Dodaj do ulubionych

witam po przerwie!

10.09.05, 14:29
Nareszcie mam internet na tej mojej wsi więc i zagldać tu bede a
jakzesmile)).Nawet nie wiecie jak bardzo sie za wami stęskniłam.Szczęściem
spotkanie wakacyjne z Marzek, która trochę napomknęła o zmianach, które miały
tu nadejść pomogło mi chociaż trochę zrekompensowac tę sieciową rozłąke z
forum.Może wieczorkiem kiedy dzieci pójdą spać napiszę trochę
więcej,dopisujac do watków juz istniejacych lub tutaj.Pozdrawiam!
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • sion2 cześć :)))))) b/t 10.09.05, 16:43
    • marzek2 Re: witam po przerwie! 10.09.05, 19:27
      Oj jak fajnie że wróciłaś! Czy wiesz Kramla, że jadąc i wracając z naszych
      rodzinnych wakacji przejeżdżaliśmy przez Waszą "wieś" ? Co się okazało dopiero
      po drodze, bo Ciumak mnie nie wtajemniczał, przez jakie miejscowości będziemy
      przejeżdżać. Ale w drodze "do" ogromnie się śpieszyliśmy, a w drodze powrotnej
      nawet miałam niejakie plany ale okazało się, że wracamy z paskudnym wirusem
      żołądkowym, którego byśmy Wam niechybnie "sprzedali". Po przyjeździe spotkaliśmy
      się z paroma osobami, które prawie wszystkie zaraziliśmy niestety sad
      Ale jak za rok pojedziemy w to samo miejsce, co jest bardzo prawdopodobne, to
      Wam już na pewno nie odpuścimy smile
      • kramla Re: witam po przerwie! 10.09.05, 23:15
        Myśle, ze wczesniej niż za roksmile.Póki co jednak jakos ten czas jesienny mamy
        troche napiety: mielismy wizytę moich teściów, no i ciagle chorobowo i
        lekarzowo jesli chodzi o Sarę.Czasami to juz głupieje ze strachu o nią, a
        czasami mam pokój w sercu i ufnośc, że Bóg ma na pewno dla nas najlepszą
        historię...
        • glupiakazia Re: witam po przerwie! 12.09.05, 09:18
          Bardzo sie ciesze, ze w koncu wpadlas w siec!smile)

Bede pamietala o Waszej Malenkiej.
        • mama_kasia Re: witam po przerwie! 12.09.05, 10:17
          Kramla, a ta niska waga (pisałaś, że poniżej 3 centyla), to
          tylko waga, czy wzrost też? Pytam, bo nasza mała jest ciut poniżej
          3 centyla, tyle że i wzrost, i waga. I wszystko jest w porządku.
          • isma Re: witam po przerwie! 12.09.05, 11:30
            Kramla, Miniatura jest ponizej trzeciego centyla od ponad roku, ale lekarze
            kazali sie nie przejmowac. No to wazy, majac te trzy lata, 12 i pol kilo...
            • marzek2 Re: witam po przerwie! 12.09.05, 12:00
              To Wasze dzieci też są poniżej 3 centyla? O matko, jaka ulga smile)) To dopisuję
              mojego Sama do klubu Dzieci-Poniżej-3-Centyla smile)
              Ale badania zrobimy, bo sprawy nerkowe wykluczyć musimy. Dam znać czy idziemy,
              będę wiedzieć w środę, czy w czwartek będzie badanie. Jakby co to się Ciumak
              odezwie.
              • isma Re: witam po przerwie! 12.09.05, 12:33
                Marzek, mysmy dostali skierowanie do gastrologa, ktora M. obejrzala, nas
                wysluchala, a potem zmierzyla wzrokiem mnie i powiedziala: "ekhm, ja bardzo
                przepraszam, ale ja musze zapytac, ekhm, ekhm, a ile pani ma wzrostu?".
                Zeznalam, zgodnie z prawda, ze metr piecdziesiat, na co pani zawyrokowala, ze
                widac dziecko wdalo sie w mamusie (miala bowiem przed oczami rowniez tatusia,
                metr osiemdziesiat osiem), male jest owszem, ale rozwiniete harmonijnie i
                proporcjonalnie, i problemu nie ma wink)).
              • mama_kasia Re: witam po przerwie! 12.09.05, 13:21
                U nas tez byly badania - rentgen nadgarstka dla okreslenia
                wieku kostnego i tarczyca (z mojego wzgledu). Wszystko w normie.
                Lekarka jeszcze spytala o dziadkow. Coz, dziadkowie wzrostu
                niewielkiego wink) Moze to geny smile Obserwujemy. I podobnie jak u Ismy,
                wazny jest harmonijny rozwoj, a to u malej jest - staly prawie
                trzeci centyl wink)
                Pozdrawiam wszystkie mamy mikrusow.
            • my-cha Re: witam po przerwie! 12.09.05, 14:10
              No nie wytrzymałam i dopiszę do klubu Isię -3 latka i 13 kg
              smile
              I wszystko w porządku, nikt nie miał żadnych ale
              Tylko ja się troszkę dziwię, bo my jako rodzice raczej z tych większych a
              starsze dzieciaki zawsze w najwyższych centylach się łapały.

Buziaki dla wszystkich małych maluchów
            • mader1 Re: witam po przerwie! 12.09.05, 15:21
              Muniek jest lepszy - ma trochę mniej niż 3 lata, a waży 11,900. Staram się go
              nie ważyć u lekarza. Może chrześcijańskie dzieci tak mają ?
              • mama_kasia Re: witam po przerwie! 12.09.05, 17:40
                Mój mąż ma inną teorię. ...Być może tak mają dzieci internautek
                z naszego forum. Mamy dzieciom jeść nie dają, same cały dzień z nosem
                w monitorze i takie skutki wink)))
                Pewnie tak po mnie sądzi crying
                • isma Re: witam po przerwie! 12.09.05, 17:59
                  Nie wink)). Nasze dziecko karmi Tata, a on akurat przed monitorem nie siedzi ;-
                  ))).
                • mader1 Re: witam po przerwie! 12.09.05, 18:29
                  O, jakie zabidzone te dzieciny smile))))
    • marzek2 Re: witam po przerwie! 12.09.05, 09:41
      Kramla kochana!
      Czy możesz mi w skrócie w przybliżeniu napisać coś o Sarze, wiesz po
      doświadczeniach z Samem moja wiedza medyczna się trochę poszerzyła smile Ja
      wychodzę z założenia, że wolę zrobić o 2 badania za dużo niż o jedno za mało, a
      jeśli o słaby przyrost wagi dziecka powoli staję się ekspertem niestety sad
      Napisz, może coś wymyślę, mam tu w Krakowie bliską koleżankę z forum, lekarza
      internistę, która pomaga mi w bojach z Samem, jakby co to się jej zapytam, czy
      ma jakiś pomysł odnośnie Saruni. Napisz naprawdę, bardzo chciałabym pomóc.
    • mama_kasia Re: witam po przerwie! 12.09.05, 10:09
      Bardzo się cieszę, że jesteś smile)))
    • mader1 Re: witam po przerwie! 12.09.05, 15:23
      cieszę się, że jesteś i bywaj tu jak najczęściej!
    • pysio8 Re: witam po przerwie! 12.09.05, 18:22
      Fajnie, że jesteś smile) nareszcie ktoś się za nami stęsknił.
      • kramla Re: witam po przerwie! 12.09.05, 22:16
        Oj dziewczyny, czuję się jakbym wróciła do domusmile)).Dzięki, że wy tak o tych
        nieszczesnych centylach i pocieszacie mnie , matkę filigranowej dziewuszki 15
        miesięcznej o wadze nieprzekraczajacej nawet 8 kilo...Faktem jest, że nie
        choruje, tylko rozwija sie jakby później w stosunku do starszych dziewczyn.Sama
        mam wzrostu 157 czyli średnia taka sobie mocno jestemwink, za to moja pierworodna
        70 centyl wzrostu, zaś Dominika niewysoka ale raczej kluseczka - 50 centyl
        wzrost i waga.Kiedy ostatnio mierzono Sarę nna badaniach szpitalnych wyszło 72
        centymetry, co by dawało 3 centyl.Odkąd skończyła 10,5 miesiąca waga drgnęła
        zaledwie o 20 dkg.Wyeliminowaliśmu juz nerki, z kału wyszła nam ta nieszczęsna
        sallmonella (własnie kazali nam z sanepidu zrobić badanie na nosicielstwo
        wszystkim najbliższym członkom rodziny), najgrubsza sprawa mukowiscydozy ciągle
        w toku.Po pierwszej próbie potowej wyszedł wynik niepewny (możliwe, że przez ta
        sallmonelle, bo Sara miała wtedy biegunkę i gorączkę a ja byłam przekonana, że
        to ząbki...)Oczywiście znam juz na pamięc wszystkie strony internetowe o muko
        i żyje w ciagłej hustawce nastrojów.Raz ufam Jezusowi i mam pokój w sercu na
        każdą historię kiedy indziej szaleję i tracę grunt pod nogami.Czeka nas jeszcze
        pewnie badanie na celjakię, ale to jest juz niczym w porównaniu z groźbą
        muko.Dodam, że Sara ma doskonały apetyt...Sprawy tarczycy zostały wyeliminowane.
        • marzek2 Re: witam po przerwie! 12.09.05, 22:31
          Kramla, a na jakiej podstawie wyeliminowaliście nerki? Czy Sara miała robione
          jakieś specjalistyczne badania, oprócz analizy moczu itp. MOże ja się czepiam,
          ale po roku huśtawki z najstarszą Zuzą i tekstach "ma pani za chude mleko",
          ładowaniu w nią wszystkiego możliwego bez żadnego efektu wiem coś o rozterkach
          wagowych sad Widzisz, Zuza miała (bo dzięki Bogu już wyrosła) ten refluks
          moczowy, który akurat u niej objawiał się wyłącznie słabym przyrostem wagi! Raz
          miała zapalenie dróg moczowych, wyleczone szybko i tyle. Zdrowa a mało
          przybiera. W końcu jeden przytomny lekarz zlecił specjalistyczne badanie
          (cystografię) i wyszedł refluks. Jak tylko zaczęła dostawać leki odkażające
          drogi moczowe ruszyła z wagą do przodu.
          A teraz Sam... podobna sprawa, tyle, że on też troszkę wolniejszy w rozwoju w
          stosunku do rówieśników - ruchowym znaczy, bo wg wszystkich, którzy go znają ma
          bardzo mądre i inteligentne spojrzenie smile Ja też przeszłam już przez
          przerabianie z Panem Bogiem ewentualnej muko u Sama... Na razie próby potowej
          nie robiliśmy, zostawiam to sobie na koniec, jak z nerkami wyjdzie wszystko ok.
          Niestety ta choroba (muko) ma też czasem bardzo dziwne objawy, czasem wręcz
          żadnych niestety sad wychodzi wszystko w próbie potowej. Jakbyś chciała, mam
          namiar na jedną dziewczynę z forum, której córeczka ma muko, na pewno chętnie Ci
          coś napisze, tak jak mnie.
          A jakieś sprawy gastrologiczne? Celiakia właśnie? Zespół złego wchłaniania itp...
          • franula Re: witam po przerwie! 13.09.05, 11:47
            Marzek
            przepraszm ze tu Cie ścigam ale na maile i sms nie mam odpowiedzi. Rozumiem ze
            jestes zajeta, ale wystarczy mi tylko "tak" lub "nie" (doszło albo nie)

Buziaki dla Sama od Kasi
            F
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka