verdana 07.04.10, 22:29 A własciwie chwalę się córką - dostała kolejną nagrodę na konkursie poezji religijnej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia0405 Re: Jak zwykle - chwalę się:) 07.04.10, 22:44 Gratuluję i proszę o tekst nagrodzony - jeśli oczywiście można Dla rónowagi pochwalę się siostrą - śpiewa w chórze dziewczęcym i wyśpiewały sobie brązowy medal w kategorii chórów sakralnych na międzynarodowym festiwalu w Pradze. Chwała Panu, że są pośród nas osoby tak uzdolnione Odpowiedz Link
maadzik3 Re: Jak zwykle - chwalę się:) 08.04.10, 09:32 Verdano, przekaz Ratyzbonie moje wielkie gratulacje! Czytalam jej jeden wiersz i mi sie straaaasznie podobal. Sa gdzies opublikowane w wiekszej ilosci? Najlepiej w sieci. Odpowiedz Link
wiesia140 Re: Jak zwykle - chwalę się:) 08.04.10, 10:13 Ja też bym chciała zapoznać się z jej twórczością , no i oczywiście gratuluję. Odpowiedz Link
mary_ann Re: Jak zwykle - chwalę się:) 08.04.10, 14:48 No, bomba po prostu. Przekaż jej gratulacje! Odpowiedz Link
verdana Wiersz 08.04.10, 18:30 Czasem wpisuję w Google Bóg i czekam może niebiosa się otworzą I na rydwanie burzy Przybędzie najwyższy Którego wzywam Nie wymawiając imienia Nadaremno Czasem wpisuję w Google Bóg i czekam A potem przypominam sobie Co spotkało biednego Hioba I boję się nacisnąć Szukaj Odpowiedz Link
budzikowa Re: Wiersz 08.04.10, 23:19 Przeczytałam i zamarłam. Jakie to prawdziwe... Gratulacje! Odpowiedz Link
atama Re: Wiersz 09.04.10, 07:17 No nie dziwię się, że nagrodę za to dostała )) Podoba mi się. I ten pomysł na szukanie w Googlach - znamienne dla kolejnego pokolenia... Bardzo mi się podoba! Przekaż gratulacje, Verdano Odpowiedz Link
utka Re: Wiersz 09.04.10, 10:33 bardzo piękny, głęboki i prawdziwy wiersz masz bardzo utalentowana i wrazliwa corke Odpowiedz Link
andrzej585858 Re: Wiersz 09.04.10, 17:33 Wydaje się że taki prosty i banalny wiersz a jednocześnie jakże mądry. Podoba mi się bardzo!!! Gratuluję) Odpowiedz Link
sylwia0405 Re: Wiersz 09.04.10, 20:38 Piękny Gratulacje dla córki no i oczywiście dla mamy, że wychowała taką wrażliwą i mądrą osobę Odpowiedz Link
sebalda Re: Wiersz 12.04.10, 14:40 A w jakim wieku jest corka? Wiersz bardzo dobry, szkoda że moja nie wysyłała wierszy na konkursy religijne, bo miala taki okres w życiu, że często przewijała się u niej tematyka religijno-mistyczno-egzystencjalna. Teraz się nie przewija, bo Bóg przestal ją w pewnym sensie interesować. Zostaly tematy egzystencjano-miłosne Właśnie z nią negocjowalam upublicznienie jednego wiersza z tamtego okresu. Jeszcze się ze mną droczy, ale pewnie wyśle, to same ocenicie Odpowiedz Link
sebalda Re: Wiersz 12.04.10, 15:02 Córka miała dwanaście lat, jak to pisała, proszę mieć to na uwadze. Mam nadzieję, że Verdana nie będzie mi miała za złe, że w wątku o wygranej córki ja umieszczę wiersz swojej, ale tak mi się on tutaj ładnie wpisuje i kojarzy ze zwycięskim wierszem: Zadzwoniłam wieczorem do Pana Boga Miałam pewien interes Lecz najwyraźniej telefon był zajęty Nie to nie pomyślałam i odłożyłam słuchawkę a ta milczała jeszcze przez parę wieczorów * Nie mogłam tak dłużej czekać W końcu zdecydowałam się na rozmowę - Tu Niebo, czym mogę służyć? - Proszę mnie połączyć z Bogiem. - W tej chwili go nie ma. Właśnie zdejmuje kota z drzewa. Może chce pani zostawić wiadomość? - Nie, dziękuję. Chcę z nim porozmawiać osobiście. Skończyłam Włączyłam komputer i otworzyłam Internet Nie było go na czacie Zrezygnowana utonęłam we śnie * Zadzwonił telefon Odebrałam Zewsząd odezwał się niski głos - Chciałaś rozmawiać. -Tak, Boże. Mam pewną sprawę. Brzmi ona następująco: Ty wpuścisz moich kochanych rodziców, co już dłuższy czas pukają do twoich Drzwi, a ja częściej będę się do Ciebie odzywać, zgoda? - Nie mogę dać wieczności za tak długie milczenie. Ale mogę to zrobić, jeśli zrezygnujesz z nowoczesności. Więc złożyłam posłusznie ręce Poprosiłam o pieniądze/dobrą pracę i zdrowie i wtuliłam się w pościel Następnego dnia już mnie tam nie było Odpowiedz Link