Dodaj do ulubionych

Będę sobie dietetykę studiować :P

09.04.12, 18:01
mimo, że otoczenie mówi mi, że nie warto. Czy aby na pewno? Ciekawą dziedzinę poznam i może jakiś chłop się jeszcze trafi, bo eks jednego dnia był drugiego się zmył i jeszcze nie trafiłam na żaden okaz, a przed łapanką chciałabym jednak wykorzystać inne opcje, jeszcze. Macie zamiar się odchudzać np? zapraszam, za 5 lat, bo w sumie sama nie wiem czy po takim kierunku nie będę przymierać głodem :D
Obserwuj wątek
    • znana.jako.ggigus ty nie zapraszaj za 5 09.04.12, 18:03
      lat, ale zacznij prace w formie testow nad krolikami doswiadczalnymi w gronie znajomych.
      Ja sie poddam, ale jestem prawie ze weganka, wiec to ty bys sie raczej poddala.
      Zreszta mam usprawiedliwienie: niedoczynosc tarczycy.
    • sundry Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:07
      Warto chyba tylko medycynę i informatykę, reszty nie warto...
    • raohszana Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:12
      Gratulujemy. Zwłaszcza pomysłu na chłopa. Zazdrościmy.
      • simply_z Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:15
        na dietetyce przeciez same kobity są;)
        • raohszana Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:17
          Cicho, nie szerz defetyzmu! Wiadomo, że męża znaleźć trzeba na studiach, bo potem to tylko zwierzaki, seriale i Forum Kobieta zostaje, jak nam! ;)
          • simply_z Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:47
            a na tym forum Jan;)
            • raohszana Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:48
              I, co gorsza, jego mundrości! ;)
    • lena.nocna Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:26
      Przydatna wiedza. ;-)
    • siostra.bronte Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:35
      Rozwojowy kierunek :) Przy okazji, ze zdumieniem dowiedziałam się, że dietetycy nie dostają kontraktów z nfz, więc można się u nich leczyć tylko prywatnie. Oprócz szpitali i poradni przyszpitalnych. Chciałam znaleźć dietetyka, coby mi pomógł przytyć.
    • hotally Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:36
      Ja 2lata temu chcialam isc na dietetyke, ale stwierdzilam, ze nie nauczą Mnie niczego co Mnie interesuje...
      • lena.nocna Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:47
        Po pierwszej wycieczce na "kongres naukowy" w tropikach, sponsorowanej przez firmę farmaceutyczną stwierdziłabyś dodatkowo, że robią ci wodę z mózgu i to czego uczą niekoniecznie jest prawdą objawioną.

Mój były to (już chyba) pan dr nauk med, spec. ortopedia. ;-) Jak z nim byłam to jeszcze studiując pewnie nawet z 5 razy w roku jeździł na takie "kongresy", wracał obładowany materiałami i gadżetami od firm farmaceutycznych, itp.
        • simply_z Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:49
          swietne sa takie wyjazdy ,chce miec robote ,gdzie moge wyjezdzac.
          • lena.nocna Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:56
            Dla lekarza na pewno, dla pacjenta już niekoniecznie. ;-)
            • hotally Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 19:47
              Trzeba sobie sledzic niezaleznych specjalistow którzy Nas interesują i jezdzic na ich wyklady, ale niestety za swoje... ;(
    • kalllka Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:40
      dietetyke i masazystyke no i rehabilitacje

dobra dieta to wlasciwa perystaltyka jelit, zapewnia dlugowiecznosc w zdrowiu szczesciu i dobrobycie
      • raohszana Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:42
        A jak perystaltyka jelit wpływa na dobrobyt? Bo na dobrodbyt na pewno.
        • lena.nocna Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:48
          Na odwrót chyba miała na myśli. Dobra dieta zapewnia max drożność i max wydajność jelit. A to na inne czynniki.
          • kulawa_wodzirejka Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 09.04.12, 18:55
            hm no mnie się wydaje, ze kierunek ciekawy, choc z pracą po nim - nie mam pojęcia tak naprawdę jak jest.
    • iceland.3 Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 10.04.12, 08:48
      Nie studiowałabym dietetyki. Moja koleżanka szuka pracy i znalezc nie moze po tym kierunku. Wybierałabym medycynę badz stomatologie. Jesli wiesz, ze jestes za slaba i sie nie dostaniesz to odpuszczasz i skladasz na farmacje- troche nizszy prog. Jesli czujesz, ze nawet na farmację nie dasz z wynikami z matury radę to położnictwo(niewielu chetnych). Po położnictwie zahaczysz się w prywatnej klinice ginekologicznej i tam polozne calkiem fajnie maja płacone. Zawsze mozesz wyjechac za granicę, bo polozne potrzebują poza Polską. Albo biotechnologia w Polsce moze i z praca ciezko ale na świecie rozchwytywany kierunek. Moja kolezanka jest w Singapurze po biotechnologii w wielkim koncernie biotechnologicznym sobie pracuje. Niedlugo chca wracac do Europy i bez problemu zaoferowali jej prace w Skandynawii i Szwajcarii. Tak więc wybierz coś co daje Ci mozliwość pracy nawet poza Polską. Ucz się przez te 5lat języka. Zawsze lepiej mieć mozliwości. Powodzenia.
      • iceland.3 Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 10.04.12, 09:12
        I nigdy chłopaka z "łapanki" nie bierz. Nawet jak bedziesz miała trzydziestkę. Po pierwsze skup sie te 5lat żeby cos osiagnąć, działaj gdzieś. Facet sam sie znajduje. Widząc ambitna dziewczynę, najczesciej tez ambitny sie znajduje;)
        • kulawa_wodzirejka Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 10.04.12, 17:59
          ohoho jaki plan życia dostałam :))) o farmacji myślałam, ale z opinii wyciągniętych z neta wywnioskowałam, ze to właśnie farmacji już nie warto robić, na pewno nie warto brać się już za technika (nowa ustawa), studia bardzo ciężkie a mało potem płacą - najczęściej trzeba pałętać się po aptekach za nieco powyżej 2000zł, nie mówiąc już o obowiązkowym 2letnim stażu; położnictwo nie dla mnie ani ścisła medycyna, ponieważ boję się krwi :DD a dietetyka niby przyszłościowa, chciałabym kiedyś wyjechać, interesująca tez mi się wydaje, ale opinie o zarobkach też tak marne, aż głowa boli - ok 2000 brutto.
    • headvig Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 10.04.12, 18:08
      żeby schudnąć, nie trzeba od razu dietetyki studiować :)

ale kierunek mnie się podoba, myślę, że rozwojowy, coraz więcej koleżanek z takich usług korzysta, zresztą ja sama kiedyś też.
      • kulawa_wodzirejka Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 10.04.12, 23:00
        hm ale dietetyka nie tylko pomaga schudnąć; wydaje mi się, że przede wszystkim chodzi tu o zależność między dietą a chorobami/leczeniem; ciekawa jestem jak jest z honorowaniem dyplomu z PL w krajach UE np
        • simply_z Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 10.04.12, 23:11
          coz pasowaloby najlepiej w czasie studiow wyjechac gdzies na staż .Istnieje wtedy szans ,ze cie zatrudnią ale musisz dobrze opanowac jezyk.
          warto sie tym zainteresowac.
    • moonogamistka Re: Będę sobie dietetykę studiować :P 10.04.12, 23:04
      Warto:) Spoleczenstwo jest coraz grubsze, coraz starsze, oplaca sie ksztalcic w kierunkach, ktore beda "obrabiac ten material" ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka