maadzik3 25.02.12, 21:18 na mojego bloga jakby kto chcial christianzionist.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luccio1 Re: zapraszam 25.02.12, 22:52 Madziku, tekst o nazwie "Palestyna" mógłbym sam napisać - wszystkie Twoje myśli są moimi. Już nie raz słyszałem na kazaniach, że Pan Jezus głosił Ewangelię na ziemi palestyńskiej, względnie wprost: w Palestynie. To tyle samo, co powiedzieć: Mikołaj Rej z Nagłowic spędził dzieciństwo i młodość w Żurawnie nad Dniestrem - w Galicji (naprawdę w jego czasach było to Województwo Ruskie, Ziemia Lwowska, powiat żydaczowski). Słyszałem też kolędę A wczora z wieczora - śpiewaną bez dwóch wersów: [...] za wyrokiem Boskim, za wyrokiem Boskim w Betlejem Żydowskim, w Betlejem Żydowskim. (no bo politpoprawnie Betlejem to nie Izrael, tylko Autonomia Palestyńska...). Odpowiedz Link
maadzik3 Re: zapraszam 01.04.12, 12:37 przenioslam z powodów technicznych bloga - zapraszam na www.christianzionist.blox.pl Odpowiedz Link
luccio1 Re: zapraszam 03.04.12, 23:07 Agresja izraelska na Kraje Arabskie w czerwcu 1967 - kończyłem wówczas klasę VI szkoły podstawowej. Moja klasa VII - to był marzec 1968. Sam pamiętam koleżankę mówiącą referat - z żarem w oczach i głosie: Izrael jest imperialistycznym państwem faszystowskim! Odpowiedz Link
maadzik3 Re: zapraszam 04.04.12, 10:16 Tiaaaaa....... tylko jakos Nasser zamknal Akabe dla statkow izraelskich, grozil, natychmiastowa inwazja, i planowal to wspolnie z innymi sasiadami Izraela. Fakt pierwszy nalot nalezal do Izraela (i dzieki temu przetrwal) ale dokladnie w takich warunkach (albo gorszych) jak pierwszy atak w wojnie polsko-bolszewickiej 1920. Polska pierwsza podjela kroki zbrojne ale trudno o niej mowic jak o agresorze gdy ZSRR nie ukrywal co zamierza zrobic z "bekartem ukladu wersalskiego" a armia Budionnego stala u granic Odpowiedz Link
luccio1 Re: zapraszam 04.04.12, 10:36 Ja Ci tutaj tylko zacytowałem to, co słyszałem wówczas jako wypowiadane oficjalnie. Określone siły antysocjalistyczne (w marcu 1968 w odniesieniu do Polski, w sierpniu t.r. w odniesieniu do Czechosłowacji, którą owe siły chciały wyrwać przemocą ze Wspólnoty Państw Socjalistycznych) pamiętam również. Zaś rytualne wyklinanie dwóch Panów: Herberta Czai i Herberta Hupki, pamiętam przez wszystkie kolejne klasy szkoły podstawowej. I pamiętam tekst dyktowany w kl. IV (wiosna 1964) przez naszą Panią (wówczas jeszcze od wszystkiego), mający podsumować Powstanie Warszawskie: Dowódca AK wywołał powstanie, bo nie chciał, aby władzę w Warszawie objęli robotnicy i chłopi. Niemcy Warszawę zniszczyli, ludność częściowo wymordowali, częściowo wywieźli. Odpowiedz Link
maadzik3 Re: zapraszam 21.05.12, 18:13 podciagam - strone zmienilam www.christianzionist.blox.pl i sporo dodalam wiec serdecznie zachecam Odpowiedz Link