Dodaj do ulubionych

Dieta- Niekoniecznie cud, ale skuteczna- znacie?

IP: *.slawik.rybnik.net.pl 27.11.04, 19:33
Mam kilka (ok.5) kilogramow nadwagi. Chciałabym sie ich pozbyc. Znacie jakas
diete? Chodzi mi o zdrowy i skuteczny sposob. Bede wdzieczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • alpepe jedyna skuteczna ŻP -żryj połowę :) 27.11.04, 19:36
      • Gość: Ala Re: ha ha ha IP: *.slawik.rybnik.net.pl 27.11.04, 19:56
        Dzieki bardzo za taka rade wybawicielu. Na pewno sie zastosuje
        • majka.xxx Re: ha ha ha 27.11.04, 20:20
          mialam ten sam problem ok 5 kg i jestem jak na najlepszej drodze.
          przedewszystkim zakaz pieczywa chyba ze male ilosci zytniego, ostatni posilek
          do 18, oliwa z oliwek zamiast tłuszcu. ogolnie to co zalecaja w zdrowym
          zywieniu. ( u mnie nie zawsze sie to sprawdza bo czasami zdarza mi sie podjesc
          cosik :) i przedewszystkim ruch. od 2 tyg chodze na step i na mojej pupci juz
          widac efekty. podsumowujac miesiac temu bylo 60 kg. teraz 56kg. i trwam przy
          postanowieniach dalej

to nie jest wcale trudne wazne abys miala motywacje , ja mam. Moj chlopak z
          ktorym sie nie widzialam dwa miesace przyjezdza za 3 tyg :) sama rozumiesz
          wierze ze ci sie uda pozdrawiam Maja
          • Gość: Ala Re: ha ha ha IP: *.slawik.rybnik.net.pl 27.11.04, 20:26
            Dzięki bardzo. NAwet rozumiem twoją motywacje :D

• lisa_simpson Re: ??? 28.11.04, 09:09
              WItam! Nie ukrywam, ze pieczywo jest podstawa mojego menu. Czym go moge
              zastapic? Albo czy znacie jakies potrawy bezchlebowe ;) Z gory dzieki
    • smellsliketen Re: Dieta- Niekoniecznie cud, ale skuteczna- znac 28.11.04, 13:56
      Dużo ruchu, dobrze robi systematyczne bieganie, codziennie minimum pół godziny,
      ja biegam rano przed wyjściem do pracy.
      Jeśli dołączysz do tego dwa razy w tygodniu po 1,5 godziny ćwiczenia na siłowni
      (niekoniecznie siłowe raczej rowerek, steper, narciarz)to możesz nawet "nie
      źreć pół".Jaa jestem łasuchem, bez pączków życ nie potrafię i bez czekolady
      również.
      Wystarczy narzucić sobie dyscyplinę, początki trudne, ale poźniej nie będziesz
      mogła żyć bez ruchu
    • Gość: moi Re: Dieta- Niekoniecznie cud, ale skuteczna- znac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 16:05
      W moim przypadku (też utrata ok. 5 kg)sprawdza się dieta 1000 kalorii +
      unikanie słodyczy w czym pomagają mi tabletki z chromem oraz 1 herbatka Figura
      na wieczór. Na lodówce wisi całotygodniowy jadłospis, którego się ściśle
      trzymam. Z tym, że ja nigdy dużo nie jadłam i przy diecie 1000 kalorii wcale
      nie chodzę głodna. Moim jedynym wrogiem są słodycze, które uwielbiam.
    • niedzwiedziczka Re: Dieta- Niekoniecznie cud, ale skuteczna- znac 28.11.04, 20:15
      Dieta Montignaca. Wyżej był post o oliwie i jedzeniu do 18-tej, to właściwie
      także zasady tej diety, no i parę innych. Jej opis znajdziesz na portalu gazety.
    • Gość: dr j Re: Dieta- Niekoniecznie cud, ale skuteczna- znac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 00:22
      trochę masełka się przyda i żółtka z jajek i podroby bo organizm potrzebuje
      dobrego białka i tłuszczy. Sama oliwa z oliwek nie wystarczy.

różnie dobrze mozna jeść dużo tłuszczu i nie jeść węglowodanów, tez się
      schudnie. białko wiąże wodę wiec jak za mało białka to poleci woda i waga.

głodówka sokowa przez kilka dni i szybki spacer.

najlepiej żp i ruszaj się
    • Gość: Ania Re: Dieta- Niekoniecznie cud, ale skuteczna- znac IP: *.gorzow.mm.pl 29.11.04, 08:11
      Ostatnio schudłam 4 kg...nerwy - rozstanie z facetem....i to w ciagu KILKU
      dni...Nie jadlam prawie nic, gdyby nie kawa...padlabym trupem ;( Tej metody
      jednak nie polecam :)Fakt, mam skurczony żoładek i nie potrzebuje juz takiej
      ilości jedzonka..wiec nie tyje :)Ale uważam ze powinno sie jesc o polowe tego
      co zwykle (pomaga) - mniejszy talerzyk i jazda ;) no i zadnych kolacji po
      19.00!!!!
    • edzia-fredzia Re: Dieta- Niekoniecznie cud, ale skuteczna- znac 29.11.04, 08:44
      Jedyna skuteczna jaka znam to meridia 10 - ale przygotuj sie na duzy wydatek
      okolo 320 zl za 30 tabletek, na recepte tylko - ale efekt 100%.
    • s_s Re: Dieta- Niekoniecznie cud, ale skuteczna- znac 29.11.04, 08:49
      a ja własnie schudłam 5 w miesiąc... pomogły stresy, ale tej metody nie polecam
      i nie życze nikomu... bo zdrówko mi sie strasznie pogorszyło :( polecam jednak
      jedzenie połowy tego co normalnie, wiem, że to wydaje sie głupie ale naprawdę
      pomaga i to jak!!!!
      Trzymam kciuki i pozdrawiam!
    • Gość: margie Re: Dieta- Niekoniecznie cud, ale skuteczna- znac IP: *.kcp.pl / 213.241.45.* 29.11.04, 09:56
      Ja znam. 4 kg w ciagu miesiaca gwarantowane. To 1200kcal dziennie. Wbrew pzorom
      to sporo. Nie wolno jesc: slodyczy, cukru, smazonego, wieprzowiny i wieprzowych
      wedlin, pieczywa gora 2 kromki dziennie i to tylko ciemnego lub czerstwego
      bialego. zadnego alkoholu, zoltego sera, owoce gora 0,25kg dzinie, chyba ze to
      grapefruit lub arbuz ( tych mozna do woli). Jarzyny bez ograniczen, wedlina
      drobiowa lub wolowa, gotowane mieso lub z grila wylko drob, wolowina,
      cielecina, zadnych parowek, chudy bialy ser, ryby gotowane , w galarecie, w
      folii. CHUDE!!! Posilki komponujesz wg wlasnego upodobania, byle nie
      przekroczyc wspomnianej ilosci kalorii. Aha, i zdnego ryzu, ziemniakow,
      klusek... Jesli beziesz czula glod, zjedz marchewke, moesz sobie kupic jakis
      ziolowy preparat wspomagajacy trawienie i zabijajacy laknenie, pelno tego w
      aptekach bez recepty. Ja polecam Chrom Diet, jesli nie mozesz opanowac apetytu
      na slodycze, figurella, chudeus-syt. Dzieki tej diecie schudlam 30kg w ciagu 10
      miesiecy i trzymam wage:)) Zycze powodzenia:))
    • boski.zawodowiec tłuscioch!!! masz obrecze tłuszczu na brzuchu? 29.11.04, 09:59

• agniecha75 Polecam - skuteczna 29.11.04, 13:00
      sama przerobiłam:
      South Beach, zwana też dietą Atkinsa. Wyrzucasz węglowodany (słodycze, cukier,
      na poczatku też owoce, makarony, chlebek, mąkę, kasze i ryż) oraz tłuszcze
      zwierzęce.
      Jesz nabiał (chudy i minimalnie tłusty), jajka, warzywa. Słowo jklucz w tej
      diecie to nie ilosć kalorii tylko indeks glikemiczny poszczególnych produktów.
      Poszujaj takiego forum, bo było takie i bardzo mi pomogło. W razie czego wklep
      do wyszukiwarki Soutch Beach Diet albo po polsku i znajdziesz porady, zasady.

Powiem tyle: 1 miesiac, minus 10 kg, minus 10 cm w pasie i po 5 w udach i
      biodrach. I nie byłam ani raz głodna.

Pozzdrawiam i życze powodzenia :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka