bja74 a kto pamięta 10.08.05, 14:13 bajkę, w której występowała dziewczyna z takim specyficznym kucykiem pomponem, który wskakiwał jej na głowę?? Litościwych prosze o tytuł Odpowiedz Link
cereusfoto Re: a kto pamięta 10.08.05, 15:08 A czy to była kreskówka? Bo jakoś nie kojarzę. Odpowiedz Link
zoska11 Re: wieczorynka 15.09.05, 21:52 A czy ktos pamieta dobranocki w radiu? Bo my dorobilismy sie telewizora dość późno... W soboty zawsze był Supełek, a w nim Chuchaczek... Odpowiedz Link
negevmc Dobranocka Dla Dorosłych 17.10.05, 20:13 z całą plejadą niezapomnianych polskich aktorów. Kobuszewski był narratorem Odpowiedz Link
dorrit "Bajka dla doroslych" 04.11.05, 11:16 To byly wspaniale opowiadanka z moralem z cyklu "Bajka dla doroslych", co tydzien (chyba w niedziele wieczor). Miodzio. A z dzieciecych dorzuce: Kiwaczek (smuuutas) Gucio i Cezar (kukielki) i ich rytmiczna piosenka: "Za gorami, za lasami jest kraina W ktorej rosnie rajska jablon..." A z telerankowych filmow animowanych "Tajemnica szyfru MARABUTA" - super thriller dla najmlodszych piora Wojtyszki. Do tej pory wspominam, jak z zapartym tchem go sledzilam. A streszczenie poprzedniego odcinka na poczatku nastepnego (chyba czytane przez Fronczewskiego) - przyprawialo o dreszczyk emocji. Dzieciecy "suspense". Odpowiedz Link
annah11 Re: "Bajka dla doroslych" 05.11.05, 10:06 Wiem ze juz byly wymieniane, ale pamietam Jacka i Agatke, Misia z Okienka i nie pamietam tytulu, ale ogladalam zawsze z moja corka gdy byla malutka taka dobranocke gdzie byl Kucharz co powtarzal mamma mia zielona pietruszka, czy to nie byla dobranocka (chyba taki tytul) Szpieg z Krainy Deszczowcow, czy cos w tym stylu. Dopiero odkrylam to Forum i bardzo sie ciesze. Odpowiedz Link
annah11 Re: "Bajka dla doroslych" 05.11.05, 10:32 Muzeum Dobranocek PRL www.muzeumdobranocek.pl/ Odpowiedz Link
luccio1 Re: "Bajka dla doroslych" 05.11.05, 22:31 Wichniarz zawsze był królem, Kobuszewski - marszałkiem dworu ("marszałkuńciem"). Odpowiedz Link
kuba_halford Bialy Delfin Um pamietacie ? 22.12.05, 19:44 U mnie byl No 1 ! Kolargol tez bo mu walizki zazdroscilem. Odpowiedz Link
cereusfoto Re: "Bajka dla doroslych" 27.12.05, 08:55 Ta bajka to BALTAZAR GĄBKA - uwielbiłam ją ! Czasem jeszcze "leci" na TV regionalna ( Kraków ). Odpowiedz Link
aatha Re: "Bajka dla doroslych" 03.02.06, 18:19 Bardzo lubilam ogladac, moze nie tyle bajka, co jakis taki przerywnik, taki ludzik byl, jakby kreda rysowany, reke bylo widac wiecie co.. no narysowana linia a z lini robil sie ludzik i tak krzyczal. potem zdaje sie plus wykorzystal ten concept. Pamietacie? Odpowiedz Link
samica1 La Linea 03.02.06, 21:58 Balum-Balum, czyli naprawdę La Linea, można odcinki ściągnąć z e-Mula, masę tego jest. Wykorzystali go w simplusie. Leciał w niedzielę, pamiętam, przed Starym Kinem, po kinie Teleranka. Odpowiedz Link
la-perla Re: wieczorynka 15.02.06, 09:09 "Reksio" przez długi czas ulubiona wieczorynka "Krecik" "Pszczółka Maja" do dziś nie lubie, nie wiem dlaczego "Zaczarowany Ołówek" "Bolek i Lolek" "Miś Uszatek" uwielbiam Uszatka do dziś "Rumcajs" "Przygód kilka wróbla Ćwirka" "Koziołek Matołek" "Miś Coralgol" drugi ulubiony miś "Wilk i zając" nie pamietam tytułu ale było tam coś o szpiegu z krainy deszczowców Odpowiedz Link
ewek7 Re: wieczorynka 15.02.06, 22:31 Było coś takiego,mniej więcej we wczesnych '80: czarne tło i straszna, obrzydliwa Ksztusza-Kotusza. Czy ktoś to pamięta, czy ja mam urojenia? Chodzi mi po głowie ta bajka od paru lat, a nikt jej nie kojarzy. Pomóżcie. Odpowiedz Link