Dodaj do ulubionych

dofinansowanie z PFRON

22.10.13, 21:53
Witamwink
Zawsze robiłam wkładki z 1% a teraz dowiedziałam się że można z PFRON sad i mam problem ile czasu mam na złożenie tej faktury. Czy np moge łączyć kilka i składać wniosek raz na rok czy muszę po każdym robieniu wkładek? Może ktoś ma większe doświadczenie ?

Mama Eniego ur.22.02.2008r /UP-55 UL-70 Oticon Epoq/ i Aleksa ur.25.05.2006 /słyszy jak chce/
Obserwuj wątek
    • pizza987 Re: dofinansowanie z PFRON 23.10.13, 10:48
      Ja robię od zawsze z NFZ. Dostajesz od lekarza zapotrzebowanie, "podbijasz" je w oddziale NFZ i jest ważne przez miesiąc.
      • wrobeleczek1 Re: dofinansowanie z PFRON 23.10.13, 12:53
        Ale ja dostałam z NFZ 120 zł a 80 zł musiałam dołożyć bo koszt zrobienia wkładek w audiofonie to 200 zł, i zawsze brałam fakturę na te 80 zł i płaciłam z jednego procenta, a teraz okazołosię że mogą te dodatkowe pieniądze dostać z PFRON i własnie o ten wniosek do PFRON mi chodzi to się chyba nazywa "dofinansowanie do zaopatrzenia ortopedycznego"
        • pizza987 Re: dofinansowanie z PFRON 23.10.13, 20:09
          Zdziercy pierońscy.... Jakim cudem w Oticonie w Warszawie dają radę z samej refundacji NFZ-u zrobić a na Ursynowie gość też kazał sobie dopłacać i jakiegoś gó*nianego tworzywa użył że wkładki aromat rozsiewały jakby mlodej całe ucho wewnątrz gniło... Rozumiem że macie ograniczony dostęp do innego punktu... Sorry, myślałem ze bez NFZ-u załatwiacie i dlatego tak z tym wyskoczyłem...
        • tataantosi Re: dofinansowanie z PFRON 25.10.13, 11:40
          Faktycznie trochę drogo, może poszukacie innego punktu?
          • Gość: mama_iwa Re: dofinansowanie z PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 13:56
            Dla "pocieszenia" napiszę, że w Opolu oprócz tego co refunduje NFZ w poradni musimy dopłacić 120 zł. Jeszcze niedawno dopłacaliśmy 110 zł ale jak to pani protetyk stwierdziła "Pani Dyrektor kazała zaokrąglić" i teraz płacimy 120 zł (!!!absurd!!!) Zawsze bierzemy fakturę i refundujemy to co dopłacamy w PCPRze (PFRON), na wniosku o refundację trzeba wpisać dochody rodziny przeliczone na ilość osób w gospodarstwie domowym za ostatni kwartał więc faktury chyba lepiej oddawać na bieżąco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka