Gość: dafnia IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 00:07 Prosze poradzcie, do jutra rana trwa licytacja, cena juz jest 600 zl, czy warto kupic za np 800 zl, pianino w dobrym stanie ale 50 letnie ? Czy tak stare pianino jeszcze nadaje sie do uzytku ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinka_z_olinkowa Re: PIANINO co ma 50 lat, chce kupic, warto ? 19.06.03, 00:16 Ależ oczywiście. Moje pianino ma z 70 lat, klawiaturę z kości słoniowej, jest przepiękne inkrustowane i gra jak dzwon. Żadne pianino mu nie dorówna ani optycznie ani dźwiękowo. Ma duszę i historię, kocham je. Nie sprzedałabym go za żadne pieniądze. Oczywiście nie wiem w jakim stanie jest instruent, który chcesz kupić, ale jesli ma komplet strun, młotków i klawiszy (nawet roztrojonych) i głęboki dźwięk, a drewno nie jest spaczone, to ja bym kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafnia Re: PIANINO co ma 50 lat, chce kupic, warto ? IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 00:55 olinka_z_olinkowa napisała: > Ależ oczywiście. Moje pianino ma z 70 lat, klawiaturę z kości słoniowej, jest > przepiękne inkrustowane i gra jak dzwon. Żadne pianino mu nie dorówna ani > optycznie ani dźwiękowo. Ma duszę i historię, kocham je. Nie sprzedałabym go > za żadne pieniądze. Oczywiście nie wiem w jakim stanie jest instruent, który > chcesz kupić, ale jesli ma komplet strun, młotków i klawiszy (nawet > roztrojonych) i głęboki dźwięk, a drewno nie jest spaczone, to ja bym kupiła. goraco Ci dziekuje !! Chyba kupie, jutro o 10 rano konczy sie licytacja, mam nadzieje, ze uda mi sie za 800 zl Jeej, tak bym chciala je kupic, trzymaj za mnie kciuki, bardzo bardzo mi na tym zalezy, tymbardziej, ze nie stac mnie na drozszy zakup. Pianinko jest w dobrym stanie, nie jest rozstrojone, bynajmniej tak obiecuje sprzedawca. Cala noc nie bede spac z wrazenia !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafnia aha.. IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 01:39 pianino jest marki KLEMS trzymajcie za mnie kciuki, bardzo bardzo mi zalezy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: aha.. IP: *.w80-8.abo.wanadoo.fr 19.06.03, 01:46 Trzymam kciuki, mimo poznej pory :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafnia Re: aha.. IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 02:02 Gość portalu: melmire napisał(a): > Trzymam kciuki, mimo poznej pory :) dzieki, cholera spac z wrazenia nie moge... Chyba zaczne modlic sie, medytowac, prosic sily magiczne o pomoc, tak mi zalezy !! Taka okazja zdarza sie raz na rok albo i rzadziej, i to jeszcze w mojej okolicy, i takie jakie mi sie podoba !! Jeeej... podekscytowana jestem, oby sie udalo !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafnia 5 min do konca licytacji !! IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 11:29 Rety, rety, trzymajcie kciuki !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: 5 min do konca licytacji !! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 19.06.03, 11:40 mam nadzieje, że dobrze się udało ja mam 70 letnie pianino z orzecha, za skarby świata bym go nie oddała i jest naprawdę dobre muzycznie - a oprócz tego śliczny mebel mój narzeczony ma równie stare, ale mniej zdobione i też jest super my ich co prawda nie kupowaliśmy, tylko "dziedziczyliśmy", ale gdybym kupowała to na pewno stare! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafnia BUUUUU !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 13:12 przelicytowali mnie :-(((((( zalamalam sie :-(((((( tak mi cholera zalezalo, bylo w mojej okolicy, a tu nici z tego... reeety, caly tydzien bede oplakiwac ... :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
zotkiefka Re: BUUUUU !!!! 19.06.03, 13:38 Gość portalu: dafnia napisał(a): > przelicytowali mnie :-(((((( > zalamalam sie :-(((((( > tak mi cholera zalezalo, bylo w mojej okolicy, a tu nici z tego... > reeety, caly tydzien bede oplakiwac ... :-(((( za ile poszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafnia Re: BUUUUU !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 13:53 zotkiefka napisał: > > > za ile poszlo? za 880 zl Ja dalabym 800, na wiecej mnie wogole nie stac, bo dochodzi jeszcze transport itd.. Ehhh smutno mi :-(((( Zle trzymaliscie te kciuki !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafnia Zdiecia pianina, zobaczcie i powiedzcie IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.03, 14:01 powiedzcie prosze czy to pianino jest wiecej warte ? Jesli tak to predko napisze do sprzedawcy i zaoferuje mu dodatkowe 10 euro (40 zl) i moze wyblagam aby mi sprzedal. Prosze Was napiszcie !! cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2538274771&indexURL=2#ebayphotohosting Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna pianino tanio sprzedam IP: *.fn.pl / 172.17.36.* 20.06.03, 18:10 Świnoujście 32-703 -55 Odpowiedz Link Zgłoś
szymanka Re: dafnia! nie kupuj w ten sposób! 20.06.03, 20:00 Oczywiście to, że pianino ma 50 lat nie jest powodem by go nie kupować. Stare pianina są zwykle naprawdę pięknie brzmiącymi instrumentami (niejednokrotnie dźwięk jest lepszy niż w tych nowych :-) Ale pianina przy zakupie trzeba przede wszystkim posłuchać. Najlepiej żeby słuchał specjalista :-) Jeżeli nim nie jesteś, poproś o radę pierwszego lepszego stroiciela, lub nauczyciela gry na fortepianie. Lepszy jednak stroiciel. Za niewielką opłatą, obejrzy on Twój potencjalny zakup i powie czy warto kupić. Dlaczego specjalista? Dlatego że zwłaszcza stare pianina mogą mieć wady (np. pęknięta nieznacznie płyta - nie do wychwycenia okiem), które spowodują że nastrojenie pianina nie będzie możliwe. Przeciętny meloman tego nie wychwyci, płacz bedzie dopiero przy strojeniu. I może się okazać że pianino będzie tylko do oglądania a nie do grania (choć samo oglądanie starych pianin też ma swój urok :-) Nie wyobrażam sobie kupowania instrumentu na odległość. To jak kupowanie kota w worku. Odpowiedz Link Zgłoś