nianiaa 15.11.07, 19:45 ....jak ja tej pani nie lubię.....jakoś nie umiem z nia gadać:))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netofil a może... 15.11.07, 20:18 z nią trzeba... <a href="www.youtube.com/watch? v=w8dq9NodWDY>zagrać</a> ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
netofil a może... 15.11.07, 20:20 z nią trzeba... <a href="www.youtube.com/watch? v=w8dq9NodWDY">zagrać</a> ? ;) ależ tępy ten program forumowy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re:ZŁA ZIMA 16.11.07, 08:34 ZŁA ZIMA Hu! Hu! Ha! Nasza zima zła! Szczypie w nosy, szczypie w uszy Mroźnym śniegiem w oczy prószy, Wichrem w polu gna! Nasza zima zła! Hu! Hu1 Ha! Nasza zima zła! Płachta na niej długa, biała, W ręku gałąź oszroniała, A na plecach drwa... Nasza zima zła! Hu! Hu1 Ha! Nasza zima zła! A my jej się nie boimy, Dalej śnieżkiem w plecy zimy, Niech pamiątkę ma! Nasza zima zła! Maria Konopnicka Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Mamy zimę... 17.11.07, 06:59 W ramach otwartej polemiki ośmielę się zauważyć, że to zima ma nas. Dzisiejszego ranka nawet ścisnęła lekko. Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Mamy zimę... 17.11.07, 09:34 Oldpiernik napisał w swoim codzienniku o jesienno-zimowych trendach a mnie przypomniała się piosenka Ewy Demarczyk o "puchowym śniegu trenie". Autor : Andrzej Włast Tytuł oryginalny : Śnieg Puchowy śniegu tren W krąg roztoczył lśnień czary, Dźwięczą sanek janczary, Miasto spowił już sen ... A przez ulicy cieśń, Zdobną w śniegowe szaty, Jedzie panicz bogaty Nucąc wesołą pieśń. A wtem do sań podbiega Dziewczyna niosąc bzy, Do jej łachmanów brzega Przymarzły śnieżne skry Wyciąga drżące dłonie W śniegowych płatków rój I cichy szept jej wionie ”Kup kwiaty, panie mój ...” Pan wstrzymał sani pęd I wprost spojrzał jej w oczy A w tych oczu roztoczy Dostrzegł piękno i smęt Wziął bzu zamarznięty kwiat Potem rzekł — „Siadaj przy mnie... Już skostniałaś na zimnie, Ja ogrzeję cię rad...” I zawiózł ja do siebie Gdzie było ciepło tak, Gdzie świecił jak na niebie Pająków gwiezdny szlak Posadził u kominka I szepnął jak we śnie: ”A teraz niech dziewczynka całuje mocno mnie ...” Gdy u sypialni wrót Już z niej spadły łachmany, Blask jej ciała różany Zalśnił przed nim jak cud. W ramiona porwał ją Odurzyły go zmysły Na jej ustach zawisły Jego usta, co drżą... Lecz kiedy błysnął ranek I zcichła burza krwi, Znudzony już kochanek Dziewczynie wskazał drzwi. Odziała swe łachmany, Jak kazał pan, jej kat, I niby pies wygnany, Szlochając poszła w świat. Aż raz po paru dniach Panicz siadał w swe sanie, Wtem usłyszał szeptanie... Za krtań chwycił go strach ... Śród białych śnieżnych pól Ona cicho leżała Na pół żywa zsiniała, A w jej oczach lśnił ból ... Pan spojrzał na nią z góry, Zrobiło mu się żal, Zły trochę i ponury Pojechał w śnieżną dal ... A gdy mrok nie objęty Na śpiące miasto legł, Dziewczyny trup zmarznięty Przysypał miękki śnieg ... Nie znalazłam tego nagrania Ewy Demarczyk.Jeżeli ktoś je posiada,uprzejmie proszę o zamieszczenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Mamy zimę...ale jesień nie poddaje się jeszcze 17.11.07, 10:18 picasaweb.google.pl/HalinaMaria55/Zima02/photo#5133733728502492434 Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Mamy zimę... 20.11.07, 12:52 Nastrojowe... Pozostając w nieco innym klimacie, jednak zimowym, zapytam: walczyk o "śnieżynce odrobince" znacie? Szukam tekstu... wiadomego autora... :0) "...niżej, niżej, dno wciąż bliżej..." Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Mamy zimę... 19.11.07, 22:53 Gdzie ta zima?:) u nas mglisty listopad... i tylko... białe kuleczki, w parku, na krzewach, wyglądają jakby niedawno, spadły z nieba? :) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Mamy zimę... 30.11.07, 09:31 Już jest:)) Sypie śnieg,wieje wiatr,łapie mróz. Oby tak się utrzymała do Świąt :)) Odpowiedz Link Zgłoś
netofil Re: Mamy zimę... 30.11.07, 15:13 oby nie, oby było ładniej ;) uk.youtube.com/watch?v=UH-XQ2a0Gns Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik piąta pora roku 10.12.07, 09:44 nazwy nie wspomnę ale jakoś tak ani bezwietrzenie ani bezchmurnie OLDBEZHUMORNY Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Mamy zimę... 07.01.08, 10:25 i ślizgawkę?:) Bruno i ja, nie potrafimy jeździć na łyżwach bum! :) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Mamy zimę... 08.01.08, 09:47 No nieeeee,u mnie totalna odwilż.Pada deszcz,jest brudno ,mokro i ponuro.Zima gdzies przysypia:))).A niech spi:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Mamy zimę... 21.01.08, 10:51 ..czy nie mamy? dziś na ulicy chodzą same, smutne parasole... Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Mamy zimę... 23.01.08, 14:49 Znowu trochę mamy:))A nawet slońce sie pokazało:))) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Mamy... 26.01.08, 08:35 Tak:)) Czyżby "mądrości narodów" traciły na aktualności?. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma będziemy mieli...? 26.01.08, 20:07 mądrości powiadają, że taki wiatr co "urywa głowy" - to przynosi zmianę... co nam teraz przyniesie? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ja już mam 26.01.08, 20:41 odpowiedź:) za oknem szaleje burza uwierzycie? w styczniu burza z grzmotami! chyba się muszę wyłączyć zaczyna prąd migać... Odpowiedz Link Zgłoś
netofil odwiedzila mnie... 27.01.08, 18:02 dziś na chwile zima, zawiała, zamiotła i już po :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: odwiedzila mnie... 29.01.08, 12:02 bardzo jest niezdecydowana, czy posiedzieć czy zostać, czy się zadomowić czy rozstać! :) Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 Re: no cóż... 29.01.08, 22:14 netofil napisał: > zima jest kobietą ;) Tja, a anioł podobno mężczyzną ;P (choć tzw. pewne źródła utrzymują, że anioły nie mają płci). -- "Ze wszystkich kobiet świata najpiękniejsza jest Noc" /K. I. G./ Odpowiedz Link Zgłoś
netofil Oj niedobrze.... 02.02.08, 23:56 Najsłynniejszy świstak na świecie Phil z Punxsutawney w Pensylwanii zobaczył swój cień i wrócił do norki, co przepowiada jeszcze co najmniej sześć tygodni zimy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Oj niedobrze.... 03.02.08, 18:28 No niedobrze ,ale dzis to bylo wprost wspaniale:)))))))Cudnie:))))) Slonecznie:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ups.. 16.02.08, 09:21 a jednak ta Pani, pokazuje się za oknem czasami:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: ups.. 16.02.08, 17:13 No .....ale się wściekła i zaraz walnęła z grubej rury:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
netofil a może... 16.02.08, 18:18 wyszła z siebie bo ma remont w domu? ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma wiatrem przegnana.. 17.02.08, 10:15 już gdzieś od rana, przepadła, i ani śladu wczorajszej bieli i światła Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Mamy mgłę... 06.02.09, 07:48 za oknem, nie widać dziś świata mam nadzieję, że to nie ta mgła! www.youtube.com/watch?v=Ooo3C8GdoMU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: a my mamy... 07.02.09, 10:06 Wyobrażam sobie ,jak to pięknie wyglądało,jak się wyłaniała z tej mgły:)))Piękna pani zazieleniona ,zaświergolona .....hahahahah,znaczy odbiła mi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: a my mamy... 07.02.09, 13:52 na taką wiosnę musimy jeszcze zaczekać... ale na straganach kwitną już tulipany i żonkile:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma a my mamy... 19.02.09, 22:20 zimę i podobno od poniedziałku trwają ferie!? dacie wiarę, że jeszcze nie miałam dnia wolnego ani jednego! może jutro...ech Odpowiedz Link Zgłoś