06.04.13, 19:36
Przegląd stanowisk i przy okazji zbiórka aktywnych użytkowników smile

Za zmianą moderatora (przypominam, kandydatkami są lolinka2 i pieskuba)

mary_ann,
paszczakowna1,
lolinka2,
katriel,
luna15,
imbirka,
luccio1,
pieskuba,
skrzynka-3,
fiamma75,
capriglione

Krytycznie wobec stanu istniejącego, lecz bez konkretów:

dorotkak

Neutralnie (acz z troską o styl debaty): mkw98

Za pozostawieniem dotychczasowego moderatora:

11.jula,
nati1011,
bratyska,
otryt,
twoj_aniol_stroz,
sulla,
kasiagleb (acz jej głównym postulatem wydaje się być zamknięcie forum) i oczywiscie sam andrzej585858

Jeśli kogoś pominęłam, to z przeoczenia, nie złej woli.

Kilkoro użytkowników piszących w ostatnim czasie nie wypowiedziało się na temat moderacji. Rozumiem, że czujecie się zażenowani tą awanturą, ale proszę, zróbcie to. Istotne jest, by mieć jasny obraz sytuacji. (To samo dotyczy ewentualnej zmiany stanowiska.)
Obserwuj wątek
    • mary_ann Re: Kwerenda 06.04.13, 20:03
      Moja ocena działania Andrzeja jako moderatora się nie zmieniła.
      • paszczakowna1 Re: Kwerenda 06.04.13, 20:07
        Nie no, jak się nie zmieniła, to nie ma co meldować. Chodziło mi o ewentualną zmianę.
    • kasiagleb Re: Kwerenda 06.04.13, 22:49
      > kasiagleb (acz jej głównym postulatem wydaje się być zamknięcie forum)

Po raz kolejny się dowiaduję, że wiesz lepiej ode mnie co myślę i o co wnioskuję.
      Ponieważ najwyraźniej masz problem ze zrozumieniem moich słów - jeszcze raz wyjaśnię

1. osoby które to forum założyły miały jakiś pomysł i cel - ten cel od dawna nie jest tu realizowany - z szacunku dla nich - poprosiłam o zamknięcie forum, ale to nie oznacza, że głosuje za odwołaniem moderatora, jestem PRZECIW
      2. jestem przeciw zakładaniu kolejnych wątków PT ODWOŁAC MODERATORA
      bo one naprawde sytuacji nie zmiania - decyzja została już podjęta
      3. podobno twierdzę że to forum jest okropne, że tu śmierdzi a moderator jest dozorcą
      otóż - nie twierdzę tak - to TY tak twierdzisz
      Na tym forum od wielu lat jest grono etatowych narzekaczy na wszystko,
      które ma ogromną potrzebę, żeby raz na jakiś czas zrobić zadymę, osądzić moderatora
      i go wyrzucić
      Przy okazji owi narzekacze zapewniają wszystkich tu obecnych że ta zmiana spowoduje,
      że będziemy tu mieli raj na ziemi
      To właśnie oni, zakładając kolejne bezsensowne wątki np - opowiadają od lat całemu światu, że to miejsce jest okropne, że tu się gwałci podstawowe prawa, ludziom wolność odbiera itd
      Wiecie lepiej - bo to Wasz najmocniejszy punkt - to naprawę nie moja działka
      Problem tych ludzi polega na tym, że zupełnie nie widzą tego, że te odwołania kolejnych modratorów jakoś nam tu raju nie zapewniły. Wręcz przeciwnie - zmierzamy w kierunku agonii.
      Odchodzą Ci którzy cenili pierwszych moderatorów, zostają narzekacze
      Zapewniam Was że zastrzelenie Andrzeja też tej sytuacji nie zmieni, z prostego powodu
      Tę duszną atmosferę, którą tu macie, tworzycie WY
      4.Jest to forum prywatne i domaganie się oddania kluczy od Moderatora tylko dlatego że się Wam już kolejny nie podoba - jest żałosne
    • kasiagleb Stacja I - Sąd Oskarżony - Andrzej 07.04.13, 07:01
      W gronie oskarżycieli mamy już paszczkowne1 i mary_an
      Zapraszam kolejnych świętych i niewinnych
      Kto jeszcze ma ochotę dołączyć do plutonu egzekucyjnego?
      Wszak jest Niedziela Miłosierdzia Bożego

A zaraz potem proponuję urządzić publiczne egzekucje wszystkich którzy byli przeciw
      i macie zapewnione igrzyska na najbliższy miesiąc
      Radosnego Swietowania wszystkim życzę
      • pieskuba Re: Stacja I - Sąd Oskarżony - Andrzej 07.04.13, 09:35
        Zadziwiające, jak wizja egzekucji zawładnęła Twoją wyobraźnią, Kasiu. Bo ja na przykład cały czas myślę, jak to wszystko pogodzić, jak znaleźć dla wszystkich tu zebranych jakiś wspólny mianownik smile
    • twoj_aniol_stroz Re: Kwerenda 07.04.13, 19:17
      Myślę, że warto tu jeszcze spojrzeć na aktywność uczestników forum. A wygląda ona następująco:
      mary_ann - 1450
      paszczakowna1 - 421
      lolinka2 - 209
      katriel - 272
      luna15 - 295
      imbirka - 107
      luccio1 - 1288
      pieskuba - 192
      skrzynka-3 - 394
      fiamma75 - 211
      capriglione - 375

11.jula - 391
      nati1011 - 3303
      bratyska - 172
      otryt - 1804
      twoj_aniol_stroz - 997
      sulla - 1652
      kasiagleb - 248

I może warto sobie zadać pytanie, czy zmiana moderatora na siłę, bo śmiał wywalić Sebaldę przysłuży się forum? Zwłaszcza, że za ową zmianą są osoby praktycznie niewiele piszące na tym forum (poza mary_ann). I kolejne pytanie: czy dobrym pomysłem jest wysuwanie kandydatur czytaczy jako moderatorów? Przecież to bez specjalnego wysiłku widać, że te kandydatury sa na siłę, byle tylko Andrzeja wywalić i mieć kogoś na zastępstwo.
      • imbirka Re: Kwerenda 07.04.13, 20:21
        Aniele, skoro już zadałaś sobie trud sprawdzenia liczby postów, to sprawdź także na jaki okres życia forum przypada aktywność poszczególnych osób? Jestem na forum od 2007 roku, i brałam w nim dość aktywny udział. Postów jest może niewiele, ale ja zawsze 5 razy się zastanawiam, zanim wypowiem się publicznie. Przestałam pisać, odkąd mniej lub bardziej zwerbalizowany płynie, od tych najbardziej aktywnych, przekaz, iż osoby poszukujące, borykające się z trudnościami nie są tutaj mile widziane. Ten przekaz już wyraźniej niż w sąsiednim wątku wyrażony być nie może - wobec tego z żalem, za dawną atmosferą tego miejsca, się żegnam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka