Gość: adaś IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 12:41 Przeczytałem w światecznym tygodniku, że w Rosji jest coraz więcej błagorodnyj diewic. Może i u nas,np. na tym forum one są? Ciekawe, co one mogą nam przekazać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: julka Re: błagorodna diewica IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 13:23 A co to znaczy "błagorodna" bo nie orientuję się za bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: błagorodna diewica 01.01.03, 14:50 Gość portalu: adaś napisał(a): > Przeczytałem w światecznym tygodniku, że w Rosji jest coraz więcej > błagorodnyj diewic. Może i u nas,np. na tym forum one są? > Ciekawe, co one mogą nam przekazać? Jak to, co mogą przekazać, to co mają najcenniejszego ;) A tak a propos', podobno socjologowie są zdumieni wynikami swoich badań, z których wynika, że nastolatkowie są bardziej konserwatywni od swoich rodziców w "tych sprawach". Nawet był niedawno artykuł w Newsweeku. No i jeszcze wątek - rzeka na Kobiecie: czy mężczyźni wolą dziewice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: błagorodna diewica IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 17:02 Mylicie pojęcia. W tłumaczeniu z rosyjskiego chodzi po prostu o "dobrze urodzone dziewczyny". Tu kilka widzę. Ale narazie to tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: błagorodna diewica 01.01.03, 23:10 Gość portalu: adaś napisał(a): > Przeczytałem w światecznym tygodniku, że w Rosji jest coraz więcej > błagorodnyj diewic. Może i u nas,np. na tym forum one są? > Ciekawe, co one mogą nam przekazać? Czy to zanczy, ze biala gwardia sie odradza? Jesli tak, to nastepnym etapem w Rasiji bedzie przywrocenie cara na tron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: błagorodna diewica IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 00:53 melinek napisał: > Gość portalu: adaś napisał(a): > > > Przeczytałem w światecznym tygodniku, że w Rosji jest coraz więcej > > błagorodnyj diewic. Może i u nas,np. na tym forum one są? > > Ciekawe, co one mogą nam przekazać? > > Czy to zanczy, ze biala gwardia sie odradza? > Jesli tak, to nastepnym etapem w Rasiji bedzie przywrocenie cara na tron. > Na żartach się nie znam. Ciebie zaliczam do błagorodnyj diewic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario1 Re: błagorodna diewica IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 16:42 Gość portalu: adaś napisał(a): > melinek napisał: > > > Gość portalu: adaś napisał(a): > > > > > Przeczytałem w światecznym tygodniku, że w Rosji jest coraz więcej > > > błagorodnyj diewic. Może i u nas,np. na tym forum one są? > > > Ciekawe, co one mogą nam przekazać? > > > > Czy to zanczy, ze biala gwardia sie odradza? > > Jesli tak, to nastepnym etapem w Rasiji bedzie przywrocenie cara na tron. > > > Na żartach się nie znam. > Ciebie zaliczam do błagorodnyj diewic. Przed wojną i na pocżątku wieku w Warszawie były szkoły dla dobrze urodzobych panien. Uczono w nich grania na pianinie, szydełkowania, tańca, gotowania , sprzątania i dobrych manier. Teraz brak takich szkół. Te co są, wypuszczają kłótliwe, przemądrzałe stworzenia Boże, co można stwierdzić w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: błagorodna diewica 02.01.03, 18:14 Gość portalu: mario1 napisał(a): Teraz brak takich szkół. Te co są, wypuszczają > kłótliwe, przemądrzałe stworzenia Boże, co można stwierdzić w internecie. Jaka edukacja lub jej brak takie moldziezy chowanie. Jacy mezczyzni takie kobiety. Jakie czasy tacy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: błagorodna diewica IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 21:42 melinek napisał: > Gość portalu: mario1 napisał(a): > Teraz brak takich szkół. Te co są, wypuszczają > > kłótliwe, przemądrzałe stworzenia Boże, co można stwierdzić w internecie. > > Jaka edukacja lub jej brak takie moldziezy chowanie. > Jacy mezczyzni takie kobiety. > Jakie czasy tacy ludzie. > Melinku. Świeta racja, święta racja. Nie marzyłaś nigdy, żeby kolo tyłeczka zakręcił się jakiś Kozak? Niekoniecznie doński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragana Re: błagorodna diewica IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.01.03, 22:56 Gość portalu: adaś napisał(a): > Melinku. > Świeta racja, święta racja. > Nie marzyłaś nigdy, żeby kolo tyłeczka zakręcił się jakiś Kozak? > Niekoniecznie doński. cham waćpan jezdeś wysokobłagarodna ragana wasiljewna pszemondżała Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Hej, sokoly omijajcie gory, lasy, pola, doly... 02.01.03, 22:58 Adas, sokolem nie jestes, bo okazji nie omijasz ;) Nie marzylam :))) Zobaczymy, czy uda ci sie do niego dopchac ;)) Jest juz toche obsatwiony, ale dla chcacego .... wole nie konczyc, bo moge ci sie wydac za latwa a do takich nie naleze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Hej, sokoly omijajcie gory, lasy, pola, doly. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 09:25 melinek napisał: > Adas, sokolem nie jestes, bo okazji nie omijasz ;) > Nie marzylam :))) > Zobaczymy, czy uda ci sie do niego dopchac ;)) > Jest juz toche obsatwiony, ale dla chcacego .... wole nie konczyc, > bo moge ci sie wydac za latwa a do takich nie naleze. > > Ja o życiu, a Wy sprośne myśli macie. Dopychać się nie mam zamiaru. Jak juz wczesniej napisałem, zaliczyłem Cię do grzecznych dziewczynek. W sprawie edukacji jak już napisałem, z Tobą się zgadzam. Z obserwacji, dochodzę do wniosku , że w Polsce, jak w Kraju Krasnojarskim powinny powstać szkoły dla "dobrze urodzonych panien". Nawet dla dorosłych, mogłaby tam się uczyć, np; pajdeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Hej, sokoly omijajcie gory, lasy, pola, doly. 03.01.03, 10:14 Gość portalu: adaś napisał(a): > melinek napisał: > > > Adas, sokolem nie jestes, bo okazji nie omijasz ;) > > Nie marzylam :))) > > Zobaczymy, czy uda ci sie do niego dopchac ;)) > > Jest juz toche obsatwiony, ale dla chcacego .... wole nie konczyc, > > bo moge ci sie wydac za latwa a do takich nie naleze. > > > > Ja o życiu, a Wy sprośne myśli macie. > Dopychać się nie mam zamiaru. > Jak juz wczesniej napisałem, zaliczyłem Cię do grzecznych dziewczynek. > W sprawie edukacji jak już napisałem, z Tobą się zgadzam. > Z obserwacji, dochodzę do wniosku , że w Polsce, jak w Kraju Krasnojarskim > powinny powstać szkoły dla "dobrze urodzonych panien". > Nawet dla dorosłych, mogłaby tam się uczyć, np; pajdeczka. Milo mi, ze sie ze mna zgadzasz i ze zaliczasz mnie do "grzecznych dziewczynek", choc sama do takich sie nie zaliczam biorac pod uwage ilosc klopotow, jakie sprawialam moim rodzicom. Pajdeczce nie mam nic do zarzucenia. Sadze, ze szkoly, o jakich mowisz bylby zbyt elitarne, bo po pierwsze na pewno platne, po drugie taka edukacja nie jest w naszych czasach zbyt oczekiwana przez np. pracodawcow. Wiec proponowalabym raczej cykl programow edukacyjnych w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Hej, sokoly omijajcie gory, lasy, pola, doly. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 13:58 > > > Ja o życiu, a Wy sprośne myśli macie. > > Dopychać się nie mam zamiaru. > > Jak juz wczesniej napisałem, zaliczyłem Cię do grzecznych dziewczynek. > > W sprawie edukacji jak już napisałem, z Tobą się zgadzam. > > Z obserwacji, dochodzę do wniosku , że w Polsce, jak w Kraju Krasnojarsk > im > > powinny powstać szkoły dla "dobrze urodzonych panien". > > Nawet dla dorosłych, mogłaby tam się uczyć, np; pajdeczka. > > > Milo mi, ze sie ze mna zgadzasz i ze zaliczasz mnie do "grzecznych > dziewczynek", choc sama do takich sie nie zaliczam biorac pod uwage ilosc > klopotow, jakie sprawialam moim rodzicom. > > Pajdeczce nie mam nic do zarzucenia. > > Sadze, ze szkoly, o jakich mowisz bylby zbyt elitarne, bo po pierwsze na pewno > platne, po drugie taka edukacja nie jest w naszych czasach zbyt oczekiwana > przez np. pracodawcow. Wiec proponowalabym raczej cykl programow edukacyjnych > w TV. > Przykro mi, że sprawiałaś kłopoty rodzicom, a nie powinnaś. Znaczy to, że nie chodziłaś do szkoły dla "dobrze urodzonych" i napewno masz zaległości praktyczne w śpiewie, graniu na pianinie, gotowaniu i haftowaniu. Taka szkoła jak w Krasnojarsku nawet w życiu dorosłym by Ci nie zaszkodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Hej, sokoly omijajcie gory, lasy, pola, doly. 03.01.03, 16:36 Urodzilam sie „w czepku”, co sobie tlumacze, ze jestem "dobrze urodzona" i to mi ma na cale zycie wystarczyc. Sprawianie klopotow weszlo mi tak w krew, ze stalo sie moja specjalnoscia, podobnie jak niektorych agentow wywiadu. Specjalizacje mam ta sama, co niejeden agent, z ta roznica, za moja wykorzystuje do zadan bardziej pokojowych. Krasnojarsk za daleko. Czy prowadza kursy internetowe? Byloby mi duzo latwiej ;)) Jestem zainteresowana zwlaszcza tym haftowaniem. W wiadomosciach podali, ze mozna na tym bardzo duzo zarobic np. wyszywajac szarefe sztandarowa dla wojewodztwa zachodniopomorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Hej, sokoly omijajcie gory, lasy, pola, doly. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 13:07 melinek napisał: > Urodzilam sie „w czepku”, co sobie tlumacze, ze jestem "dobrze urod > zona" i to > mi ma na cale zycie wystarczyc. > > Sprawianie klopotow weszlo mi tak w krew, ze stalo sie moja specjalnoscia, > podobnie jak niektorych agentow wywiadu. Specjalizacje mam ta sama, co niejeden > > agent, z ta roznica, za moja wykorzystuje do zadan bardziej pokojowych. > > Krasnojarsk za daleko. Czy prowadza kursy internetowe? Byloby mi duzo > latwiej ;)) > Jestem zainteresowana zwlaszcza tym haftowaniem. W wiadomosciach podali, > ze mozna na tym bardzo duzo zarobic np. wyszywajac szarefe sztandarowa dla > wojewodztwa zachodniopomorskiego. > > Niech tak już pozostanie. Dla dobra narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Hej, sokoly omijajcie gory, lasy, pola, doly. 05.01.03, 00:00 Nie jestem altruistka. Wole dla mojego dobra ;)) Adas, kto jest jeszcze na twojej liscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Hej, sokoly omijajcie gory, lasy, pola, doly. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.03, 12:31 melinek napisał: > Nie jestem altruistka. Wole dla mojego dobra ;)) > > Adas, kto jest jeszcze na twojej liscie? Wiesz, chciałem już zakończyć temat, ale Ty mnie prowokujesz. Pochodzę z woj.mazowieckiego, Ty z zachodniopomorskiego. W sobotniej GW był reportaż z Twoich okolic o młodych dziewczynach pracujących u "Leszcza" w "stajni" , w pensjonatach i przy drodze. Mają po 17 lat i sprawiają kłopot rodzicom. Uważam, że dla nich program (np. szydełkowanie) szkół dla błogorodnych dziewic byłby odpowiedni. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Hej, sokoly omijajcie gory, lasy, pola, doly. 06.01.03, 16:00 Gość portalu: adaś napisał(a): > melinek napisał: > > > Nie jestem altruistka. Wole dla mojego dobra ;)) > > > > Adas, kto jest jeszcze na twojej liscie? > > > Wiesz, chciałem już zakończyć temat, ale Ty mnie prowokujesz. > Pochodzę z woj.mazowieckiego, Ty z zachodniopomorskiego. > W sobotniej GW był reportaż z Twoich okolic o młodych dziewczynach > pracujących u "Leszcza" w "stajni" , w pensjonatach i przy drodze. Mają po 17 > > lat i sprawiają kłopot rodzicom. Uważam, że dla nich program (np. szydełkowanie > ) > szkół dla błogorodnych dziewic byłby odpowiedni. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Mialo byc tak: Male sprostowanie. 06.01.03, 17:15 Pisze z tego samego wojewodztwa co ty. Kontynuuje watek w celu wymiany mysli. Jesli nie masz juz nic do napisania i nie chcesz go dalej ciagnac, nie odpisuj. Jesli chodzi o to co napisales uwazam, ze faktycznie tym dziwczyna brakuje zajec powiedzmy pozalekcyjnych. Pewnie jest to spowodowane bieda rodzicow, na wszystko trzeba miec choc troche grosza, nawet na wyszywanie. Trzeba kupic nici, igly itd. Szkoda tych dziewczyn. Na pewno maja wiele talentow, ktore sie marnuja. Pozdrawiam Nie licze na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś