liloom 21.11.02, 15:07 Rany boskie, nie pilam tego nigdy, lece po flaszke! Kiedy ten weekend, nie doczekam sie (w tygodniu nie pije) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Witek Re: Beaujolais Nouveau!!!! (sie zaczelo) IP: proxy / 217.153.35.* 21.11.02, 15:14 W weekend juz sie nie liczy. Jak dzis nie wypijesz 'sikacza' to nici z Beaujolais Nouveau. Odpowiedz Link Zgłoś
yonker Oj, liloom 21.11.02, 15:14 liloom napisała: > Rany boskie, nie pilam tego nigdy, lece po flaszke! > Kiedy ten weekend, nie doczekam sie (w tygodniu nie pije) Dzisiaj, dzisiaj jest Beaujolais Nouveau. Jutro, czy tym bardziej w weekend, to już po ptakach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Oj yonker 21.11.02, 15:16 yonker napisał: > liloom napisała: > > > Rany boskie, nie pilam tego nigdy, lece po flaszke! > > Kiedy ten weekend, nie doczekam sie (w tygodniu nie pije) > > Dzisiaj, dzisiaj jest Beaujolais Nouveau. Jutro, czy tym bardziej w weekend, to > > już po ptakach. :) Wiem, ale nie moge dzisiaj. Czy jak kupie flaszke to zepsuje sie do weekendu???????? Odpowiedz Link Zgłoś
yonker Re: Oj yonker 21.11.02, 15:23 liloom napisała: > yonker napisał: > > > liloom napisała: > > > > > Rany boskie, nie pilam tego nigdy, lece po flaszke! > > > Kiedy ten weekend, nie doczekam sie (w tygodniu nie pije) > > > > Dzisiaj, dzisiaj jest Beaujolais Nouveau. Jutro, czy tym bardziej w weeken > d, > to > > > > już po ptakach. :) > Wiem, ale nie moge dzisiaj. Czy jak kupie flaszke to zepsuje sie do > weekendu???????? > Jak znam polskie mieszkania i domy, to raczej nie masz warunków do przechowywania tego wina. Poza tym, zależy jak jest stare, bo utrzymuje swój smak jedynie przez kilka tygodni. Jeżeli już, to na pewno nie kupuj w hipermarkecie. Pofatyguj się do jakichś "Alkoholi świata", czy innego specjalistycznego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Oj yonker 21.11.02, 15:31 yonker napisał: > liloom napisała: > > > yonker napisał: > > > > > liloom napisała: > > > > > > > Rany boskie, nie pilam tego nigdy, lece po flaszke! > > > > Kiedy ten weekend, nie doczekam sie (w tygodniu nie pije) > > > > > > Dzisiaj, dzisiaj jest Beaujolais Nouveau. Jutro, czy tym bardziej w w > eeken > > d, > > to > > > > > > już po ptakach. :) > > Wiem, ale nie moge dzisiaj. Czy jak kupie flaszke to zepsuje sie do > > weekendu???????? > > > > Jak znam polskie mieszkania i domy, to raczej nie masz warunków do > przechowywania tego wina. Poza tym, zależy jak jest stare, bo utrzymuje swój > smak jedynie przez kilka tygodni. Jeżeli już, to na pewno nie kupuj w > hipermarkecie. Pofatyguj się do jakichś "Alkoholi świata", czy innego > specjalistycznego sklepu. Kupuje w ONZ-cie i nie mieszkam w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
yonker Re: Oj yonker 21.11.02, 15:37 liloom napisała: > > Kupuje w ONZ-cie i nie mieszkam w Polsce No, tam pewno wiedzą co podają. Mam nadzieję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Oj yonker 21.11.02, 17:50 Zobaczymy. Kolezanka mowila, ze to mozna przetrzymac (?) Jak mowilam, nie znam tego wina tzn slyszalam milion razy a nigdy nie pilam. Mieszkam w Austrii, tutaj jest do 11.11 tzw. STURM - mlode wino, ktorym badrzo szybko mozna sie upic. Pierwsza faza to MOST, ale to jest sikacz. Soczek jestem ciekawa czy to cos podobnego. Tez mam nadzieje ze wiedza co sprzedaja. Odpowiedz Link Zgłoś
sagan2 Re: Beaujolais Nouveau!!!! (sie zaczelo) 21.11.02, 15:38 a czemu to trzeba akurat koniecznie tylko dzis???? Odpowiedz Link Zgłoś
yonker Re: Beaujolais Nouveau!!!! (sie zaczelo) 21.11.02, 15:39 sagan2 napisała: > a czemu to trzeba akurat koniecznie tylko dzis???? Bo dziś jest święto Beaujolais Nouveau Odpowiedz Link Zgłoś
sagan2 Re: Beaujolais Nouveau!!!! (sie zaczelo) 21.11.02, 15:46 yonker napisał: > Bo dziś jest święto Beaujolais Nouveau ojej, nie wiedzialam! a dlaczego dzis to swieto? bez powodu? czy moze, np, dzis pierwsza kropla zrasza glebe pod nastepne winogrona??? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Beaujolais Nouveau!!!! (sie zaczelo) 21.11.02, 16:16 sagan2 napisała: > yonker napisał: > > > > Bo dziś jest święto Beaujolais Nouveau > > ojej, nie wiedzialam! a dlaczego dzis to swieto? bez > powodu? czy moze, np, dzis pierwsza kropla zrasza glebe > pod nastepne winogrona??? ;))) Beaujolais Nouveau zawsze jest w 3 czwartek listopada Odpowiedz Link Zgłoś
sagan2 Re: Beaujolais Nouveau!!!! (sie zaczelo) 21.11.02, 17:03 matrek napisał: > Beaujolais Nouveau zawsze jest w 3 czwartek listopada a wiesz moze dlaczego? z jakis racjonalnych powodow moze? bardzo to fascynujace :) PS. a na marginesie - jak tam doktorat? czy robiac go 'zaocznie' ma sie, obrocz napisania/obrony dysertacji i zgromadzenia do niej materialow, jakies obowiazki? obowiazuja jakies ramy czasowe, czy jak dlugo placisz - tak dlugo mozesz sie w tym 'babrac'? Odpowiedz Link Zgłoś
naranjita Re: Beaujolais Nouveau!!!! (sie zaczelo) 21.11.02, 19:04 no juz je mam i chociaz szczerze mówiąc nie jest to dla mnie winko z gatunku tych ulubionych, to i tak mu nie daruje!!!!! :-) juz sie nie moge doczekac kolacji i bede sprawdzac..... :-) Odpowiedz Link Zgłoś