Dodaj do ulubionych

Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycajdy!

24.02.04, 21:48
Właśnie widziałam okładkę najnowszej książki M.Musierowicz- "Język Trolli",
ma pojawić się w pierwszej połowie 2004 roku, czyli- miejmy nadzieję-
niebawem;)))
pozdrawiam- Ania
Obserwuj wątek
    • agnieszka_azj_edziecko Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 24.02.04, 22:01
      Aha niebawem...
      Okładkę widziałam zeszłą wiosną, a ukazać się miało latem, no najpóźniej
      jesienią 2003. Ja już straciłam nadzieję :-(((
      Uwierzę, jak zobaczę.
      • kolorko Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 24.02.04, 22:15
        No to chyba będzie tak ,jak z "Kalamburką". Miałam nadzieje, że na stronie
        wydawnictwa podaja sprawdzone informacje;)
        pozdrawiam- Ania
        • czekolada72 Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 25.02.04, 11:44
          Ja tez nie moge sie doczekac, tak przekladaja, przekladaja, mozna sie
          znichecic :(
    • agnieszka_azj_edziecko Re: Wkrótce "Język Trolli"- 7 maja !!! 15.03.04, 22:52
      Słuchajcie, to zaczyna wyglądać realnie :-)))
      Premiera książki zapowiadana jast na 7 maja, a 8 i 9 maja sie odbyć spotkania
      naszej ulubionej autorki z czytelniczkami w POznaniu.

Tyle Akapit press, a wydawnictwo Media Rodzina zapowiada na 21 marca premierę
      (też odkładaną ) książki "Poznań Borejków". Jest to przewodnik po Poznaniu
      śladami bohaterów Jeżycjady.
      • silije.amj Re: Wkrótce "Język Trolli"- 7 maja !!! 17.03.04, 13:22
        No to dalej wpadajcie do Poznania z tej okazji, a po spotkaniu z autorką - do
        mnie na kawkę ;-).
        • agnieszka_azj_edziecko Re: Wkrótce "Język Trolli"- 7 maja !!! 17.03.04, 18:07
          W tym terminie to nie, ale na początku wakacji planuję wyprawę do Poznania, aby
          odwiedzić babcię mojego męża oraz pozwiedzać m.in. z "Poznaniem Borejków" w
          ręku. Wtedy kawa albo lody byłyby jak najbardziej realne.
        • aniaop Re: Wkrótce "Język Trolli"- 7 maja !!!- do silije 25.04.04, 12:58
          Zamierzam wybrac sie do Poznania w maju lub czerwcu na dzien lub dwa. Czy
          polecilabyc moze jakas knajpe w centrum, na obiad z 2-latka? Pozdrawiam, Ania
    • kapy1 Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 25.03.04, 13:59
      Cześć!
      Jestem zgorzałą fanką Jeżycjady (innych książek M.M. również).
      Czekam na "Język Trolli", ale staram się nie niecierpliwić. Moja ulubiona Pani
      Księgarz (Księgarka? :}) powiedziała mi, w czasie gdy wciąż dopytywałam się o
      Kalamburkę, że jedno z dzieci M.M. bardzo ciężko zachorowało i stąd te
      wszystkie opóźnienia. Nie wiem czy to prawda, ale spokojnie czekam na kolejny
      tom. A kiedy go już będę miała w swoim ręku, niezależnie od tego jak długo
      przyjdzie mi na niego czekać, pomyślę: dobrze że po prostu jest...

Pozdrawiam wszystkie miłośniczki przesiadywania w kuchni u Borejków, Kasia.
    • kuczynska78 Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 21.04.04, 12:57
      Witajcie.
      "Język Trolli" już jest w przedsprzedaży w ksiegarni internetowej Merlin-
      www.merlin.com.pl Premiera 9 maja. Ja juz ją właśnie zamówiłam wraz z
      "Poznaniem Borejków". Już się nie mogę doczekać kiedy dostanę książki w swoje ręce.
      Pozdrawiam Aga
      • jolanka4 Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 25.04.04, 02:08
        super wiadomość, zaraz też zamawiam!!!!!!!
        • aniaop Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 25.04.04, 12:53
          Ja tez juz zamowilam wraz z Poznaniem Borejkow.
      • agnieszka_azj_edziecko Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 26.04.04, 19:38
        Hehe, a ja sobie pójdę w niedzielę (9.V) do Empiku i sobie kupię. I sobie
        przeczytam, a Wy będziecie czekać, aż Wam listonosz przyniesie.
    • agnieszka_azj_edziecko Re: JUTRO !!!! 27.04.04, 09:59
      Wanie przeczytałam w "Gazecie", że przyspieszają premierę "Języka Trolli" I
      ukaże się juz jutro :-))))
      • klaryma Re: JUTRO !!!! 28.04.04, 09:21
        Ja też czytałam, że od dzisiaj (28.04.) 'Trolla" vbędzie w ksiegarniach. Ale
        wyobraźcie sobie, ze wczoraj była już w mojej księgarni na Ursynowie! I sobie
        kupiłam! I nawet już połowę przeczytałam...
      • agnieszka_azj_edziecko Re: Mam !!! 29.04.04, 10:06
        Mam, przeczytałam i przekazałam mojej Ani. Bardzo fajna, a przy lekturze
        perypetii sylwestrowych płakałam ze śmiechu :-))))
    • verdana Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 29.04.04, 18:12
      Już kupiłam i przeczytałam!!!!
      • milorzab Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 05.05.04, 22:47
        Podobała Wam się? Bo mnie rozczarowała:(((
        --
        Asia, mama Ignasia(28.07.2000) i Tosi(17.06.2003)
        • klaryma Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 06.05.04, 09:14
          Mnie też rozczarowała... Tak samo mojego męża i siestrzenicę...Zdecydowanie się
          rozłazi. Jeszcze poczatek obiecujący, scena z wizytą szwagra Trolli w szkole
          super, ale dalej już tylko gorzej, bardzo długa (nie wiadomo właściwie po co),
          scena na szosie. No i jak niesympatycznie poprowadzony wątek Laury! Poza tym
          książka jest za krótka, sprawia wrażenie "chałtury". Ja zdecydowanie wolę
          klasyczną fabułą, to znaczy dorastająca panienka przeżywa pierwszą miłosc :)
          • ida92 Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 06.05.04, 10:19
            Wiecie mam to samo, myślałam, że jestem odosobniona. Okładka od ponad roku była
            w Akapicie a ksiązka wyraźnie napisana parę miesięcy temu. Też mam wrażenie,że
            została napisana "na kolanie", a co myślicie o takich nazwach w treści IDEA,
            IKEA, RMF, dlaczego nie np. plus, albo era hmmm. Dla mnie zbyt krótka, ogólnie
            rozczarowanie.
            • kapy1 Re: Wkrótce "Język Trolli"- kolejna część Jeżycaj 06.05.04, 13:55
              A może mój post powyżej troche tłumaczy autorkę?
              Może Trolla = dziecko M.M.?

Ja tam co nieco znalazłam dla siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka