Dodaj do ulubionych

Kalendarz/planer

29.12.11, 14:10
Nie wiem czy mogę zadać to pytanie tutaj, ale wierzę, że pomożecie;-) Gust wszak macie niezły;-)
Poszukuję kalendarza, ksiązkowego, do pracy. Chciałabym, żeby jeden dzień miał jedną strone do dyspozycji, najlepiej z podziałem godzinowym. Najwieksze życzenie to takie żeby był niebanalny;-) Fajny , ciekawy, oryginalny i funkcjonalny. No i jeszcze małe żczyenie-zeby cena nie zabiła;-)
Obserwuj wątek
    • marturka Re: Kalendarz/planer 29.12.11, 14:44
      oj, to musisz koniecznie zajrzeć tutaj:
      www.hokus-pokus.pl/ksiazka/94/index.html
      i na blog Zorro:
      znak-zorro-zo.blogspot.com/2011/12/idzie-nowy-kalendarz.html
      to jest na pewno niebanalny kalendarz
    • ash3 Re: Kalendarz/planer 29.12.11, 15:10
      czy on ma być do kupienia w sieci?
      • h_annah Re: Kalendarz/planer 29.12.11, 16:21
        Ja jestem fanką Moleskine, tam mozna sobie wybrac rozne wzory i style srodka sklep.moleskine.pl/
        • puellae_2007 Re: Kalendarz/planer 29.12.11, 21:50
          Niekoniecznie w sieci, tak byłoby łatwiej, ale nie wiem czy się zdecyduję bez "pomacania i powąchania". Kalendarz służy mi cały rok , jest to coś bardzo osobistego, jak książka niemalże i muszę go pokochać miłością absolutną;-)
      • steffa Re: Kalendarz/planer 29.12.11, 22:46
        W wydawnictwie zapewnie.
        Moleskine jest (oczywiście) niezły, szczególnie te wydania okolicznościowe - Star Wars, Peanuts czy Pac-man. Lubię też teNeues. Całkiem przyzwoity ma Paperblanks.
        • tattarak Re: Kalendarz/planer 29.12.11, 22:56
          steffa napisała:
          > Moleskine jest (oczywiście) niezły, szczególnie te wydania okolicznościowe (...)

Jest też taki na 1,5 roku:) Ale jak ktoś dużo notuje, to może brakować mu miejsca.
          • puellae_2007 Re: Kalendarz/planer 30.12.11, 07:57
            No własnie z tym jest problem, z paperblanks też bym może coś wybrała, ale z tych ktore widzialam to żaden nie miał kartki na jeden dzień, najczęsciej 2 strony na tydzien. Dla mnie to za malo,muszę rozpisać wyjazdy,spotkania, coś zanotować, poza tym paperblanks ma niską gramaturę papieru.;/
    • puellae_2007 Re: Kalendarz/planer 29.12.11, 21:53
      Ten allegro.pl/2planer-a5-rs-kalendarz-terminarz-organizer-2012-i1986401181.html znalazł mi mąż. Pod względem funkcjonalności wydaje się być IDEALNY. Czytałam wiele pozytywnych opinii. Poza tym jednak....nie ma w sobie nic ;-) Ot, kalendarz jak z pierwszej lepszej sklepowej półki....
      • ash3 Re: Kalendarz/planer 30.12.11, 14:43
        Obniżka noworoczna na kalendarze, które miałam w ręku:
        www.facebook.com/MUJI.Polska
        Są własnie takie kompletnie bez niczego co niezbędne. Ale mają coś w sobie:)
        Ja chyba pójde w minimalizm w tym roku:)
        • steffa Re: Kalendarz/planer 30.12.11, 22:31
          Też widziałam. Rzeczywiście ciekawe, choć w cenie podstawowej zupełnie nie do zaakceptowania.
          • puellae_2007 Re: Kalendarz/planer 31.12.11, 14:59
            Możecie zalinkować jakiś konkretny, który widziałyście?
        • yantichy Re: Kalendarz/planer MUJI 02.01.12, 23:18
          Zwróciłaś może uwagę na papier? Szukam czegoś z gładkim papierem, bez "zadziorów" - nie wiem, czy to kwestia mojej leworęczności, czy fatalnego sposobu pisania, ale muszę pisać po gładkim.
          • ash3 Re: Kalendarz/planer MUJI 03.01.12, 09:43
            Ten kalendarz (jest kilka rodzajów, ja mam format A5, w plastikowej okladce) ma bardzo gładki papier. Piorem pisze się OK. Ma jeszcze jedną zabawna rzecz: zaczyna się w październiku 2011-grudzień 2012.
            • ash3 Re: Kalendarz/planer MUJI 03.01.12, 09:44
              ash3 napisała:

> Ten kalendarz (jest kilka rodzajów, ja mam format A5,

Wróć, B5.
          • steffa Re: Kalendarz/planer MUJI 03.01.12, 23:43
            Papier gładki.
            • yantichy Re: Kalendarz/planer MUJI 03.01.12, 23:58
              Dziękuję Wam!
              Kusiło mnie białe (jaki to ma rodzajnik?) MUJI A5, ale bonito zaatakowało wyprzedażą i biedzę się teraz nad przycięciem zamówienia do ludzkich rozmiarów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka