kowcia 09.11.09, 08:37 korek widzę z okna, auta stały juz przed 6. Do pracy wyjeżdzalam o 6 (na okecie), żeby dojechac na 7. Ile jechaliscie z bródna przez grota? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pele84 Re: i jak na Grocie dzis? 09.11.09, 08:46 Pewnie bez zaskoczenia... Widac bylo, ze ludzie probuja jezdzic na inne sposoby. Efekt od 6:30 stala Pozarowa do Ronda Zaba, co zwykle o tej porze nie zdarza sie zbyt czesto. A Grot.. w sobote ok. 10:00 przetestowalem przeprawe na druga strone Wisly i... wiem, ze bede korzystal tylko z koniecznosci. Wjazd z Wysockiego na most troche trwa. Samochody jada od Marwilskiej, z Wysockiego auta + busy, a pozniej to wszystko musi sie spotkac na gorze z jadacymi ze strony Marek. Szacun dla wytrwalych! Odpowiedz Link
vanesskax Re: i jak na Grocie dzis? 09.11.09, 13:27 wtrącę poprawkę- NIE na 'Grocie' ani NIE 'Grot',bo jakbyście nie zauważyli/nie znali pełnej nazwy mostu,jest to most gen.Stefana GROTA Roweckiego,w skrócie GROTA. aż oczy bolą,jak ludzie nie potrafią odmieniać albo odmieniają wyrazy,które nie podlegają odmianie. Odpowiedz Link
sibeliuss Drogowy paraliż na TT 09.11.09, 09:20 www.tvnwarszawa.pl/-1,1627803,0,,drogowy_paraliz_na_trasie_torunskiej,wiadomosc.html Odpowiedz Link
paulina.ryska Re: Drogowy paraliż na TT 09.11.09, 10:13 Ja wjeżdżałam trochę przed 6 od strony ulicy Wysockiego i wjechaliśmy w zasadzie bez większych problemów ALE to jak jest wjazd zorganizowany to jakaś kpina. I proszę mi nie pisać ze to najlepsza opcja z możliwych, bo nie uwierzę. Najpierw trzeba przepuścić jadących Wysockiego od strony Marywilskiej, jak już się uda, to podjechac na górę i tam bardzo pomału włączyć się do ruchu na most syreny. Autobusy mają tam przekichane, żeby wjechać...No i módlmy się żeby nikomu nie środku mostu syreny nie zepsuł się samochód tudzież jaki autobus nie zaczął płonąć, bo wtedy to juz jesteśmy w czarnej d.pie.... Odpowiedz Link
vanesskax Re: Drogowy paraliż na TT 09.11.09, 13:30 nie da się ukryć i wszyscy wiemy,że ten remont,a właściwie organizacja ruchu na moście i na pobliskich ulicach,to jedna wielka porażka,którą będziemy znosić przez cały okrągły rok. oby tylko warto było czekać na rzeczywistą poprawę. Odpowiedz Link
radeom Re: Drogowy paraliż na TT 09.11.09, 16:49 o 7:35 wyszedłem z domu (mieszkam niedaleko pętli), a o 8:05 już byłem w metrze na słodowcu, czas wydłużył się minimalnie, myślałem, że będzie gorzej Odpowiedz Link
orion1999 Re: Drogowy paraliż na TT 09.11.09, 20:06 oj będziemy mieć wesoło ale : 1.został wybrany wariant najtańszy nie uwzględniający ludzi 2.trzeba było pozostawić tą przepustowość jak było a budować nowy wiadukt na który zostałby skierowany ruch (taka organizacja ruchu jest na budowanej trasie AK przy powązkach) 3.były zapewnienia władz o nie zamykaniu Grota przed powstaniem północnego ale nie mówili o estakadach 4.powinien powstać jak planowano most krasińskiego a dopiero można by zrobić to co teraz (żoliborz zablokował -winni) 5.władze dzielnicy też mogły by się w to wszystko włączyć 6. nie wiem o innych sprawach technicznych tej inwestycji którą zatwierdził inż.ruchu i cała masa fachowców -paranoja i musimy zacisnąć zeby Odpowiedz Link
pele84 Re: Drogowy paraliż na TT 10.11.09, 08:07 www.zyciewarszawy.pl/artykul/1,418511_Powolne__slimaki__Trasy_Torunskiej.html Odpowiedz Link
radnypomocny Re: i jak na Grocie dzis? 12.11.09, 21:07 Jechałem dziś koło południa i było puściutko. Żadnego korka. Ludzie nie siejcie paniki. Korków nie ma! To że jedzie się ciut wolniej zgodnie z przepisami, to nie korek. Za 4 lata będziecie śmigać 100. Jednocześnie chciałbym w imieniu własnym, klubu i partii podziękować tym z Państwa, co wsiedli do komunikacji zbiorowej. Ci z Państwa co poruszali się dotąd samochodami, mogą starać się o dopłatę do biletów. Jednak nie oznacza, że uda się to załatwić - ciągle mamy kryzys wywołany przez poprzednie ekipy. Niemniej zaprasam do nas, moze coś się załatwi. Odpowiedz Link
magoo_king Re: i jak na Grocie dzis? 12.11.09, 22:11 Zamknij się PiSiaku i nie rób scen, to nie teatr. Odpowiedz Link
kowcia Panie Radny 13.11.09, 14:54 Pan jest chyba z księżyca.... proszę sie przejechac trasą toruńską rano, a nie w południe - bo w południe to praktycznie wszyscy są w pracy, nie dziwne więc że można jechac. Do komunikacji miejskiej z chęcia bym się przesiadła, ale niestety nie mam do jakiej! Bo to co było z Bródna do Centrum zostalo pokasowane, a nie mam ochoty biegac codziennie z jednego przystanku na drugi żeby dojechac na okęcie. Było kiedys cudne e3 a potem z tego samego przystanku e5 - widac komus przeszkadzalo i jedno i drugie. I proszę mi nie mwić że mogę wozić sie np 127 - bo na wycieczki krajoznawcze to ja mogę w weekend sobie pojechać, chyba bym tym autobusem ze 2 godz jechała. Odpowiedz Link
czytelnik69 Re: i jak na Grocie dzis? 13.11.09, 22:08 TY radny piep.zący!!! Ile Ty masz lat? Po co ciągle piszesz bzdury na tym forum!!! Jak sie nawąchałeś,bądź paliłeś jakieś zioło ,to się połóż i odpocznij,a nie piernicz ciągle głupot ,bo się ŻYGAĆ chce!!! Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!! Odpowiedz Link
magoo_king Re: i jak na Grocie dzis? 13.11.09, 23:26 Jakby zapalił to by fantazje miał, on coś na smuta musial wziąść Odpowiedz Link
sibeliuss Re: i jak na Grocie dzis? 13.11.09, 23:34 On trolluje, a Ty się dajesz wkręcić. Odpowiedz Link
olajosz Re: i jak na Grocie dzis? 14.11.09, 12:17 POmyśl zaczym coś POwiesz i nie POpisuj się,ewewntualnie POdrap się PO ........ może Ci POmoże. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: i jak na Grocie dzis? 14.11.09, 12:21 Jeśli ktoś na forum robi z siebie kretyna i każde pierdnięcie wituje "jestem z PO" to ostatnia rzecz jaką można brać pod uwagę to przynależność do tej partii ) Odpowiedz Link
olajosz Re: i jak na Grocie dzis? 14.11.09, 13:01 Ta osoba na kilku forach takie bzdury wypisuje,tu już chyba potrzebny lekarz drugiego kontaktu. Odpowiedz Link
tuskolep Re: i jak na Grocie dzis? 14.11.09, 17:06 to wszystko znaczy, że wybory się zblizają i na łonie a w zasadzie w kanale (bo PO to ściek) toczą się walki o schedę. Opcja Donka narazie prowadzi, ale zbrojne ramię WSI w postaci łapek Bronka Komorka zachodzi ich od tyłu z Pałokotem w ręku (nie mylić z kotem Jarosława). A my nadal stoimy w korkach . Oj przydały by się komanda porządkowe, co by tych sowieckich za Ural wykopały. Odpowiedz Link