21.08.11, 20:04
Nie wiem czy jest taki zwyczaj na forum ale chcialam sie przywitac i podziekowac za wpuszczenie do szanownego grona pisaczy:)

Forum podczytuje juz od jakiegos czasu i dzieki Wam moja 17 miesieczna corka ma mnostwo ciekawych ksiazek a ja co raz rzadziej wydaje pieniadze na gnioty. Nie mam mozliwosci przegladniecia ksiazki w ksiegarni a kupujac w internecie nie raz kupilam cos nietrafionego. Tym bardziej wlasnie sie ciesze, ze to forum istnieje:)
Obserwuj wątek
    • bruy-ere Re: Witam 21.08.11, 21:46
      To forum jest genialne :-)
      Ja też odkąd tu zaglądam, wiem już co kupować bez ryzyka. Moje dzieci mają już całkiem niezłą biblioteczkę.
      Oczywiście pozostaje kwestia finansowa, ale... wydawanie na książki to jednak inwestycja w dziecko i wcale nie taka bezzwrotna, jak spojrzy się na ceny poszukiwanych książek, których nakład dawno się wyczerpał.

Ja też ma córkę 17-miesięczną (i synka 3,5 l). Możesz pochwalisz się, co czytasz z córką? U nas na topie Binta - z całego stosu książek zawsze przynosi właśnie tę :-)
      • lifesurfer Re: Witam 22.08.11, 00:47
        Tak, mamy Binte, Lalo i Babo chce tam. Czasem musze czytac jedna ksiazke 3 razy pod rzad...
        oprocz tego z ulubionych: 'Gdzie idziemy?' i 'Jest tam kto?', Muminki z okienkami wydane przez Wilge, bajki p. Strzalkowskiej z Bajki, seria poczytaj mi mamo (na razie do konca doczytuje 'Daktyle'), spiewane 'Jada jada misie' i pozostale pozycje z Zakamarkow.

Ale najbardziej na swiecie moje dziecko lubi Wimmelbuch'y. Np. ten:
        www.weltbild.pl/na-wsi-1001-drobiazgow_p11236353.html
        Mala uwielbia byc przepytywana gdzie sa grabie, gdzie widly a gdzie worki z ziemniakami;)

A co Wy meczycie jeszcze oprocz Binty?
        • bruy-ere Re: Witam 22.08.11, 09:43
          My mamy sporo książek po bracie typu encyklopedie obrazkowe, dla ciut starszych dzieci, ale co szkodzi pooglądać obrazki ;-)
          A z takich bardziej "maluchowych" to katujemy zakamarkową serię o Maksie, pana Kłapa ("Pobawmy się, Panie Kłapie" jest jeszcze do dostania - super), Gałgankowy skarb, Teletubisie z klapkami i seria Obrazki malucha (te takie z modeliny).
          Ale Binta, Lalo i Babo królują :-)
          • abepe Re: Witam 22.08.11, 09:55
            Witamy:))
    • zona_mi Re: Witam 22.08.11, 11:50
      Hej, hej :)
      • baranek326 Re: Witam 22.08.11, 15:43
        Ja również chciałabym się przywitać i podziękować za przyjęcie do szacownego grona.
        W swoich synkach chciałabym przede wszystkim rozbudzić miłość do książek i dzięki temu forum powoli osiągam pierwsze sukcesy;) Starszy synek (3,5 roku) nie obędzie się bez czytania choćby krótkiej historyjki 2 razy dziennie i opowiadania ich bez końca, a młodszy (roczek) przegląda biblioteczkę starszego z rosnącym zaciekawieniem.
        • anna_mrozi witamy :) 22.08.11, 18:32
          Szykujcie miejsce na półkach ;)
          • lifesurfer Re: witamy :) 22.08.11, 21:11
            ooo wlasnie.. to naprawde uzaleznia. Nie ma dnia, zebym nie weszla na Merlina i nie zaznaczyla kolejnej pozycji, a zazwyczaj na jednej sie nie konczy, do kupienia...
          • zona_mi Re: witamy :) 23.08.11, 09:13
            > Szykujcie miejsce na półkach

I kaskę... ;)
    • mama_kasia Re: Witam 22.08.11, 23:54
      witamy zza książek :)
      • yantichy Re: Witam 23.08.11, 00:23
        spod książek też!

:)
        mama_kasia napisała:

> witamy zza książek :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się