luksi 11.05.05, 18:07 Czy znacie małżeństwa 'mieszane', tzn. katolik/katoliczka + inne wyznanie chrześcijańskie, gdzie każdy z małżonków jest wierzący głęboko (mam tu na myśli przeciwieństwo 'wierzący niepraktykujący')? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
addria Re: małżeństwo 11.05.05, 18:23 Poszukaj w wątkach na forum, były juz podobne. Poza tym wypowiada się tutaj przynajmniej kilka osób, które sa w takich właśnie małżeństwach. Pozdrawiam, Odpowiedz Link
alinaw1 Re: małżeństwo 16.05.05, 11:28 Tak, bardzo dawno temu byłyo sporo dyskusji i świadectw. Ja miałam narzeczonego też inaczej wierzącego (choć głęboko i poważnie). Niestety, różnice były ogromne (chrześcijaństwo+ islam) i to przez nie, a nie przez różnice np. kulturowe rozstaliśmy się. Odpowiedz Link
gulasz6 Re: małżeństwo 16.05.05, 19:36 Znamy...ja jestem katolikiem, Mysza jest konwertowaną baptystką. Czasem ten układ jest jak słońce, czasem jak deszcz... Piotrek Odpowiedz Link
kolunia1 Re: małżeństwo 31.05.05, 11:13 Witaj> My zaczęliśmy być razem jak ja byłam od kilki lat protestantką,a mój M. katolikiem- było wiele dłuuuugich rozmów i 'kłótni' na te tematy,po roku chyba bycia razem, M.sam świadomie zdecydował i ślub był protestancki, teraz widzimy,że bardzo by nam przeszkadzało bycie w różnych kościołach...także dziękuję Bogu za to co mamy teraz Ze możemy we wszystkim być JEDNOŚCIĄ Odpowiedz Link