mader1 12.04.07, 23:33 Dostałam od Agnieszki - Anies 821 mail z pewną prośbą. Pisze ona pracę mgr na temat "Tradycyjne wartości we współczesnej rodzinie" i prosi o pomoc.Chce umieścić ankietę na naszym forum Wychowanie w wierze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isma Re: Prośba Anies821 13.04.07, 08:27 No niech dziewczyna daje. Jakkolwiek gotuje mi sie pod pokrywka na mysl o tym, ze wiarra mialaby byc li i jedynie tradycja )). Odpowiedz Link
anies821 Witajcie kochani :) 13.04.07, 09:27 MOżliwe, że z niektórymi z was już się spotkałam na innych forach . Wiele osób już wypełniło ankieto - wywiad. Piszę na temat wartości, wzorców w rodzinie, ponieważ sama jestem osobą wierzącą, dlatego chciałabym byście pisali swobodnie, szczerze, bo nie oceniam. Potrzebuje jeszcze ok 16 ankiet ( mam już połowe) i mam zamiar też przprowadzać badania, jeśli to będzie możliwe na żywo, (bo to właściwe pytania do wywiadu) jednak boje się że nie zdąrze, że nie znajdę tylu osób i szczerości. Temat obszerny i cały czas mam niedosyt konstrukcji narzędzia badawczego, ale nie chcę zasypywać pytaniami. Dlatego już wam dziękuję i pozdrawiam PS Dziękuję za przyjęcie mnie na forum, pewnie będę się również wlączać w dyskusje Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Prośba Anies821 13.04.07, 12:28 też mogłabym wypełnić, ale obawiam się, że moje umiejętności techniczne nie wystarczą do wypełnienia i odesłania jej Odpowiedz Link
anies821 Re: Prośba Anies821 13.04.07, 13:55 Jeśli chodzi o wysyłanie meili i załączników to każdy z nas się uczył a ja jestem cierpliwą osobą i mogę wytłumaczyć. W razie czego wyślę ankietę, jak sobie poradzisz to dobrze jak nie to nic się nie stanie O treściach w nakiecie warto rozmawiać z mężem, zawsze to jakieś dodatkowe tematy Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Prośba Anies821 13.04.07, 21:44 No niby wysłałam, ale pewna tego tak na 100% to nie jestem Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: Prośba Anies821 13.04.07, 23:14 jak Ci jeszcze potrzeba to dawaj na gazetowy Podyskutujem i wyslemy. Odpowiedz Link
otryt Re: Prośba Anies821 13.04.07, 12:42 Wyślij ankietę na otryt@gazeta.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link
otryt Uwaga praktyczna 15.04.07, 19:07 Agnieszko! W ankiecie zapomniałem wpisać jedna rubrykę: miejsce zamieszkania: Gdańsk. Myślę sobie o Twojej ankiecie i obawiam się, że może być obciążona poważnymi błędami, jeśli większość ankietowanych pochodzi z tego forum. Uważam, że jest to społeczność wysoce niereprezentatywna dla ogółu ludzi wierzacych. Myślę, że stanowi ona ok 5% albo jeszcze mniej wierzącej populacji Polaków. Moim zdaniem cechą wyróżniającą osoby z tego forum jest wykształcenie wyższe lub więcej i jednocześnie bardzo pozytywny stosunek do wielodzietności, traktowanie dziecka jako prawdziwy skarb. Są grupy wykształcowne, ale nie posiadające dzieci. Są również grupy mniej wykształcone posiadające dużo dzieci, jak i te nie posiadające ich i traktujące dziecko jako zawadę w życiu. Biorąc pod uwagę tylko te dwa kryteria otrzymujemy 4 bardzo różne grupy respondentów. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
anies821 Re: Uwaga praktyczna 16.04.07, 18:03 Dziękuję, ankietę posłałam wcześniej na dwa inne fora i z kolei tam zauważyłam niechęć do posiadania dzieci, obojętność wobec wiary,a wiem że tak w Polsce dokońca nie jest. Pozatym staram się prowadzić badania również na "żywo" tak jak powinny być przeprowadzone ( przyznam że lepsze rezulaty są w internecie).Poszperam jeszcze po innych forach Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Prośba Anies821 13.04.07, 14:25 nie widzę linka do ankiety. Mogę wypełnić: magdalaena @ wp.pl (bez spacji) Odpowiedz Link
imbirka Re: Prośba Anies821 13.04.07, 14:31 Jeśli dobrym respondentem będzie osoba bezdzietna, w związku z agnostykiem, to ja chętnie ankietę wypełnię, wyślij na pocztę gazetową. pozdrawiam, Imb. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Prośba Anies821 13.04.07, 15:01 My też chętnie! Tradycjonaliści z nas aż miło )) Aczkolwiek po mszy trydenckiej to Arthur był zachwycony, nie ja. Poproszę na gazetowy, minerwamcg@gazeta.pl Odpowiedz Link
fiamma75 Re: Prośba Anies821 13.04.07, 16:35 Też mogę, tyle że nie wiem czym tradycjonalistka Odpowiedz Link
anies821 przepraszam 16.04.07, 18:13 Przepraszam, to dlatego, że patrzyłam na dół wątku Już wysłałam. Odpowiedz Link
kamilla14 Re: OK 14.04.07, 23:26 Ja zdaje sie tez jestem z tych tradycyjnych, wiec jesli jeszcze aktualne, to poprosze ankiete (na mail gazetowy) Kamila Odpowiedz Link
anies821 Re: OK 16.04.07, 11:09 Przepraszam że dwa dni nie zaglądalam już wysłalam ankietę.. Wczoraj było święteo miłosierdzia Bożego..mogę powiedzieć, że to był prawidzwie Boży dzień dla mnie Odpowiedz Link
minerwamcg Re: OK 16.04.07, 15:58 Buu, nie dostałam... Pewnie dlatego, że byłam za mało jednoznaczna i poświęciłam wczorajszy wieczór na html, zamiast szydełkowania )) Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: OK 16.04.07, 16:51 Minerwa ja tez nie dostalam )) Tez widac za malo tradycyjna jestem bo sobotni wieczor spedzilam na babskim wieczorku z pracy zostawiajac malzonka z nasza trojeczka ) Odpowiedz Link