totally 31.07.04, 14:51 Kto potrafi je wymienic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cytrynka Re: 7 cudow swiata IP: *.petrus.com.pl 31.07.04, 14:56 mury Babilonu, posag Zeusa w Olimpii (wykonany przez Fidiasza), wiszace ogrody Semiramidy w babilonie, kolos rodyjski, piramidy egipskie, mauzoleum Mausolosa, swiatynia Artemidy w Efezie. pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: 7 cudow swiata 31.07.04, 14:57 piramida cheopsa wiszace ogrody latarnia morska (w aleksandrii?) kolos rodyjski swiatynia artemidy posag zeusa i grobowiec jakiegoś krola, nie pamietam dokladnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytrynka Re: 7 cudow swiata IP: *.petrus.com.pl 31.07.04, 14:58 aaa, a 8. to internet i telefon komorkowy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
totally Re: 7 cudow swiata 31.07.04, 15:07 Dzieki!!! Zwalszcza za tel. komorkowy i internet :) Tak sie pytam bo ostatnio ktos mi powiedzial, ze Charminar (Hyderabad, Indie) tez sie zalicza do tej listy. Czy to prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytrynka Re: 7 cudow swiata IP: *.petrus.com.pl 31.07.04, 15:15 z tego co wiem to nieprawda, chyba ze sie tworzy nowa liste 7.cudow swiata;) Ale owczas bedzie isch wiecej niz 7.. Ta, ktora ja podalam, to ta najbardziej pierwotna;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: 7 cudow swiata 31.07.04, 16:31 totally napisała: > Dzieki!!! > Zwalszcza za tel. komorkowy i internet :) > > Tak sie pytam bo ostatnio ktos mi powiedzial, ze Charminar (Hyderabad, Indie) > a btw,co to jest?niech się rozwinę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
totally charminar 01.08.04, 12:57 No wiec Charminar jest cecha charakterystyczna miasta Hyderabad w Indiach (cos jak Taj Mahal dla Agry). Zostal wybudowany jako talizman (czy cos), aby odegnac dotkliwa epidemie, ktora spowodowala olbrzymia liczbe zgonow. Mam jedno male zdjecie na stronie bo tu nie wiem jak je wcisnac (www.mmgk.nd.e-wro.pl) Jezeli go tam nie bedzie to oznacza, ze cos spartolilam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: 7 cudow swiata IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 31.07.04, 16:40 1.Mur chiński 2.Rafy kolarowe, 3.Tadż Mahal, 4.Kolos rodyjski, 5.Piramidy egipskie, 6.Mury Babilonu, 7.Mausoleum Mausolosa. Wg mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś