Dodaj do ulubionych

Ile powinna zarabiać kobieta?

28.11.08, 14:07
By nie stanowić ciężaru dla swojego mężczyzny i pozwalać mu wydawać
JEGO pieniądze tak, jak chce.
Obserwuj wątek
    • joanna182-0 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 14:08
      tyle by wystarczało jej do pierwszego. Jednej wystarczy tysiąc, a
      innej pięć tysięcy.
      • murzynier Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 14:09
        joanna182-0 napisała:

> tyle by wystarczało jej do pierwszego. Jednej wystarczy tysiąc, a
        > innej pięć tysięcy.

no właśnie, może spróbujmy to jakoś uśrednić;

Kobieta z wyższym wykształceniem, z dużego miasta, lubiąca jego
        rozwywki i modne ubiory. Aktywna.
        • joanna182-0 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 14:15

No widzisz i tu jest problem. Ja lubię się łanie ubrać, ale musze
          pamiętać, ze oprócz wydatków na siebie mam też rachunki i zamiast
          kupić jedną bluzkę wolę dwie, dlatego ubrania w większości kupuje na
          wyprzedażach co dość dobrze wpływa na mój domowy budżet. Lubię też
          od czasu do czasu gdzieś wyjść, ale niektóre kobitki muszą wyjść
          powiedzmy przynajmniej 3 razy w tygodniu i to jeszcze zależy gdzie.
          Więc Twoje pytanie nie jest takie proste jak się wydaje na początku.
          • murzynier Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 14:17
            joanna182-0 napisała:

> Więc Twoje pytanie nie jest takie proste jak się wydaje na
            początku.

no to napisz jaka kwota miesiecznie zaspokoiła by Twoje potrzeby,
            może będzie jakiś punkt odniesienia
            • joanna182-0 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 14:19
              mnie wystarcza tyle ile mam
            • wanilinowa Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 14:19
              życie bez oszczędności - jakieś 2000. chyba że mieszka sama, to więcej, bo
              koszty utrzymania rosną
              • murzynier Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 14:22
                wanilinowa napisała:

> życie bez oszczędności - jakieś 2000.

wreszcie jakiś konkret :)
                • todeskult Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 00:52
                  W Warszawie, jak wynajmujesz mieszkanie czy choćby pokój to taka suma wystarcza
                  na opłaty/rachunki. Jak dobrze trafisz to ci z 500 PLN na miesiąc zostanie.
                  Minimum 3500 PLN.
                  • wanilinowa Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 13:49
                    to oczywiste, ale autor pytał o duże miasto. nie mieszkam w warszawie
        • mojboze Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 14:24
          Tyle ile mężczyzna na podobnym stanowisku...Na stronie GUS mozesz sobie
          sprawdzić, ile zarabia wyższa kadra kierownicza w Polsce.
          Niestety jednak mamy dyskryminację płacową ze względu na płeć...

A zresztą, jeśli lubi się piękne, zadbane kobiety, to powinno się też wiedzieć,
          że to wymaga nakładów finansowych. Więc nie będziemy was obciązać finansowo
          dokłądnie wtedy, kiedy zaczniecie oglądać się za zaniedbanymi myszkami :)
          • murzynier Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 14:27
            mojboze napisała:

> A zresztą, jeśli lubi się piękne, zadbane kobiety, to powinno się
            też wiedzieć,
            > że to wymaga nakładów finansowych.

ale ja doskonale o tym wiem, sęk w tym, że usiłuje oszacować średnie
            koszty ;)
            • mojboze Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:01
              Warunki warszawskie bez szczypania się z kasą na miesiąc:

karnet siłownia 200 pln
              kilka książek/płyt w Empiku: 400 pln
              kino/teatr: 300 pln
              pisma, gazety: 100 pln
              kurs językowy: 200 pln
              fryzjer raz w miesiącu: 250 pln
              ciuchy ze średniej półki: 1000 pln
              Raz na dwa miesiące buciki/torebka: 300-500 pln
              manicure x 2: 150 pln
              pedicure x 2: 200 pln
              zabiegi kosmetyczne (masaż, depilacja, peeling): 500-1000 pln
              Kosmetyki: 400 pln
              Sprzątaczka: 300 pln
              Samochód: 800 pln
              Zdrowe, dobrej jakości jedzenie: 1000 pln
              Wyjścia: 1000 pln

To tak bez szcypania, niestety większość polskich kobitek, z pomocą męża czy bez
              musi sobie radzić bez takich nakładów... Ale gdyby się chciało naprawdę dbać o
              ciało i umysł, to powyżej jest minimum (nie pisałam o podróżach, muzeach,
              galeriach, szkołach itp)
              • joanna182-0 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:04
                część tych cen to chyba z kosmosu
                • sadosia75 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:08
                  Np. ktore? Nie mieszkam w wawie ale takie ceny sa w moim miescie. to normalne
                  ceny za uslugi z wyzszej polki. mozesz isc do fryzjera i zaplacic 20 zl i mozesz
                  isc do fryzjera i zaplacic min. 250zl.

Ja wybieram drozsza opcje. skoro mnie stac to dlaczego mam nie korzystac?
                  • joanna182-0 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:14
                    ja ostatnio byłam i się pytałam o fryzurę ślubną. Jest u mnie w
                    mieście jeden salon gdzie babka naprawdę łanie czesze i fryzura
                    wytrzymuje do rana bez żadnych problemów. Trzeba się do niej
                    zapisywać z miesięcznym wyprzedzeniem na soboty jak jest okres wesel
                    i inne gorące okresy w roku. Dodam, że jest droższy do niej fryzjer,
                    ale beznadziejny i bierze kasę jedynie za nazwę salonu. Powiedziała
                    mi 100-150 zł.
                    • sadosia75 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:16
                      No widzisz a ja place wiecej za fryzjera i wychodze zawsze zadowolona. raz
                      poszlam do fryzjerki, u ktorej zaplacilam 90zl i wyszlam z kudlami na glowie.
                      mam swojego sprawdzonego fryzjera. facet swietnie czesze, scina, farbuje i
                      zostawienie u niego 250zl to dla mnie zaden majatek jesli widze, ze jest swietny
                      w tym co robi
                    • mojboze Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:20
                      Mój fryzjer jest średnio drogi, ale dziewczyna ma rękę do włosów. Za fryzurę
                      ślubną zapłaciłam 200 pln, za odżywkę 50, za farbowanie 200 pln (wlosy długie,
                      farba b. dobra). W Warszawie jest trochę drożej niż w innych miastach...
                      • joanna182-0 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:41
                        ja własnie już nie farbuje włosów, a odżywki zawsze mam wliczane w
                        cenę usługi
                        • mojboze Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:46
                          Ja farbuję, i odżywki zwykłe też mam wliczone, ale nie te super z najwyższej
                          półki. Funduję sobie takie na szczególne okazje...
                • mojboze Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:14
                  Które?

Siłownia- karnet miesięczny 189 pln- Gimnazjon
                  Seria zabiegów mikrodermoabrazji: 600 pln
                  Depilacja woskiem: około 150 pln (nogi, ręce, bikini, pachy)- Peggy Sage
                  Manicure Galeria Ursynów 75 pln, Arkadia chyba 70 pln, jeśli dobrze pamiętam,
                  Fryzjer: farba na długie włosy, ułożenie, podcięcie 200-300 pln
                  Torbeka Furli: 1500 pln, torebka Batycki 700, torebka Zara 300 pln
                  Zdrowa żywność to głównie owoce i warzywa, zimą są b. drogie. Dziennie wydaje
                  się na nie jakieś 15-20 pln. A do tego czasem chude mięso, sok z wyciskanych
                  owoców i już przekroczyłaś budżet...

Książki? około 35-50 pln, nie daj Boże, jak Ci się słownik trafi i zapłącisz 150
                  pln...

• lacido Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:22
                    mikrodermoabrazji??
                    a nie chodziło CI o mikrodermabrazji - niektórym jest to niepotrzebne :)
                    • mojboze Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:28
                      Nie pamiętam dokładnie nazwy tego zabiegu, to cena z salonu, który widzę
                      naprzeciw z okien mojej pracy :)
                      Ale dziękuję za sprostowanie :)

Jedni mają piękną cerę i im jest niepotrzebny, inni nie potrzebują usuwania
                      wąsika/odsysania tłuszczu/zamykania naczynek krwionośnych itp.
                      Wśród tych atrakcyjnych kobiet idealnie pięknych z natury jest ułamek, reszta to
                      ciężka praca i kupa kasy...
                      • lacido Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:35
                        tylko, idąc tym tropem to niewiele kobiet zarabia wystarczająco dużo żeby o
                        siebie zadbać i wywalać kupę kasy na zabiegi kosmetyczne
                        • mojboze Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:41
                          Dokładnie tak. Dlatego na starość Polki brzydną i szybciej się starzeją. Bo są
                          zmęczone, zabiegane między pracą a domem, dziećmi, sprzątaniem. Tylko nie
                          rzućcie się na mnie, wiem, że są kobiety zawsze piękne (geny), i na pewno do
                          nich należycie, ale większość niestety traci swoją urodę.
                          • lacido Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:45
                            ale wieku nie da się przeskoczyć, nawet jeśli zadba się twarz to dłonie i szyja
                            są nie do uratowania to dopiero koszmarny widok ponaciągana twarz i pomarszczona
                            reszta.
                            Wydaje mi się że to nie tylko domena Polek, poza tym czas i tak robi swoje i nie
                            widzę potrzeby żeby się odmładzać na siłę, można być starym i zadbany, :)
                            Na marginesie to ile bym kasy nie miała to mogłabym przepuścić :)))
                            • mojboze Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:52
                              Też uważam, że nie ma co na siłę się odmładzać, ale o kilka lat, to nie
                              zaszkodzi :)
                              Tak patrzę na Madonnę i porównuję z kobietami w jej wieku, które widzę w
                              metrze... To dopiero przygnębiające...

Bo to nie jest nawet kwestia naciagnietej twarzy, ale wagi, sprzężystości ciała,
                              ubioru i fryzury. Nie mówię, że powinny sobie wstrzykiwać botoks, ale jazda na
                              rowerze, dobry krem na noc i modna fryzurka sprawiłyby cuda.

Ja nie wiem ile mogłabym przepuscić, bo moim największym zmartwieniem jest brak
                              czasu na zakupy... Ale podejrzewam, że wygraną w totka bym nie pogardziła...
                              • lacido Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 16:10
                                a mnie Madonna się nie podoba wg nie przedobrzyła te jej żylaste kończyny błe
                                • mojboze Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 16:20
                                  No dobra, kwestia gustu, ale nie sądzę, aby Twoja babcia miała tyle siły i
                                  kondycji?

Zresztą nic mnie nie przekona, że kobieta nawet starzejąca się nie myśli i nie
                                  chce wyglądać na młodszą i piękniejszą...

• sundry Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 29.11.08, 16:44
                                    Madonna raczej nie jest w wieku niczyjej babci.
                                  • lacido Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 15:34
                                    mojboze napisała:

> Zresztą nic mnie nie przekona, że kobieta nawet starzejąca się nie myśli i nie
                                    > chce wyglądać na młodszą i piękniejszą...

a ktoś próbował?
                                    problem w tym kiedy kobieta nie może się z tym pogodzić a każda nowa zmarszczka
                                    jest przyczyną depresji (przerysowałam ale chyba wiesz o co mi chodzi)

co do Madonny mów co chcesz ale nie chciałabym wyglądać tak jak ona :)
                                    • piekielnica1 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 19:19
                                      > problem w tym kiedy kobieta nie może się z tym pogodzić a każda
                                      > nowa zmarszczka jest przyczyną depresji (przerysowałam ale chyba
                                      > wiesz o co mi chodzi)

Mysle, ze problem lezy gdzie indziej. Tym kobietom pewnie chodzi o
                                      to, ze ta kazda nastepna zmarszczka moze byc powodemm do do braku
                                      akceptacji przez ich partnerow. Cale zycie poswiacily by
                                      satysfakcjonowac swoja nieskazitelna uroda faceta, a tu czs plata im
                                      figle. A niczego innego poza ta uroda juz w tej kobiecie, w jej
                                      mniemaniu nie ma. Czesto rowniez w jego mniemaniu.
                                      • lacido Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 22:47
                                        może i tak być
                                        ja się obawiam siwych włosów, nie wiem czemu ale świadomość ze osiwieję jest dla
                                        mnie koszmarna wg mnie to najgorszy objaw starości
                            • grassant Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 17:23
                              lacido napisała:

> ale wieku nie da się przeskoczyć, nawet jeśli zadba się twarz to
                              dłonie i szyja
                              > są nie do uratowania to dopiero koszmarny widok ponaciągana twarz
                              i pomarszczona reszta.
                              > Wydaje mi się że to nie tylko domena Polek, poza tym czas i tak
                              robi swoje i nie widzę potrzeby żeby się odmładzać na siłę, można
                              być starym i zadbany, :)

Typowa Polka: po co dbać o siebie (czyt.zabegi kosmetyczne) lepiej
                              kupić szmatę, lub kurale. A potem 40 l, a sucha cera, zmarszczki, fe
                              • lacido Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 15:32
                                nie zrozumiałeś mnie :) co mnie nie dziwi
                                nie widzisz różnicy między odmładzaniem się za wszelką cenę np metodami
                                ryzykownymi (np botoks) a dbaniem o siebie żeby skóra starzała sie wolniej o
                                byłą dobrze nawilżona? to jest łagodzenie skutków upływu czasu a nie próba
                                zostanie na zawsze młodą.

PS osoby akceptujące siebie nie mają problemu z tym, że ich ciało się zmienia
                                można starać się to powstrzymać ale nie ma się co oszukiwać
                  • a.nancy Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 17:37
                    > Książki? około 35-50 pln

miesiecznie? umarlabym z zalu.
                    • lacido Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 17:54
                      dość błahy powód śmierci :)
              • murzynier Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:24
                mojboze napisała:

> To tak bez szcypania, niestety większość polskich kobitek, z
                pomocą męża czy be
                > z
                > musi sobie radzić bez takich nakładów...

to jakieś 8000 pln na oko :) jeśli jesteś w tanie tyle zarobić (plus
                koszty mieszkania, to gratuluję, rzeczywiście należysz do krezusek w
                polskich warunkach
                • mojboze Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 15:37
                  A kto powiedział, że na to wszystko zarabiam i tyle wydaję?
                  Albo, że sama jedna tyle zarabiam?

Pytasz ile kosztuje utrzymanie się zadbanej, wykształconej kobiety w dużym
                  mieście, a ja dodałam bez szczypania, i wyszło mi tak jak wyszło :)
                  Nie muszę korzystać tak często z usług kosmetyczki, nie chodzę tak czesto do
                  teatru jak bym chciała, nie imprezuję co tydzień w klubach, nie mam torebki
                  Furli, jeżdzę najczęściej metrem...no i czasem jem zupki chińskie, do których
                  mam słabość...

No, ale w Warszawie 2500-3000 pln trzeba mieć na takie wydatki, to według mnie
                  minimum...
              • kochanica-francuza sprzątaczka, samochód i pedicure to minimum? 28.11.08, 19:05
                a to ciekawe...
              • ciasteczkowy_diabelek Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 19:23
                > Warunki warszawskie bez szczypania się z kasą na miesiąc:
                >
                > karnet siłownia 200 pln
                > kilka książek/płyt w Empiku: 400 pln
                > kino/teatr: 300 pln
                > pisma, gazety: 100 pln
                > kurs językowy: 200 pln
                > fryzjer raz w miesiącu: 250 pln
                > ciuchy ze średniej półki: 1000 pln
                > Raz na dwa miesiące buciki/torebka: 300-500 pln
                > manicure x 2: 150 pln
                > pedicure x 2: 200 pln
                > zabiegi kosmetyczne (masaż, depilacja, peeling): 500-1000 pln
                > Kosmetyki: 400 pln
                > Sprzątaczka: 300 pln
                > Samochód: 800 pln
                > Zdrowe, dobrej jakości jedzenie: 1000 pln
                > Wyjścia: 1000 pln

Też mieszkam w Warszawie, znam ceny i uważam, że wymienione ceny nie należą do
                "średniej półki". Ja za siłownię płacę 100 zł (na Kabatach), co miesiąc kupujesz
                nowe płyty, książki (masz czas tyle tego czytać? jeśli tak, to mogłabyś też
                znaleźć czas na sprzątanie i zrezygnować ze sprzątaczki). Nie kupuję też co
                miesiąc nowych butów i torebki, prędzej raz na 2 miesiące (a nie ukrywam,
                uwielbiam zakupy). Poza tym, zakupy ze "średniej półki" nie wynoszą chyba aż 100
                zł na mies.? Ja nie mówię tu o kupowaniu w jakiś sieciówkach, ale nie
                przesadzajmy. Manicure/pedicure, to wydatek raz na 3-4 tyg. (przynajmniej u
                mnie), co do zabiegów kosmetycznych i kosmetyków, to zależy na co się wydaje,
                można podobne rzeczy kupić dużo taniej (chociaż sama używam drogich kosmetyków,
                ale np. płyn do demakijażu mam z Ziaji, bo wg mnie jest idealny). Jedzenie ...
                my (ja i mój mężczyzna) wydajemy jakoś 700-800 zł, wcale się nie ograniczając.
                No a wyjścia 1000 zł? Chyba, że co noc imprezujesz w utopii.
                • ziemia.ognista Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 29.11.08, 19:18
                  > co miesiąc kupujesz nowe płyty, książki (masz czas tyle tego czytać? jeśli tak, to mogłabyś też
                  > znaleźć czas na sprzątanie i zrezygnować ze sprzątaczki).

Może czas, który zaoszczędza na sprzątaniu, może poświęcić na czytanie? :)
              • ferrari4 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 29.11.08, 23:36
                6 tyśśi miesięcznie ? chyba tu kogoś nielekko pogięło...
                ... która przeciętna osoba zarabia miesięcznie ponad 6 tysięcy które
                może sobie wydac na co chce ? ( nie wliczając opłat za jakieś
                mieszkanie, rachunki, jedzenie itp ) ??
              • sleepsafe Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 00:02
                Gdybym tak wydawała zarobione pieniądze mąż by się ze mną rozwiódł w trybie
                natychmiastowym. Orzeczenie o winie bezsporne. Próżność...
                Acha, jestem z Warszawy. Żeby nie płacić za siłownię jednorazowo wydałam
                pieniądze na rowerek salonowy. Do tego trochę brzuszków i działa. Manicure robię
                sobie sama. Wiedząc jaką mam cerę (na szczęście bezproblemową) kupuję sobie
                odpowiednie kosmetyki (kremy, maseczki) i oszczędzam na kosmetyczce. Włosy
                farbuję sobie sama, a obcinam je za 60 zł. raz na jakieś 3 miesiące. Wyglądają
                dobrze. Dużo ciuchów kupuję na wyprzedażach, choć rzeczywiście zdarzają się
                sytuacje, kedy wydaję kilkaset złotych na jeden ciuch. Sprzątam sama. Jeżdżę
                komunikacją miejską. Mieszkam przy metrze i do większości miejsc, w których
                bywam docieram sprawnie i bez korków, nie czytuję prasy bo nie lubię. Książki i
                płyty owszem, ale z rozsądkiem. Tylko wtedy, kiedy jestem przekonana, że dana
                rzecz jest w stanie mnie zainteresować. Mam ich tak dużo, że zwykła oszczędność
                miejsca w mieszkaniu mobilizuje mnie do podwójnego zastanowienia przed zakupem.
                Ale to wynik wieloletnich zbiorów. Wychodzę rzadko, wolę domowe posiadówy, które
                sprzyjają rozmowie. Rozmowa może być naprawdę doskonałą rozrywką. Mam słabość do
                dobrego wina, ale więcej niż 100 zł miesięcznie na nie nie wydaję. I tak jakieś
                2500 - 3000 starcza mi na w/w potrzeby i zycie (jedzonko + chemia) dla dwóch
                osób. Pieniążki , które zarabia mąż idą na wszelkiej maści opłaty, a reszta się
                powoli kumuluje.
              • andrze.r Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 08:14
                Jak moja żona tyle wydawała to bym ją zaraz popędził, najgorsze to są chodzące lale, spalone w solarium, fryzjer raz w tygodniu który jedyny cel w życiu to zakupy w supermarkecie mające lewe ręce taka kobieta nie nadaję się do normalnego życia chyba że na jedną noc,nie takich kobiet mężczyżni potrzebują
              • annajustyna Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 10:24
                Co miesiac ciuchy za 100 zl bedzie kupowala? To gdzie je pomiesci?
                • annajustyna Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 10:24
                  Za 1000 oczywiscie...Moze powinna byc aktywna charytatywnie?
              • odzim22 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 01.12.08, 13:51
                Wow ale 'minimum'. Zebym zblizyc sie nawet do tych miesiecznych
                wydatkow to musialbym zapijac wszystko Johny Walkerem i miec karte
                stalego klienta w agencji towarzyskiej. Chyba nie mam tych
                niebywalych zdolnosci ktore wydaja sie byc domena Pan. Moze ktorys z
                panow napisalby podobna liste dla plci brzydkiej bo ja nie czuje sie
                na silach? Oczywiscie musi sie ona skladac z rzeczy tak samo
                ulotnych - nowy samochod, laptop czy gitara Fendera sie nie liczy :)
    • ranita_08 bardzo proste pytanie 28.11.08, 14:21
      Tyle ile ona sama potrzebuje aby jej mężczyzna nie była dla niej
      ciężarem i pozwalał jej wydawać JEJ pieniądze tak jak ona chce.

-----------------------------------------------------------------
      Godny uwagi jest ten, kto mądrze mówi, a nie ten, kto ma prawo do
      mównicy
    • sadosia75 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 14:22
      Jakie JEGO pieniadze?
      W momencie zawarcia zwiazku ( jakiegokolwiek ) JEGO pieniadze staja sie tylko i
      wylacznie JEJ pieniedzmi :)
      • murzynier Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 14:23
        sadosia75 napisała:

> W momencie zawarcia zwiazku ( jakiegokolwiek ) JEGO pieniadze
        staja sie tylko i
        > wylacznie JEJ pieniedzmi :)

pod watunkiem, że on się na to zgodzi hehe
        • sadosia75 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 14:29
          nie ma zadnych warunkow. on od momentu wkroczenia w zwiazek stal sie bankiem dla
          swojej kobiety ;)))))))))
          bankiem ew worem z kasa bez dna :D
          • murzynier Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 14:32
            sadosia75 napisała:

> nie ma zadnych warunkow. on od momentu wkroczenia w zwiazek stal
            sie bankiem dl
            > a
            > swojej kobiety ;))))))))

napiszę to jeszcze raz: taka sytuacja ma miejsce jedynie wtedy, gdy
            on na to pozwala. Jak mają osobne konta (najlepsze rozwiązanie) to
            ona może ładnie poprosić o pieniądze, bez gwarancji, że je otrzyma.
            • sadosia75 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 14:34
              Alez Ty dzisiaj nie zartowny :D

Ok ale powaznie teraz :
              mnie na moje widzi misie i kotki miesiecznie wystarczy ok 3 tysiecy.
              Tyle moge wydac na siebie i nie naruszajac malzenskiego konta.
              mala zonka na siebie wydaje tez gdzies tyle czasem wiecej ( gadzeciki lubi
              kupowac raz na jakis czas )
              Wychodze jednak z zalozenia, ze jesli kobieta chce ladnie wygladac cos sobie
              kupic to MUSI na to sama zarobic i nie pasozytowac na facecie.
    • facettt dzecinne pytania... 28.11.08, 14:32
      Nawet w bogatych krajach na odpowiedz - "tyle , aby mi starczalo"
      moz sobie pozwolic gora 30 % kobiet.

Reszta zyje nie tak, jak chce, ale tak , jak musi...

Wiadomo, ze Polska krajem bogatym nie jest - i ten procent bedzie
      jeszcze mniejszy.

Widze, ze "wysokie Obcasy" i inne jeszcze gorsze kobiece pismidla
      niezle maca kobietom w glowach - na zasadzie: jak zechcesz
      i sie postarasz - to mozesz osiagnac to, czego pragniesz....

Niestety, dotyczy to tylko waskiej grupy, najladniejszych
      wyksztalconych, pracowitych i zaradnych...

Reszta melduje sie potem na forum psychologia z pytaniem:
      - dlaczego mi nie wyszlo, skoro tak sie staralam?

Uprzedzam wiec odpowiedz: - dlatego, ze Zycie na tej PLANECIE
      "to nie je bajka - to je bitwa" i wiekszosci nie wychodzi,
      gdyz wyjsc nie moze - bo zasobow jest za malo.
      • murzynier Re: dzecinne pytania... 28.11.08, 14:34
        facettt napisał:

> Widze, ze "wysokie Obcasy" i inne jeszcze gorsze kobiece pismidla
        > niezle maca kobietom w glowach - na zasadzie: jak zechcesz
        > i sie postarasz - to mozesz osiagnac to, czego pragniesz....

może pytanie brzmi idiotycznie, ale byłem ciekaw ile to jest ok dla
        tych bidnych, zindoktrynowanych przez "Wysokie Obcasy"
        nieszczęśnic :)
        • wanilinowa Re: dzecinne pytania... 28.11.08, 14:44
          trzeba było z góry zaznaczyć grupę docelową pytania
          • grassant Re: dzecinne pytania... 28.11.08, 17:32
            wanilinowa napisała:

> trzeba było z góry zaznaczyć grupę docelową pytania
            >
            większość kobiet z kasą nie czytuje W.O. :)
        • mojboze Re: dzecinne pytania... 28.11.08, 16:00
          No sorry pytałeś o aktywne, wykształcone i zadbane kobiety. A te nie mają czasu
          czytać pismadeł, a Wysokie Obcasy od czasu do czasu...

Zasoby są ograniczone, i dlatego przeciętny mężczyzna o tych najpiękniejszych i
          najmądrzejszych kobietach może sobie pomarzyć... A przecietna kobieta nie ma
          szans na tego najprzystojniejszego, najmądrzejszego i najbogatszego faceta...
          • facettt Ty o socjologii - ja o ekonomii :) 28.11.08, 16:20
            mojboze napisała:
            > Zasoby są ograniczone, i dlatego przeciętny mężczyzna o tych
            najpiękniejszych i najmądrzejszych kobietach może sobie pomarzyć...
            A przecietna kobieta nie ma szans na tego najprzystojniejszego,
            najmądrzejszego i najbogatszego faceta...

- ta socjologiczna prawidlowosc obowiazuje wszedzie, zarowno
            w bogatych, jak i w biednych krajach...
            (chociaz bywaja wyjatki, lecz potwierdzaja one tylko regule).

Ja pisalem o ekonomii i nietrafnie postawionym pytaniu...
            Trafnie postawione pytanie - pownno brzmiec: ile starcza samotnej
            kobiecie w duzym/malym miescie zaleznie od jej okreslonych potrzeb
            (i tu kilka modeli do wyboru...)

Zwalczam tylko niefortunne okreslenie "POWINNA" - gdyz Polska
            tez "Powinna" byc bogatym krajem , ale wskutek wiadomych przyczyn,
            dwoch wojen swiatowych, kosztow wchodzenia w komunizm i kosztow
            wychodzenia z komunizmu
            - mimo czlonkowstwa w UE - jeszcze dlugio bogatym krajem nie bedzie
            wiec i niedostatek jeczze dlugo bedzie towarzyszem doli i niedoli :)
    • julka1800 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 16:26
      Niewiele, tak, by jej mazczyzna czul sie doceniony.
    • carnivore69 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 16:28
      Okolo dychy.

Pzdr.
      • obrotowy Dycha? - O to nietrudno :) 28.11.08, 16:49
        carnivore69 napisał:

> Okolo dychy.
        >

O to nietrudno.
        Ale tylko w najstarszym zawodzie Swiata

I tez tylko dla najlepszych :)
        • carnivore69 Re: Dycha? - O to nietrudno :) 28.11.08, 16:51
          You ain't seen nothing yet, mate.
          • obrotowy Re: Dycha? - O to nietrudno :) 28.11.08, 20:10
            carnivore69 napisał:

> You ain't seen nothing yet, mate.

dziecie, mam zapewne 2 razy wiecej latek od Ciebie
            - wiec nie bredz :)
            • carnivore69 Re: Dycha? - O to nietrudno :) 28.11.08, 20:38
              Tym bardziej wspolczuje ciasnych horyzontow.

Pzdr.
              • obrotowy Re: Dycha? - O to nietrudno :) 29.11.08, 16:06
                A ja gratuluje zludnego optymizmu :)
                Te "tysiace" moga zarabiac tylko nieliczni.
                (taka jest natura rzeczy)

piszemy tu jednak o tych "licznych"

- gdyz to nie jest forum dla wybrancow.

ERGO: - bredzisz.

• jop Re: Dycha? - O to nietrudno :) 29.11.08, 16:19
          Nie martw się, tak źle to wygląda to tylko z perspektywy stanowisk typu cieć,
          parkingowy i kasjer w Biedronce.
          • obrotowy jasniej :) 29.11.08, 17:28
            jop napisała:

> Nie martw się, tak źle to wygląda to tylko z perspektywy
            stanowisk typu cieć, parkingowy i kasjer w Biedronce.

alez sie nie martwie.
            jestem kierownikiem dzialu w pewnej firmie.

zapodaj szczegoly, moze zloze CV ? :)
            • jop Re: jasniej :) 29.11.08, 20:54
              To musi być jakaś strasznie marna firma, skoro nieomal szczytujesz na myśl o
              kwocie 10 k PLN - toż to pensja menedżera średniego szczebla w średniej firmie.
              • obrotowy iszustwo. 30.11.08, 14:10
                Od kierownika dzialu - do menegera, to droga jeszcze daleka,
                tak wiec istotnie szczytuje na mysl o 10 tys. PLN,
                mimo wieloletniej praktyki na moum stanowisku..

Podawanie zas pozycji menegera - jako typowego przykladu do
                osiagniecia dla wielu nie jest nawet smieszne. - Jest oszukancze.
          • fortuna500 Re: Dycha? - O to nietrudno :) 29.11.08, 21:40
            Za dychę powinnaś wziąć się za swoją opasłą dupę bo wyglądasz jak
            obleśna kaszanka.
      • grassant Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 17:34
        carnivore69 napisał:

> Okolo dychy.
        >
        > Pzdr.

brutto?
        • carnivore69 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 17:56
          Rzad wielkosci mam na mysli.

Pzdr.
    • allerune Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 16:47
      Kobieta powinna zarabiać tyle, na ile sobie zapracuje. Niech zarabia miliony,
      jeśli umie coś, za co płacą miliony...

O co chodzi wogóle z wydawaniem kasy faceta, równie dobrze w takim razie facet
      może wydawać kasę kobiety... co w tym przeszkadza?
      • murzynier Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 18:32
        allerune napisał:

> O co chodzi wogóle z wydawaniem kasy faceta, równie dobrze w takim
        razie facet
        > może wydawać kasę kobiety... co w tym przeszkadza?

mnie byłoby trochę głupio :)
    • menk.a Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 17:37
      Nie stanowię dla nikogo ciężaru, wydaję własne pieniądze. Chciałabym zarabiać
      więcej. ;))
    • krowkamw Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 17:48
      Moim zdaniem kobieta powinna zarabiać na siebie i swoje wydatki i tu zalezy od
      danej kobiety, ja chciałabym zarabiac tak ze 2tys na siebie tzn na swoje
      przyjemności- ubrania, kosmetyki, fryzjera itd mezczyzna niech zarabia na swoje
      przyjemnosci czyli pewnie fajne auto itd plus powinien utrzymac, opłacic dom
      czyli prąd, gaz i wyzywienie wkoncu to mezczyzna;)
      • ullik Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 28.11.08, 18:45
        ja uważam, że i kobieta i mężczyzna powinni zarabiać tyle aby mieć na wspólne
        opłaty( mieszkanie, wyżywienie, utrzymanie dzieci, samochód/y, wspólne/rodzinne
        wyjazdy) oraz na własne wydatki, kosmetyki, rozrywki, hobby...
    • lernakow Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 29.11.08, 16:00
      > By nie stanowić ciężaru dla swojego mężczyzny i pozwalać mu wydawać
      > JEGO pieniądze tak, jak chce.

Tyle, by mogła wydawać SWOJE pieniądze tak, jak chce.
    • kruk51 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 29.11.08, 17:50
      Czy są takie pieniądze na świecie, które by kobieta nie potrafiła
      wydać ? Ile powinna zarabiać ? Zawsze zarabia mało ! Ciężarem męż
      czyzny zawsze będzie. To jest w jej naturze. Zawsze będzie kontrolować
      wydatki swojego mężczyzny i zawsze będzie twierdzić, że wydaje za dużo!
      • moherowiec Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 29.11.08, 17:59
        Święta prawda.
        • askazbielan Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 29.11.08, 18:50
          Witam,

imho kobieta zawsze będzie wstanie wydać wszystko to, co zarabia.
          A im będzie więcej zarabiać, tym bardziej, wprost proporcjonalnie
          zwiększy się kwota przeznaczona na zakupy.

Jakiś czas temu zaczęłam podliczać miesięczne wydatki, i oto co mi
          wyszło:

- ciuchy/dodatki/bizuteria 500 miesięcznie. Sporo schudłam (w sumie
          to chyba tylko po to schudłam ;) więc wymieniam garderobę.
          Oczywiscie zdarza sie, ze musze kupic cos ekstra typu sukienka
          wieczorowa, elegancki zakiet itp wtedy nie oszczedzam - min. 1000
          pln, ale jednorazowo. Staram sie jednak nie przesadzac. Lubie
          zarowno sklepy luksusowe, jak i lumpeksy, wiec to sie jakos
          wyrownuje na poziomie 500 miesiecznie.
          - kosmetyki/torebki kupuję wyłącznie na bezcłówkach albo za granicą
          i staram się je (kosmetyki) kupować w promocjach, zbiorczych
          opakowaniach itp. W związku z tym, kosmetyki to na razie, jak
          podliczyłam, 2000 pln rocznie - ale zapas mam do połowy przyszłego
          roku. Gdybm te same kosmetyki kupowała w sephoropodobnych sklepach w
          Polsce, to wydałabym ponad 5000.... Torebki kupuję za granicą albo
          przez internet.
          - samochod - paliwo/ubezpieczenie/amortyzacja 200 pln miesiecznie.
          Słuzy mi wylacznie do przejazdow dom-przedszkole-metro albo dom-
          zakupy
          - szkla kontaktowe/plyn - 50 pln miesiecznie
          - buty - 1000 rocznie - ale to zalezy od roku, bo np. w tym roku mam
          kozaki z zeszlego roku (2 pary) wiec wyjątkowo nic nie kupiłam.
          - kosmetyczka - na szczescie nie musze chodzic! za to lubie polezec
          sobie w wannie ;))))
          - paznokcie robię sobie sama, nie narzekam
          - fryzjer - raz w miesiacu, 100 pln
          - bielizna - 200 pln miesiecznie
          - wypady na miasto - 200 pln impreza/2 x w miesiacu (taksowka,
          drinki na miejscu, wjazd na impreze)
          - uzywki - 300 pln miesiecznie (damski alkohol typu campari,
          likiery, wino itp) itp. Po podliczeniu, ze az tyle pieniedzy na to
          idzie, postanowilam ograniczyc uzywki, a kupowac wiecej butow ;)
          - ksiązki, płyty, gazety - 150 pln miesięcznie, czasem wiecej

btw

sprzatam sama, jestem szczesliwa posiadaczka dziecka i meza,
          zarabiam troche powyzej sredniej krajowej
          Dla pocieszenia dodam, ze moje 6-scio letnie dziecko w skali roku
          kosztuje duuuuuzo więcej, niż ja ;(

pozdrawiam

Aska
      • e.day Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 29.11.08, 18:42
        Kruku, nie należy bezmyślnie szafować słowami "zawsze", "każdy" czy "każda", "na
        pewno", "nigdy" itp. Owszem, kontroluję wydatki mojego mężczyzny, ale tylko
        wtedy, gdy płacone są z mojego konta. Kobiet w podobnej sytuacji znam sporo -
        nie jestem wyjątkiem. Radzimy sobie, zarabiamy na siebie (z naszymi rozrywkami)
        i na naszych panów (nawet na ich rozrywki też). Rozumiem, że stereotyp każe
        samcowi grać rolę bankomatu z cierpiętniczą miną wypłacającego a to na torebkę,
        a to na buciki... ale to tylko żałosny stereotyp, sprawdzający się mniej więcej
        tak często jak inne stereotypy!
      • mili_vanili Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 14:40
        kruk51 napisał:

> (...) kobieta Ciężarem męż
        > czyzny zawsze będzie. To jest w jej naturze. Zawsze będzie
        kontrolować
        > wydatki swojego mężczyzny i zawsze będzie twierdzić, że wydaje za
        dużo!

Bzdura. Nie uogólniajmy.
        Mężczyzna z którym jestem wydaje _swoje_ pieniądze jak chce
        (motocykl i akcesoria, wiatrówka, gitary, efekty, dziwne "biznesy" -
        to jego pasje), z jednym "ale": musi starczyć na wspólne
        zobowiązania: rachunki, życie.

Nie wyobrażam sobie rządzenia się nie swoimi pieniędzmi.
        Głupio mi by było także dostawać na waciki. Mam tyle, na ile
        zarobię.

• diamondbeach Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 29.11.08, 19:09
      Dopasowuję swoje potrzeby do dochodów,więc nigdy nie jestem ciężarem dla
      faceta:) Najwyżej nie mam kasy na swoje przyjemności.
    • estta1 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 29.11.08, 20:35
      wszystko zależy od potrzeb jakie się ma + stałe opłaty. Generalnie
      jeśli jest się w stanie utrzymac sama będąc syngielką i wyglada się
      atrakcyjnie to ok. osobiście uważam za głupote czy nawet
      nieprzyzwoitość wydawanie dużych kwot na kosmetyki czy ciuchy, ja w
      kazdym razie mam niesmak widząc takie dziewczyny pstro w głowie a
      ciuchy za dwie pensje. A już na maksa mnie wnerwia że próbuje się
      przedstawic kobietę jako niezaradną istotkę czyhającą tylko na
      sponsora. Zreszta same sprzeczności jak kobieta dobrze zarabia to
      się burzycie że to mało kobiece, jak chce kupić coś swojemu facetowi
      bo ten akurat nie ma kasy to protest. Mi tylko na moje przyjemności
      wystarcza 300 miesięcznie. Reszta to przyjemności wspólne typu kino
      czy ksiązki, lub wspolne wydatki ; mieszkanie, kursy itp. Za te 300
      zł spokojnie mogę sobie kupic cos modnego, czy isc do fryzjera.
      wogóle to nie rozumiem jak mozna łazic co tydzien do fryzjera i
      jescze zostawiac tam 200 zł. Szczerze mówiąc omijałam bym takie
      kobiety szerokim łukiem bo ich postawa zyciowa jest nazwijmy to
      roszczeniowa. A żeby było jasne jestem zadbaną kobietą czego dowodem
      jestnie tylko lustro ale przede wszystkim to jak widzą mnie faceci.
      A i po jakie licho chodzić na siłownie jak mozna pobiegac po lesie ?
      Tak wogóle to smiesza mnie wydatki niby takie niezbedne. A i jescze
      coś z moim M zawsze coś odłożymy tyle ze nie wydajemy tego na ciuchy
      tylko na podróże, odpukac mamy zdrowe podejscie do kasy i nie
      wyobrazam sobie zeby ktokolwiek w zwizku miał rolę bankomatu.
      • diamondbeach Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 29.11.08, 20:41
        Rozumiem,że uważasz wydawanie takiej kasy za głupotę. ale nieprzyzwoitość? Cóż w
        tym nieprzyzwoitego?
        • estta1 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 29.11.08, 23:46
          wiesz pare lat temu miałam taką pracę - byłam kierowniczką zakładu w
          którym wystarczyło miec podstawowe wyksztłcenie w zwiazku z czym
          pracowali tam ludzi naprawde nie mogący znaleźć nic innego. Płaca to
          była najniższa krajowa. Po prostu jak poznasz życie od tej strony i
          teorie ze kazdy jest kowalem swego losu stracą troche na
          wyrazistości tojuż nie kupisz bluzki za 500 zł, w kazdym razie ja
          nie kupie. wiem jak to brzmi jak jakis idealistyczny pean ale na
          prawde mozna przyzwoicjej tę kasę wydac.
          • diamondbeach Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 19:42
            Przede wszystkim skąd przypuszczenie,ze nie znam zycia od tej strony. Bywało,że
            nie miałam na bilet na utobus i jeździłam na rowerze.
            Ale nadal nie rozumiem co byłoby nieprzyzwoitego w tym,że mając kasę bym ją
            wydawała. Rozumiem nazwanie tego nierozsądnym - szczegolnie jak ostatnie 500 zł
            wydałabym na bluzkę i żyła na zupkach chińskich do końca miesiąca. ale nadal nie
            pojmuję tej nieprzyzwoitości.
      • kruk51 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 29.11.08, 20:57
        Drogie Panie ! Przepraszam ! Raczyłem trochę pożartować. Nigdy nie mie
        liśmy tyle pieniędzy by nimi nie roztropnie gospodarować. Zawsze z żoną
        ustalaliśmy wszystkie ważniejsze wydatki. Jesteśmy z tej części narodu,
        której raczej brakowało niż zbywało. Nie jesteśmy majętnym narodem. A nasze
        kobiety muszą się poważnie gimnastykować aby starczało. No ale
        pożartować chyba można ?
    • naprawdetrzezwy To proste! Powinna zarabiać dokładnie tyle 30.11.08, 08:34
      by wystarczyło jej na jej potrzeby, tak aby jej mężczyzna mógł wydawać swoje
      pieniądze na co chce.

A sądziłeś, że jest inaczej?
    • stopp5 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 08:45
      Tyle samo co zarabia mężczyzna, by nie stanowić ciężaru dla swojej kobiety i
      pozwalać jej wydawać JEJ pieniądze tak jak chce.
    • lukaszka Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 10:37
      Wiem, ze ludzie maja tendencje do upraszczania swiata wokol siebie,
      ale, to co tu przeczytalam mnie przerazilo.
      Kobieta zadbana, kupujaca ubrania, chodzaca na silownie (po
      co,przeciez 2 worki maki mozna wykorzystac jako ciezarki) = kobieta
      pusta/glupia/nieprzyzwoita.
      ?????????

Pytanie bylo nieco abstrakcyjne, ale chyba nie chodzilo o to wpisy
      typu: zamiast wydawac 50/100/300 zl na krem zrobic go wlasnorecznie
      z krochmalu.

Jestem kobieta wyksztalcona, dobrze zarabiam i doprawdy nowe
      buty/krem/ladna fryzura nie przeszkadzaja mi w czytaniu dobrych
      ksiazek.

Blagam o troche szersze spojrzenie na swiat!
      • estta1 Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 11:42
        jasne ale praktycznie rzecz ujmując życie to sztuka wyborów i te
        wybory świadcza jakimi jesteśmy ludźmi. każde zasoby są ograniczone
        i to kwestia spojrzenia w przyszłość co mi sie bardzej opłaca krem
        za 300 zł czy spacer. Nie wiem czy da się z robic krem z krochmalu,
        ale jesli jest dobry to nie widzę przeszkód, mam bardzo ładne włosy
        dzieki takim wynalazkom. Na prawdę nie widzę sensu wydawania takich
        kwot jeśli ten sam efet można miec za poł darmo. Jak chodzi o
        mężczyzn to widzę to podobnie wymuskany facet na siłowni nie robi na
        mnie wrażenia, mój mąż jak wraca z biegania - o 6 rano! , przed
        pracą to wiem że z takim gościem i do grobowej deski nie bede nudno.
        I na prawde to jest frajda jak kasy nie ubywa. Nie dajmy się
        zmapnippulowac ze bez kremu za 300 zł już życ się nie da.
        • lukaszka Re: Ile powinna zarabiać kobieta? 30.11.08, 13:34
          estta1 napisała:

> jasne ale praktycznie rzecz ujmując życie to sztuka wyborów i te
          > wybory świadcza jakimi jesteśmy ludźmi. każde zasoby są
          ograniczone
          > i to kwestia spojrzenia w przyszłość co mi sie bardzej opłaca krem
          > za 300 zł czy spacer. Nie wiem czy da się z robic krem z
          krochmalu,
          > ale jesli jest dobry to nie widzę przeszkód, mam bardzo ładne
          włosy
          > dzieki takim wynalazkom. Na prawdę nie widzę sensu wydawania
          takich
          > kwot jeśli ten sam efet można miec za poł darmo.
          Jestes pewna?
          Jak chodzi o
          > mężczyzn to widzę to podobnie wymuskany facet na siłowni nie robi
          na
          > mnie wrażenia,
          czyli od razu zalozylas, ze facet na silowni jest be.

mój mąż jak wraca z biegania - o 6 rano! ,
          moj wraca o 5
          przed
          > pracą to wiem że z takim gościem i do grobowej deski nie bede
          nudno.
          czyli bieganie jako kryterium szczesliwego malzenstwa.
          > I na prawde to jest frajda jak kasy nie ubywa. Nie dajmy się
          > zmapnippulowac ze bez kremu za 300 zł już życ się nie da.

Oczywiscie, ze sie da, jak rowniez bez samochodu, pralki, tv, a
          niektorzy zyja nawet bez wody.
          Tak to demagogia, ale ja chce pokazac, ze potwornie stronnicze jest
          takie zalozenie, ze ten kto chodzi na silownie jest pusty, ze
          kobieta ktora kupuje krem za 300 zl (jesli ja stac) jest pusta.
          Swiat tak prosty nie jest!

EOT
    • ja.sinner Re:tyle by stac ja bylo na dobrego laptopa 30.11.08, 14:16
      Ja bez swojego Photoshopa nigdzie sie nie ruszam i zawsze wygladm
      jak chce ;-)

pl.youtube.com/watch?v=tR4GoLk0o50
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka