Dodaj do ulubionych

CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA?

IP: *.library.uu.nl 17.04.01, 16:25
prosze dziewczyny i panow o zdefiniowanie wedlug swoich
kryteriow osoby,w tym przypadku
dziewczyny,puszczalskiej(zwanej takze latwa),nie chodzi
mi o definicje slownikowa tylko calkiem osobista kazdej
z was. dziekuje i do uslyszenia ciekawy
Obserwuj wątek
    • Gość: mimi62 Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.netcarrier.net 17.04.01, 17:50
      Chcialam odpowiedziec na Twoje pytanie kiedy zauwazylam Twoj nick! Dlaczego ja Cie wszedzie
      spotykam? Jestem bardzo ciekawa...
      • Gość: ciekawy Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.library.uu.nl 17.04.01, 20:38
        bo ja jestem jak pchla-wszedzie mnie pelno...odpowiedz na pytanie-prosze
    • Gość: Suzi Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 18.04.01, 14:09
      a Ty naprawde nie wiesz co oznacza okreslenie : puszczalska ?
      • Gość: ciekawy Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.library.uu.nl 18.04.01, 14:23
        nie chodzi mi o samo slowo ale o to czym dla kazdej
        osoby ono jest,dla jednych puszczalska to ta ktora
        spala z 10 dla innych z 10 to prawie swieta.
        • Gość: Suzi Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 18.04.01, 14:27
          nie chodzi o ilosc facetow lecz zasady. lub raczej ich brak.
          • Gość: ciekawy Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.library.uu.nl 18.04.01, 14:34
            wlasnie,ale nie chcalem sie rozpisywac,wiec kto to jest
            puszczalska wedlug Ciebie,taka co tej samej nocy idzie
            z chlopakiem do lozka czy taka ktora w jednym dniu ma 2
            facetow?
            • Gość: Suzi Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 18.04.01, 14:39
              to taka, ktorej jest obojetne z kim idzie do lozka. nie ma zasad. nie wazne, ze
              ona ma faceta, ze go oszukuje, ze kusi np. zonatego. licza sie tylko jej
              potrzeby i ich zaspokojenie. i to nie musi byc facet kazdego dnia. to moze byc
              facet raz na pol roku. ale bez skrupolow. jak sie jej zachce z nim przespac to
              nic jej nie powstrzyma. i co wazne, nigdy nie ma wyrzutow sumienia .
              • Gość: ciekawy Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.library.uu.nl 18.04.01, 14:43
                dziekuje za odpowiedz...a gdzie najlatwiej znalezc
                puszczalska dziewczyne-dyskoteka? PS tylko pytam nie
                mowie ze bede szukal
                • Gość: Suzi Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 18.04.01, 14:49
                  a mozesz nawet sobie szukac. sluchaj. dyskoteka ? stereotyp. puszczalska to nie
                  tylko bezmyslna nastolatka, krecaca tyleczkiem w rytm muzyki. to moze byc
                  rowniez elegancka kobieta. wyksztalcona, stwarzajaca zupelnie inne pozory.
                  spojrz wokol, popatrz na otaczajce Cie kobiety, porozmawiaj z nimi,
                  poflirtuj..... sam zobaczysz......
                  • Gość: ciekawy Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.library.uu.nl 18.04.01, 14:56
                    ale mowie szczerze mi nie chodzi o rozmowe tylko o
                    seks,ostatnio juz nawet nie moge zasnac a jak zasne to
                    mam tylko sny erotyczne PS mam nadzieje ze nikt nie
                    wykorzysta mojej szczerosci przeciwko mnie
                    • Gość: Suzi Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 18.04.01, 15:02
                      to jednak szukasz tej puszczalskiej ? a jesli chodzi Ci o sex, tylko..... to
                      zorganizuj sobie panienke z renomowanej agencji.
                      sny erotyczne to cos normalnego i wszyscy je miewamy. zdrowy jestes i tyle.
                      • Gość: ciekawy Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.library.uu.nl 18.04.01, 15:04
                        tak chodzi mi o puszczalska ale nie o kurwe,a co do
                        snow to normalne jest miec CODZIENNIE sny erotyczne
                        zakonczone wiesz chyba czym.
                        • Gość: Suzi Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 18.04.01, 15:08
                          a czy puszczalska to nie kurwa ? jesli juz uzyles tego okreslenia.
                          • Gość: ciekawy Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.library.uu.nl 18.04.01, 15:11
                            ale chodzenie do burdelu jest
                            niemoralne,drogie,niebezpieczne...dzieki ze odpowiadasz
                            na moje pytania
                            • Gość: Suzi Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 18.04.01, 15:15
                              Niemoralne - moze moralnosc zostawmy na boku. drogie - fakt. niebezpieczne -
                              niekoniecznie. renomowane agencje maja badane panienki i wszystko jest ok. a z
                              taka puszczalska to dopiero nie wiadomo. strzez sie wiec przypadkowych
                              puszczalskich !
                              • Gość: ciekawy Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.library.uu.nl 18.04.01, 15:20
                                tu gdzie ja jestem jest niebezpieczne i drogie,ale w
                                dyskotece nie ma puszczalskich???jesli tam ich nie ma
                                to gdzie???a jesli chodzi o sny czy to normalne
                                codziennie???
                                • Gość: mimi62 Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.netcarrier.net 18.04.01, 17:32
                                  Puszczalska to wedlug mnie dziewczyna, ktora o niczym innym nie mysli poza tym zeby zlapac
                                  faceta,ktory ja przeleci i nie zalezy jej kto to jest i w ogole. Mozna tez spojrzec na to inaczej. Bede tu
                                  bardzo szczera i mam nadzieje ,ze nikt tego nie wykorzysta przeciwko mnie. Mam chlopaka ,ale
                                  spotkalam niedawno faceta, na ktorego widok mam po prostu dreszcze. Swietnie sie on caluje i w
                                  ogole jest tak podniecajacy jak nikt inny. I nie uwazam sie np. za puszczalska tylko dla tego ze mam
                                  dwoch faceto w ,z ktorymi sypiam. Z jednym laczy mnie wiez uczuciowa z drugim wylacznie seks .I jest
                                  mi z tym dobrze.
                                  • Gość: gal Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.les.ar.krakow.pl 18.04.01, 17:38
                                    Pytanie tylko jak dlugo bedzie Ci z tym dobrze?
                                  • Gość: slo Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 18:30
                                    Mam podobna sytuacje... Uwielbiam seks i kocham prowokowac mezczyn...
                                    Sprawianie im rozkoszy, zlewanie sie w jedno... nie ma nic przyjemniejszego od
                                    zabaw we dwoje... nie chodzi mi tu o przypadkowy seks... mialam do tej pory 4
                                    mezczyzn wiec chyba nie jestem puszczalska ? :-) ja po prostu uwielbiam widziec
                                    rozkosz w meskich oczach...
                                  • Gość: jolka do mimi IP: 10.10.41.* 31.07.01, 15:15
                                    brawo!
                          • Gość: mirek Kurewskie małżeństwa IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 31.07.01, 12:13
                            Nie, kurwa robi to za pieniądze, a nie dla przyjemności. Prawdę mówiąc, wolę
                            takie które nazywasz puszczelskimi, niz kobiety, które są z facetami i wychodzą
                            za nich za mąż dla pieniędzy. Nawet, jeżeli nigdy takiego nie zdradzą, to i tak
                            kurewstwo. Tylko bardziej zakłamane.
                          • Gość: mirek kurwy IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 31.07.01, 12:17
                            Gość portalu: Suzi napisał(a):

> a czy puszczalska to nie kurwa ? jesli juz uzyles tego okreslenia.

Nie, kurwa robi to za pieniądze, a nie dla przyjemności. Prawdę mówiąc, wolę
                            takie które nazywasz puszczelskimi, niz kobiety, które są z facetami i wychodzą
                            za nich za mąż dla pieniędzy. Nawet, jeżeli nigdy takiego nie zdradzą, to i tak
                            kurewstwo. Tylko bardziej zakłamane.

• Gość: BB Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 29.05.01, 14:22
                    Łatwa dziewczyna/chłopak to osoba, ktora zrobi wszystko ( nie dot. to wyłącznie
                    seksu ) za niewielką cenę/wynagrodzenie. Ceną mogą być pieniądze, ale nie
                    tylko, np. prezent, uśmiech, parę gładkich słówek, zaproszenie na wyjazd, nawet
                    obietnice bez pokrycia. Problem to " Jak rozstrzygnąć czy cena jest już
                    wystarczająco wysoka" by udostępnić siebie ( jako osobę, dziewczynę, pracownika
                    itd. )Czy ślubna obrączka to wystarczająca cena by póść do łóżka, a może to
                    zbyt wiele? ( może jeszcze on/ona powinien utrzymywać finansowo dom . Czy
                    pensja 1000,- zł to dość czy za mało za 12 godzin ciężkiej harówki i szykan od
                    szefowej. Łatwa dziewczyna/chłopak/ to taka, której poniesiony nakład uczuć
                    pracy, emocji, itd. nie jest proporcjonalny do tego co otrzymała w zamian (
                    uczucia, szacunek, emocje, pieniądze - odpowiednio ).
                  • Gość: rita Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: 10.173.27.* / *.euv-frankfurt-o.de 30.05.01, 15:07
                    to w takim razie jestem pusczalska, pani z zasadami! a kto powiedzial, ze
                    akurat te twoje zasady sa zasadmi ogolnymi? wynika z twych wyjasnien, ze seks
                    bez skupulow to seks puszczalski. o boze, wole byc puszczalska i miec bajeczna
                    przyjemnosc i radosc (rowniez z tego, ze to robie wlasnie wtedy kiedy JA chce i
                    kogo JA wybieram) niz miec takie smutne zasady i nie miec seksu, pani suzi.
              • Gość: mirek Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 31.07.01, 12:09
                Patrz, to brzmi jak duża część facetów...Tyko dlaczego nikt nie mówi, że oni
                się puszczają?
    • Gość: Piotrek Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.01, 00:19
      To niewiele znaczy. po prostu słowo to określa pewną opinie wypowiadającego na
      temat innej osoby. Nic więcej!
      W pewnym sensie każda jest puszczalska, bo każdą można czymś skusić; odda się
      obcemu mężczyźnie... szybciej niż się może wydawać. Dotyczy to wiernych
      mężatek, katoliczek i zakochanych. Bez wyjątku. Oczywiście każdy (każda) ma
      swoją cenę. Nie ma więc sensu zastanawianie się poniżej jakiej ceny zaczynają
      się puszczalskie, a powyżej jakiej są kobiety z zasadami.
      Nawiasem mówiąc, seks to tylko chemia, a właściwie: może być tylko chemią. Nie
      ma więc większego znaczenia, na ile łatwa jest kobieta w sensie dostępności
      seksualnej. Ma natomiast kapitalne znaczenie coś innego: czy mozna jej ufać, że
      pozostanie wierna, lojalna do końca, bezwzględnie? Oczywiście, że są takie
      kobiety, choć jest ich bardzo mało. Powyższe uwagi dotyczą oczywiście tak samo
      mężczyzn jak kobiet - po prostu pytanie zostało zadane odnośnie rodzaju
      żeńskiego.

Jeszcze jedno: nie mylcie niewierności z dostępnością seksualną dla innych
      mężczyzn! Zapewniam was, że to nie ma NIC wspólnego. Nie rozśmieszajcie mnie. :-
      )
      • Gość: luk Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 28.05.01, 13:58
        A czy nie uwazacie,ze osoba 'puszczalska' to ktos taki,ktory ze wzgledu na
        to,aby np nowo poznany,kasiasty facet cos jej kupil w zamian robi z
        siebie 'latwa' i konczy z nim w lozku wylacznie dla wlasnej korzysci udajac ,ze
        jest cos wiecej warta [nie takie rzeczy sie widzialo..]

--
        Luk
      • Gość: sara Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 23:09
        Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> W pewnym sensie każda jest puszczalska, bo każdą można czymś skusić; odda się
        > obcemu mężczyźnie... szybciej niż się może wydawać. Dotyczy to wiernych
        > mężatek, katoliczek i zakochanych. Bez wyjątku. Oczywiście każdy (każda) ma
        > swoją cenę.

Ja jestem zaprzeczeniem twoich teorii - nie mam ceny, taka cena po prostu nie
        istnieje.Ani merkantylna, ani inna. I wiem , o czym mowie. A co najwazniejsze,
        mam harmonijne, satysfakcjonujace zycie. Pozdrawiam.
        • muma Odp: Sara 29.05.01, 00:39
          Droga Saro!
          Tak na marginesie: Piotrek, to ja :-))) (żeby nie było niedomówień).
          Owszem, wygląda na to, iż rzeczywiście wiesz, co mówisz. Pokuszę się jednak o
          tezę, że to, co mówisz, jest niesprzeczne z moją wypowiedzią. Chodziło mi tutaj
          zdecydowanie o cenę w sensie mogących zaistnieć okoliczności, to znaczy: w
          każdym przypadku da się wymyślić takie okoliczności, które złamią (skuszą)
          każdego. Owszem, z tego, co piszesz, wynika, że w Twoim przypadku takie
          okoliczności nie miały nawet szans zajść i prawdopodobnie nigdy nie zajdą
          (czego Ci zresztą życzę). Jednocześnie mogą czysto teoretycznie istnieć.

Wiadomo, że istnieje wiele par, które bez absolutnie żadnych problemów i
          rozterek dotrzymały sobie wierności przez całe życie. To jednak nie oznacza, że
          dotrzymanie wierności byłoby możliwe bezwarunkowo i niezależnie od wszelkich
          teoretycznie możliwych przebiegów zdarzeń.
          • muma Saro... 29.05.01, 00:47
            Przepraszam, jeszcze jedno: w moim poście chodziło mi również o
            zasygnalizowanie, że sam fakt dostępności seksualnej ma niewielkie znaczenie,
            jeśli chodzi o ocenę moralną - w tym wypadku - kobiety. Ważna jest kwestia
            lojalności ludzi wobec siebie. Sama wierność w sensie fizycznym może mieć dla
            jednych znaczenie fundamentalne, a dla innych - drugorzędne.
            • sara Re: Piotr... 31.05.01, 08:34
              Czytalam, rozumiem te dwoistosc, ale teoretycznie. U mnie cala sprawa polega na
              scislym zwiazku uczuciowosci i fizycznosci. Dlatego nie ma tu miejsca na metke
              z cena, bo przeciez serce nie sluga.
              • Gość: emc2 Re: Piotr... IP: *.*.*.* 31.05.01, 20:42
                Bzdura kobieto !

Znam dziewczyny, ktore jezeli maja ochote to poprostu maja dobra zabawe. Ale
                zawsze jest tak, ze w imie wyzszej moralnosci zaslania sie jakas pompka.

Nie wiem dlaczego, ale jak dziewczyna chce miec seks, to odrazu nazywa sie ja
                szmata. To ewidentne nieporozumienie, bo szmata moze byc tez facet ktory wali
                wszystkie niezaleznie od jakosci ...
                • sara Re: Piotr... 31.05.01, 21:42
                  Czy ta wypowiedz adresowana jest do mnie? Bo nie bardzo widze zwiazek.
                  • Gość: emc2 Re: Piotr... IP: *.*.*.* 31.05.01, 22:00
                    To wysil swoje OBYDWIE polkule.
                    • sara Re: Piotr... 01.06.01, 09:03
                      Bardziej prostackie niz smieszne. A sensu dalej brak.
      • Gość: Julia Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: 159.107.89.* 01.06.01, 15:57
        Dlaczego rozpatrujemy szeroko pojety
        temat "puszczalstwa" tylko w kategorii kobiet?
        • muma Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? 02.06.01, 01:26
          Bo tak jest to uwarunkowane historycznie i kulturowo... niestety. Kobieta,
          która jest dostępna seksualnie, nazywana jest k.,.. itd, a rozwiązły facet, to
          don Juan. Niestety, tu nie ma równouprawnienia. Dlatego stereotypowo rozważamy,
          co to znaczy puszczalska.
      • Gość: jolka Re: piotrek IP: 10.10.41.* 31.07.01, 15:22
        trafne bardzo trafne tylko niektorzy tego itak nie zrozumieja
    • Gość: Iza Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.01, 22:42
      Nie wiem co według ciebie znaczy puszczalska.Z moją siostrą spotykamy się z
      wieloma facetami i te sprawy nie są nam obce.A mamy już spore doświadczenie w
      facetach.I nie uważamy,że postępujemy niemoralnie.Wszystko przecież jest dla
      ludzi.
      • sarastro Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? 04.06.01, 22:49
        No tak... Moralnie czy nie, to kwestia dosyć subiektywna. Zauważ, że temat
        brzmi: "Co to znaczy puszczalska?", a więc próbujemy zdefiniować słowo
        puszczalska. Nie wnikamy raczej (tu!) czy to coś złego.
        Moim zdaniem własnie puszczalska oznacza: traktująca sprawy seksu lekko i
        korzystająca z danej sobie swobody.
        • sara Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? 05.06.01, 11:33
          Puszczalska to kobieta latwa. Kobiete latwa zdobyc latwo, czasem nawet nie
          trzeba nic zrobic by po nia siegnac, czasem nawet siegac nie trzeba, sama
          podejdzie. Sa niejednokrotnie wlasnie za to przez panow wysoko cenione, bo
          dziala zasada minimax. Bez oceniania, tylko proba zdefiniowania.
    • Gość: Maciek Re: CO TO ZNACZY PUSZCZALSKA? IP: 217.168.131.* 07.06.01, 10:18
      Ponieważ staram się nie oceniać ludzi (nie sądź to nie będziesz sądzony) nie
      mam kryterium ilościowego czy innego na określenie osoby "puszczalskiej".
      Jeżeli ktoś "zalicza" kolejnych kochanków, to albo bardzo to lubi albo ma takie
      potrzeby. Czasem sam mam ochotę się "puścić w tango" ale "zasady" nie
      pozwalają. Ale - od czego są marzenia ?
      • Gość: pipi przyslowie IP: 134.65.105.* 31.07.01, 11:55
        jak suka nie da
        pies nie wezmie
        • malwinamalwina Re: rehabilitacja 31.07.01, 15:32
          puszczalska (pojecie o znaczeniu negatywnym) jest odpowiednikiem podrywacza (pojecie o znaczeniu
          pozytywnym)

zrodlo : ciemnogrod z przeszlego wieku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka