mazia14 10.01.07, 10:34 Witam,moze ktoś z was wie gdzie znalesc w necie cennik aparatów Oticon lub Phonak?Niestety mnie sie nie udało Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-tron Re: Aparaty 10.01.07, 11:10 myslę, ze kazdy gabinet ma swoje ceny i takiego oficjalnego cennika to nie znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
mazia14 Re: Aparaty 10.01.07, 11:49 Dziękuje,szkoda że nie ma takiego cennika.A może wasze dziecko nosi takie aparatyticon Gaia Power lub Pfonak Supero 412?Moja córka miała zalecone Widex w Chorzowie a na Pstrowskiego stwierdzili że się nie nadają do jej ubytku.Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
irys28 Re: Aparaty 10.01.07, 15:21 witam! Mój syn Patryk nosi aparaty OTIKON TEGO PRO uważam że są dobre bo widać efekty jakie syn w nich robi ,tym bardziej ze wcześniej miał PHONAKI analogowe i to był największy błąd jaki zrobiłam że mu je kupiłam-zero reakcji .Przedewszyskim winna jest pani doktor która mu je przepisała ona powinna wiedziec że przy takim ubytku jaki ma syn( około 120 db.)powinne być mocniejsze aparaty.Z tego co przeczytałam to chyba mieszkasz blisko Chorzowa? Może znasz panią dok.Bojanowską to ona była taka wspaniałomyślna i przepisała nam tak denne aparaty. pozdrawiam mama Patryka UL>UP120db. Odpowiedz Link Zgłoś
agapati1 Re: Aparaty 10.01.07, 15:23 dla mojego młodszego synka pani w Katowicach proponowała WIDEX bo jak powiedziała ładnie na uchu wyglądać będą ale tutaj nie oto chodzi.Gdy trafiłam do CZD tam doktor powiedziała że takie aparaty nigdy do tego niedosłuchu.Oni tam prowadzą Oticony i my też takie mamy.Na dole możesz przeczytac ile mój Michałek ma niedosłuchu i w tych aparatach świetnie daje radę. Nasze oticony kosztowały 8,6 tys za parę i żeby mieć je od razu wypłaciliśmy gotówkę a po otrzymaniu orzeczenia otzymaliśmy zwrot.Sami więc zapłaciliśmy około 1 tys zł. Natomiast aparaty Grzegorza kupowane pół roku później(w czerwcu) też Oticony kosztowały już drożej bo 11,8 tys za parę. Nie mam pojęcia dlaczego taka różnica.Są to inne otocony ale ceny znacznie różnią się od siebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agapati1 Re: Aparaty 10.01.07, 15:26 O zanim napisałam Irys28 napisał właśnie o Katowicach!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rachelka3 Re: Aparaty 10.01.07, 15:52 Witaj, Filip przed zaimplantowaniem nosił Phonaki 412 ( teraz ma tylko procesor, a aparat odrzucił). Jego niedosłuch jest głęboki ( brak odpowiedzi)a w Phonakach były zauważalne dość ładne reakacje. Ceny nie pamiętam, ale jak to zostało wspomniane, każdy punkt sprzedaży ma swoje ceny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agapolak Re: Aparaty 11.01.07, 14:12 Gabryś nosi phonaki super 412 kupowaliśmy je ok 5 m-cy temu i zapłaciliśmy ok 3300,00 za obydwa Odpowiedz Link Zgłoś