Dodaj do ulubionych

Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dostepne

10.01.11, 18:25
Czy pierwsza czesc ksiazki Magiczne drzewo jest jeszcze gdzies dostepna? Mam szykuje mi paczke i mialam ochote dolozyc do niej jeszcze te ksiazke, a tu jak widze w Empiku nie ma, Merlin zmienil dostepnosc z 10 stycznia na niedostepne... Moze ktos jeszcze gdzies widzial?
Obserwuj wątek
    • abepe Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 10.01.11, 18:31
      Na stronie Znaku także niedostępne:(
    • gopio1 Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 10.01.11, 18:32
      W Bonito: bonito.pl/k-410529-magiczne-drzewo-czerwone-krzeslo
      W Księgarni Warszawa: www.ksiegarniawarszawa.pl/modules.php?name=Sklep&plik=lista&nazwa=opis&nr_katal=30386368PP&hthost=1&store_id=2
    • mamapodziomka Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 10.01.11, 18:45
      Znalazlam tez na allegro. Bardzo dziekuje za pozostale namiary, zaraz pisze maile do ksiegarn. Szansa jeszcze jest, wiec ja wykorzystam, pewnie jeszcze dodrukuja, ale nie ufam specjalnie.

Wielkie dzieki!!
    • tattarak Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 10.01.11, 19:07
      Widziałam dziś w stacjonarnym Traffic Club.
    • alistar1 Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 10.01.11, 21:11

mamapodziomka napisała:

Merlin zmienil dostepnosc z 10 stycznia na niedostepne...

Mam ten sam przypadek i niestety znowu jest to wkurzające bardzo. Póki co mam zaklepaną drugą część, za pierwszą przyjdzie mi się jeszcze rozejrzeć, może gdzieś się trafi.
      Film należy u nas do absolutnie ulubionych. Niebawem wybieramy się w plenery, gdzie został nakręcony.
      Zastanawiam się, jak się będzie czytało tę pierwszą część znając jej wersję filmową. Zawsze wolałam odwrotną kolejność, ale jakoś tak wyszło.
      • abepe Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 10.01.11, 22:11
        alistar1 napisała:

> Film należy u nas do absolutnie ulubionych. Niebawem wybieramy się w plenery, g
        > dzie został nakręcony.
        > Zastanawiam się, jak się będzie czytało tę pierwszą część znając jej wersję fil
        > mową. Zawsze wolałam odwrotną kolejność, ale jakoś tak wyszło.
        >
        Zupełnie nie szkodzi to, że się zna film. U nas była taka sama kolejność a G. czytał sam z wypiekami na twarzy. W książce jest więcej niespodzianek.
        • alistar1 Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 11.01.11, 11:00
          O, to świetnie. Właśnie zamówiłam nam pierwszą część w pakiecie z drugą:)
          • abepe Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 11.01.11, 15:41
            Mój siedmiolatek nieoczekiwanie porzucił "Tajemnicę mostu" w połowie i przeszedł na "Krótką historię świata" Gombricha:)) Niespełna czterolatek domaga kontynuacji, chyba mu przeczytam:)
            • alistar1 Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 11.01.11, 16:53
              :)) Ciekawe, czy przewidziana jest ekranizacja tej drugiej części...
              • abepe Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 11.01.11, 17:00
                alistar1 napisała:

> :)) Ciekawe, czy przewidziana jest ekranizacja tej drugiej części...

Moi chłopcy także są ciekawi.
                • kanga_i_roo Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 11.01.11, 22:50
                  abepe napisała:

> alistar1 napisała:
                  >
                  > > :)) Ciekawe, czy przewidziana jest ekranizacja tej drugiej części...
                  >
                  > Moi chłopcy także są ciekawi.

Wyczytałam, że wiosna maja odbyć się castingi, czyli chyba będzie cz2-pod choinkę?
                  www.pss.poznan.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=222:proby-aktorskie-pod-okiem-znanego-reysera&catid=25:nowosci-szkola&Itemid=71
                  • alistar1 Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 01.02.11, 18:45
                    Kończymy właśnie czytać pierwszą część, pełen zachwyt. Dzieci z niecierpliwością kartkują drugą część, nie mogąc się jej doczekać. Idealna na zimowe przeziębienia:) Na porządku dziennym również wspólne zabawy "w ciotkę".

Świetny tytuł, aż chciałoby się, by pan Maleszka pisał więcej.
                    • abepe Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 01.02.11, 19:07
                      Twój czterolatek też słucha? Nasz młodszy bardzo się wciągnął. W drugiej części historia nieco trudniejsza dla maluchów - te sercowe problemy:)
                      • alistar1 Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 01.02.11, 19:46
                        Mogę powiedzieć, że czterolatek uwielbia wersję filmową i książkową Magicznego drzewa na równi ze starszą siostrą.

