ampolion 05.01.07, 22:29 Były chyba w maju, w Warszawie w Al. Ujazdowskich. Wspaniała impreza, wszelkie nowości, autorzy podpisywali. Czekało się na to cały rok. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ampolion Re: Kiermasze Książki 06.01.07, 03:05 Może dużo później- ją mówię o latach piędziesiątych. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Kiermasze Książki 06.01.07, 09:11 Tak, te w Alejach Ujazdowskich miały niezapomnianą atmosferę. Odpowiedz Link
evvelinda Re: Kiermasze Książki 07.03.07, 21:40 Pamiętam kiermasze książki pod Pałacem Kultury w niedziele majowe. Dostawałam bilet autobusowy /chyba 155/ i jakieś 50,-zł /?/ do ręki - mogłam za to kupić trzy mniejsze książki albo dwie grubsze i mieli mnie w domu na pół dnia z głowy;) Odpowiedz Link
evvelinda Re: Kiermasze Książki 09.03.07, 18:13 Jak to nie było? Pod PKiN-em było pełno książek! :) Odpowiedz Link
luccio1 Re: Kiermasze Książki 10.02.08, 18:46 Pamiętam gdzieś z II połowy lat 60. kiermasz na Rynku Głównym pod Sukiennicami, od strony Wieży Ratuszowej - - miałem stamtąd "Tomka w Krainie Kangurów" z wpisem autora (Alfreda Szklarskiego). Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kiermasze Książki 10.02.08, 18:56 W ramach Dni Oświaty, Książki i Prasy (chyba tak się to nazywało?) kiermasze były wszędzie, nawet w pipidówkach, tyle że w małych miasteczkach raczej rzadko się trafiał podpisujący swe dzieła autor. A książki na kiermaszach były. Właśnie na kiermaszach we wrocławiu w latach siedemdziesiątych upolowałam wiele książek, na które nie załapałam się w księgarniach. To chyba było trochę tak, jak z "rzucaniem" lepszych towarów w tzw. handlowe niedziele przed świętami. Odpowiedz Link