel
            czy JEDNAK zostawiasz to fachowcom?

> Jezeli ktos pisze ta metoda jest ... zla,to znaczy ze ja sprwdzil
            > i wie ze jest zla.

Analiza tęczówki jako metoda diagnostyczna do niczego się nie nadaje bo obraz
            tęczówki jest niezmienny.

> Zapytaj np lekarza jak sputeczna jest ozonoterapia?

Zważywszy, że ozon jest gazem szkodliwym czy zapominając o tym prostym fakcie.
            Szkodliwość ozonu ogranicza zakres jego stosowania gdyż nie można dopuścić aby
            zetknął się z nabłonkiem dróg oddechowych.

> Na wszelki wypadek uslyszysz ze jest to "voodu".Tylko ze tym "voodu"
            > lecza swiatowe kliniki w tym klinika w Szwajcarii Paracelsus.

Manipulujesz. I to w prosty, przejrzysty sposób :D

> Pytanie
            > jest inne,kogo na to stac.Za ta metode wziela sie prof Gerson i dziesiatki
            > innych,ale........ lekarze wiedza ze jest zla.Pytanie mam do nich kto z nich
            > ma ozonator medyczny i robil jakiekolwiek proby?.Jedynie zespol prof
            > Z.Antoszewskiego ktory jest w tej dziedzinie pionierem w polsce.

www.retinaamd.org.pl/publ_ozonoter.php jako głos w dyskusji.
            • utopia7 Re: odciski palcow 15.07.07, 02:50
              unhappy
              Zaczynam sie nie dziwic skad ten pseudonim.
              Ale zaczynamy kolowrotek.Problem w tym ze jak wszystkie
              przypadki od A-Z z kropka zostawiam fachowcom.Czyli zajmuje sie
              roznego rodzaju medycyna dopiero 25 lat.A ciag dalszy... kilku przypadkow
              ktore nie oddalem tym co wiedza ze wszystko wiedza to osoby najblizsze.
              Dlaczego?Poniewaz np ojcu 25 lat temu experci dawali max 3 miesiace zycia.
              Mialem inne zdanie.Robiac im na zlosc ojciec zyje do dzisiaj.
              Irydodiagnostyka jest niezmienna?.Mnie nie interesuje ze pewne zmiany
              nie ustepuja mnie interesuje ze ktos leczy sie np na astme a ma niewydolnosc
              lewokomorowa czy np jak malpa kit zazywa srodki na zgage wisi mu na wlosku
              zawal.Jest wiele,bardzo wiele osob ktore np cierpi na uporczywe bole glowy.
              Sam takowe kiedys mialem.Stosowalem jedynie to co mialem na receptach
              lacznie z... codziennymi zastrzykami.Od 2 lat nie znam pojecia bolu glowy
              i nie wazne czy pomogly mi lapi zulwia,czy srodek w wyspy Hula-Gula.
              Wazne ze medycyna zarowno w Polsce,Niemczech jak i Stanach byla bezradna.
              Zwracasz uwage po raz ktorys ze to i tamto nie dziala,ect,ect.
              Inaczej,ktora z tych metod stosowales jakimi urzadzeniami dysponujesz
              ze wiesz ze po "urwaniu szostej nogi mucha stracila sluch"?
              Jezeli.... cokolwiek pisze to znaczy ze osobiscie mialem z tym do czynienia
              i nie tylko kontakt ale tym czyms dysponuje.Te metody znam,ten sprzet posiadam
              i wiem co jest zlomem,propaganda,a co daje pozytywne efekty a co jest wrecz
              unikalne.Zapewne jeszcze 95% nie znam,wiec pisze jedynie to tym w czym sie
              w miare dobrze orientuje.
              Piszesz dalej jako expert ze ozon jest szkodliwy.Oczywiscie podajesz forme
              gazowa.Napisz to jeszcze raz bo zapewne wiesz ze medyczny ozonator nie stosuje
              sie po to zeby podawac czysty ozon.Medyczny tlen idzie do ozonatora,nastepnie
              poprzez destylowana wode i oliwe z oliwek nadaje sie do stosowania.
              Poniewaz ma byc modna eutanazja ja np pale do 40 papierosow dziennie.
              Ale zeby sie dobic czasami wlaczam ozon czyli dodatkowo niszcze sobie pluca.
              To prawda,ale problem w tym ze przeswietlenia wykazuja pluca bez ..
              najmniejszych zmian.To nie znaczy ze komukolwiek zalecam papierosy czy
              wciskam ozon.Wiesz ile kosztuje podawanie .. takiego ozonu???
              Kilkadziesiat..... groszy.A tragedia jest jezeli to pomaga z juz katastrofa
              jak cokolwiek leczy.Bo jak tutaj leczyc czyms co jest oprocz inwestycji
              praktycznie za darmo.Amerykanie np zapewne chca wybic narod bo praktycznie
              wszedzie ludzie kupuja tak jak u nas "Kryniczanke" wode ozonowana.
              Ozonatory sa od kilku tysiecy $ do kilkudziesieciu tysiecy dolarow.
              Ale widocznie taki szmelc produkuja na odciski.
              Na koniec.... nie zarzucaj mi manipulacji poniewaz tak sie smiesznie sklada
              ze nigdy za jakakolwiek pomoc nie wziolem 10c i to w zadnej formie wiec
              moglbym napisac ze (niedomowienie) jest mi to calkowicie obojetne czy ludzie
              na grzybice beda stosowac masc ozonowa czy krem Nivea.A ja np nie mam zadnego
              biznesu zeby ladowac masc ozonowa przez kilka dni 24/dobe zeby sie wzbogacic
              o 5 zl.Mam zupelnie inne bardziej ciekawe dochody nie zwiazene z medycyna.
              A wiec zamin cos palniesz to zastanow sie jaki .. biznes ktos ma w tym zeby
              ludzi zarazac jakas tam metoda.Czy Ty nie masz jakiejs alergii na inne metody
              niz te ktore ty stosujesz???
              • unhappy Re: odciski palcow 16.07.07, 23:16
                utopia7 napisał:

> unhappy
                > Zaczynam sie nie dziwic skad ten pseudonim.

Utopia - ja też przestaję się dziwić zważywszy, że lansujesz się jako spec od
                specterapii :D

> Ale zaczynamy kolowrotek.Problem w tym ze jak wszystkie
                > przypadki od A-Z z kropka zostawiam fachowcom.Czyli zajmuje sie
                > roznego rodzaju medycyna dopiero 25 lat.

To z ciebie niezły medyk jest. Pytanie o dyplom to czysta formalność tak no i
                oczywiście o lata praktyki bo samym dyplomem to sobie można otworek zatkać.

> A ciag dalszy... kilku przypadkow
                > ktore nie oddalem tym co wiedza ze wszystko wiedza to osoby najblizsze.

A któż to są ci co wiedzą, że wszystko wiedzą? Medycy tacy jak ty?

> Dlaczego?Poniewaz np ojcu 25 lat temu experci dawali max 3 miesiace zycia.
                > Mialem inne zdanie.Robiac im na zlosc ojciec zyje do dzisiaj.

Współczując twojemu tacie być może nieprawidłowej diagnozy dowiedziałem się
                wreszcie kim są tajemniczy "oni". To "experci". Czyli nie tacy medycy jak ty
                tylko jacyś inni tak?

> Irydodiagnostyka jest niezmienna?.Mnie nie interesuje ze pewne zmiany
                > nie ustepuja mnie interesuje ze ktos leczy sie np na astme a ma niewydolnosc
                > lewokomorowa czy np jak malpa kit zazywa srodki na zgage wisi mu na wlosku
                > zawal.

Czyli chore serce "expert" zdiagnozował jako zgagę. Norma. Podstawowym
                narzędziem diagnostycznym był, jest i jeszcze długo pozostanie człowiek. To nie
                jest tak, że coś cię męczy, ty idziesz do lekarza, ten z piedestału nauk
                medycznych stawia diagnozę a ty się męczysz dalej. Na cmentarzu leży niejeden
                człowiek uspokojony przez lekarza pierwszego kontaktu. Mój znajomy poszedł z
                bólem brzucha do lekarza - ach jaka to była prosta rzecz - wątroba Panu nawala.
                Dostał receptę, poszedł do domu a że się źle czuł to po leki poszła żona. Jak
                wróciła już go nie było. Zabił go rozlany wyrostek. Gdybym dostał w swoje ręce
                tego medyka... Na szczęście konował się nie wybroni. Ale ilu irydologów czy
                ogólnie "specjalistów od cudów" wysłało swoich pacjentów na tamten świat? Brak
                danych! Ale nie o to chodzi - chodzi o elementarną odpowiedzialność. Jeśli
                bierzesz się za LECZENIE to bierz też na siebie odpowiedzialność.

> Jest wiele,bardzo wiele osob ktore np cierpi na uporczywe bole glowy.
                > Sam takowe kiedys mialem.Stosowalem jedynie to co mialem na receptach
                > lacznie z... codziennymi zastrzykami.Od 2 lat nie znam pojecia bolu glowy
                > i nie wazne czy pomogly mi lapi zulwia,czy srodek w wyspy Hula-Gula.
                > Wazne że medycyna zarowno w Polsce,Niemczech jak i Stanach byla bezradna.

Mam z tej kategorii osobisty przypadek. Był taki okres w moim życiu kiedy co
                chwila zapadałem na infekcję górnych dróg oddechowych. Raz w roku obowiązkowe
                zapalenie płuc. Myślisz, że lekarza zainteresowało o co tu chodzi? Nie,
                standardowo przepisywał wziewny antybiotyk i wysyłał na zwolnienie. Jak się
                wyleczyłem... samo przeszło. Aż strach pomyśleć gdybym pod koniec tej historii
                polazł do jakiegoś pajaca od metod alternatywnych bobym teraz był fanatykiem
                homeopatii, bioenergoterapii czy innego dziadostwa do wyciągania kasy. Co
                pomogło? Remont :D Coś musiało być w mieszkaniu... a ja głupi jak ten osioł
                kasłałem praktycznie przez cały rok zamiast się zawziąć i WYMUSIĆ kompetentną
                diagnozę.

> Zwracasz uwage po raz ktorys ze to i tamto nie dziala,ect,ect.
                > Inaczej,ktora z tych metod stosowales jakimi urzadzeniami dysponujesz
                > ze wiesz ze po "urwaniu szostej nogi mucha stracila sluch"?

Ja musiałem coś sprawdzać? Wolne żarty. Takimi rzeczami bawią się naukowcy.
                Pobawili się i irydologią i homeopatią i bioenergoterapią i specjalistami od żył
                wodnych. Zgadniesz z jakim skutkiem?

> Jezeli.... cokolwiek pisze to znaczy ze osobiscie mialem z tym do czynienia
                > i nie tylko kontakt ale tym czyms dysponuje.Te metody znam,ten sprzet posiadam
                > i wiem co jest zlomem,propaganda,a co daje pozytywne efekty a co jest wrecz
                > unikalne.Zapewne jeszcze 95% nie znam,wiec pisze jedynie to tym w czym sie
                > w miare dobrze orientuje.

Ale co z dobrej orientacji w niedziałających terapiach? Coś jak historia
                medycyny - różne są pasje a ja każdą szanuję.

> Piszesz dalej jako expert ze ozon jest szkodliwy.Oczywiscie podajesz forme
                > gazowa.Napisz to jeszcze raz bo zapewne wiesz ze medyczny ozonator nie stosuje
                > sie po to zeby podawac czysty ozon.Medyczny tlen idzie do ozonatora,nastepnie
                > poprzez destylowana wode i oliwe z oliwek nadaje sie do stosowania.

Je też lubię powietrze po burzy. Ale że z chemią miałem sporo do czynienia to
                ozonowe kuracje wywołują u mnie dreszczyk emocji. Ozon to nie zabawka.

> Poniewaz ma byc modna eutanazja ja np pale do 40 papierosow dziennie.
                > Ale zeby sie dobic czasami wlaczam ozon czyli dodatkowo niszcze sobie pluca.

W sensie paląc inhalujesz jeszcze ozon???

> To prawda,ale problem w tym ze przeswietlenia wykazuja pluca bez ..
                > najmniejszych zmian.

Grałeś kiedyś w ruletkę?

> To nie znaczy ze komukolwiek zalecam papierosy czy
                > wciskam ozon.Wiesz ile kosztuje podawanie .. takiego ozonu???
                > Kilkadziesiat..... groszy.A tragedia jest jezeli to pomaga z juz katastrofa
                > jak cokolwiek leczy.Bo jak tutaj leczyc czyms co jest oprocz inwestycji
                > praktycznie za darmo.Amerykanie np zapewne chca wybic narod bo praktycznie
                > wszedzie ludzie kupuja tak jak u nas "Kryniczanke" wode ozonowana.
                > Ozonatory sa od kilku tysiecy $ do kilkudziesieciu tysiecy dolarow.
                > Ale widocznie taki szmelc produkuja na odciski.

Wiesz ile kosztuje urządzenie do oszukańczej diagnostyki metodą nieliniową? Tzw.
                oberon? Nic nie wart złom a potrafi kosztować kilkadziesiąt tysięcy. Wiesz ile
                kosztuje niedziałający materac do terapii magnetycznej BEMER? A są frajerzy
                którzy dają sie na to skusić. Fajna argumentacja - przecież gdyby to był szmelc
                to by tyle nie kosztował! Bioptron - kolejny przykład. Niczego nie ujmując
                metodzie za lampkę halogenową z filtrem polaryzacyjnym i programowanym
                zasilaczem płacisz 3 tysiące! To jest BIZNES!!!

> Na koniec.... nie zarzucaj mi manipulacji poniewaz tak sie smiesznie sklada
                > ze nigdy za jakakolwiek pomoc nie wziolem 10c i to w zadnej formie wiec
                > moglbym napisac ze (niedomowienie) jest mi to calkowicie obojetne czy ludzie
                > na grzybice beda stosowac masc ozonowa czy krem Nivea.

Przykład manipulacji podałem pod zdaniem którego moja uwaga dotyczyła. Nie była
                to uwaga natury ogólnej tylko odniesienie do konkretnego zdania.

> A ja np nie mam zadnego
                > biznesu zeby ladowac masc ozonowa przez kilka dni 24/dobe zeby sie wzbogacic
                > o 5 zl.Mam zupelnie inne bardziej ciekawe dochody nie zwiazene z medycyna.
                > A wiec zamin cos palniesz to zastanow sie jaki .. biznes ktos ma w tym zeby
                > ludzi zarazac jakas tam metoda.Czy Ty nie masz jakiejs alergii na inne metody
                > niz te ktore ty stosujesz???

Wrócę do twojego oświadczenia jak już paranormalny biznes rozkręcisz :D
          • grycan1 Re: odciski palcow 13.07.07, 01:43
            utopia7 napisał:

> Akuratnie osoby ktore mam w kolo i ich problemy zdrowotne
            > sa niemalze wyrysowane,odcisniete na oku.

Tęczówka się przez całe życie nie zmienia ani trochę, więc skoro czytasz z niej
            o ich problemach zdrowotnych, to muszą być tam być zapisane problemy jakie
            mieli, problemy jakie mają oraz te, które dopiero będą mieli. Jak odróżniasz
            jedne od drugich i trzecich ?

• utopia7 Re: odciski palcow 15.07.07, 03:12
              grycan1

Bardzo rozsadne pytanie.
              Jezeli myslisz ze dziecko np 12 letnie ma taki sam zapis jak
              np 20 letnie,czesto tez dziecko to jestes w mylnym bledzie.
              Inaczej np mam pacjenta ktory ma czarna kreche na trzostce
              co wskazuje ze idzie w kierunku raka.Inaczej jest ona zaznaczona jak
              ma silna cukrzyce.Czy myslisz ze ten sam obraz wskazujacy w 100%
              na cukrzyce czy powazne problemy z jelitami ma dziecko?
              Owszem jezeli to dziecko ma juz cukrzyce czy problemy z jelitami.
              U mnie np byl skrajny obraz zatrucia watroby.Skad ten anormalny obraz?
              Pomyslelem tak.Mialem przez ponad 20 lat anormalne bole glowy i zarlem
              kilka tabletek dziennie,czesto zastrzyki.Te rewelacje oczywiscie przepisywali
              ex-perci.Tyle ze wszystko ustepowalo oprocz bolu glowy.I kiedys zaczalem od
              .... (tylu).Zamiast ladowac w siebie bez konca chemie wprowadzilem detoxyzacje
              watroby.Nawet nie wiem czy obraz oka sie zmienil i malo mnie to interesuje
              ale wiem tylko ze od prawie 2 lat nie znam pojecia bolu glowy.Czy obraz na oku
              pokazywal mi bol glowy?.Szczerze mowiac nie jednoznaczenie.Kryza zatrucia
              watroby coprawda szla w kierunku mozgu ale nie byl to jednoznaczny obraz bolu
              glowy jedynie zatrucia watroby.Nie bede Ci pisal gdzie mi lekarze zagladali
              kiedy sie na te bole leczylem zarowno w Polsce,Niemczech,Stanach.Zmieniali
              jedynie chemie.
              Na koniec.Dla kogos kto sie zajmie irydologia jest takie cos czym dysponuje
              kazdy internista.Mozliwosc wywiadu i kontrola wynikow.Irydologia nie ma za
              zadania wykluczenia czy ograniczenia leczenia.Jest jednym ze srodkow pomocnych
              w diagnozie,ale nie jedynym srodkiem.Czy... jezeli popatrzysz na "pacjenta"
              to po oczach poznasz (tez) ze jest wstawiony,nacpany czy ze ma zoltaczke.ect.ect
              Jak popatrzysz uwaznie w oczy dziewczyny to poznasz jej stan emocjonalny i cos
              wiecej.Ty patrzysz w te oczy majac 30-40 krotne powiekszenie przez szkla 3D
              czyli lampe szczelinowa.Do pomocy masz nascie tabel i kilkanascie ksiazek.
              To jest juz zarys.Reszta do kopanie po ksiazkach i wreszcie doswiadczenie.
              Jezeli znasz jeszcze kilka innych metod diagnostycznych to irydologia jest
              bardzo przydatna.
              ... zeby bylo zabawniej.Nie spotkalem "pacjenta" ktory by mial takie same
              lewe oko jak prawe.Czasami sa to b.wielkie roznica.

Prawdopodobnie niektorych dreczy problem do zbierania danych z oka na zasadzie
              biometrycznej,czyli jak linii papilarnych,analizy glosu,ect.Wlasnie.
              Zeby nas nikt np nie ukradl stosuja jednoczesnie kilka metod zeby wprowadzic
              ostatecznie te dane do biochipu.Ten wladuja nam w lape jak psu i bedziemy
              chodzic na tekiej elektronicznej smyczy.Czyli 004323.223065.786498 zglos sie !
              Ale w tym przypadku nie chodzi o irydodiagnostyke.Chodzi o 3 szostki.
              • gastovski Re: odciski palcow 15.07.07, 12:25
                > Jezeli myslisz ze dziecko np 12 letnie ma taki sam zapis jak
                > np 20 letnie,czesto tez dziecko to jestes w mylnym bledzie.

Powtórzę za przedmówcą. Kolor oraz wzór (plamki) tęczówki sa cecha fenotypową.
                Charakterystyczny wygląd tęczówki pojawia się w okresie ciąży i oprócz
                przypadków szczególnych (np. jaskra), nie z zmienia sie przez prawie cały okres
                życia (mozliwe zmiany pigmentacji w 1 roku po urodzeniu).

To jest fakt. Albo go akceptujesz albo nie. Jeślibyś napisał, że u człowieka
                zmienia się kolor skóry i w połowie życia eskimos może stać się murzynem - ok,
                masz prawo tak uważać, ale od Twojego myślenia eskimosi nie zaczną czernieć.

W zasadzie to już powinno wystarczyć aby wiedzieć, że irydologia jest
                oszustwem. Tak się dzieje na Zachodzie. Co bardziej inteligentni irydolodzy
                (obecnie byli-irydolodzy) z własnej ciekawości zaczęli fotografować tęczówki
                swoich pacjentów, przed i po wyleczeniu. Zgadnij do jakich wniosków doszli.
                www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/confessions.html
                Ale jeszcze parę spraw do przemyślenia:

1. Mino niedorzeczności podstaw na jakich opiera się irydologia przeprowadzono
                kilka eksperymentów zgodnych z metodą naukową. Wszystkie wykazały, że w
                kontrolowanych warunkach irydolodzy są bezradni jak pijane dzieci we mgle.

2. Obecnie jesteśmy w stanie badać fizjologię na poziomie molekularnym, oglądać
                tkanki w mikroskopie elektronowym. Jak to się stało, że nie znaleziono ani pół
                nerwu łączącego narządy wewnętrznę z tęczówką? W jaki inny sposób narządy
                przekazują informację do tęczówki? Skąd narząd "wie", że jest chory?

3. Każdy skomplikowany narząd jak oko, serce, czy nawet dłoń powstaje przez
                tysięce lat ewolucji. Jeżeli jest przydatny, i umożliwia lepsze przystosowanie
                gatunku, jest konserwowany i udoskonalany. Jaki czynnik miałby kirunkować
                ewolucję w kierunku wytworzenia niezwykle skomplikowanego systemu informowania
                tęczówki o wewnętrznych chorobach skoro osobnik mający taki system (wszyscy
                ludzie) nie mają z niego żadnego pożytku? Zakładam, że jaskiniowcy nie używali
                lusterek a irydologia nie jest najstarszym zawodem świata :)

4. Na jednym z największych lotnisk w Europie, Schiphol w Amsterdamie, od 2001
                skan tęczówki jest używany jako najbardziej niezawodny sposób identyfikacji
                ludzi. Czy uważasz, że ktoś dopuściłby do użytku system który nie wpuszcza do
                kraju człowieka bo ma problem z trzustką? :)

5. Piszesz, że irydologia jest tylko jednym z wielu narzędzi pomocnych przy
                stawianiu diagnozy. Jeżeli 2 z 3 systemów są skuteczne, a 3 zupełnie
                nieskuteczny, ten trzeci w żadnym stopniu nie zwiększy trafności diagnozy. To
                tak jakby lekarz robił USG, EKG i badał kształt ucha i twierdził, że kształt
                ucha mówi o chorabach wewnętrznych bo jest jednym z systemów diagnostyki.

Ad 1) www.pubmedcentral.nih.gov/picrender.fcgi?artid=1835305&blobtype=pdf

• grycan1 Re: odciski palcow 15.07.07, 15:05
                utopia7 napisał:

> Jezeli myslisz ze dziecko np 12 letnie ma taki sam zapis jak
                > np 20 letnie,czesto tez dziecko to jestes w mylnym bledzie.

Mimo, iż już Ci odpowiedziano, powtórzę. TAK, wygląd tęczówki jest niezmienny
                przez całe życie. Tęczówka staruszka jest IDENTYCZNA z tęczówką jaką miał będąc
                noworodkiem. To jest dowodem, że cała irydologia jest jedną wielką BZDURĄ.

> Owszem jezeli to dziecko ma juz cukrzyce czy problemy z jelitami.

Czy uważasz, że już noworodek choruje na wrzody żołądka, zapalenie płuc i
                reumatyzm ?

> Jest jednym ze srodkow pomocnych w diagnozie,ale nie jedynym srodkiem.

Nie. Irydologia, z powodów o jakich pisałem wyżej, nie jest do NICZEGO przydatna.

> Czy... jezeli popatrzysz na "pacjenta" to po oczach poznasz (tez) ze jest
                > wstawiony,nacpany czy ze ma zoltaczke.ect.ect

Po tęczówce ??? Że jest wstawiony ??? A jak się objawia "wstawienie" w wyglądzie
                tęczówki ? Znak promila się pojawia ???

> ... zeby bylo zabawniej.Nie spotkalem "pacjenta" ktory by mial takie same
                > lewe oko jak prawe.Czasami sa to b.wielkie roznica.

A o czym to świadczy ??? Ja nie spotkałem człowieka, który by miał takie same
                odciski palców na lewym ręku co i na prawym. Wniosek ?
    • timeaa Re: Dr Furduj - irydolog??? 25.07.07, 09:35
      ... ja swego czasu korzystałam z porady irydologa dr Wszelakiego. Przyjmuje w
      Warszawie. Polecała mi go kolezanka i wczesniej tez o nim slyszalam, ze leczylo
      sie u niego wiele osob z bardzo pozytywnym skutkiem.
      Ja sama nie moge potwierdzic, ze leczenie pomaga, bo w koncu nie doprowadzilam
      tego do konca z przyczyn finansowych. Niestety nie jest to tania sprawa.
      Natomiast pan Wszelaki na pewno mnie przekonal i gdybym miala mozliwosc
      pociagnelabym terapie. W ciagu kilku minut przedstawil mi wszytkie moje
      dolegliwosci obecne i obciazenia rodzinne. Wszytko bylo 100% trafne. Zwrocil
      uwage na co powinnam uwazac, czego unikac np. w pokarmach etc. To czlowiek,
      ktory wzbudza zaufanie i wiare, ze ze schorzeniem mozna dac sobie rade.
    • asia_m4 Re: Dr Furduj - irydolog??? 03.08.07, 20:50
      Mon-ya - mam telefon do dr Furduja. Poleciła mi go kiedyś dziewczyna z forum.
      Byłam nawet umówiona, ale ostatecznie odwołałam.
      Nie wiem, czy jest jeszcze aktualny - ja tam dzwoniłam rok temu. Wtedy
      przyjmował we Włocławku. Jeśli Twoja prośba jest jeszcze aktualna, to daj znac,
      a podam CI na priva.
      • gosiaviv Re: Dr Furduj - irydolog??? 28.08.07, 16:46
        Ja też poproszę o telefon do dr. Furduja. Byłam u niego na Żoliborzu.
        Jego diagnoza jest bezbłędna. Serdecznie pozdrawiam i proszę o namiary
        na maila: goosia17@wp.pl.
        Gosia
        • marzma2 Re: Dr Furduj - irydolog??? 29.08.07, 08:30
          Jeśli można to ja też poproszę, na gazetowego
          marzma2@NOSPAM.gazeta.pl
          Z góry dziękuję
          • mon-ya Re: Dr Furduj - irydolog??? 31.08.07, 09:41
            Asia, juz do Ciebie pisalam na priva, ale nie mam odpowiedzi -
            oczywiscie, bardzo prosze o namiary na Furduja! Pisz na mon-
            ya@gazeta.pl
            Dzieki!
      • slawek990 Re: Dr Furduj - irydolog??? 07.06.08, 12:25
        jak to możliwe poroszę też o tel.
        dolazinscy@acn.waw.pl
        Dziękuje
    • anemones Re: Dr Furduj - irydolog??? 18.09.07, 13:01
      Czy ktos juz ustalil, jak mozna sie skontaktowac z Fordujem? Ja tez
      jestem zainteresowana! Bylam u niego ze 4 lata temu w Wawie i bardzo
      mi pomog.
      anemones@NOSPAM.gazeta.pl
      • ada80 Re: Dr Furduj - irydolog??? 10.07.08, 08:47
        Ja byłam u Furduja ok 8 lat temu, jak starałam sie o dziecko. Wtedy
        poeidział mi, że na razie nie mam dobrego czasu na ciążę i
        powinnasie leczyć a potem mysleć o dziecku. Powiedział co mi jest i
        w czym zaszkodzi mi ciąża. Nie uwierzyłam, a w ciazy i po wszystko
        sie potwierdziło. Zdecydowanie polecam:)
        • piotr0305 Re: Dr Furduj - irydolog??? 09.06.09, 17:42
          Jeżeli ktokolwiek ma namiar na Dr. Furduja bardzo proszę o kontakt. Sprawa
          bardzo poważna.
          Mój adres: tangos@o2.pl
          • 13g3 Re: Dr Furduj - irydolog??? 12.06.09, 22:11
            Na wszelki wypadek podaję tel do lek Tsacral Katchanbatar przyjmuje na Bemowie
            022/665 92 23

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka