Dodaj do ulubionych

PIANINO co ma 50 lat, chce kupic, warto ?

IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 00:07
Prosze poradzcie, do jutra rana trwa licytacja, cena juz jest 600 zl, czy
warto kupic za np 800 zl, pianino w dobrym stanie ale 50 letnie ? Czy tak
stare pianino jeszcze nadaje sie do uzytku ??
Obserwuj wątek
    • olinka_z_olinkowa Re: PIANINO co ma 50 lat, chce kupic, warto ? 19.06.03, 00:16
      Ależ oczywiście. Moje pianino ma z 70 lat, klawiaturę z kości słoniowej, jest
      przepiękne inkrustowane i gra jak dzwon. Żadne pianino mu nie dorówna ani
      optycznie ani dźwiękowo. Ma duszę i historię, kocham je. Nie sprzedałabym go
      za żadne pieniądze. Oczywiście nie wiem w jakim stanie jest instruent, który
      chcesz kupić, ale jesli ma komplet strun, młotków i klawiszy (nawet
      roztrojonych) i głęboki dźwięk, a drewno nie jest spaczone, to ja bym kupiła.
      • Gość: dafnia Re: PIANINO co ma 50 lat, chce kupic, warto ? IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 00:55
        olinka_z_olinkowa napisała:

> Ależ oczywiście. Moje pianino ma z 70 lat, klawiaturę z kości słoniowej, jest
        > przepiękne inkrustowane i gra jak dzwon. Żadne pianino mu nie dorówna ani
        > optycznie ani dźwiękowo. Ma duszę i historię, kocham je. Nie sprzedałabym go
        > za żadne pieniądze. Oczywiście nie wiem w jakim stanie jest instruent, który
        > chcesz kupić, ale jesli ma komplet strun, młotków i klawiszy (nawet
        > roztrojonych) i głęboki dźwięk, a drewno nie jest spaczone, to ja bym kupiła.

goraco Ci dziekuje !! Chyba kupie, jutro o 10 rano konczy sie licytacja, mam
        nadzieje, ze uda mi sie za 800 zl
        Jeej, tak bym chciala je kupic, trzymaj za mnie kciuki, bardzo bardzo mi na tym
        zalezy, tymbardziej, ze nie stac mnie na drozszy zakup.
        Pianinko jest w dobrym stanie, nie jest rozstrojone, bynajmniej tak obiecuje
        sprzedawca. Cala noc nie bede spac z wrazenia !!
        • Gość: dafnia aha.. IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 01:39
          pianino jest marki KLEMS
          trzymajcie za mnie kciuki, bardzo bardzo mi zalezy !!!
          • Gość: melmire Re: aha.. IP: *.w80-8.abo.wanadoo.fr 19.06.03, 01:46
            Trzymam kciuki, mimo poznej pory :)
            • Gość: dafnia Re: aha.. IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 02:02
              Gość portalu: melmire napisał(a):

> Trzymam kciuki, mimo poznej pory :)

dzieki, cholera spac z wrazenia nie moge... Chyba zaczne modlic sie, medytowac,
              prosic sily magiczne o pomoc, tak mi zalezy !! Taka okazja zdarza sie raz na
              rok albo i rzadziej, i to jeszcze w mojej okolicy, i takie jakie mi sie
              podoba !! Jeeej... podekscytowana jestem, oby sie udalo !!
    • Gość: dafnia 5 min do konca licytacji !! IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 11:29
      Rety, rety, trzymajcie kciuki !!
      • Gość: dalloway Re: 5 min do konca licytacji !! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 19.06.03, 11:40
        mam nadzieje, że dobrze się udało
        ja mam 70 letnie pianino z orzecha, za skarby świata bym go nie oddała i jest
        naprawdę dobre muzycznie - a oprócz tego śliczny mebel
        mój narzeczony ma równie stare, ale mniej zdobione i też jest super
        my ich co prawda nie kupowaliśmy, tylko "dziedziczyliśmy", ale gdybym kupowała
        to na pewno stare!
        • Gość: dafnia BUUUUU !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 13:12
          przelicytowali mnie :-((((((
          zalamalam sie :-((((((
          tak mi cholera zalezalo, bylo w mojej okolicy, a tu nici z tego...
          reeety, caly tydzien bede oplakiwac ... :-((((
          • zotkiefka Re: BUUUUU !!!! 19.06.03, 13:38
            Gość portalu: dafnia napisał(a):

> przelicytowali mnie :-((((((
            > zalamalam sie :-((((((
            > tak mi cholera zalezalo, bylo w mojej okolicy, a tu nici z tego...
            > reeety, caly tydzien bede oplakiwac ... :-((((

za ile poszlo?
            • Gość: dafnia Re: BUUUUU !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 13:53
              zotkiefka napisał:

>
              >
              > za ile poszlo?

za 880 zl
              Ja dalabym 800, na wiecej mnie wogole nie stac, bo dochodzi jeszcze transport
              itd.. Ehhh smutno mi :-((((
              Zle trzymaliscie te kciuki !!
              • maagda_w Za 800 zł sprzedam pianino 16.07.03, 12:53
                Z jakiego miasta jesteś?
    • Gość: dafnia Zdiecia pianina, zobaczcie i powiedzcie IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 14:01
      powiedzcie prosze czy to pianino jest wiecej warte ? Jesli tak to predko
      napisze do sprzedawcy i zaoferuje mu dodatkowe 10 euro (40 zl) i moze wyblagam
      aby mi sprzedal. Prosze Was napiszcie !!

cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2538274771&indexURL=2#ebayphotohosting
    • Gość: grazyna pianino tanio sprzedam IP: *.fn.pl / 172.17.36.* 20.06.03, 18:10
      Świnoujście 32-703 -55
    • szymanka Re: dafnia! nie kupuj w ten sposób! 20.06.03, 20:00
      Oczywiście to, że pianino ma 50 lat nie jest powodem by go nie kupować. Stare
      pianina są zwykle naprawdę pięknie brzmiącymi instrumentami (niejednokrotnie
      dźwięk jest lepszy niż w tych nowych :-)
      Ale pianina przy zakupie trzeba przede wszystkim posłuchać. Najlepiej żeby
      słuchał specjalista :-) Jeżeli nim nie jesteś, poproś o radę pierwszego
      lepszego stroiciela, lub nauczyciela gry na fortepianie. Lepszy jednak
      stroiciel. Za niewielką opłatą, obejrzy on Twój potencjalny zakup i powie czy
      warto kupić. Dlaczego specjalista? Dlatego że zwłaszcza stare pianina mogą mieć
      wady (np. pęknięta nieznacznie płyta - nie do wychwycenia okiem), które
      spowodują że nastrojenie pianina nie będzie możliwe. Przeciętny meloman tego
      nie wychwyci, płacz bedzie dopiero przy strojeniu. I może się okazać że pianino
      będzie tylko do oglądania a nie do grania (choć samo oglądanie starych pianin
      też ma swój urok :-)
      Nie wyobrażam sobie kupowania instrumentu na odległość. To jak kupowanie kota w
      worku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka