paul-a993 01.07.09, 12:39 po stosunku piecze mnie pochwa od czego to może być i jak temu zaradzić? Proszę pomóżcie tylko nie piszcie że mam iść do lekarza bo to wiem i jestem umówiona na wizytę za 2 dni z góry dziękuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w_miare_normalna Re: po stosunku 01.07.09, 12:49 może masz zapalenie miałam tak całą ciąże,brałam globulki dopochwowe i na zewnątrz smarowałam clotrimazolum może twój partner ma zapalenie,albo używacie jakiś środków do mycia uczulających np. mydła Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: po stosunku 01.07.09, 12:51 1. żel nawilżający przed 2. podmycie laktacidem po 3. globulki dopochwowe - floragyn, gyntima albo lactovaginal No i, jak powtarzała moja babcia - po kochaniu nie zapomnij o siusianiu :) Poważnie, to zmniejsza takie niemiłe objawy i prawdopodobieństwo infekcji dróg moczowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: po stosunku 01.07.09, 12:54 I apmietajcie, najpierw sie sika, potem dopiero myje. sczególnie, jezeli sie lubicie kochac od tyłu - wtedy jest wysokie ryzyka zakazenia ukladu moczowego. Odpowiedz Link Zgłoś
glus123 Re: po stosunku 01.07.09, 12:55 Moje 2 partnerki również skarżyły się, że tak mają. Najczęściej dochodziło do tego kiedy mieliśmy spontaniczny sex, czyli np po całym dniu (czyli niezbyt czyści). Kiedy wcześniej oboje braliśmy prysznic nigdy do tego nie dochodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
just-for-fun Re: po stosunku 01.07.09, 14:48 To jest jakieś zakażenie. Sama raczej nic nie poradzisz. Lekarz stwierdzi co jest i da odpowiedni leki, maści, globulki. Odpowiedz Link Zgłoś
laluniaaa Re: po stosunku 01.07.09, 15:28 najprawdopodobniej masz zakażenie bakteryjne lub grzybiczne aby wytrzymać przez te 2 dnia zastosuje płukanie z tantum rosa(bez recepty w aptece, rozpuszczas proszek w weodzie i płuczesz się w tym) tantum rosa niby znieczula do tego zastosuj globulki dopochwowe floragyn albo jakieś inne i profilaktycznie doustnie coś, ale to pewnie po zakończeniu leczenia antybiotykami i zresztą lekarz Ci powie a tak na marginesie-dlaczego nie spytałaś lekarza o to, co masz robić żeby zminimalizować cierpienia przez te dwa dni? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: po stosunku 01.07.09, 15:30 jak tylko po stosunku, to prawdopodobnie to wrażliwa śluzówka. Mnie też piecze. Żadne tam zakażenie. Możesz używać lubrykantów, pewnie będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
halinadzida Re: po stosunku 02.07.09, 10:10 Przed stosunkiem należy się umyć, po stosunku koniecznie wysikać i podmyć płynem z kwasem mlekowym lub np. roztworem Tantum Rosa, ewentualnie posmarować Clotrimazolem. Profilaktycznie pomaga branie Lacibios Femina, czyli dostarczanie właściwych szczepów Lactobacillus. Dodatkowo jest skuteczny również na układ moczowy, więc chroni przed zapaleniami pęcherza. Odpowiedz Link Zgłoś