mosfet29 Re: MIAŁAM WYPADEK!!! 24.08.05, 22:03 pewnie upadl ci tips czy jak to sie pisze czy cos straszniejszego rozlalas kawe Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinamm1 Re: MIAŁAM WYPADEK!!! 24.08.05, 22:06 jak widac nie chodzi o tipsy i kawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
mosfet29 Re: MIAŁAM WYPADEK!!! 24.08.05, 22:18 ewelinamm1 napisała: > jak widac nie chodzi o tipsy i kawe :) to dla was kobiet to powinno byc napisane mialam katastrofe i to mnie wprowadzilo w blad. Mozesz dac samochod do naprawy tam gdzie dostaniesz auto zastepcze jesli sluzylo Tobie do pracy ubezpieczyciel musi pokryc koszty z tego wynikle Wiele warsztatow proponuje tez nieodplatnie samochod zastepczy aby przyciagnac klienta Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinamm1 Re: MIAŁAM WYPADEK!!! 24.08.05, 22:05 Dzisiaj okolo godziny 18 wjechala w moj samochod koparka!!! Koparka nalezy do firmy budujacej drogi i to wlasnie jakis koles z ekpiy budowlanej wjechal w moj samochod! Twierdzi ze mnie nie zauwazyl. Teraz jestem uziemiona na jakies pewnie 2 tygodnie i skazana na siedzenie na przymusowym urlopie, gdyz moja praca wiaze sie wlasnie z jazda tym samochodem! I teraz sie tak zastanawiam: co ja bede robila? Wkurza mnie to ze musze teraz wykorzystac dni urlopu, ktore mialam sobie wziac pozniej. Jestem wsciekla!!! A tak na marginesie-pierwszy raz w zyciu dmuchalam w alkomat :) Odpowiedz Link Zgłoś
dariap2 Re: MIAŁAM WYPADEK!!! 24.08.05, 22:12 więc to nie był wypadek tylko kolizja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinamm1 Re: MIAŁAM WYPADEK!!! 24.08.05, 22:17 moze i tak, jeszcze jestem troche zestresowana i wkurzona i pewnie dlatego uzylam zlego okreslenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
domix Re: MIAŁAM WYPADEK!!! 24.08.05, 22:25 Że on Ciebie nie zauważył to dziwne... może raczej się Toba zauroczył??? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinamm1 Re: MIAŁAM WYPADEK!!! 24.08.05, 22:45 nie wiem :) ale on twierdzi ze mnie nie zauwazyl :) czekaja mnie 2 tygodnie w domu.................. :( Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia.g Re: MIAŁAM WYPADEK!!! 25.08.05, 09:23 wstawiaj auto na warsztat, bierz zastepcze i pracuj . Mi kolo 2 tyg. temu wjechala "baba" w bagaznik , to tak zrobilam . A auto zastepcze sponsorowane jest z oc sprawcy :P Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: MIAŁAM WYPADEK!!! 25.08.05, 09:25 podaj jakis paragraf gdzie jest obowiazek pokrycia kosztow wynajmu auta dla poszkodowanego, pierwsze slysze,jaki ubezpieczyciel pokrywa takie koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: MIAŁAM WYPADEK!!! 27.08.05, 14:53 Jeżeli samochód wykorzystywany do prowadzenia działalności gospodarczej, dojazdu do pracy, leczenia lub innych istotnych czynności, został uszkodzony w wyniku kolizji z winy innego kierującego, poszkodowanemu przysługuje pokrycie kosztów wynajęcia pojazdu zastępczego z firmy ubezpieczeniowej sprawcy kolizji. Warunkiem zwrotu kosztów jest udokumentowanie, że uszkodzony pojazd jest niezbędny poszkodowanemu i jego brak spowoduje określone straty finansowe, zdrowotne lub moralne. Przed wynajmem należy złożyć w firmie ubezpieczeniowej sprawcy stosowne oświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: MIAŁAM WYPADEK!!! 25.08.05, 09:30 wyoadek to miala moja kolezanka pod koniec lipca w ktorym zginela ona jej narzeczony i kierowca drugiego samochodu - 3 zabitych - to jest wypadek! a ty jedynie mialas pecha Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinamm1 Re: MIAŁAM WYPADEK!!! 29.08.05, 15:30 To jeszcze raz ja. A wiec siedze teraz na urlopie: 4 dni platnego, reszta bedzie bezplatna(i jeszcze nie wiem ile). Bylam w piatek w PZU i zglosilam szkode, a wczoraj wujek powiedzial mi ze jego znajoma, ktora byla w podobnej sytuacji i stracila na kilka dni samochod, a wtedy miala gdzies akurat wyjechac na urlop, wystapila do sadu z czyms takim jak "straty moralne" i dostala za to jakas dodatkowa kase wyplacona z OC sprawcy. W zwiazku z tym mam pytanie: czy ja tez moge sie o cos takiego ubiegac? jesli tak, to w jaki sposob mam to zalateic? Odpowiedz Link Zgłoś