Dodaj do ulubionych

Podróżnicy!

29.10.10, 17:56
Egipt, Maroko, czy Tunezja? W styczniu lub lutym przyszłego roku. Cel - bardziej zwiedzanie i łażenie niż plażowanie.

Forumowych panów (niektórych) proszę o darowanie sobie tekstów o podrywach arabskich i łatwych Polkach.
Obserwuj wątek
    • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:12
      pierwszy :)

Hotel Roma, on juz na Ciebie czeka

https://religiapokoju.blox.pl/resource/bob_z_hotelu_roma.jpg

czyz oni nie sa przystojni? :)

KLIK
      • maitresse.d.un.francais Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:15
        Hotel Roma, on juz na Ciebie czeka

ale ja się nie zajmuję fryzjerstwem (przede wszystkim powinien umyć głowę)
        • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:17
          eee tam
          sa barwy bialo-czerwone, orzelek na piersi, z polskimi kobietami radzi sobie lepiej niz polacy, wiec tlusty lep schodzi na drugi plan
          • avital84 Re: Podróżnicy! 31.10.10, 13:54
            Moja siostra była ze swoim chłopakiem w hotelu Roma. Oboje twierdzą, że Bob jest bardzo sympatyczny i spokojny.
            • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 31.10.10, 15:02
              a do tego jaki przystojny, ciekawe czy gosc przekracza 170 cm

tez jestem sympatyczny i spokojny i jakos polki o mnie nie marza :)
              • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 16:36
                Eee tam wzrost. Messi ma 170 cm, a i tak go kocham.;)
                • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 31.10.10, 16:45
                  podejrzewam, ze niewielu 170cm facetow zarabia tyle co messi i ma w dodatku taki talent
                  • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 16:47
                    A tu racja. No i jeszcze sympatyczny jest.
                    • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:27
                      juz nie dorabiaj do tego "ideologii"
                      brzydki jest i tyle w temacie
                      gdybys spotkala takiego na ulicy to bys nawet sie za nim nie obejrzala
                      • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:29
                        Chyba zapomniałeś o mojej słabości do młodych, słodkich i miłych chłopców.:)

Fakt, piękny nie jest, ale jest uroczy. To nie jest taki Rooney, który jest po prostu brzydal i fuj.
                        • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:34
                          jest paskudny z twarzy i nie mow mi, ze messi to to samo co ten francuz, ktorego zdjecie wklejalas
                          patrzysz na niego jak na boiskowego magika, a nie faceta
                          poza tym gosc byl/jest chory na cos takiego co sie nazywa karlowatoscia i wpierdzielal sterydy

nie czuj mnie tutaj, ze byle jaki polaczek z karlowatoscia o wygladzie messiego to ciekawy obiekt slodko-seksualno-milusinski
                          ja przy nim to modelem
                          • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:35
                            nie czaruj
                          • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:39
                            > jest paskudny z twarzy

Przeciętny.

> i nie mow mi, ze messi to to samo co ten francuz,

No nie, Francuz jest ciacho niekwestionowane.

> patrzysz na niego jak na boiskowego magika, a nie faceta

Racja, co nie przeszkadza mi twierdzić, że z wyglądu sprawia fajne, sympatyczne wrażenie.

> poza tym gosc byl/jest chory na cos takiego co sie nazywa karlowatoscia i wpier
                            > dzielal sterydy

No i co z tego? Mój znajomy też miał coś takiego, a teraz to atrakcyjny chłopak, aczkolwiek wzrostu koszykarza nie ma.

> ja przy nim to modelem

To przestań pierdzielić jaki to paskudny jesteś.
                            • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:43
                              > To przestań pierdzielić jaki to paskudny jesteś.

ale ja to lubie :)
                              zreszta skad wiesz, ze nie jestem paskudny? messi tez jest paskudny, ja tylko przy nim wygladam jak brad pitt przy borysie szycu :)
                              • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:49
                                > messi tez jest paskudny

Nie jest.:)
                                A Szyc nie jest urodziwy, ale nie wygląda odpychająco. W przeciwieństwie do np. wspomnianego Rooney'a - choćby nie wiadomo jak fajny był, to no way.
                                • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:53
                                  przeciez szyc wyglada lepiej od messiego
                                  • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:55
                                    Mnie się Messi bardziej podoba. Ale Szyc zyskuje sposobem bycia, poczuciem humoru, inteligencją, urokiem osobistym. Atrakcyjność faceta to nie tylko mięśnie czy portfel - wiem, nie uwierzysz.:)
                                    • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:01
                                      no dobra wierze
                                      niech bedzie, super mezczyzni sa, inteligentni, zabawni, z urokiem osobistym, super sposobem bycia, jeeeee, ciesze sie waszym szczesciem
                                      • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:04
                                        Nie masz czym, mało takich.:)
                                        • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:09
                                          bo i kobiet z takimi cechami jest niewiele
                                          • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:11
                                            Racja, ale facetów mniej.:)
                                            • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:12
                                              przeslij mi swoje zdjecie to Ci powiem czy jest sens tak wysoko mierzyc :)
                                              • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:18
                                                Nie muszę, nie ma.:P
                                                • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:22
                                                  nie wierze, dawaj zdjecie
                                                  chcialbym wiedziec jak wyglada forumka, z ktora rozmawiam i ktora czesto mi cisnienie podnosi
                                                  • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:28
                                                    Nie, ale zaproszę Cię na ślub z Messim.;)
      • pompeja Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:15
        Ten jest delikatnie mówiąc FEE!! Nie znasz się na Abdulach :D
      • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:17
        Stary i brzydki. Neeext!
    • pompeja Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:12
      Się lepiej przyznaj, że chcesz takiego Abdula wyrwać hihihi :)

Ja tylko dosłownie za naszą granicą byłam, za żadną inną nie wyjechałam ;)
      Abdula to ja bym sama wyrwała :D
      • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:16
        Chcę słońca w zimie i jakiejś odmiany od podróżowania po Europie, ale pewnie i tak nie uwierzycie.:)
        • simply_z Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:20
          już bym wolała Azję ,kraje arabskie mnie nie pociagają ,chociaz przejechalabym się do Maroka ,zresztą mam zaproszenie od kolezanki ,ktora stamtad pochodzi.
          • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:22
            Na Azję mnie nie stać?:(
            • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:23
              Bez znaku zapytania.;)
            • simply_z Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:28
              hmm no fakt ,loty są drogie;( , ale czasami trafiają się fajne promocje.
              nie wiem czy Ci nie wyszłoby w podobnej cenie co Maroko czy Egipt ,a tak na serio ,
              moja znajoma byla w Egipcie i wykupila sobie wycieczke do Jerozolimy i Betlejem i bardzo sobie chwalila.
              na takie cos chetnie wybralabym się ;),natomiast nie wiem czy potem nie ma jakos problemu z wjazdem do niektorych krajow arabskich
              do Maroko mozna tez dostac sie z Hiszpanii ,promem z Tarify .
              • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:31
                Oj, chyba nie, nawet jeśli będzie promocja. Mam zaplanowane maks 3500 zł za całość - czyli wyjazd i kasa, którą biorę ze sobą - więc Azja odpada.
                • simply_z Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:33
                  ;)
                  jest inna opcja tez;)
                  3500 i zmiescilabys się ,Iberia ma swietne promocje z Madrytu w okresie luty-maj (chyba) 450 euro w obie strony do
                  amerykii pld. np do buenos aires,

If you are everywhere ,you are nowhere ; If you are somewhere , you are everywhere....
                  • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:36
                    Ale to jest lot, tak? A jeszcze pobyt, kasa na życie, no i do Madrytu trzeba się dostać.:)
                    • simply_z Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:40

zycie jest stosunkowo tanie z tego co wiem ,do madrytu czasem sa promocje z ryana
                      ale fakt ,ze pasowaloby miiec jakes 5000 zl na calosc.
                      • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:42
                        Nie ma szans raczej.:/
                • avital84 Re: Podróżnicy! 31.10.10, 13:56
                  Moja współlokatorka leci na święta do Indii na tydzień za 6300 na tydzień.
                  Egipt to koszt 1500 zł na tydzień, więc rachunek jest prosty. ;)
                  • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 14:03
                    Ja widziałam Indie za 3500 zł, ale do tego dochodziły jeszcze jakieś koszty i razem by wyszło ponad 4000 zł za samą wycieczkę.
                    • avital84 Re: Podróżnicy! 31.10.10, 14:20
                      Wycieczka mojej współlokatorki też w katalogu była za 3500, ale skończyło się na 6300 zł.
                      Mnie Indie pociągają trochę mniej. Szczerze mówiąc wolałabym dołożyć dwa tysiące i jechać do Meksyku.
                      • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 14:26
                        Ja też wolałabym Meksyk od Indii. Gdzieś widziałam wycieczkę, podczas której zwiedzasz 5 krajów Ameryki Południowej, też bajka.:) Oczywiście cena jak dla mnie zaporowa.
        • pompeja Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:21
          No to już teraz życzę "baw się dobrze", zazdroszczę i.. zabierz mnie też pliiis ;)
          • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:22
            Mogę zabrać, tym bardziej, że pewnie sama pojadę.:)
            • pompeja Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:24
              To powiedz jeszcze wiela to kosztuje to już zacznę zbierać ;)
              • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:26
                Z tego co patrzyłam, to pobyt można wyczaić już za 1500- 2000, a wycieczkę też za podobną kwotę (chodzi o tydzień). Za fakultatywne atrakcje dodatkowo się płaci. Itaka ma fajne objazdówki, ale dosyć drogie cholerstwa.
            • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:24
              uuu pojechalbym z Toba, ale boje sie kobiet, rozumiesz

a co z kolesiem od rowerow?
              • pompeja Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:27
                No to jest nas troje :) Znaczy się ja się nie boję kobiet tylko chcę jechać :D
                • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:29
                  Pompka, nie strasz Kombiego, bo on i 2 baby to już trauma.:)
                  • pompeja Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:30
                    No to niech pomyśli tak, że kobieta to "minus", a minus i minus daje plus :D
                  • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:31
                    >on i 2 baby to już trauma.:)

2 to juz wzwod nieustanny :p (glupi zart)

do traumy wystarczy 1
              • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:27
                Żyje.
                • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:31
                  ale co, nie wyszlo czy jak?
                  • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:32
                    Się ochłodziło nieco.
                    • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:42
                      rozumiem, ze nie chcesz o tym rozmawiac, szanuje

z tym szacunkiem to oczywiscie zartuje, ja i szacunek?!
                      to teraz napisz co bylo nie tak
                      moze dostal co chcial i dlatego sie ochlodzilo? zalezy Ci w ogole?
    • lew_ Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:24
      A co na twoje plany ,twoj ukochany??
    • jane-bond007 Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:26
      musisz tam?
      • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:27
        A mogę gdzieś jeszcze, gdzie jest tak samo ciepło zimą i za podobna kwotę? Chyba nie bardzo...
        • simply_z Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:30
          a Turcja ?
          [/url]
          • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:33
            Też mogę wziąć pod uwagę.:)
          • jane-bond007 Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:36
            Sycylia, Grecja, Turcja... napewno mniejszy syf niż w Afryce :/ i więcej luzu

Gibraltar! och muszę sama sprawdzić :D
            • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:37
              No ale ja właśnie chciałabym Afrykę, tak dla odmiany i nowości.:)
              • jane-bond007 Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:39
                ok, to zacznij już wzmaciać przewód pokarmowy ;)
                • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:42
                  Taaak, słyszałam.:)
                • zloty.strzal Re: Podróżnicy! 29.10.10, 19:24
                  Ej, to nie jest wcale takie straszne przecież. Jak się nie je surowych, niemytych rzeczy to nie ma problemu (chociaż taki świeżo wyciskany sok z pomarańczy trochę przyspieszał udanie się na osobność:D).
    • zloty.strzal Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:28
      Tylko w jednym z ww. krajów byłam, to ciężko porównać.

