Dodaj do ulubionych

Drenaż uszu

19.12.11, 10:27
Witam,
Gdzie w Warszawie lub okolicach można wykonać prywatnie sam drenaż uszu i jaki to jest koszt?
Syn miał problemy ze słuchem, stwierdzono płyn w uszach i przerost migdała, w Kajetanach termin oczekiwania był bardzo długi, więc wybraliśmy inny szpital. Syn miał usunięty migdał 2 tyg. temu w trakcie zabiegu okazało się, że drenaż jest niepotrzebny(zdaniem lekarza, bo płynu jest mało) a tydzień po zabiegu mały przechodzi ostre ropne zapalenie ucha, płyn dosłownie cieknie z ucha,o bólu już nie wspomnę. Także raczej ten drenaż jest niezbędny stąd moje pytanie, gdzie można go przeprowadzić prywatnie? Może ma ktoś namiar na dobrego, sprawdzonego lekarza?
Obserwuj wątek
    • marado Re: Drenaż uszu 20.12.11, 14:09
      drenaz robia w medincusie. czas oczekiwania do 1 mies, koszt ok 3 tys. zł Oczywiscie wykonanie przez lekarzy z Kajetan.
      • dot22 Re: Drenaż uszu 27.12.11, 10:07
        Dziękuję za informację.
    • alin9 Re: Drenaż uszu 26.12.11, 19:55
      W jakim wieku jest dziecko?Czy oprócz usunięcia migdała coś robiono z płynem?Moim zdaniem to bardzo pochopna decyzja.Od razu kojarzą mi się antybiotyki podawane na wszystko.Smutne tosadNie lepiej posłuchać dobrego(poleconego przez znajomych)lekarza?
      • dot22 Re: Drenaż uszu 27.12.11, 10:06
        Mały ma 5 lat. Na prywatnej wizycie , okazało się, że synek ma problemy ze słuchem (co zauważyliśmy już wcześniej), trafiliśmy do Kajetan, tam miał zrobione badania i stwierdzono, przerost migdała i płyn w uszach ze skierowaniem na zabieg usunięcia migdała i drenaż uszu. Czas oczekiwania ponad rok, więc znaleźliśmy inny szpital, gdzie miał mieć usunięty migdał i zrobiony drenaż. W trakcie zabieku okazało się, że w jednym uchu płynu nie ma,w drugim niewiele, miał zrobione nacięcia błonek (to się jakoś fachowo nazywa), płyn usunięty. Tydzień póżniej wył z bólu, a z ucha ciekł płyn. Oczywiście znowu antyboityk, teraz jest lepiej, ale nadal pobolewa, byliśmy na wizycie kontrolnej, mamy czekać na badanie słuchu do lutego i wtedy też kolejna kontrola. Co do dobrego laryngologa to chętnie bym takiego znalazła, przed zabiegiem byliśmy u 3 i każdy mówił to samo migdał+drenaż, także nie była to pochopna decyzja. A smutne jest, że tak trudno znaleźć dobrego lekarza.
        • alin9 Re: Drenaż uszu 27.12.11, 22:02
          Co do dobrego lekarza masz rację.Przykre tosadZ tego co piszesz jest po wizytach u różnych lekarzy i każdy zalecił drenaż.Wiele zależy od stanu dziecka.Znam ten temat z własnego podwórkasmileDobrze,że znaleźliście inny szpital bo przenoszone to dodatkowe komplikacje.U nas ten płyn się odnawiał prawie 6 lat.Raz się wchłaniał(nigdy samoistnie)raz nie.Po wszelakich próbach dopiero,jako ostateczność był drenaż.Lekarz nim podjął ostateczną decyzję(był to czwarty laryngolog)potrzebował dwóch wizyt.Nie chciał podjąć złej decyzji.Niebawem pozbywamy się drenów ale mojego entuzjazmu nie ma.Nie wiemy jak zareaguje ucho bez drenu.Nie chciałam Byś odebrała to jako atak.Po prostu miałam zbyt mało danych i stąd taki wniosek.Życzę zdrówkasmile
          • dot22 Re: Drenaż uszu 29.12.11, 16:02
            Dzięki smile. Mi jest szkoda, że skoro już go męczyli usuwali migdał to od od razu mogła mu pani dr drenaż zrobić tak jak wcześniej mówiła, a nie tylko oczyścić, bo mnie w tym wszystkim usypianie (narkoza) przeraża chyba najbardziej. Mam jeszcze namiar na kolejnego laryngologa, pewnie się wybierzemy prywatnie, bo uszy pobolewają mały łapie się za ucho od czasu do czasu mimo, że niedawno skończył brać antybiotyk. Dla Was też dużo zdrówka, żeby po wyjęciu drenów wszystko było już dobrze.
            • taga4 Re: Drenaż uszu 29.12.11, 19:49
              www.krajmed.pl dr Krajewski - prywatnie i pewnie dużo szybciej niż w kajetanach, w kajetanach mozna przyspieszyc termin o ok 3 mies ale i tak zwykle rok sie czeka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka