piataziuta 30.07.13, 23:58 do życia? u mnie wyjszła i coś nie wraca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qw994 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 05:56 Polecam: lubimyczytac.pl/ksiazka/51509/czlowiek-w-poszukiwaniu-sensu. Wszystkie depresyjki miną jak ręką odjął. Efekt gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Na pierwszy rzut oka 31.07.13, 09:10 niemożliwym wydaje się, żeby taką książkę napisał facet. To albo mistyfikacja albo baba po operacji. A w temacie: chęć życia bierze się z przyzwyczajenia, z inercji. Poszukiwanie sensu jest bezsensowne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Na pierwszy rzut oka 31.07.13, 18:02 Radzę ci - przeczytaj tę książkę :) Dostępna w wypożyczalni w Chomikowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Na pierwszy rzut oka 31.07.13, 18:40 Auschwitz + sens życia to brzmi okropnie tendencyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
magadanskaya Re: Na pierwszy rzut oka 01.08.13, 13:30 Frankl jest zajebisty!!!!! CZYTAĆ! I brac przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 07:52 z realizacji założonych celów. brak celów = brak motywacji. brak motywacji = niechęć do wszystkiego. niechęć do wszystkiego = depresja. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 12:39 no... tylko jak matka ma raka a wszystko wokół się pieprzy to cele nie są już takie istotne Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 08:43 z życia w zgodzie ze sobą, z uśmiechów moich dzieci, z obecności fajnego faceta, z tego że firma się rozwija chociaż na początku było pod górkę, z problemów które trzeba rozwiązać, z zapachu kawy podanej do łóżka z chłodnej wody pod prysznicem z ulubionej muzyki w słuchawkach z tego że dużo daję z siebie innym ludziom ze słońca z deszczu z chmur piorunów ... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 12:48 varia1 napisała: > z .... Pięknie to napisałaś. :) Paczta ludziska i uczta się jakie trzeba mieć nastawienie żeby się cieszyć, pracujta nad sobą! Odpowiedz Link Zgłoś
nina877 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 09:02 Ze świadomości, że zawsze mogę się zemścić i mogę to zrobić bardzo skutecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 12:51 nina877 napisał(a): > Ze świadomości, że zawsze mogę się zemścić i mogę to zrobić bardzo skutecznie : > ) A jeśli nie ma powodu do zemsty to i chęci do życia nie ma. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ipsetta Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 09:51 babski wieczór z przyjaciółkami - na mnie działa zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 09:53 Napisałabym, ale się wstydzę. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 12:53 mmagi napisała: > sex analny;)? Teraz wstydem jest szydełkowanie, zajmowanie się dziećmi, domem.... Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 21:53 Z dziećmi i szydełkiem u mnie słabo, ale z bycia mistrzynią patelni nieodmiennie jestem dumna :) Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: skąd bierzecie chęć 01.08.13, 08:28 triismegistos napisała: > z bycia mistrzynią patelni nieodmiennie jestem dumna :) Kolejna zniewolona przez patriarchalno szowinistyczny świat samców wmawiających kobietom, że gotowanie to coś z czego można być dumnym... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: skąd bierzecie chęć 01.08.13, 16:34 A jaki mój chłopak jest zniewolony przez parriarchat! Straszne, c'nie? Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: skąd bierzecie chęć 02.08.13, 11:48 triismegistos napisała: > A jaki mój chłopak jest zniewolony przez parriarchat! Straszne, c'nie? W sumie faceci również mogą się czuć zniewoleni przez ten cały Wasz patriarchat. On narzuca sporo odpowiedzialności na facetów bez których wartość faceta spada - w społecznej ocenie faceta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: skąd bierzecie chęć 06.08.13, 00:21 A, to o gotowanie chodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 12:32 triismegistos napisała: > Napisałabym, ale się wstydzę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 10:36 U mnie? Z naprawienia funkcjonowania gospodarki hormonalnej :-P Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 10:36 > skąd bierzecie chęć do życia? Głównie stąd, że jest ono ostatnimi czasy co najmniej znośne. :) Chociaż oczywiście mam świadomość, że życie ku...kie jeszcze niejedno mi pokaże, cytując klasyka. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 11:03 Z perspektywy urlopu albo chociaż weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta o, funny game wróciła! 31.07.13, 16:56 pozdrawiamy! :) (w sensie, ja i moje ego :P) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: o, funny game wróciła! 01.08.13, 09:11 I ja Was pozdrawiam! Najpierw chyba ego, żeby nie stękało ;))) Może, jeśli ja wróciłam, to i chęć wróci? Nie, żeby przeze mnie, ale powroty się zdarzają, widzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 11:27 taniec, seks, spacery, związki z innymi ludźmi, rozmowy, spotkania, zabawa z dziećmi, wyzwania (problemy), którym muszę sprostać, słońce, deszcz, księżyc, wiatr, dzień, noc, drzewa, góry, kwiaty marzenia, te w realizacji i te odłożone na później, albo z pogranicza fantazji, muzyka, ładne rzeczy, przyjemności, Energia życiowa mi spada, gdy nie zachowuję równowagi między pracą a odpoczynkiem. Za dużo pracy - brak energii, brak pracy, wyzwań - brak energii. Czasem też zaniedbanie ciała - za mało snu, za dużo używek, nie taka dieta, za mało ruchu na świeżym powietrzu - i deprecha gotowa. Wiek swoje robi, jako 20 latka mogłam jechać na winie, kawie i papierosach, sypiając po 4 na dobę - zachowując radosny nastrój. Po 30 czas regeneracji spadł i coraz więcej uwagi muszę poświęcać aspektom fizycznym. Im bliżej 35 tym bardziej odczuwam. Może jakieś dobre witaminy? (tylko nie te popularne preparaty - 3/4 ich składu jest nieprzyswajalne i niepotrzebnie obciąża organizm). Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 12:27 Może czas pomyśleć o zmianie pracy? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 13:14 rotkaeppchen1 napisała: > Może czas pomyśleć o zmianie pracy? :-P Nie ma mowy. Za bardzo lubię to co robię. Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 15:14 No chyba że tak. Ja energię czerpie także w pracy, bo praca to dla mnie przyjemność. Znaczy moja praca, nie ogólnie, nie wyznaje kultu pracy :-P Dlatego pomyślałam że może u ciebie praca nie ta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 13:06 twojabogini napisała: > taniec, > seks, > spacery, > związki z innymi ludźmi, rozmowy, spotkania, Seks w tańcu na spacerze w związku z innymi ludźmi w czasie rozmownego spotkania. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 13:10 urko70 napisał: > Seks w tańcu na spacerze w związku z innymi ludźmi w czasie rozmownego spotkania ;) Po czymś takim to bym miała tyle energii, że chodziłabym po sufitach. Chyba wolę się doładowywać umiarkowanie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: skąd bierzecie chęć 01.08.13, 08:31 twojabogini napisała: > urko70 napisał: > > > Seks w tańcu na spacerze w związku z innymi ludźmi w czasie rozmownego sp > otkania ;) > > wolę się doładowywać umiarkowanie :)) Najpierw powoli, jak żółw ociężale, poszła do tańca seksowac ospale.... Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 11:36 Od rzeczywistości, która stanowi moje najbliższe otoczenie - mam wspaniały związek, mam fajną pracę, spełniam się w mojej pasji-zawodzie, mam różne zainteresowania, które udaje mi się realizować, jestem w miarę zdrowa (nie choruję na nic poważnego i przewlekłego), mam interesujące plany na przyszłość, wręcz czasu mam za mało, żeby zrealizować wszystko, co bym chciała :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_nonima Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 12:45 Mnie tez często radość życia gdzieś ucieka. Zawsze udaje się ją jakoś odnaleźć. Teraz czerpię przyjemność z samotności. dzieci wyjechały na urlop więc upajam się ciszą, spokojem, tym że dom wysprzątany i nikt nie nabałagani, tym że robię co chcę, gotuję to, na co mam ochotę. Takie małe rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 13:08 Z przyzwyczajenia i stwierdzenia faktu, ze jesli juz tu jestem to niech chociaz to co mi zostalo bedzie zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 18:31 żeby ona była niejasna, to by było całkiem nieźle, ale ona jest zupełnie ciemna. jak dół w glebie. a w dole robaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 18:00 z konieczności płacenia rachunków i mandatów :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 18:12 za co zapłaciłaś mandat? Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 18:55 za bilet miesięczny :) albo nieaktualny o jeden dzień jak kto woli ja nie wiem, ale co miasto to ja w nim mandaty płacę Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 19:20 ja zawsze mam w portfelu 2 bilety jednorazowe, tak na wszelki wypadek gdybym karty zapomniał doładować a musiał gdzieś jechać komunikacja miejską Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 19:59 nie, no mogłam wczoraj kupić ale i tak bym dziś nie aktywowała bo myślałam o miesięcznej ważności a nie 30 dniowej. W autobusie nawet zaczełam kombinować a może już jest po i wsiedli na przedostatnim przystanku , pan był miły i zapłaciłam ulgowy :/ ale i tak sporo Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 19:42 Gdzie podziała się radosna Grinka ? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 19:57 grinka wyrzuciła w błoto kasę i nie może odżałować znów przez miesiąc będęjadła chińskie zupki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 20:43 nie jedz tego ....będziesz chorowac i wydasz pieniądze na leki ... wcinaj pomidory i ogórki :) można wiedzieć na co poszło tyle kasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 20:53 przywiozłam z domu cukinię, ogórki i marchewkę do tego mam ryż i kaszę i makaron na pól miesiąca wystarczy musiałam zapłacić mandat Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 20:00 no i chciałam kupić dwie książki a tak muszęjedną :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: skąd bierzecie chęć 01.08.13, 23:39 a kto jest w ciąży, bo się zgubiłem się? Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 18:28 Ze słońca, podróży, dobrego jedzenia, wina, wolności i świętego spokoju.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 19:29 z tego wszystkiego co mnie otacza, tych małych i duzych sukcesów , dzięki ludziom, z którymi zyję, Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: skąd bierzecie chęć 31.07.13, 21:09 To silniejsze ode mnie. :cool: Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na to coś Ci prześlę 01.08.13, 10:02 w takim razie :) zakochałam się w tych utworach i zawsze mnie nastrajają pozytywnie :) a do tego jak se popacze na sześciopaczki na basenie...no..dobra,pieśni : www.youtube.com/watch?v=COyArWV8JB8 i druga : www.youtube.com/watch?v=WderG_DxTvo a tera na basen :P cmok cmok :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: to coś Ci prześlę 01.08.13, 14:00 tez dorzucam piataka do ksiazki zyczen:| ps coff.ee gdy wrocisz (schlorowana) napisz prosze jak po slasku basen i zabka kryta , serdecznie dziekuje :| Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: skąd bierzecie chęć 01.08.13, 11:28 z perspektywy weekendu oraz wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: skąd bierzecie chęć 01.08.13, 13:33 Hehe, pierwsza tak napisałam! Czerp se chęć do życia z czegoś innego!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: skąd bierzecie chęć 02.08.13, 11:55 ja mam tego więcej, ale tamte pierwsze mi do głowy przyszły. ja to nawet czerie chęc do zycia z perspektywy powrotu z wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
magadanskaya ja Ci tymczasowo nie pomogę 01.08.13, 13:56 bo sama odczuwam weltszmerc, ale może jak napiszę, że ja też, to zrobi Ci się raźniej...? Tak to już jest z tą życią, raz ciasteczko, raz kopniaczek Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ziuta 05.08.13, 18:48 Fakt, że krążyłam ostatnio w tych rejonach, ale póki co, udało mi się rzucić tylko z krawężnika. A co? Masz dla mnie recepte jako? :) Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: ziuta 05.08.13, 20:00 no mam . kup sobie narzędzia w liroju i wykop dwudziestoletnią tuję w ogrodzie. pomaluj bramę, popykaj w tenisa. Odpowiedz Link Zgłoś