poppy76 12.11.11, 12:57 co szykujecie ksiazkowego pod choinke? Chyba musze sie juz za to zabrac powoli... Na razie wiem, ze na pewno bedzie to najnowsza ksiazka o muminkach i zbior Janoscha o Misiu i Tygrysku:) Nad reszta bede myslec. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
steffa Re: ksiazkowo-prezentowo 12.11.11, 21:48 To wyniknie dopiero przed samymi świętami. Zwykle nie mogę wytrzymać aż do świąt z prezentami książkowymi. :) Odpowiedz Link
sylwina76 Re: ksiazkowo-prezentowo 12.11.11, 22:41 Ja mam niestety tak samo. Miałam nowe Zakamarki - już nie mam. Ale ten błysk w oczach córki......:) Jak na razie mam schowane dla syna: Tu jesteśmy i nową Marzi. I jeszcze Gadu gadu, kwa kwa! ale nie wiem dla kogo, bo moje dzieci toczą bitwy o Robale i Kupę, książki te wędrują nieustannie z jednego dziecięcego pokoju do drugiego. Mam jeszcze Kto to widział, kupiłam po wyprawie do Łazienek, ale to było już dość dawno temu i zanim książkę dam, powinniśmy chyba udać się tam ponownie. No i Uwaga, budowa, ale ta chyba pójdzie w świat. Książki te, o ile nie dam im wcześniej, dostaną 6 grudnia, nie pod choinkę. Odpowiedz Link
katrio.na Re: ksiazkowo-prezentowo 13.11.11, 07:42 Jejku, a myślałam, że tylko ja jestem tak szurnięta ;) Miałam komiksy Tytusa, Romka i A'Tomka - już nie mam. Miałam Skrzaty - też już nie mam. Miałam Encyklopedię WOW - identycznie. No i parę jeszcze innych idealnie nadajacych sie na prezent. Lasse i Maja już zamówieni i zarazem wyczekani od Targów więc nie mam mowy i jakimkolwiek dalszym czekaniu. Myślałam nad Tu jesteśmy, ale jakoś przy wertowaniu w księgarni nie przekonałam się do niej. Ale pewnie zmienię zdanie. A, liczyłam też na Bajki przez telefon, ale przesunęli wydanie do kwietnia 2012... Odpowiedz Link
alistar1 Re: ksiazkowo-prezentowo 13.11.11, 10:43 Ja nie mogłam oprzeć się nowej Marzi, chociaż miała być pod choinkę. Ale co do reszty będę twarda, zbieram, zbieram i pary nie puszczam. Odpowiedz Link
cipcipkurka Re: ksiazkowo-prezentowo 15.11.11, 16:47 "Bajki przez telefon"---to mi przypomnialo o pewnej zagadce, ktorej od wielu lat nie moge rozwiazac (pytalam juz o to? :D) Byl to teatrzyk dla dzieci z piosenka: tata dzwoni z daleka, dziecko na bajke czeka. I nawet my z centrali nie wiemy co bedzie dalej! Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie? Najbardziej zalezy mi na tytule odcinka z tramwajem, ktory 1 kwietnia pojechal na lake :) Odpowiedz Link
niebioska Re: ksiazkowo-prezentowo 15.11.11, 16:51 > tata dzwoni z daleka, > dziecko na bajke czeka. > I nawet my z centrali > nie wiemy co bedzie dalej! Zapytam męża - często to podśpiewuje :). Odpowiedz Link
cipcipkurka Re: ksiazkowo-prezentowo 16.11.11, 12:24 Tak, tak, proszę, spytaj męża. Google milczy na ten temat, znajduje tylko zapytania takich jak ja :D Odpowiedz Link
niebioska Re: ksiazkowo-prezentowo 16.11.11, 14:45 Tiaaa... No to mam odpowiedź: To z bajki takiej... A właściwie to nie była bajka... To już wszystko wiesz, prawda :D? Odpowiedz Link
cipcipkurka Re: ksiazkowo-prezentowo 16.11.11, 18:52 :D Ano wiem. Ktoś coś wie, słyszał, pamięta?! Odpowiedz Link
bruy-ere Re: ksiazkowo-prezentowo 13.11.11, 11:31 U nas będą prezenty najpierw 6 grudnia, potem pod chonikę. I tak 6 grudnia 3,5-latek dostanie "Mamę Mu na sankach" (ostatnia Mama Mu, jakiej nie zna zachowana na tę właśnie okazję), "Kolorowankę Mamy Mu i pana Wrony" do kompletu oraz "Boże Narodzenie w Bullerbyn". Dla córki 1,5 roku mam gdzieś zachomikowane Zakamarki stosowne do jej wieku. Z kolei pod choinkę syn dostanie prawdopodobnie "Gąskę Zuzię i pierwszą gwiazdkę" i "Jak pracuje św. Mikołaj". Dla bratanka ponad 2-letniego kupiłam "Miasteczko Mamoko" i "Płaszcz Józefa" (moim zdaniem absolutne "must have'y" dla tego wieku. Dla bratnka 6 mscy - "Pobamy się Panie Kłapie". Dodam jeszcze, że do każdego prezetu książkowego dokładam także jakiś nieksiążkowy. Odpowiedz Link
poppy76 Re: ksiazkowo-prezentowo 13.11.11, 12:17 Akurat ja nie moge zostawiac zakupow ksiazkowych na ostatnia chwile, bo musza do nas dojechac;) A tutejsze ksiazki mloda dostaje, jak tylko dojada, tez nie potrafie chomikowac;) Mikolajkowe ksiazki od paru dni sa czytane, mietoszone, przytulane itd, do 6-go grudnia by nie dotrwaly w ukryciu. Odpowiedz Link
kavakava Re: ksiazkowo-prezentowo 13.11.11, 21:31 To ja chyba jestem mega-chomikiem:) Dziś na urodziny synka wyciągnęłam z szafy "Brzechwę" Wytwórni i "Czerwonego Kapturka" il. Pacovska kupione chyba jeszcze w kwietniu w empikowym 25%. Ostatnio mam ciśnienie na oszczędzanie i raczej wyciągam z szafy niż kupuję. Ale na 6 grudnia chyba zakupię Gąskę Zuzię. Na święta jeszcze się nie namyśliłam, kuszą obrazkowe Muminki, wilkoniowy Paw, pamietnik Blumki, "Zbyt późno", "Maryna gotuj pierogi!", "Bajki ezopa", "30 lutego" ech.... Marzy mi się też wznowienie wytwórnianego "Tuwima", bo na punkcie ich Brzechwy oszalałam:) Odpowiedz Link
anna_mrozi Re: ksiazkowo-prezentowo 13.11.11, 21:36 Będzie "Tuwim" - może już w styczniu. Ciesz się z "Brzechwy", bo to ostatki ;) Odpowiedz Link
anna_mrozi Re: ksiazkowo-prezentowo 13.11.11, 21:40 No to ja leżę zupełnie - nie jestem typem chomika; od razu muszę powąchać, pomacać, przetestować; Bo jak pisać o książkach schowanych w szafie? Tam kryją się zupełne czary-mary: zajrzę i ucieszę się, co tam mam ;) Nie myślę na razie o tym "co pod choinkę", bo jeszcze sporo czasu na czytanie tego, co piętrzy się u mnie na biurku... Odpowiedz Link
rzezucha.ma Re: ksiazkowo-prezentowo 15.11.11, 11:38 Ja pół na pół - trochę chomikuję, ale stos nowości po Targach leży tez na wierzchu. Zachomikowane - dinozaurowy "Pop up" odgłosami (leżą jeszcze od urodzin, bo trochę poszalałam i za dużo prezentów wyszło ;)); nowy tato Różyczko, 6 atlasów Lektorkletta (do kiompletu z globusem będą - na 6.12), chwilowo usunęłam z zasięgu wzroku Madikę śniegową, poczekam na śnieg; - to dla Starszaka Aha - dla niego chciałabym namówić rodzinę jeszcze :D na Koziołka Matołka, albo/i nowego Dziadka do orzechów. Dla Małego zamówiłam Naciśnij mnie, podobnie jak dla dwóch innych małych (choć większych) znajomków, i Gąskę Zuzię. Dla kuzyna lat 5 też z odgłosami ocean i Dziadek Niedźwiadek; dla kuzynki lat 8 Anyżowa warownia; Dla chrześnicy lat 4,5 Filomeny To na pewno prezenty, część 6, część 24. Pewnie jeszcze coś przybędzie... A, mam jeszcze pochomikowane całe sterty fajnych kolorowanek, bazgroszytów i innych bazgrolników... Odpowiedz Link
poemi123 Re: ksiazkowo-prezentowo 15.11.11, 23:03 Z okazji świąt prezenty książkowe rozdaję już od początku listopada. Wtedy przyszło pierwsze zamówienie złożone z wewnętrznym tłumaczeniem - to będą prezenty na święta, więc mogę wydawać. Dzieci dostały już AOKI, Alicję rozkładankową (piękna), Tu jesteśmy, Gadu, gadu, kwa, kwa, drugi tom Poczytaj mi mamo i rozkładankę o Dinozaurach. I nadal nie mam prezentów ;-( Książek nie umiem chomikować. Odpowiedz Link
muchomorek23 Re: ksiazkowo-prezentowo 16.11.11, 12:10 Na 6.12 trzymam ( ale czy dotrzymam w ukryciu?) Aoki i malutkie laleczki Kokeshi bo Olka oszalała na ich punkcie po przeczytaniu Yumi 2 cz Poczytaj mi mamo i jeszcze pewnie coś mam ale już sama nie pamiętam dla synka ksiązki o Kreciku, bo uwielbia i ciągle dopytuje czy jeszcze jakieś są i jakaś książka o ulubionych kotach. swoją drogą to muszę poprzeglądać szafy gdzie są różne książki zachomikowane, bo staciłam panowanie nad posiadamymi dobrami ;) Odpowiedz Link
cipcipkurka Re: ksiazkowo-prezentowo 16.11.11, 12:28 Ja od wieeeelu lat obiecuję sobie, że nie będę prezentów odkładać na ostatnią chwilę. Po raz pierwszy dotrzymałam słowa. Prezenty czekają... od miesiąca :) Dziś ma przyjść kolejna przesyłka, a pod koniec tygodnia domówię ostatnią, taką już wręcz awaryjną partię. Oczywiście chyba nikogo nie zdziwi, że 90 % prezentów to książki, trochę mam filmów (dzięki Waszym sugestiom wiedziałam, co zamówić), 2 kalendarze. I misia z szafą :) Mam też papier, wstążki, kalendarz adwentowy dokończę jutro. No po prostu nic tylko lecieć po choinkę :D Odpowiedz Link
pa_yo Re: ksiazkowo-prezentowo 18.11.11, 12:28 Na Mikołajki mam 4 zeszyty/tomy komiksu Trondheima "Przygody Mikolajka" allegro.pl/przygody-mikolajka-tom-1-2-3-i1898559341.html ------- I upolowana na allegro "Sekrety świętego Mikołaja" allegro.pl/sekrety-swietego-mikolaja-jean-louis-hue-i1924149121.html ----------- Widzac jak mąz zapałał chęcia czytania Mikołajka duetu Sempe/Goscinny podrzuce chyba Nieznane przygody Mikołajka, bo mam w szafie, a pierwsze pięc tomów juz skończyli ;) Odpowiedz Link
pa_yo Re: ksiazkowo-prezentowo 18.11.11, 12:38 Mam jeszcze I spy świeta zakupione na zeszłorocznych aukcjach WOŚP, wiem, że to dla młodszych, ale Igor i tak lubi takie klimaty ;) Odpowiedz Link
murter1 Re: ksiazkowo-prezentowo 18.11.11, 12:36 Ja mam spory zachomikowany stosik, zobaczymy co dotrwa. Na pewno dokupie Starszakowi nowego Pinokia, Tu jesteśmy i moze S.Z.T.U.K.E. Dla mlodszej reszte Baś i Julkow i Julek, to sa pewniaki moze cos jeszcze. Dla najmlodszej nie mam pomyslu na razie. Widzialam takie ladne czarno-biale, nie pamietam kto to wydawal, sa jednak drogie, jak na pare tygodni uzytkowania. Odpowiedz Link
agni71 Re: ksiazkowo-prezentowo 18.11.11, 17:47 Ja nie mam problemów z chomikowaniem, niektóre pozycje długio czekają na swoja kolej. Na razie mam zaplanowane po dwie ksiązki na Mikołaja i po dwie na Gwiazdkę. 9,5 latka na Mikołaja - muszą byc najnowsze pozycje o Lassem i Mai na Gwiazdkę "Wow! Ilustrowana encyklopedia ziemi" i "Magoczne drzewo. Tajemnica mostu" 7,5-latka: Mikołaj: "Tato, kiedy przyjdzie święty Mikołaj" i "Tato, pojedżmy na grzyby" Gwiazdka: "Wow! Ilustrowana encyklopedia kosmosu" i "Zwierzyniec państwa Sztenglów" 5,5-latka: Mikołaj: "Księzniczki i smoki" i trzecia częśc o Piaskowym Wilku Gwiazdka: ksiązka z ruchomymi elementami o dinozaurach (nie pamiętam tytułu) i "Tak to się zaczęło". Odpowiedz Link
pepperann Re: ksiazkowo-prezentowo 18.11.11, 20:15 Mikołajki: 2ipółlatka "Puk puk" i "Gąska Zuzia" 4latka "Tato, kiedy przyjdzie Mikołaj" i "Bóg się rodzi" Gwiazdka: młodsza: "Nusia się chowa", "Naciśnij mnie", "Aoki" starsza: "Tu jesteśmy", "Jak? Encyklopedia w pytaniach i odpowiedziach", "Tato, zbudujmy domek" (U nas taki podział, co dla kogo jest umowny, bo i tak czytamy razem). Odpowiedz Link
steffa Re: ksiazkowo-prezentowo 26.11.11, 02:10 Wyciągam, żeby wyszło jeszcze trochę ''prezentów świątecznych wartych uwagi". :-) W końcu sama się zdecydowałam, co zachomikuję - Narnię w tym grubaśnym tomie, bo się synowi memu od dawna marzyła. A do tego "Wielka księga pierwiastków". Dla siostry jego będą małe książeczki w zestawie o piesku "Polo" Regisa Fallera. Zdecydowanie poniżej jej wieku, ale lubią dużą książkę o piesku Polo i jego ukradzionej książce, więc będzie zadowolona. Do tego "Incredible Book Eating Boy" w wersji pop-up (tradycyjną już mamy ;-)). No i kolorowanki świąteczne, czyli "Kolorowe bazgroły na świąteczne stoły", bo kuzynka dostanie ode mnie "O, ja cię, smok w krawacie" i choć mamy taką, to jak najdzie córkę mą chęć wielka do kolorowania, będzie klops. I kalendarz z Gruffalem. :) I układanka Serge'a Blocha "Les mélis-molos". I karcianka z Elmerem. Uff. Ale ciekawa jestem co jeszcze można kupić i zachomikować na... yyy... jakieś imienino-urodziny w przyszłym roku. ;-) Odpowiedz Link
steffa Re: ksiazkowo-prezentowo 26.11.11, 02:14 I audio "Śpiewająca lipka" - dla kuzynki i mych dzików. Odpowiedz Link
bbkk Re: ksiazkowo-prezentowo 26.11.11, 08:53 ja mam dla starszaka dwie pierwsze pozycje detektywistyczne z Zakamarków - chyba już dorósł a dla młodszej nową Niussie Odpowiedz Link
sylwina76 Re: ksiazkowo-prezentowo 26.11.11, 11:08 Dla 8 latka mam ten sam zestaw książek czyli: nowa Marzi, Gadu, Gadu.... i Tu jesteśmy. Syn od dłuższego czasu pochłonięty jest Harrym Potterem, przerwę zrobił wyłącznie dla nowych Biur Detektywistycznych. Nie mam więc pokusy podsuwania mu nowych książek. Z pięciolatką jest natomiast zdecydowanie gorzej - mam zachomikowaną tylko Kto to widział, inne schowane dla niej książki już wydałam. Miałam Jak tata się z nami bawił, nową Nusię, Aoki, Małych bohaterów, niestety nie wytrzymałam do grudnia. U niej książki są "na raz" i przez to trudniej mi zachować zdrowy rozsądek. Czekam na nowe Zakamarki i może dokupię Wszystko gra, albo S.Z.T.U.K.Ę. Oczywiście, żeby było po równo, każde z dzieci musi dostać tyle samo książek :). Odpowiedz Link
rzezucha.ma Re: ksiazkowo-prezentowo 26.11.11, 21:59 Ech, ja sama już nie wiem... Lektokletty-atlasy mało inteligentnie ''ukryłam'' i już zostały odkryte. Ale przynajmniej fajnie, że się podobają. Globus w takiej sytuacji wystąpi solo 6.12... A nie, z mikołajowym Tatą Różyczko. Doszła paka z Babyryby, więc Gąska Zuzia jak najbardziej dla Młodszego. jest tez "Naciśnij mnie", ale nie wiem sama, komu ją dać :D Może obu? Mam jeszcze ''Afrykę Kazika'' i Pluka, chyba czas wyciągnąć będzie. I "Tata ucieka z cyrkiem". I ''Dziadek i niedźwiadek"... Aaa, no i bawidoce maja przyjść... I gra "odgłosy" Djeco i memo dinozaurowe i 1000 nalepek, tez Djeco... Tylko, że u nas jeszcze będą atrakcje zdrowotno-szpitalne po drodze i siedzenie w domu, więc nie wiem, co w końcu doczeka Świąt. Odpowiedz Link
abepe Re: ksiazkowo-prezentowo 28.11.11, 17:44 Na razie ze świeżo kupionych mam "Pionkia". W zapasach spory wybór, jeszcze nie miałam czasu sprawdzić i przypomnieć sobie co dokładnie. Je tylko część daję od razu dzieciom, niech się cieszą powoli. Nadmiar powoduje, że część książek długo czeka na swoją kolej na czytanie po pierwszych zerknięciach. Listę tego co bym jeszcze chciała dokupić mam długą, ale nie wiem, czy podołam:)) Na razie zrobiłam prezent sobie - w merlinowej promocji kupiłam "Od Astrid do Lindgren" (warto - 22 zł, w sklepie wydawnictwa chyba 34) Odpowiedz Link
sylwina76 Kolorowe bazgrły na świąteczne stoły 28.11.11, 08:32 steffa napisała: No i kolorowanki świąteczne, cz > yli "Kolorowe bazgroły na świąteczne stoły", bo kuzynka dostanie ode mnie "O, j > a cię, smok w krawacie" i choć mamy taką, to jak najdzie córkę mą chęć wielka d > o kolorowania, będzie klops. Bazgroły na świąteczne stoły to kolorowanka czy raczej antykolorowanka? I do jakiego wieku? O ja cię.... kupiłam córce, a potem musiałam dokupywać drugą 8 letniemu synowi, tak mu się spodobała. Czy Kolorowe bazgroły powinnam od razu kupić w 2 egzemplarzach? Moje nie lubią typowych kolorowanek, przepadają za to za np. myślankami (zwłaszcza o dziwo starsze). Wiem, że dużo z Was planuje je zakupić dopiero, ale może Ktoś już ma przeglądał Odpowiedz Link
abepe Re: Kolorowe bazgrły na świąteczne stoły 28.11.11, 17:40 sylwina76 napisała: > steffa napisała: > No i kolorowanki świąteczne, cz > > yli "Kolorowe bazgroły na świąteczne stoły", bo kuzynka dostanie ode mnie > "O, j > > a cię, smok w krawacie" i choć mamy taką, to jak najdzie córkę mą chęć wi > elka d > > o kolorowania, będzie klops. > > Bazgroły na świąteczne stoły to kolorowanka czy raczej antykolorowanka? I do ja > kiego wieku? O ja cię.... kupiłam córce, a potem musiałam dokupywać drugą 8 le > tniemu synowi, tak mu się spodobała. Czy Kolorowe bazgroły powinnam od razu kup > ić w 2 egzemplarzach? Kup 2 egzemplarze, albo (chyba to nie piractwo, jeśli robisz to dla siebie) skopiuj. Ja tak zrobiłam na przykład z "Świat jest dziwny" Lange, bo dzieci lubiły zmieniać wersje i musiałabym mieć 10 sztuk, żeby wystarczyło:) I na dodatek mogłoby się okazać, że rysunek z jednej książki pasuje dziecku do drugiego z innej. A tak mogliśmy sobie książkę układać w dowolnych kombinacjach. > Moje nie lubią typowych kolorowanek, przepadają za to za np. myślankami (zwłasz > cza o dziwo starsze). Wiem, że dużo z Was planuje je zakupić dopiero, ale może > Ktoś już ma przeglądał Ja będę odbierać w tym tygodniu, dam Ci znać. Na razie na forum było tyle o nich: forum.gazeta.pl/forum/w,16375,130426841,130822070,Re_Czy_juz_o_nich_myslicie_.html?wv.x=1 Odpowiedz Link
sylwina76 Re: Kolorowe bazgrły na świąteczne stoły 28.11.11, 19:26 Dziękuję za odpowiedź :), Okazało się, że pytałam niepotrzebnie - właśnie moja mama pochwaliła się, że kupiła bazgroły dzieciom i dołoży je do prezentów mikołajkowych:). I jeszcze 3 część Magicznego drzewa! Chyba czyta w moich myślach. Jeszcze żeby tak Pinokia.....i 2 część Poczytaj mi mamo, to moja lista książek choć trochę by zmalała. Odpowiedz Link
abepe Re: Kolorowe bazgrły na świąteczne stoły 28.11.11, 19:45 Myślę o liście zakupów, jak ją zminimalizować i przypomniałam sobie, że moja mama tradycyjnie prosi o listę książek dla wnuków i wnuczek. Dumam co zamówić, żeby była od razu tzw. reakcje wow:) Dla ośmiolatka: "Magiczne drzewo. Olbrzym" (wyciągnął poprzednie części do ponownego przeczytania, gdy skończy 7. tom Pottera, więc kolejny ucieszyłby go bardzo) Dla czterolatka: "Aoki" (kocha "Yumi") Dla siedmiolatki: ?????????????? Dla dwulatki: "Pan Brumm" bożonarodzeniowy Odpowiedz Link
sylwina76 Re: Kolorowe bazgrły na świąteczne stoły 28.11.11, 21:51 abepe napisała: > Dla ośmiolatka: > "Magiczne drzewo. Olbrzym" (wyciągnął poprzednie części do ponownego przeczytan > ia, gdy skończy 7. tom Pottera, więc kolejny ucieszyłby go bardzo) > > Dla czterolatka: > "Aoki" (kocha "Yumi") > Widzę, że nasze dzieci czytają to samo - mój 8 latek kończy 6 tom HP (robimy przerwę na świąteczne książki, wracamy do Harrego, a potem Maleszka hurra). Twój syn szybko czyta - mój samodzielnie nie dał rady, czytam ja, co drugi dzień (mamy z mężem "system zmianowy" jednego dnia ja czytam córce, on synowi itp). Moja pięcioletnia córka (też fanka Yumi) od kilku dni cieszy się Aoki (nie wytrzymałam do świąt). Chętnie bym moją listę książek podrzuciła reszcie rodziny; tu bardzo liczę na teściów. Odpowiedz Link
abepe Re: Kolorowe bazgrły na świąteczne stoły 28.11.11, 22:09 sylwina76 napisała: > Widzę, że nasze dzieci czytają to samo - mój 8 latek kończy 6 tom HP (robimy pr > zerwę na świąteczne książki, wracamy do Harrego, a potem Maleszka hurra). > Twój syn szybko czyta - mój samodzielnie nie dał rady, czytam ja, co drugi dzie > ń (mamy z mężem "system zmianowy" jednego dnia ja czytam córce, on synowi itp). U nas przerwa nie wchodzi w rachubę. Myślałam, że do końca roku syn nie zdąży przeczytać całości(zaczął na dobre w październiku) , ale chyba zdąży przed końcem listopada. On czyta szybko, bo nauczył się już ponad 2,5 roku temu. Myślę też o prezencie książkowym z potterowgo kręgu, muszę zapytać Gopio - jej syn czytuje takie "fałszywe" Pottery (mamy tylko "Harry Potter, filozoficzny czarodziej",raczej za trudne dla dzieci:) I zamówiłam dla niego pod choinkę dwie pierwsze części filmu. Najpierw sprawdzimy czy na pewno się dla niego nadają (i musimy wymyślić gdzie umieścić młodszego gdy starszy będzie oglądał). > Moja pięcioletnia córka (też fanka Yumi) od kilku dni cieszy się Aoki (nie wytr > zymałam do świąt). Dlatego jeszcze nie kupiłam:)) Myślę, że jeszcze dla niego będzie "Co było dalej" T. Jansson, mamy stare "Niebezpieczną podróż" i "Maciupka" i obaj bardzo lubią. > Chętnie bym moją listę książek podrzuciła reszcie rodziny; tu bardzo liczę na > teściów. Ja chcę u teściów zamówić Muzykę dla małolatów. Prenumerują NG a starszy chodzi do szkoły muzycznej i coraz częściej słuchając z nami muzyki z radiowej dwójki zadaje pytania. Odpowiedz Link
abepe Re: Kolorowe bazgrły na świąteczne stoły 28.11.11, 22:10 abepe napisała: > Myślę o liście zakupów, jak ją zminimalizować i przypomniałam sobie, że moja ma > ma tradycyjnie prosi o listę książek dla wnuków i wnuczek. > Dumam co zamówić, żeby była od razu tzw. reakcje wow:) > > Dla ośmiolatka: > "Magiczne drzewo. Olbrzym" (wyciągnął poprzednie części do ponownego przeczytan > ia, gdy skończy 7. tom Pottera, więc kolejny ucieszyłby go bardzo) > > Dla czterolatka: > "Aoki" (kocha "Yumi") > > Dla siedmiolatki: > ?????????????? Mam - dla siedmiolatki wilgowa wypasiona "Alicja w krainie czarów"? > Dla dwulatki: > "Pan Brumm" bożonarodzeniowy I coś z Tako, bo bardzo lubi "O żółwiu, który chciał spać":) Odpowiedz Link
sinceramente Re: Kolorowe bazgrły na świąteczne stoły 28.11.11, 17:49 Kupiłam myślanki świąteczne na targach za ostatnie pieniądze. Po tym zakupie nie wystarczyło mi już nawet na kawę, miałam tylko na powrót do domu ;) Tak więc ja myślanki polecam bardzo! Mam nadzieję, że dziecko przyjmie je z równie wielkim entuzjazmem. Odpowiedz Link
sinceramente Re: Kolorowe bazgrły na świąteczne stoły 29.11.11, 11:51 > O ja cię.... kupiłam córce, a potem musiałam dokupywać drugą 8 le > tniemu synowi, tak mu się spodobała. Czy Kolorowe bazgroły powinnam od razu kup > ić w 2 egzemplarzach? Czyli O ja cię.. będzie dobre dla ośmiolatki? Nie okaże się, że ona już za duża na takie "kolorowanki"? Czy może lepiej zostawić dla przedszkolaka? Odpowiedz Link
sylwina76 Re: Kolorowe bazgrły na świąteczne stoły 29.11.11, 12:51 To chyba zależy od dziecka. Mój uwielbia rysować, dorysowywać - wszystkie podręczniki szkolne noszą ślady jego radosnej twórczości. O ja cię! spodobało mu się ze względu na tematy rycerskie, bitwy morskie i czarodziejów. Szczerze mówiąc ja kupiłam jeden egzemplarz z myślą o pięciolatce, nie sądziłam, że syna to tak zainteresuje. Odpowiedz Link
abepe Zestaw mikołajkowy... 03.12.11, 23:44 ...mi się wyklarował. Chyba zrobię bez podziału, dla obu synów razem: "Mikołaju czekam" "Kolorowe bazgroły na świąteczne stoły" "Świąteczne wzorki do kolorowania" "Ekspres polarny" - film Odpowiedz Link
abepe Re: Zestaw mikołajkowy... 06.12.11, 17:05 abepe napisała: > ...mi się wyklarował. Chyba zrobię bez podziału, dla obu synów razem: > "Mikołaju czekam" > "Kolorowe bazgroły na świąteczne stoły" > "Świąteczne wzorki do kolorowania" > "Ekspres polarny" - film Moje dzieci grasowały od 4 rano. O 7 zastałam je spożywających gumę rozpuszczalną oraz wertujące bazgroły. Na zdrowie;) Odpowiedz Link
abepe Zestaw od babci 19.12.11, 21:13 Moja mama wpadła w zachwyt z powodu książek, które w jej imieniu zamówiłam dla czworga wnucząt. Siedzi i ogląda "Skrzaty", "Aoki", "Bajki Ezopa", zestaw 4 książek o Miffy, i "Księżycoluda":) Odpowiedz Link
uloni Re: ksiazkowo-prezentowo 26.11.11, 11:57 Ja mam jeszcze trochę zachomikowanych, co prawda non stop jakieś dodatkowe zamówienia robię Na Mikołajki na pewno dostaną: 4- latka: "Puk, puk kto tam" (może już za duża jest na to ale dopiero w tym roku udało mi się ją kupić); "Nusia się chowa"; "Basia i opiekunka" 6-latek: "Tato kiedy przyjdzie święty Mikołaj", "Magiczne drzewo - Olbrzym" - w liście do Św Mikołaja na pierwszym miejscu; "Wielka księga Bożego Narodzenia" Fiony Watt i "Jak rysować Święta " (o ile dojdzie) Na Boże Narodzenie hmm... na razie myślę, ale chyba na początek: 6-latek - "Biedny Petson" i "Minuta koguta" - tylko tego jeszcze nie czytaliśmy, ze dwie tajemnice Lassego i Maji (zostały mi jeszcze z wcześniejszych, najnowszych jeszcze nie kupiłam) 4-latka - "Billy i kot" i jeszcze nie wiem co jeszcze, akurat z córcią mam zawsze większy problem, bo pod względem zainteresowań czytelniczych jest nieprzewidywalna. Mam w zanadrzu " Grzeczną" i "Co za szczęście co za pech" - tylko nie wiem czy dorosła do tego. Odpowiedz Link
steffa Re: ksiazkowo-prezentowo 26.11.11, 12:00 Moja 3,5-latka "Grzeczną" zna od roku, więc na 4-latce można przetestować. Odpowiedz Link
habibi_sun Re: ksiazkowo-prezentowo 26.11.11, 20:23 3,5 latka: na Mikołaja - "Basia i Boże Narodzenie" oraz "Goście na Boże Narodzenie" (Petson i Findus to nowa miłość mojego dziecka) - przydałoby się jeszcze coś, ale żeby nikt sobie w noge nie zrobił;-) Pod choinkę - Poczytaj mi mamo cz.II 2 pakiety Bawidoc'a Toy Story 3 - ksiażeczka ze słuchowiskiem Odpowiedz Link
gosjana Re: ksiazkowo-prezentowo 29.11.11, 18:52 Dla 8 latka: Prawie wszystko o wynalazkach w/g mózgofalek, Tu jesteśmy, Encyklopedia Było sobie życie, kupiłam też 1 część Harry Potter'a - Młody na pewno się ucieszy, ale ja się zastanawiam czy nie za wcześnie na taką knigę? ;) chociaż widzę, że Wasi 8 latkowie czytają :) Dla 6 llatki: Kiedy Św Mikołaj spadł z nieba, Kolorowe bazgroły na świąteczne stoły, Poczytaj mi mamo cz.2, może dokupię jeszcze Gryzmoły, muszę ją najpierw obejrzeć, i zdecydować czy młoda nie za duża? czytałyście może Magiczne baletki? fajna? Odpowiedz Link
abepe Re: ksiazkowo-prezentowo 30.11.11, 20:11 Mam już Świąteczne wzorki do kolorowania. To kolororowanka, nie anty. Ale podoba mi się - wzorki są ciekawe, gęste, można pobawić się z różne układy elementów. Dla Steffinej Flanty i innych dzieciaków lubiących precyzyjne wypełnianie konturów. Odpowiedz Link
steffa Re: ksiazkowo-prezentowo 03.12.11, 16:18 Właśnie dumałam nad nią, ale doszłam do wniosku, że dziewczyna się przy nich wykończy. ;-) Odpowiedz Link
pytalijka Re: ksiazkowo-prezentowo 28.11.11, 11:21 dla młodszej, która nie paął milością do kisążek: Czupieńki, bo bardzo jej pasują dla starszej Tu jesteśmy 2 część ranka Heli i Bobasa dla najmłodszego A kuku Miffy dla dalszej rodziny jako dodatki do głownych prezentów mam pochomikowane różne cacka z 5 złotowej wyprzedaży w Liretaturze (dotarły w świetnym stanie) mam ochotę na świąteczną Cecylkę Knedelek,bo w zeszłym roku się nie udało, ale nie wiem, czy to nie za dziecinne dla 6.5 latki? To na razie tyle, ale grudzień sie jeszcze nie zacżał Odpowiedz Link
katrio.na 9 latek 30.11.11, 17:52 Jejku, mój też ma porysowane wszystkie podręczniki ;) Zamówiłam - O ja Cię (dzięki Dziewczyny, do Bajki nawet nie zaglądam). Choć cena nawet w promocji dość wysoka. Zamówiłam też Bazgroły na Świąteczne stoły z Inwestycji. Nie mam pojęcia czy będzie ok wiekowo. A prezent główny to jednak będzie Pinokio z ilustracjami Roberta Innocentiego (na Święta) i Magiczne drzewo (na Mikołajki). Odpowiedz Link
sylwina76 Re: 9 latek 30.11.11, 22:27 katrio.na napisał: > Zamówiłam też Bazgroły na Świąteczne stoły z Inwestycji. Nie mam pojęcia czy bę > dzie ok wiekowo. Też się właśnie zastanawiam czy będą odpowiednie dla 8 latka. Mam nadzieję, że nie będzie rozczarowany. Odpowiedz Link
muchomorek23 Re: ksiazkowo-prezentowo 01.12.11, 16:24 moja dzisiejsza zdobycz ;)) www.youtube.com/watch?v=gjlpbR_qSiE Odpowiedz Link
uloni Re: ksiazkowo-prezentowo 01.12.11, 17:52 wow, już normalna głodna gąsiennica jest fajna ale pop up rewelacja. U nas pewne zmiany ze wzgledu na wczorajsze 4 urodziny córci, dostała 2 pakiety bawidoca, powiastki beatrix potter, "Grzeczna" i "nusia się chowa" Ale dzisiaj przyszła kolejna bardzo ciężka przesyłka, oczywiście z książkami więc będzie z czego dołożyć. Z drugiej strony musze posprawdzać co tam jeszcze zachomikowałam, bo tak to już jest że kupuję czasem na wyrost i nie zawsze pamiętam co tam jeszcze mam pochowane Odpowiedz Link
abepe Re: ksiazkowo-prezentowo 03.12.11, 16:01 Mój młodszy syn wprawdzie nie jest najmłodszym kibicem a raczej po prostu małym piłkarzem, ale pewnie ucieszyłaby go seria na Euro 2012. Niestety strona graficzna odstrasza. Nawet nie chce mi się wypisywać tytułów. Tym bardziej nie chce mi się kupować. Odpowiedz Link
steffa Re: ksiazkowo-prezentowo 03.12.11, 16:19 Widziałam ten klip. Ta pani jest nie do pobicia. Mango TV w wersji książkowej. :) Odpowiedz Link
muchomorek23 Re: ksiazkowo-prezentowo 04.12.11, 13:31 pani jak pani;) ale książka super i ciekawe kiedy przed święami polegną i dam Odpowiedz Link