A Egipt mi się już tylko z facetami z Egiptu kojarzy;]
      • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 29.10.10, 18:35
        Kilka znajomych osób było w Egipcie, jest jedna entuzjastka, która jeździ z rodziną co rok. Większość chwaliła, a ja chciałabym na własnej skórze sprawdzić fenomen Egiptu.
    • sumire Re: Podróżnicy! 29.10.10, 19:35
      w Tunezji niezbyt jest co zwiedzać, w Egipcie owszem, ale stawiam na Maroko - bije na głowę 2 pozostałe pod każdym względem. i zabytków (miasta są oszałamiające), i klimatu, i jedzenia (fantastyczne), i nienachalności tubylców. poza tym ma piękne góry.
    • figgin1 Re: Podróżnicy! 29.10.10, 20:04
      Ja byłam, zimą własnie w Tunezji, w Hammamet. Polecam, fantastyczna pusta plaża, jest co zwiedzać i w ogóle super. Ja byłam w hotelu Thalassa Shalimar i też z całego serca polecam, genialne jedzenie i fajna obsługa.
    • soulshunter Re: Podróżnicy! 29.10.10, 20:14
      ani jedno ai dregie ani trzecie tylko

https://mapy.pomocnik.com/img/photos2/petra_4_by_spock1.jpg
    • kiira_korpi Re: Podróżnicy! 29.10.10, 23:11
      Maroko, Maroko i jeszcze raz Maroko!

Żaden kraj mnie tak nie zachwycił, jak właśnie Maroko.
      Góry Antyatlasu, niesamowity klimat Marrakeszu - koniecznie do obejrzenia po zapadnięciu zmroku - takich widoków, jak na tym nawiększym targowisku świata nigdzie indziej nie doświadczysz.
      Zachwycająca plaża w Essaouirze, prawie europejska Casablanka, wreszcie - możliwość przejechania się po pustyni trasą byłego rajdu Paryż - Dakar.

Ale uwaga - jeżeli chcesz stacjonować w Agadirze - to przygotuj się, że często nie ma tam słońca. Skoro jednak nie zależy Ci na plażowaniu, to nie powinno stanowić to problemu.

Egipt też jest krajem, który warto zobaczyć - dla piramid i Sfinksa w Gizie, zatłoczonego Kairu, snoorkowania w okolicach Ras Mohammad, Luksoru.
      Ja najpierw pokochałam Egipt. A później poznałam Maroko:)
    • venettina Re: Podróżnicy! 30.10.10, 11:42
      Maroko. Z tym, ze stawiaj na duze miasta, szczegolnie Marrakesz, zebys nie wyladowala w jakiejs zlotej klatce dla turystow.

Na drugim miejscu Egipt, jesli akceptujesz tabuny turystow i niska jakosc uslug.

Tunezje odradzam.
    • lusseiana Re: Podróżnicy! 30.10.10, 12:09
      Nie byłam w zadnym z tych krajów, ale co nieco słyszałam od znajomych, którzy byli w Egipcie i Turcji. Jesli chodzi o Egipt to jest on nastawiony właśnie typowo na plażowanie i wylegiwanie się - wycieczki przede wszystkim zorganizowane i często pod obstawą, samotnie połazić raczej ciężko i jest to odradzane przez rezydentów. W Turcji pod tym wzgledem jest ponoć nieco lepiej. Maroko odwiedziła jedna moja znajoma - bardzo sobie chwaliła, była sama, sama sobie zwiedzała i mówiła, że nie było żadnych problemów z miejscowymi. Osobiście podziwiam - doświadczyłam "nachalności" południowców i nigdy w życiu nie wybrałabym się do krajów arabskich z solową wyprawą.
    • dalenne Re: Podróżnicy! 30.10.10, 13:21
      Wybór tylko z tych trzech krajów?
      Maroko - tylko i wyłącznie!
      No i w tym Marakesz - koniecznie. Ale na dłużej niż 1 dzień.
      • julcia_bleble Re: Podróżnicy! 30.10.10, 19:21
        Maroko albo Egipt! -to jesli chodzi o zwiedzanie. Tunezja to tylko byczenie sie na plazy i nic wiecej. Cudow tam pieknych nie zobaczysz. Nie zachwyca..
    • rzeka.chaosu Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno a babom nie 30.10.10, 20:33

• kombinerki.pinocheta Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 20:39
        czego babom nie wolno ?
        • rzeka.chaosu Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 20:44
          Jak kobieta pisze, że chce jechać do Egiptu to do razu np. taki Kombinerek wkleja jakieś foty z podtekstami o seksturystyce. A facetom nigdy się tego nie wypomina. ;*
          • kombinerki.pinocheta Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 20:48
            > Jak kobieta pisze, że chce jechać do Egiptu to do razu np. taki Kombinerek wkle
            > ja jakieś foty z podtekstami o seksturystyce. A facetom nigdy się tego nie wypo
            > mina. ;*

ale chyba nikt Ci nie zabrania krytykowac facetow, ktorzy korzystaja z tego rodzaju "uslug"?
            • rzeka.chaosu Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 20:50
              Nie widzę potrzeby krytykowania ani facetów ani kobiet jeżdżących do Egiptu, Tunezji czy tam na Madagaskar. Ich sprawa gdzie jeżdżą, co i z kim tam robią.
              • kombinerki.pinocheta Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 20:51
                a mnie krytyka kobiet w tym temacie nie przeszkadza :)
                takze to nie problem, ze kobietom nie wolno
                • rzeka.chaosu Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 21:01
                  Ale nieładnie jest od razu tak sugerować, że ktoś jedzie się podupczyć. To może od razu łapmy na Okęciu wszystkie samoloty z Egiptu i paniom z nich wysiadającym przyklejamy naklejki "dziwka" z palemką w tle?
                  To by było dobre. Jak moda na krzyże przejdzie to to może być kolejny trend. ;P Będą stali pod pałacem (już tradycyjnie) ze zdjęciami Boba z hotelu jakiegośtam i straszyli nimi przechodzące laski!
                  • kombinerki.pinocheta Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 21:10
                    przesadzasz, zdjecia wkleilem, by pokazac gust rodaczek, a nie po to, by Sidu sobie wybrala odpowiedniego dla siebie araba, zdecydowanie przeginasz

z mojej strony wyglada to nastepujaco
                    panie kierowniczki, dyrektorki czy tam nawet prezeski, bez znaczenia, ktore bzykaja sie z arabskim podawaczem recznikow to kurewki, dla ktorych nie mam szacunku
                    mysle, ze dla nich bez znaczenia jest opinia innych ludzi skoro stac je na przyjmowanie penisow zupelnie pierwszych lepszych facetow

takze nikt im nie zabrania, ale jakby sie taka do mnie lasila to powiedzialbym co o niej mysle

rownie dobrze dla kobiet faceci, ktorzy wchodza w blizsze relacje z mlodymi tajkami moga byc nieudacznikami, idiotami, swiniami itd
                    • rzeka.chaosu Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 21:17
                      Tylko pytanie ile w tym bzykaniu na wakacjach jest z prawdy a ile z legendy? To tak jak z tymi grubaskami: każdy facet boi się ich jak ognia tymczasem gdzie u nas na ulicach są grubasy: ja nawet takich z lekkimi boczkami dużo nie widuję. A ile jest antygrubasowskich (fajne słowo mi wyszło) wątków albo śmiesznych zdjęć/filmików? Jakby to była jakaś plaga. Może to tylko prewencja?
                      Z tym bzykaniem na wakacjach może być podobnie. Mówmy o konkretach a nie o jakichś tam potencjalnych paniach prezes i ich kochankach-sprzątaczach.
                      • kombinerki.pinocheta Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 21:26
                        o jej, ale mnie to nie obchodzi ile w tym prawdy, bo nie biore pod uwage przypuszczen, domnieman

te ktore to robia wiedza i tyle mi wystarczy

podobno faceci to swinie i ok niech tak bedzie, ale jakos mnie to nie obraza
                        • rzeka.chaosu Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 21:31
                          o jej, ale mnie to nie obchodzi ile w tym prawdy, bo nie biore pod uwage przypu
                          > szczen, domnieman

Czyli zdajesz sobie sprawę z tego, że możesz robić wielką sensację o nic, bo takie przypadki mogą być naprawdę nieliczne w porównaniu z tym, co się o tym pisze?

podobno faceci to swinie i ok niech tak bedzie, ale jakos mnie to nie obraza

Ba szczęście nie wszyscy. :D:D:D:D Są też koguciki, łosie, rogacze, barany (o matko, prawie same rogi!), strusie i na szczęście też ogiery oraz rrrrumaki! :D:D:D
                          • kombinerki.pinocheta Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 21:39
                            > Czyli zdajesz sobie sprawę z tego, że możesz robić wielką sensację o nic, bo ta
                            > kie przypadki mogą być naprawdę nieliczne w porównaniu z tym, co się o tym pisz
                            > e?

podejrzewam, ze fascynacja egzotyka wsrod polek to czeste zjawisko o czym swiadcza chociazby opinie na temat polek wsrod arabskich panow, popularne fora z ta tematyka, przypadki simonowo-molowe itp
                            • rzeka.chaosu Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 21:43
                              O grubasach tez się dużo mówi. Poobserwuj ulice i licz grubasy. Nieproporcjonalnie dużo się o nich mówi. Są nawet fora, filmiki itp.
                              • kombinerki.pinocheta Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 21:46
                                mowic to sobie mozna

natomiast z ta egzotyka to sa fakty
                                • rzeka.chaosu Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 22:09
                                  natomiast z ta egzotyka to sa fakty

Acha, no to podlinkuj mi jakieś źródło w GUSie. :D:D:D:D

Aaaaaa i pewnie biura turystyczne wydaja takie specjalne katalogi, w których zamiast zdjęć plaż i hoteli są zdjęcia nagich autochtonów z klasy najniższej?

Np. Bob z hotelu Roma: *** (trzy gwiazdki): i tu opis: wzrost, waga, kolor oczu, włosów, przebieg, penis w cm, zamożność, funkcja w hotelu: np pomocnik sprzątaczki, dodatkowe atrakcje: tatooo na prawym pośladku? :D:D:D:D
                                  • sid.leniwiec Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 31.10.10, 08:05
                                    Rzeka, Kombiemu nie wytłumaczysz, z nim pod tym względem gorzej niż z Jarkiem K.:)
                                    • kombinerki.pinocheta Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 31.10.10, 08:11
                                      po zlej stronie stoicie :)
                                      • sid.leniwiec Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 31.10.10, 08:12
                                        No ba.:)
                                        • kombinerki.pinocheta Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 31.10.10, 08:17
                                          przynajmniej wiem zeby takich odwaznych tez nie glosic w kobiecym towarzystwie

jakies 2 tygodnie temu stwierdzilem, ze kobiety czesto blokuja lewy pas to jedna sie zmieszala

bede musial sie hamowac, ale swojego zdania i tak nie zmienie
                          • simply_z Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 21:41
                            no cóż żal ściska tyłek ,bo nie stac Cię na wyjazd do żadnego z tych miejsc ,wiec krytykujesz aby poczuć się lepiej kombi;)
                            • kombinerki.pinocheta Re: Wszystko jeno – ważne że chłopom wolno 30.10.10, 21:44
                              rozbawilas mnie teraz :)
    • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 07:55
      Dzięki za rady, widzę, zobaczymy jak wyjdzie, ale wezmę je pod uwagę.:)
      Jedno co mnie zniechęca do Egiptu, to właśnie ta słynna nachalność facetów, sprzedawców, etc. Nie lubię być zaczepiana i nie lubię upierdliwości. Ale ponoć jest to do przeżycia.
      • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 07:55
        * miało być "widzę, że Maroko wygrywa" :)
      • julcia_bleble Re: Podróżnicy! 31.10.10, 10:58
        Mnie to tez z poczatku denerwowalo, przylatujesz a tu inny swiat- rozpizdziel nieziemski wszedzie, brud, wszystko niepoukladane, krzyki na ulicy, trabiace taksowki. Po 2 dniach sie przyzwyczailam, traktowalam to na luzie. Stwierdzilam teraz bedac w PL, ze mialo to swoj urok i nawet troche mi tego brakuje... ;) wszystko dla ludzi! im egzotyczniej , inaczej tym fajniej:)
    • avital84 Re: Podróżnicy! 31.10.10, 13:52
      Słyszałam od Egipcjan, że w styczniu i w lutym jest stosunkowo chłodno. Tzn. woda w morzy nie jest tak cieplutka jak latem. Ale ja uwielbiam bardzo wysokie temperatury.

Egipt jest super. I teraz jeśli wybierzesz Sharm el Sheik to koniecznie zalicz Kair i wycieczkę do Izraela.

Ja polecam jednak Hurghadę. Shar to miasto wybudowane w całości pod turystów i są tam tylko hotele. W Hurghadzie można zobaczyć prawdziwe życie.

Z Hurghady polecam wycieczkę do Kairu i do Luksoru. Wszyscy byli zachwyceni quadami. Luksor zobacz koniecznie.

Maroko też musi być bardzo ciekawe. Widziałam, w którymś biurze fajną ofertę Barcelona, Portugalia ,Maroko.

A co do Tunezji jakoś mniej mnie ciągnie, chyba właśnie dlatego, że bardziej kojarzy mi się z plażowaniem.

A na jak długo jedziesz?
      • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 14:02
        Chcę jechać na tydzień i raczej celuję w Hurghadę, jakby co. Z tego co słyszałam "stosunkowo chłodno" oznacza 20 - 25 stopni w ciągu dnia, dla mnie idealnie.:)

Maroko to jest druga opcja. Nad Tunezja zastanawiam się najmniej - można wyczaić pobyt za 1000 zł, wiec w sumie mogłabym jechać w każdej chwili i zmieścić się w 2000 zł za całość, albo pewnie i mniej. A skoro będzie prawie dwa razy tyle do rozdysponowania, to wolę "zaszaleć".:)
        • avital84 Re: Podróżnicy! 31.10.10, 14:19
          Ja wydałam w sumie ok. 3000 zł za tygodniowy pobyt. Opcja All Inclusive, last minute ok. 1600 zł, do tego dwie wycieczki po 80 dolarów no i jakieś tam wydatki na miejscu.

Byłam w Hurgadzie przez tydzień i zaliczyłam i Kair i Luksor, więc się da. ;) Ale wycieczki są męczące. Z tym, że to był lipiec (temp. w Luksorze ok. 50-60 stopni).

Ja najpierw zobaczyłabym Egipt. Na pewno Cię zachwyci, a w dalszej kolejności Maroko. Trzeba stopniować przyjemności. Mnie Egipt rozkochał nie tyko w sobie, ale w ogóle w podróżach i teraz siedzę cały czas w katalogach i planuję kolejne. Wydaje mi się, że od tego powinnaś zacząć. :)
          • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 14:23
            > Z tym, że to był lipiec (temp. w Luksorze ok. 50-60 stopni).

Podziwiam, ja bym nie przeżyła.:) Od 30 wzwyż ledwo znoszę.

> Trzeba stopniować przyjemności.

No niestety.:)
    • avital84 Fajne podróżne po taniości. 31.10.10, 14:03
      www.gaudeamus.com.pl/
      • sid.leniwiec Re: Fajne podróżne po taniości. 31.10.10, 14:16
        Z cenami różnie bywa, ale rzeczywiście coś innego niż standard.
    • mahadeva Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:24
      ja bylam w egipcie w kwietniu - woda lodowata! wieczory chlodne, gdy wialo - bylo zimno... w egipcie fajnie sie nurkuje i po to chce znow tam jechac :) ale moze bardziej latem czy jesienia, gdy woda jest cieplejsza
      wybralabym Maroko - tez slyszalam o fajnych krajobrazach - tyle, ze takie dluzsze wycieczki moga Cie sporo kosztowac...
      • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:27
        No co Ty, w kwietniu to w Europie południowej jest gorąco, a co dopiero w Egipcie.:)
    • hotally Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:35
      śmierdzący egipt NIE NIE NIE!! chocby mieliby Mi dplacic, Moja piękna osoba tam nigdy nie stanie. Tunezja taki sam shit. Maroko z powyzszych chyba najbardziej jeszcze oryginalne...
      • hotally Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:36
        Jesli chcesz poznac arabską Afrykę, polecam Algierię
    • kiira_korpi Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:47
      Wiesz co Sid, zacznij jednak od Egiptu. To jest taki kraj, który trzeba odwiedzić. Tylko przygotuj sobie trochę kaski na wycieczki fakultatywne. Tak samo zresztą w Maroku, mnie to kosztowało ze 250-300 EUR, wyjdzie taniej, jeżeli będziesz jeździła z lokalsami.
      A co do Egiptu, to stamtąd możesz też wyskoczyć do Jerozolimy. Oczywiście, cała ta wyprawa będzie trwała ze 27 godzin chyba, i nieźle się ochwacisz, ale ja na przykład żałuję, że nie byłam w Jerozolimie, tyle że musiałam wybierać między nią a Kairem.
      Zamierzam to w przyszłym roku nadrobić, już jadąc bezpośrednio do Izraela (a stąd już tylko rzut beretem do Petry - to też radzę wziąć pod uwagę).
      No i faktycznie w styczniu/lutym w tych regionach może być chłodno. Bez podgrzewanych basenów nie ma mowy o kąpaniu się, dni krótkie, a wieczory chłodne. Dlatego ja zrezygnowałam z Izraela w lutym, a miałam taki zamiar. Chyba jednak wybiorę się na Dominikanę, tak stricte rekreacyjnie.
      • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:52
        Wiesz co, ja chcę na razie obczaić jeden kraj i jakby co skupić się na Egipcie, a Izrael i Jordania najwyżej za drugim podejściem. No i Jerozolima droższa niż wycieczki po Egipcie.
        • kiira_korpi Re: Podróżnicy! 31.10.10, 18:57
          To faktycznie jednak Hurghada będzie dobrym wyborem, stamtąd możesz pojechać zarówno do Kairu, jak i Luksoru. Do Jerozolimy niestety już nie bałdzo, chyba, że samolotem.
          • avital84 Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:10
            Wiem, że TUI oferuje wycieczki fakultatywne z Hurghady do Izraela, ale po pierwsze z Hurghady jest bardzo daleko, po drugie drogo, bo z tego co pamiętam to koszt takiej wycieczki to było ok. 250 dolarów.
        • avital84 Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:08
          To jedź do Hurghady. Warto jest zobaczyć w Egipcie Luksor, a z Sharmu jest za daleko.
          I wtedy dwa dni przeznacz na wycieczki: Kair i Luksor.

Miejscowi zachwalali też Marsalam, na południe od Hurghady, ale w poslkich ofertach jest mało wycieczek do Marsalam.
          • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:10
            Tak właśnie kombinuje.:)
      • avital84 Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:06
        Wiem, że w hotelu, w którym ja byłam zimą nie podgrzewają basenów, dlatego by turyści się nie poprzeziębiali.
        • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:09
          Ale z tego co czytałam, ludzie potrafią w krótkich rękawkach i spodenkach chodzić i tylko wieczorami ubierają się cieplej.
          • avital84 Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:12
            Pewnie jest ciepło, ale to bardziej jak nasze polskie lato. Czyli potrafi być różnie i woda jak w Bałtyku. Cały urok egipskich plaży to właśnie ta cieplutka woda. Ale nie zniechęcam Cię. Jeśli będziesz na wycieczkach to pewnie w takiej temperaturze będzie lepiej.

Poza tym to fajne oderwanie od -30 stopni w Polsce. ;)
            • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:14
              > Pewnie jest ciepło, ale to bardziej jak nasze polskie lato.

No i git.:)

> Poza tym to fajne oderwanie od -30 stopni w Polsce. ;)

Z pewnością, dlatego stwierdziłam, że jak się da, to poza sezonem będę wyjeżdżać, a maj - sierpień jestem w kraju.:)
              • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 31.10.10, 19:17
                ooo prosze, jak wam niedobrze na polskiej ziemi
                phi
                Sidu od dzisiaj bede sie wital i zegnal z Toba za pomoca magicznego slowa - habibi

:)
                • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 01.11.10, 09:43
                  Głupi! :P
                  • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 01.11.10, 09:54
                    habibi w tym pieknym dniu

dobrze spalas? mam nadzieje, ze sama wrrrrr :)

jeszcze raz habibi :)
                    • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 01.11.10, 09:58
                      Jeśli chcesz, żebym Cie wygasiła, to nie krępuj się, powiedz.;)
                      • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 01.11.10, 10:02
                        nie wygasilabys, nie oszukaj siebie :)

film, ktory Ci polecalem obejrzalas?

zapewne nie
                        • sid.leniwiec Re: Podróżnicy! 01.11.10, 10:17
                          Mam, ale nie obejrzałam jeszcze, muszę mieć wenę.
                          • kombinerki.pinocheta Re: Podróżnicy! 01.11.10, 10:21
                            wene king konga? lecha rocha kojarzysz? :)
    • esco_bar Re: Podróżnicy! 01.11.10, 16:54
      polecam wyspe Reunion a nie jakies tam maroka egipty i tunezje. jesli jest ktos zainteresowany dosyc szczegolowymi informacjami na temat pobytu zapr na priv

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka