Dodaj do ulubionych

Atlas Świata Lektorkletta - czy było warto?

26.10.11, 09:36
Tak, tak, wiem, było, sprawdziłam :D
Niestety wątki zarchiwizowane, więc nie mogę dopisać nic.
A mam pytanie, czy po tym czasie jaki upłynął dalej uważacie (czy w ogóle), że było warto? Dzieci były zainteresowane, wracały do lektury/oglądania? Nauczyły się czegoś, zapamiętały dzięki tym książkom?
Obserwuj wątek
    • bentley31 Re: Atlas Świata Lektorkletta - czy było warto? 26.10.11, 09:39
      Myślę, że się opłacało.
      Moja starsza córka (młodsza jakoś mniej) często wracała do niego, a najbardziej zapamiętała Królową ;-)
      G.
    • rzezucha.ma Re: Atlas Świata Lektorkletta - czy było warto? 26.10.11, 09:44
      Kurka, przepraszam, nie napisałam który, Królowa mnie naprowadziła :D
      Chodzi mi o ten 6tomowy z poszczególnymi kontynentami. Dla "Starszaków".
    • cipcipkurka Re: Atlas Świata Lektorkletta - czy było warto? 26.10.11, 09:52
      U nas bez rewelacji. W sumie ani ten z Królową, ani ten dla starszaków, jakoś bez zachwytów. Może to dlatego, że on jest taki bardziej do samodzielnego poznawania, a nie do wspólnego czytania, a nasi wolą czytać ze mną? Najwięcej zapamiętali o Wenecji, ale to dlatego, że czytaliśmy w nawiązaniu do "Magicznego drzewa", gdzie część akcji też się dzieje w Wenecji.
    • agisek Re: Atlas Świata Lektorkletta - czy było warto? 26.10.11, 10:02
      Korzystamy z tych atlasów. Kończymy właśnie "Afrykę Kazika", więc tom o Afryce jest w ciągłym użyciu - jeśli Kazik spotyka geparda, to doczytujemy w atlasie o gepardach, jeśli jedzie przez pustynię, to doczytujemy o pustyni - akurat świetnie się składa, że w tym tomie też jest o Kaziku. Wcześniej, nie pamiętam przy jakiej okazji, "przerobiliśmy" tom o Ameryce Północnej.
      • alistar1 Re: Atlas Świata Lektorkletta - czy było warto? 26.10.11, 10:29
        U nas też było w użyciu w tym właśnie połączeniu: Afryka Kazika i atlas o Afryce. Wspaniałe uzupełnienie dla książki Wierzbickiego. W ogóle Afrykę uważam za najlepszą z serii.
    • rzezucha.ma A jak jest opisana Japonia w "Azji"? 26.10.11, 11:02
      Bo nas interesuje Azja też.
      Na żywo widziałam tylko Afrykę (świetna!), Europę i Am. Pd. Są bardzo nierówne, dlatego tak dumam i szukam recenzji.
      • uccello Re: A jak jest opisana Japonia w "Azji"? 26.10.11, 11:24
        Dla mnie, dużym atutem Ameryki Południowej są przedowcipne ilustracje Daniela de Latoura. Skręcając nieco w bok od głównego tematu- znacie cykl niepospoliciludzie.blogspot.com/ ?
        • uccello Unia Europejska 26.10.11, 11:32
          Na stronie
          jest też wdzięczna dla oka , o ile dobrze zrozumiałam gratisowa pozycja Poznaj Unię Europejską
          poniższą publikację o charakterze informacyjno-rozrywkowym dla młodzieży. Tytuł i wdzięczny podtytuł pochodzą od wydawcy (Centrum Informacji Europejskiej MSZ). Rzecz ma być podobno do ściągnięcia za strony CIE, kiedyś, niedługo, a tymczasem można tam podreptać i prawdopodobnie sobie wziąć.
          trochę obrazków na stronie obrazkiniewiadomopoco.blogspot.com/search?updated-max=2011-07-13T04%3A53%3A00-07%3A00&max-results=10

• steffa Re: A jak jest opisana Japonia w "Azji"? 26.10.11, 13:34
          Też lubię. Za kreskę i poczucie humoru.
    • katrio.na Re: Atlas Świata Lektorkletta - czy było warto? 01.11.11, 21:04
      Nie mają wyrównanego poziomu. Dla nas również najlepsza jest Afryka i ją posiadamy, najbardziej rozczarowała nas Europa.
    • rzezucha.ma A może ktoś ... 04.11.11, 22:55
      ...się już naczytał, albo nie polubił i chciałby odsprzedać, hmmm? Całą serię? Albo w kawałkach?
      • ap77 Re: A może ktoś ... 07.11.11, 12:10
        allegro.pl/50-atlas-swiata-ameryka-polnocna-azja-aus-i1920930624.htmltanio!
        • rzezucha.ma Re: A może ktoś ... 07.11.11, 13:26
          Dzięki, jak ostatnio sprawdzałam puchy wszędzie były. Zamówiłam :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka