che89 29.06.08, 22:02 Jutro.... Są wyniki matury.... ;(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papierowa.szklanka Re: stres stres stres ;((( 29.06.08, 22:06 będzie dobrze :) a jak więcej niż 30% to nawet bardzo dobrze :) ps. też czekam na te wyniki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
che89 Re: stres stres stres ;((( 29.06.08, 22:07 W sumie to o zdanie się nie boję.. Wszystko mi poszło b. dobrze, ale matematyka żałooośnie.. A tam, gdzie chce być wymagają tez matematyki........;((((( Jak bym miała 46 z matmy, to gucio... ale chyba nie bede miała, bo całkowicie skopałam ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
papierowa.szklanka Re: stres stres stres ;((( 29.06.08, 22:30 zawsze można poprawiać, to nie koniec świata przecież :) i mówi to 3-dniowa pani mgr inż ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: stres stres stres ;((( 29.06.08, 22:09 a czym tu sie stresowac juz po fakcie? Odpowiedz Link Zgłoś
che89 Re: stres stres stres ;((( 29.06.08, 22:11 rekrutacją, która jest przede mną.. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: stres stres stres ;((( 29.06.08, 22:26 W poprzednich latach, aby dostać się na SGHa wystarczyło 70% mx sumy pkt. z wszystkich wymaganych przedmiotów.Nie trzeba się stresować pierwszą klasyfikacją. Wiele osób rezygnuje, bo wybrało ostatecznie inną uczelnię.Były takie sytuacje, że na początku zostały zakwalifikowane osoby mające ponad 90% punktów, a potem tyle zrezygnowało, że dostały się też te z 70ma%.Dowiedz się jak przebiega proces rekrutacji tych z listy rezerwowej, czy są jakieś wymagania, trzeba przedstawić jeszcze jakieś prośby, bo to różnie bywa.Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
che89 Re: stres stres stres ;((( 29.06.08, 22:29 No własnie dowiadywałam się, ale ponoć na SGH nie ma już drugiej rekrutacji, czyli przyjmują wszystrkich tych, którzy byli na pierwszej liście minus ci, którzy porezygnowali... Jeny.. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: stres stres stres ;((( 29.06.08, 22:33 malo prawdopodobne mi sie to wydaje a jesli polowa zrezygnuje? bo to calkiem mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
che89 Re: stres stres stres ;((( 29.06.08, 22:37 Ale zazwyczaj nie rezygnuje dużo osób, to jest niewielki odsetek tych przyjętych... Tak jak do angola, francuza i gegry jestem bardzo spokojnie nastawiona, ale do matmy.. ehhh ;((((( chociaż potrzymajcie kciuki, że wszyscy ruszą na politechniki, a to sgh zostawią w spokoju:P Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: stres stres stres ;((( 30.06.08, 00:14 Bo to się tak odbywa że muszą przyjąć komplet, bo to kwestia rozliczenia godzin dla wykładowców i musi być odp. ilość studentów i muszą zapełnić limit. I gdy jakaś ilość zrezygnuje to muszą dobrać tych z rezerwowej.I jak masz tylko trochą mniej pkt. niż ostatni z przyjętych w pierwszym rzucie to jeszcze masz szansę.Tylko być może trzeba złożyć deklarację że będziesz czekać na ew. wakaty. A poza tym coś mi się zdaje że na SGHu jest taka opcja że jak się nie załapiesz do końca klasyfikacji i niedużo Ci będzie brakować pkt. do ostatniego wg. ostatecznej listy, to możesz uzyskać status wolontariusza i chodzić na zajęcia bez praw studenckich i wykonywać jakieś prace na rzecz uczelni, a potem zdać wszystko co jest wymagane po pierwszym semestrze czy roku i jak komuś ze studentów powinie się noga to wskakujesz na jego miejsce. No ale to trzeba mieć silne nerwy na coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: stres stres stres ;((( 30.06.08, 00:20 oj nie chcialabym jeszcze raz przez to przechodzic, jako dziecko znosilam wiecej :) Odpowiedz Link Zgłoś
che89 Re: stres stres stres ;((( 30.06.08, 12:56 Jestem mega mega mega szczęśliwa :) Poszło super ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: stres stres stres ;((( 30.06.08, 13:59 Gratulacje, kochana.No widzisz, to z reguły tak jest, że człowiek "przed" wyobraża sobie najgorsze, a potem z reguły jakoś wychodzi się na swoje. Tylko trzeba się starać, a nie olewać.Podaj szczegóły. Ile masz pkt.? P.S. Ja tak tym się interesuję, bo jestem w miarę na bieżąco z takimi klimatami, bo moja córa 3 lata temu zrobiła maturę. Była dobra i do dobrego liceum chodziła, ale to zawsze człowiek myśli że są lepsi zwłaszcza jak jest kilkanaście zgłoszeń na 1 miejsce. W efekcie dostała się na 3 wydziały. Więc jeszcze raz gratuluję. I powodzenia na dalszych "schodach";)) Odpowiedz Link Zgłoś
che89 Re: stres stres stres ;((( 30.06.08, 14:45 Moje wyniki: egzaminy ustne: j. polski (poziom podst.) - 80% j. francuski (poziom podst.) - 90% j. angielski (poziom rozsz.) - 100% egzaminy pisemne: j. polski (poziom podstawowy) - 71% j. francuski (poziom podstawowy) - 92% geografia (poziom rozszerzony) - 82% j. angielski (poziom rozszerzony) - 93% matematyka (poziom rozszerzony) - 56% Z matematyki trochę słabiej, ale co tam, wazne, że mam duże szanse, zeby się dostac ;) Pozdrawiam:* Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: stres stres stres ;((( 30.06.08, 15:05 No super. Ale wiesz, jeszcze się dowiedz jak to jest klasyfikowane geografia a WOS. Bo w którymś z ostatnich lat, to gros tych, co się dostali zdawała geografię, bo to dużo łatwiejsze i lepsze wyniki mieli ci kandydaci, którzy zdawali maturę z geografii, a oni wolą jednak /chociaż nieoficjalnie/WOS i coś sugerowali że inaczej to będą klasyfikowali.W tym roku z tym WOSem też jakaś afera jest tak ogólnie, ze sprawdzeniem poprawności odpowiedzi;))I zrobili posłom taki test jak mieliście na maturze. Większość nie zaliczyła;)) Odpowiedz Link Zgłoś
che89 Re: stres stres stres ;((( 30.06.08, 15:06 nie nie, historia, WOS i geografia są tak samo liczone:) wiesz szafa gra :) Odpowiedz Link Zgłoś