kazia4 Re: konkursy z książkową nagrodą 23.10.13, 16:47 - Zawsze chciałem dopłynąć do Europy - powiedział pingwin Popo. I dopłynął! I dzięki temu powstał abecedariusz o historii i kulturze Europy: Atlantyda, opera, corrida, esperanto, metro, rewolucja, druk... To tylko niektóre hasła z książki. A gdyby jego podróż trwała dłużej - jakie hasła mogłyby się jeszcze znaleźć w książce? Macie jakieś pomysły? Wśród osób, które udostępnią (publicznie) grafikę i w komentarzu zostawią swoją propozycję - wybierzemy autorów trzech najbardziej inspirujących haseł i nagrodzimy ich egzemplarzem książki „Europa pingwina Popo”, tekst i ilustracje: Jan Bajtlik. Start! Czekamy do 25 października 2013 (godz. 23.59). Konkurs na stronie Wydawnictwo Dookoła Świata na Fb. www.facebook.com/pages/Wydawnictwo-Dooko%C5%82a-%C5%9Awiata/292677477517756 Odpowiedz Link
wrzesniowamama07 Do wygrania audiobook i nie tylko 23.10.13, 16:59 U mnie na www.czytamyigramy.pl - nie konkurs, ale zaproszenie do twórczej dyskusji. Najciekawsze wypowiedzi nagrodzę nowym audiobookiem Reksio. Wielka księga przygód i płytą Diany Krall, nie nową ale za to z niespodzianką. Odpowiedz Link
rykam Fantastyka dla najmłodszych 25.10.13, 07:44 Fantastyka dla najmłodszych, czyli jak zaczarować dzieciństwo - konkurs publicystyczny Zadanie konkursowe: Napisz artykuł, w którym opiszesz swoje doświadczenia z literaturą fantastyczną dla dzieci - to, w jaki sposób zachęcasz swoje dziecko do czytania książek i co według Ciebie fantastyka wnosi do jego życia. Możesz również podzielić się najlepszymi Twoim zdaniem pozycjami z tego gatunku i uzasadnić, dlaczego są szczególnie godne polecenia. Swoją pracę wyślij na adres: konkursy2@czasdzieci.pl Najlepsze prace zostaną nagrodzone i opublikowane na naszym portalu! Do wygrania: 5 zestawów książek Wydawnictwa Znak + Rozrywki Mikołajka oraz Nowe przygody Bolka i Lolka. Urodziny ;) Konkurs trwa do dnia 7 listopada. Wyniki ogłosimy już 12 listopada! Pamiętajcie o podaniu nam swoich danych korespondencyjnych, abyśmy mogli wysłać Wam nagrody. Odpowiedz Link
ufoju Bazgroszyty 25.10.13, 13:36 Nie wiem, czy takie pozycje uznać można za książki, ale być może kogoś zainteresuje: dziecio-mamia.home.pl/autoinstalator/wordpress1/?p=3574 Odpowiedz Link
zona_mi Opowieści Pana Rożka 28.10.13, 09:32 agnieszkagil.blox.pl/2013/10/GILgotki-z-Malgorzata-Gutowska-Adamczyk.html Trzy egzemplarze z autografem autorki. Odpowiedz Link
uccello Baśnie polskie. Cudowna studzienka 30.10.13, 14:00 Konkurs na wasiuczynska.blogspot.com/ Odpowiedz Link
rykam Jak mówić, żeby dziecko chciało czytać? 05.11.13, 08:20 Jak mówić, żeby dziecko chciało czytać? Konkurs literacki Zadanie konkursowe: Opisz, dlaczego według Ciebie czytelnictwo jest niezbędne w edukacji i rozwoju młodego człowieka i w jaki sposób zachęcasz swoje dziecko do czytania książek. Swoją pracę wyślij na adres: konkursy8@czasdzieci.pl Najlepsze artykuły zostaną nagrodzone! Do wygrania: Pięć zestawów książek Wydawnictwa Literatura: "Mity dla dzieci. 20 najpopularniejszych mitów greckich" Grzegorz Kasdepke; "Klub latających ciotek" Rafał Witek; "Kaktus, przygody wiernego psa" Barbara Gawryluk; "O Stephenie Hawkingu, czarnej dziurze i myszach podpodłogowych" Katarzyna Ryrych; "Wszystkie moje mamy" Renata Piątkowska. Konkurs trwa do dnia 25 listopada. Wyniki ogłosimy już 29 listopada. Pamiętajcie o podaniu nam swoich danych korespondencyjnych, abyśmy mogli wysłać Wam nagrody. Uwaga! Wysyłając zgłoszenie na konkurs wyrażasz zgodę na wykorzystanie/zamieszczenie go na łamach portalu CzasDzieci.pl. Odpowiedz Link
rykam Patriotyczny konkurs WYtwórni (dla nieletnich ;) 15.11.13, 18:22 Wydawnictwo WYtwórnia UWAGA! OGŁASZAMY KONKURS!!! WYMYŚL NOWE HASŁO DO "KTO TY JESTEŚ?" Zasady konkursu są bardzo proste: 1. Zajrzyj na stronę www.jestempatriota.pl lub do naszej książki "Kto ty jesteś?", zainspiruj się i wymyśl nowe hasło, które kończy się zdaniem: JESTEM PATRIOTKĄ/JESTEM PATRIOTĄ. 2. Hasło wyślij na adres: Wytwórnia, ul. Wełniana 31F, 02-833 Warszawa lub mailem ktotyjestes@wytwornia.com w tytule wpisując "konkurs". Prócz hasła podaj: swoje imię i nazwisko, datę urodzenia, adres zamieszkania, telefon kontaktowy oraz imię i nazwisko opiekuna prawnego. 3. Konkurs przeznaczony jest dla osób, które do 31 grudnia 2013 roku nie ukończyły 18 lat. 4. Nagrodą jest projekt graficzny plakatu z Twoim hasłem wykonany przez Edgara Bąka oraz zestaw książek wydawnictwa Wytwórnia. 5. Szczegółowy regulamin i więcej informacji o kampanii znajdziesz na stronach www.jestempatriota.pl i www.wytwornia.com Nie leń się i wymyślaj, bądź patriotą! Odpowiedz Link
wrzesniowamama07 Konkurs z okazji Światowego Dnia Pluszowego Misia 25.11.13, 11:03 Książka "Przygody misia Kazimierza"Tekst linka czeka! Odpowiedz Link
rykam Mikołajowy konkurs MR z Cudowną studzienką 02.12.13, 09:59 Mikołajowy konkurs w wydawnictwie Media Rodzina! Zapraszamy do udziału w Mikołajowym konkursie – do wygrania są 3 egzemplarze „Baśni polskich. Cudownej studzienki”. Żeby wziąć udział w konkursie, wystarczy odpowiedzieć na pytanie: „Co kryje w sobie cudowna studzienka?” Nagrodzimy najciekawsze odpowiedzi. Na Wasze odpowiedzi o tytule CUDOWNA STUDZIENKA wysłane na adres konkurs@mediarodzina.pl czekamy do 8 grudnia. Powodzenia! Odpowiedz Link
modrooczka Re: konkursy z książkową nagrodą 10.12.13, 20:52 Piękne dzięki za info o konkursie Media Rodziny. Wygrałam "Studzienkę" :-) Rykam, jak dla mnie to Tyś powinna dostać w tym roku Ibby za upowszechnianie czytelnictwa. Do spółki z Anetą :-) Odpowiedz Link
rykam Re: konkursy z książkową nagrodą 10.12.13, 21:34 modrooczka napisała: > Piękne dzięki za info o konkursie Media Rodziny. Wygrałam "Studzienkę" :-) Ryka > m, jak dla mnie to Tyś powinna dostać w tym roku Ibby za upowszechnianie czytel > nictwa. Do spółki z Anetą :-) Hihi ;) Bardzo mi miło, cieszę się i dziękuję za info - oby więcej takich, to serce roście ;) Odpowiedz Link
rykam Zagadka wydawnictwa MILA 12.12.13, 10:28 Zagadka wydawnictwa MILA Następna, szósta "PEREŁKA MILI" ukaże się w 2014 roku. Kto będzie jej autorem? Kto ilustratorem? Oto zagadka wydawnictwa MILA. 10 pierwszych egzemplarzy z autografami otrzymają zwycięzcy! Odpowiedz Link
rykam KONKURS! z kompletem książeczek z serii MKBS 17.12.13, 14:48 KONKURS! Prace nad Serią Małego Klubu Bunkra Sztuki na chwilę obecną dobiegły końca. Wydaliśmy 10 książeczek i właśnie taki komplet (może dwa) chcielibyśmy Wam przekazać. Zadanie nie jest łatwe. Osoby, które chciałyby otrzymać nagrodę powinny przesłać na adres: kaczmarczyk@bunkier.art.pl swoją wersję początku kolejnej bajki (5-15 zdań), gdyby taka miała zostać wydana. Spośród nadesłanych propozycji wybierzemy najlepszą i oprócz nagrody opublikujemy ją tutaj. Na odpowiedzi czekamy do jutra do godziny 16. Sporo inspiracji znajdziecie pod tym adresem Odpowiedz Link
rykam Urodzinowy konkurs - Czytanki-Przytulanki 19.12.13, 10:03 CZWARTE URODZINY BLOGA!!! Zadanie polega na zrobieniu kreatywnego zdjęcia z książką dziecięcą, którą opisywałam na blogu. Zdjęcie(a) możecie przesyłać na mój mail: monika.moryn@gmail.com do 31 grudnia 2013 do północy:) Nagrody: Odpowiedz Link
rykam Konkurs W poszukiwaniu zaginionych sklepów 19.12.13, 10:18 Konkurs! W poszukiwaniu zaginionych sklepów Zapraszamy was do wspólnej zabawy i wybrania się razem z nami na świąteczne zakupy! Może w czasie poszukiwań wymarzonych prezentów dla najbliższych uda wam się odkryć miejsce, które szczególnie was zauroczy? A może macie już taki sklep, który darzycie szczególnym sentymentem? Może pamiętacie taki sklep z waszego dzieciństwa? Zapraszamy was na spacer po zakamarkach waszych miast, wizyty na świątecznym jarmarku, zakupów na pobliskim straganie. My o naszym spacerze ze sklepami w tle pisaliśmy TU Na wasze prace czekamy do niedzieli 19 stycznia do godziny 23.00 Forma dowolna: może być zdjęcie, krótki opis, rysunek, filmik. Najciekawsze prace pokażemy na blogu. Pośród nich wylosujemy osobę, do której trafi nagroda (nagrodę wysyłamy tylko na terenie Polski). Ogłoszenie wyników 20 stycznia w południe. Prace prosimy przesyłać na adres mailowy: domekzksiazkami@gmail.com Nagrody: Odpowiedz Link
kamienna5 moc nagród książkowych 30.12.13, 11:05 Czego nie ma do wygrania? Jest "Czarna książka kolorów", "Sklepy", "Mysi DOmek" i inne:) czytanki-przytulanki.blogspot.com/2013/12/czwarte-urodziny-bloga.html Odpowiedz Link
kamienna5 Re: moc nagród książkowych 30.12.13, 22:10 Przepraszam najmocniej! I dziękuję :) Odpowiedz Link
rykam Pyszny KONKURS na Tłusty Czwartek! 27.02.14, 17:12 Wydawnictwo Bajka Na Tłusty Czwartek mamy dla Was pyszny KONKURS! Prosto z drukarni (cieplutka niby pączek) przyszła dziś do naszej redakcji nowa NIESAMOWITA książka w reżyserii (to nie pomyłka!) Pawła Pawlaka. Pytanie konkursowe brzmi: Kto gości w programie PARY NIE DO WIARY? Szukajcie podpowiedzi na naszej stronie! Piszcie na adres: konkurs@bajkizbajki.pl Wśród autorów prawidłowych odpowiedzi rozlosujemy dwa egzemplarze naszej supernowości Na maile czekamy do końca dnia. Odpowiedz Link
anna_mrozi Łazienkowe pytania 03.04.14, 10:29 i nie tylko :) W odmiennej tonacji niż forumowy, z zachętą (szczególną) do przedszkoli i szkół (panie i panowie nauczyciele!). Polecam przyjrzenie się łazienkowym wątpliwością. Do "wygrania" (losuje nie-sierotka) "Łazienkowe pytania" (i niespodzianki w dużym formacie:) pozarozkladem.blogspot.com/2014/04/azienkowe-pytania.html#more Odpowiedz Link
laemmchen79 Re: Łazienkowe pytania 03.04.14, 10:33 Cóż za wysyp konkursów łazienkowych, ach strach brać udział we wszystkich, bo co potem robić z tyloma egzemplarzami naraz? :-) Odpowiedz Link
rykam Gdańsk na opak 10.04.14, 17:51 Konkurs nr 27 - Gdańsk na opak Dlaczego warto pojechać do Gdańska? Piotr i Paweł Sitkiewiczowie zrobili rzecz ciekawą. Dogadali się z panem Bohdanem, żeby zachęcić turystów do odwiedzenia Gdańska... na opak. Wydawnictwo Oficyna Gdańska wydało bardzo nietypową, ale szalenie inspirującą pozycję pod takim właśnie tytułem (Gdańsk na opak), którą możecie wygrać w naszym konkursie! Wasze zadanie? Wyślijcie na adres konkurs@butenko.pl odpowiedź na następujące pytanie: Jak nazywa się klub czytelniczy, prowadzony przez Oficynę Gdańską? W mailu umieśćcie też swoje imię i nazwisko oraz adres pocztowy, żebyśmy wiedzieli, gdzie mamy wysłać nagrodę. Termin nadsyłania odpowiedzi: 18 kwietnia 2014. Odpowiedz Link
huculeczka Konkurs Tajemnice strychu 03.06.14, 10:48 Nie wiem, czy do wygrania jest książkowa nagroda, to że konkurs jest po części literacki, pozwalam sobie wkleić o nim informację - może ktoś zdąży, termin jest do 7 czerwca :) www.muzeumzabawek.eu/mziz/images/stories/aktualnosci%202014/regulamin_konkursu_tajemnice_strychu.pdf Co trzeba zrobić w skrócie - W wielu bajkach to właśnie na strychu mieszkają tajemnicze stwory, dobre skrzaty, ale też i groźne duchy. Odkrywanie tajemnic poddaszy może być fantastyczną przygodą. Zamknijcie oczy, poddajcie się sile wyobraźni, a potem napiszcie lub namalujcie historię o tym, co może wydarzyć się na strychu. Odpowiedz Link
wrzesniowamama07 Wakacyjny konkurs, dwie nowości do wygrania 17.07.14, 21:31 Zapraszam do wakacyjnego konkursu Odpowiedz Link
wrzesniowamama07 "Szkolne przygody Mikołajka" do wygrania 16.09.14, 20:45 Zapraszam na bloga - do wygrania Szkolne przygody Mikołajka Wydawnictwa Znak. Odpowiedz Link
wrzesniowamama07 Konkurs - nowość "Przygody w świecie Minecrafta" 27.09.14, 21:25 Pięć zestawów książek, nowości Wydawnictwa Arkady do wygrania na blogu. Książki dla fanów gry Minecraft Odpowiedz Link
wrzesniowamama07 "Dzień creeperów" i "Kraina smoków" do wygrania 25.10.14, 17:13 Czyli - dwa kolejne tomy Przygód w świecie Minecrafta - pięć zestawów rozdajemy, tym razem za prace plastyczne :) Odpowiedz Link
kamienna5 5 urodziny bloga 19.12.14, 09:53 Urodzinowy konkurs: czytanki-przytulanki.blogspot.com/2014/12/konkurs-na-piate-urodziny-bloga.html Odpowiedz Link
wrzesniowamama07 Minecraft Przygody - nowe części do wygrania 01.01.15, 11:22 Są nowe części "Przygód w świecie Minecrafta" wydawnictwa Arkady: Mroczna świątynia i Nieśmiertelny zombi. Zapraszam do konkursu na naszym blogu. Mamy też jeszcze trochę poprzednich części do rozdania, można nawet wygrać komplet, jeśli ktoś zapała chęcią. Fani Minecrafta mówią, że fajne - polegam na opinii. Odpowiedz Link
wrzesniowamama07 Re: konkursy z książkową nagrodą 01.02.15, 21:04 Lato Misia Kazimierza i trzy książki o Paddingtonie do wygrania w Wielkim Konkursie Misiowym. Zapraszam! www.czytamyigramy.pl/wielki-konkurs-misiowy/ Odpowiedz Link
anigin Re: konkursy z książkową nagrodą 08.02.15, 19:09 Dla mieszkańców Gorzowa Wlkp. i powiatu gorzowskiego. Zakamarkowe książki i inne super nagrody. przystanekczytankowo.blogspot.com/2015/01/rodzina-czyta-konkurs.html Odpowiedz Link