Dodaj do ulubionych

oczekiwanie

19.11.14, 10:20
witam, mam do Was pytanie czy ktoś z Was wymienił już stary procesor na nowy po 5-ciu latach użytkowania i jak to było w Waszym przypadku, my rozpoczęliśmy procedurę w czerwcu, ponieważ z niewiadomych przyczyn procesor zaczął się wyłączać i teraz w listopadzie dostałam pismo że jesteśmy na liście do wymiany 322, przy założeniu że rocznie wymieniają ok 60 przy dobrych wiatrach zdarza się jak napisali że wymienią 90. Jestem tym przerażona bo może się zdarzyć że z 5 lat będziemy czekać, czy jest jakiś sposób żeby to przyspieszyć????????
Obserwuj wątek
    • flowers17 Re: oczekiwanie 22.11.14, 18:02
      A wypożyczyli wam procesor ? Bo mają obowiązek wypożyczenia, jeśli procesor nie funkcjonuje. Na szczęście mam dwa procesory uff.. bo dostałam procesor po wymianie implantu od firmy.
      • ekspert_cochlear Re: oczekiwanie 26.11.14, 10:25
        flowers17 napisał(a):

> A wypożyczyli wam procesor ? Bo mają obowiązek wypożyczenia, jeśli procesor nie
        > funkcjonuje. Na szczęście mam dwa procesory uff.. bo dostałam procesor po wymi
        > anie implantu od firmy.
        >

Procesory zastępcze wypożyczane są wyłącznie na czas trwania naprawy gwarancyjnej. Firma Medicus, czyli wyłączny dystrybutor implantów Cochlear w Polsce, stara się zapewnić zastępcze urządzenie także po okresie gwarancyjnym. Jednakże nie ma możliwości długoterminowego wypożyczenia procesora bez podjęcia naprawy zepsutego urządzenia.

Pozdrawiam,
        Jakub Wolski
        • ewa.o.l Re: oczekiwanie 28.11.14, 16:24
          My już jesteśmy po gwarancji, naprawę wycenili nam na 8 tys. dlatego zaczęliśmy się starać o wymianę, wypożyczony musieliśmy oddać, przez jakiś czas procesor działał jak należy później znowu zaczął się wyłączać, teraz też działa, ale nie wiem jak długo.
    • flowers17 Re: oczekiwanie 27.11.14, 23:53
      Naprawa procesora po okresie gwarancyjnym jest bardzo droga, więc lepiej starać się o nowy. A jak komuś wogóle nie funkcjonuje to powinni przyspieszyć wymianę skoro wypożyczają tylko na krótki okres czasu. Moja koleżanka będzie miała nowy procesor za ponad rok, a ma wypożyczony, bo wogóle jej nie funkcjonuje. Ale ma zapewniony wypożyczenie procesora do końca do otrzymania nowego.. A ma Cochlear Nucleus 5.. pewnie zależy od ośrodka implantującego, a nie od firmy implantu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka