kolorko 24.02.04, 21:48 Właśnie widziałam okładkę najnowszej książki M.Musierowicz- "Język Trolli", ma pojawić się w pierwszej połowie 2004 roku, czyli- miejmy nadzieję- niebawem;))) pozdrawiam- Ania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka_azj_edziecko Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 24.02.04, 22:01 Aha niebawem... Okładkę widziałam zeszłą wiosną, a ukazać się miało latem, no najpóźniej jesienią 2003. Ja już straciłam nadzieję :-((( Uwierzę, jak zobaczę. Odpowiedz Link
kolorko Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 24.02.04, 22:15 No to chyba będzie tak ,jak z "Kalamburką". Miałam nadzieje, że na stronie wydawnictwa podaja sprawdzone informacje;) pozdrawiam- Ania Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 25.02.04, 11:44 Ja tez nie moge sie doczekac, tak przekladaja, przekladaja, mozna sie znichecic :( Odpowiedz Link
agnieszka_azj_edziecko Re: Wkrótce "Język Trolli"- 7 maja !!! 15.03.04, 22:52 Słuchajcie, to zaczyna wyglądać realnie :-))) Premiera książki zapowiadana jast na 7 maja, a 8 i 9 maja sie odbyć spotkania naszej ulubionej autorki z czytelniczkami w POznaniu. Tyle Akapit press, a wydawnictwo Media Rodzina zapowiada na 21 marca premierę (też odkładaną ) książki "Poznań Borejków". Jest to przewodnik po Poznaniu śladami bohaterów Jeżycjady. Odpowiedz Link
silije.amj Re: Wkrótce "Język Trolli"- 7 maja !!! 17.03.04, 13:22 No to dalej wpadajcie do Poznania z tej okazji, a po spotkaniu z autorką - do mnie na kawkę ;-). Odpowiedz Link
agnieszka_azj_edziecko Re: Wkrótce "Język Trolli"- 7 maja !!! 17.03.04, 18:07 W tym terminie to nie, ale na początku wakacji planuję wyprawę do Poznania, aby odwiedzić babcię mojego męża oraz pozwiedzać m.in. z "Poznaniem Borejków" w ręku. Wtedy kawa albo lody byłyby jak najbardziej realne. Odpowiedz Link
aniaop Re: Wkrótce "Język Trolli"- 7 maja !!!- do silije 25.04.04, 12:58 Zamierzam wybrac sie do Poznania w maju lub czerwcu na dzien lub dwa. Czy polecilabyc moze jakas knajpe w centrum, na obiad z 2-latka? Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link
kapy1 Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 25.03.04, 13:59 Cześć! Jestem zgorzałą fanką Jeżycjady (innych książek M.M. również). Czekam na "Język Trolli", ale staram się nie niecierpliwić. Moja ulubiona Pani Księgarz (Księgarka? :}) powiedziała mi, w czasie gdy wciąż dopytywałam się o Kalamburkę, że jedno z dzieci M.M. bardzo ciężko zachorowało i stąd te wszystkie opóźnienia. Nie wiem czy to prawda, ale spokojnie czekam na kolejny tom. A kiedy go już będę miała w swoim ręku, niezależnie od tego jak długo przyjdzie mi na niego czekać, pomyślę: dobrze że po prostu jest... Pozdrawiam wszystkie miłośniczki przesiadywania w kuchni u Borejków, Kasia. Odpowiedz Link
kuczynska78 Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 21.04.04, 12:57 Witajcie. "Język Trolli" już jest w przedsprzedaży w ksiegarni internetowej Merlin- www.merlin.com.pl Premiera 9 maja. Ja juz ją właśnie zamówiłam wraz z "Poznaniem Borejków". Już się nie mogę doczekać kiedy dostanę książki w swoje ręce. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
jolanka4 Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 25.04.04, 02:08 super wiadomość, zaraz też zamawiam!!!!!!! Odpowiedz Link
aniaop Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 25.04.04, 12:53 Ja tez juz zamowilam wraz z Poznaniem Borejkow. Odpowiedz Link
agnieszka_azj_edziecko Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 26.04.04, 19:38 Hehe, a ja sobie pójdę w niedzielę (9.V) do Empiku i sobie kupię. I sobie przeczytam, a Wy będziecie czekać, aż Wam listonosz przyniesie. Odpowiedz Link
agnieszka_azj_edziecko Re: JUTRO !!!! 27.04.04, 09:59 Wanie przeczytałam w "Gazecie", że przyspieszają premierę "Języka Trolli" I ukaże się juz jutro :-)))) Odpowiedz Link
klaryma Re: JUTRO !!!! 28.04.04, 09:21 Ja też czytałam, że od dzisiaj (28.04.) 'Trolla" vbędzie w ksiegarniach. Ale wyobraźcie sobie, ze wczoraj była już w mojej księgarni na Ursynowie! I sobie kupiłam! I nawet już połowę przeczytałam... Odpowiedz Link
agnieszka_azj_edziecko Re: Mam !!! 29.04.04, 10:06 Mam, przeczytałam i przekazałam mojej Ani. Bardzo fajna, a przy lekturze perypetii sylwestrowych płakałam ze śmiechu :-)))) Odpowiedz Link
verdana Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 29.04.04, 18:12 Już kupiłam i przeczytałam!!!! Odpowiedz Link
milorzab Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 05.05.04, 22:47 Podobała Wam się? Bo mnie rozczarowała:((( -- Asia, mama Ignasia(28.07.2000) i Tosi(17.06.2003) Odpowiedz Link
klaryma Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 06.05.04, 09:14 Mnie też rozczarowała... Tak samo mojego męża i siestrzenicę...Zdecydowanie się rozłazi. Jeszcze poczatek obiecujący, scena z wizytą szwagra Trolli w szkole super, ale dalej już tylko gorzej, bardzo długa (nie wiadomo właściwie po co), scena na szosie. No i jak niesympatycznie poprowadzony wątek Laury! Poza tym książka jest za krótka, sprawia wrażenie "chałtury". Ja zdecydowanie wolę klasyczną fabułą, to znaczy dorastająca panienka przeżywa pierwszą miłosc :) Odpowiedz Link
ida92 Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 06.05.04, 10:19 Wiecie mam to samo, myślałam, że jestem odosobniona. Okładka od ponad roku była w Akapicie a ksiązka wyraźnie napisana parę miesięcy temu. Też mam wrażenie,że została napisana "na kolanie", a co myślicie o takich nazwach w treści IDEA, IKEA, RMF, dlaczego nie np. plus, albo era hmmm. Dla mnie zbyt krótka, ogólnie rozczarowanie. Odpowiedz Link
kapy1 Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 06.05.04, 13:55 A może mój post powyżej troche tłumaczy autorkę? Może Trolla = dziecko M.M.? Ja tam co nieco znalazłam dla siebie. Odpowiedz Link