W drugiej części
                        > historia nieco trudniejsza dla maluchów - te sercowe problemy:)

A, ciekawe:) Na razie słyszymy powracające jak echo pytanie "Jak się robi dzieci???" (ale to już nawiązanie do Mikołajka, którego oboje uwielbiają).
                        • abepe Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 01.02.11, 20:07
                          alistar1 napisała:

> Mogę powiedzieć, że czterolatek uwielbia wersję filmową i książkową Magicznego
                          > drzewa na równi ze starszą siostrą.

Jak już pisałam, u nas było nawet odwrotnie. Gdy starszego wciągnęła inna lektura, młodszy nie pozwolił przerwać czytania. Zaskakujące o tyle, że miał luki w znajomości fabuły, bo połowę starszy przeczytał sobie sam, nie czekając na mnie.

>
                          > W drugiej części
                          > > historia nieco trudniejsza dla maluchów - te sercowe problemy:)
                          >
                          > A, ciekawe:) Na razie słyszymy powracające jak echo pytanie "Jak się robi dziec
                          > i???" (ale to już nawiązanie do Mikołajka, którego oboje uwielbiają).

Aha, naszego młodszego ten problem nie interesuje. On uważa, że zawsze był i już.
            • per-vers Abepe 14.11.11, 10:38
              Abepe, cudowne rzeczy czyta Twój syn. Skąd taki dobór? Czy oprócz Ciebie ma jeszcze jakichś Nadwornych Doradców? ;-) I skąd Ty sama czerpiesz inspirację?
              Moja córka nie czyta jeszcze sama, jest trochę młodsza, ale łapię się na tym, że często zapominam o genialnych rzeczach, które można by jej podsunąć...
              • abepe Re: Abepe 14.11.11, 17:48
                per-vers napisała:

> Abepe, cudowne rzeczy czyta Twój syn. Skąd taki dobór? Czy oprócz Ciebie ma jes
                > zcze jakichś Nadwornych Doradców? ;-) I skąd Ty sama czerpiesz inspirację?

Ma jeszcze tatę:))
                Skąd inspirację? Pytanie retoryczne;) (do pewnego stopnia, bo część inspiracji jest z dzieciństwa mojego lub męża)

> Moja córka nie czyta jeszcze sama, jest trochę młodsza, ale łapię się na tym, ż
                > e często zapominam o genialnych rzeczach, które można by jej podsunąć...

Ja też zapominam, dlatego spisuję.

• per-vers Re: Abepe 14.11.11, 18:03
                  Ja kompletnie nie pamiętam, co czytałam mniej więcej do 8 roku życia... :/
                  Przydałyby się takie propozycje na naszej Liście.
                  Abepe, może wpisałabyś je tam, ale tylko tytuł i autora? Specjalnie dla takich propozycji odstąpimy od tamtejszej netykiety ;-)
                  A jeśli sama nie dasz rady, a masz to gdzieś spisane choćby roboczo, to możesz - jeśli chcesz oczywiście i się zgodzisz - podesłać mi to na maila i wtedy ja to wklepię, tudzież poszukam dodatkowych opisów i okładek.
                  • abepe Re: Abepe 14.11.11, 18:38
                    per-vers napisała:

> Ja kompletnie nie pamiętam, co czytałam mniej więcej do 8 roku życia... :/
                    > Przydałyby się takie propozycje na naszej Liście.
                    > Abepe, może wpisałabyś je tam, ale tylko tytuł i autora? Specjalnie dla takich
                    > propozycji odstąpimy od tamtejszej netykiety ;-)
                    > A jeśli sama nie dasz rady, a masz to gdzieś spisane choćby roboczo, to możesz
                    > - jeśli chcesz oczywiście i się zgodzisz - podesłać mi to na maila i wtedy ja t
                    > o wklepię, tudzież poszukam dodatkowych opisów i okładek.
                    >

Mam je w różnych miejscach, na papierze i na dysku:))
                    Nie wydaje mi się, że wyróżnianie mnie pozwoleniem na odstępstwo od tamtejszej netykiety jest właściwe. Założę się, że dziesiątki osób mają bogate listy, ale brakuje im czasu na szukanie i wpisywanie szczegółów.
                    Może stworzyć coś w rodzaju wątku roboczego, gdzie pojawiałyby się tylko podstawowe informacje, ale bez recenzji itd. Potem, w miarę możliwości można by takie tytuły przerzucać do wątków właściwych. Np.Wątek roboczy 5+ i tam wpisujemy tylko tytuły, taka forma notatnika. Tylko, proszę, nie licz na mnie w tym tygodniu. Jestem zawalona pracą a tu jeszcze na zapakowanie i wysłanie czekają książki z Bony!
                    • per-vers Re: Abepe 14.11.11, 19:51
                      Nie chodziło mi o Ciebie samą, lecz o takie (czytaj: TAKIE ;) propozycje. Nie pierwszy raz czytam czyjąś wypowiedź i mnie olśniewa! :D Dziś padło na Twoją wypowiedź... :-)
                      Myślę, że w ogóle listę trzeba trochę ucodziennić. Ale muszę się jeszcze porozumieć w tej kwestii z Beą. Myślę, że należy już wkrótce spodziewać się zmian! ;-)
                      • per-vers Re: Abepe 14.11.11, 19:56
                        Hm. Przeczytałam swoją wcześniejszą wypowiedź i faktycznie napisałam to tak, jakby chodziło tylko o Twoje propozycje. Wynikało to z dużego skrótu myślowego przebiegającego gdzieś między akurat-dzisiaj-Twoją propozycją, która wiele mi przypomniała, a wiedzą o tym, że nie masz czasu i że możesz nie dać rady wpisać tego, co masz gdzieś spisane. Po drodze przemknęły mi jakieś wspomnienia, że już kilka razy udostępniałaś różne swoje listy, więc pomyślałam, że może gdzieś spisujesz swoje pomysły.
                        W każdym razie nie chciałam ani nikogo urazić, ani też jakoś szczególnie wyróżniać. Myślami byłam raczej przy tym, aby naszą listę zmienić na nieco bardziej roboczą, ale i inspirującą.
                      • abepe Re: Abepe 14.11.11, 19:57
                        per-vers napisała:

> Nie chodziło mi o Ciebie samą, lecz o takie (czytaj: TAKIE ;) propozycje. Nie p
                        > ierwszy raz czytam czyjąś wypowiedź i mnie olśniewa! :D Dziś padło na Twoją wyp
                        > owiedź... :-)
                        > Myślę, że w ogóle listę trzeba trochę ucodziennić. Ale muszę się jeszcze porozu
                        > mieć w tej kwestii z Beą. Myślę, że należy już wkrótce spodziewać się zmian! ;-
                        > )

Ok, post jest zatytułowany moim nickiem więc wzięłam go do siebie:))

• pa_yo Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 12.01.11, 09:44
      A co to sie dzieje z tymi nakładami, że tak szybko sie kończą - to już którys przypadek z rzędu, że wyczerpuje sie nakład w krótkim czasie od premiery.

Czy tak wzrosło czytelnictwo czy (co bardziej prawdopodobne) naklady sa w skali mikro?
      • alistar1 Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 12.01.11, 09:54
        No przecież wiedomo, że forum nakręca rynek ;)))

A poważnie to myślę, że pewne książki rozchodzą się jak ciepłe bułeczki i dość szybko stają się trudno dostępne (ostatni przypadek to Powiastki Beatrix P. i Poczytaj mi mamo) z uwagi na to, że są po prostu dobre/ wyczekiwane/ pojawiają się w odpowiednim momencie (świątecznym). Nakłady pewnie też nie są olbrzymie. Magiczne drzewo i tak długo się uchowało, sama przyznam, że przegapiłam zakup ksiązki, kiedy się ukazała.

• alistar1 Re: Magiczne drzewo - czy jest gdzies jeszcze dos 20.01.11, 11:30
      Część pierwsza znowu dostępna na stronie wydawnictwa:)
    • cipcipkurka Kolejny tom! 14.11.11, 10:03
      Gdyby komuś umknęło, ja znalazłam niechcący ;-)
      www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,3140,tytul,Magiczne%20drzewo.%20Olbrzym
      • alistar1 Re: Kolejny tom! 14.11.11, 10:06
        Już mam, schowaną pod choinkę. Na pewno ucieszy i to bardzo:)
        • abepe Re: Kolejny tom! 14.11.11, 17:49
          Jest w nieoficjalnym liście do świętego Mikołaja!
      • cipcipkurka Rozmowa z Andrzejem Maleszką 13.12.11, 09:44
        w piątkowej wyborczej:
        wyborcza.pl/1,75475,10785146,Swiat_wedlug_Andrzeja_Maleszki__Trzeba_wierzyc_w_happy.html
        (Tak to jest, jak gazetę z piątku ma się czas przeczytać we wtorek :D)
        Od niedzieli czytamy "Olbrzyma"---na razie mam mieszane uczucia, ale bardzo, bardzo wciąga. Moglibyśmy przeczytać całość za jednym zamachem i nikt by się nie ważył zasnąć ;)
        A w piątek obejrzeliśmy film---gdyby ktoś jeszcze nie widział, to radzę zamówić wraz z książkami u Mikołaja, może jeszcze zdąży zakupić. W kolejce czeka serial, ale to po przeczytaniu "Olbrzyma".
        • abepe Re: Rozmowa z Andrzejem Maleszką 13.12.11, 10:27
          Moje dzieci wczoraj chciały obejrzeć zimowy odcinek "Magicznego drzewa", czyli "Drewnianego psa". Od dwóch lat zaczynamy od niego zimą (sio, zima, sio!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka