Dodaj do ulubionych

Poznańskie targi książki 2012

16.01.12, 13:29
Tytuł poprzedniego wątku na temat tegorocznych już targów może być mylący, więc zacznijmy nowy.
Stara rozmowa jest tutaj.

Program targów.

Ja będę w Poznaniu tydzień wcześniej i nie mogę zostać tych kilka dni, żeby na nie zaczekać. Szkoda, rok temu było przemiło! Polecam wycieczkę:)
Obserwuj wątek
    • anna_mrozi Re: Poznańskie targi książki 2012 16.01.12, 19:58
      Wygląda intrygująco - ciekawa jestem listy wystawców.
      Frapująco brzmi tytuł wykładu inauguracyjnego :)
    • pa_yo Re: Poznańskie targi książki 2012 17.01.12, 08:28
      Jeszcze nie zdarzyło sie aby Kasdepke i Fraczek byli na targach poznańskich, chyba, że w bardzo zamierzchłych czasach, których ja nie pamietam ;)

Nie wiem czy w tym roku dojadę, załatwili mnie troche ta datą, zwykle były na przełomie lutego i marca.
      • gkacha Re: Poznańskie targi książki 2012 17.01.12, 08:49
        Pani Agnieszka Frączek była na targach w 2008 r (mam dedykację z tego roku na Chichopotamie :), ale pana Kasdepki rzeczywiście nie było w Poznaniu.
        My mamy blisko do Poznania, więc będziemy na targach obowiązkowo:)))
    • kanga_i_roo Re: Poznańskie targi książki 2012 18.01.12, 09:03
      Wybieramy się tradycyjnie w sobotę.
      Kto jeszcze?

Czy wiecie może coś o jakiś zajęciach dla dzieciaków w wieku ok 10lat w piątek?
    • i2h2 Re: Poznańskie targi książki'12 - spotkanie forum 20.01.12, 14:13
      W sobotę, jeszcze nie wiadomo, gdzie (na pewno w pawilonie targowym), ale wiadomo, w jakim celu - świętujemy ósme urodziny forum!!!
      Poznanianki - ktoś mi pomoże zamówić tort?

Rok temu było sympatycznie i inspirująco :-)
      • chaber69 Re: Poznańskie targi książki'12 - spotkanie forum 20.01.12, 14:19
        Buuuu..... ja będę tylko w piątek, bo służbowo na konferencję się m.in. wybieram. A ponieważ w tym roku nie mam warsztatów dla dzieciaków, więc miałam nadzieję, że w tym roku mi się uda dotrzeć na spotkanie. Ale jak znam siebie, to nie będę w stanie wypełznąć z łóżka w sobotę rano, żeby ponownie dotrzeć do Poznania.
        • zuzannao Re: Poznańskie targi książki'12 - spotkanie forum 20.01.12, 14:44
          Będę!
        • i2h2 Re: Poznańskie targi książki'12 - spotkanie forum 31.01.12, 13:33
          Chaberku, specjalnie dla Ciebie ;-) uroczyste forumowanie na scenie targowej w piątek po południu!
          Liczę na Cię ogromnie!!!
          • chaber69 Re: Poznańskie targi książki'12 - spotkanie forum 31.01.12, 14:30
            Jestem wzruszona, ale ostatni autobus bezpośrednio do mojej miejscowości odjeżdża z Gniezna o godz. 15.45, a to oznacza, że o tej porze muszę już być z powrotem w Gnieźnie. W ubiegłym roku zafundowałam sobie w sobotni dzień Targów spacer 4 km na pociąg, potem kilkugodzinne bieganie po Targach, potem warsztaty na stojąco i powrót na raty, część autkiem, a potem standardowo 4 km pieszo. Po czym przez ponad miesiąc miałam problemy z nadwyrężona nogą - starość nie radość. W sumie 4 km to nie jest dużo (a plany są takie, żeby w jedną stronę wykorzystać PKP i PKS), ale temperatura mnie powala. Co dzień wracam do wyziębionego mieszkania i powrót wieczorem wiąże się ze spędzeniem nocy w arktycznych warunkach. Nawet mój pies trzęsie się z zimna, bo miesiąc temu "wyszedł" mu prawie całkowicie zimowy włos. Więc jestem naprawdę zaszczycona, ale nie mogę zostać tak długo.
            • i2h2 Re: Poznańskie targi książki'12 - spotkanie forum 01.02.12, 12:52
              Wzruszenie to za mało - musisz obiecać, że się zameldujesz w piątek przed południem w kwaterze głównej (jeśli nie będę biegać od wydawnictwa do wydawnictwa, to będę na stoisku PTWK) ;-)
      • abepe Re: Poznańskie targi książki'12 - spotkanie forum 20.01.12, 20:18
        A, to są Ci Twoi szpiedzy - zajrzałaś na forum po prostu:))

Rzeczywiście, w tym roku podczas targów wypadają 8 urodziny forum. Jaka piękna okrągła rocznica! Niestety, nadal nie mogę przyjechać. Mogę się w umówić z sekcją Trójmiasto i Okolice gdzieś u nas.
        Bardzo było miło rok temu!

• kanga_i_roo Re: Poznańskie targi książki 2012 23.01.12, 12:54
      Widziałyście - w programie:

Piątek 3.02.2012, 16.00 - 17.00
      Forum KSIĄŻKI DZIECIĘCE, MŁODZIEŻOWE świętuje swoje ósme urodziny. Gości podejmuje – Iwona Hardej, Organizator: Portal BROMBA

W PIĄTEK???,
      • abepe programy spotkań wg wydawnictw 23.01.12, 20:28
        Macie informacje? Wrzucajcie!
        • abepe akapit press 23.01.12, 20:29
          Piątek, 3.02.2012

godz. 12.30 - Anna Falandysz podpisuje Królewskie Ogrody

godz. 13.30 - Zofia Beszczyńska podpisuje Jajko Księżyca
          - Książkę Roku 2011 IBBY

godz. 13.30 - Barbara Gawryluk podpisuje Dziewczynkę z fotografii,
          kontynuację Mojego Bullerbyn i Kolczyków Selmy

godz. 15.30 - Sergiusz Pinkwart podpisuje książki:
          Podróże z Fantazją. Bajka muzyczna i Zaczarowana Wigilia

sobota, 4.01.2012

godz. 11.00 - spotkanie z Zuzanną Orlińską, autorką Matki Polka,
          książki wyróżnionej w Konkursie Literackim
          im. Kornela Makuszyńskiego 2011

godz. 12.30-13.15 - spotkanie autorskie z Sergiuszem Pinkwartem,
          autorem Podróży z Fantazją. Bajki muzycznej
          i Zaczarowanej Wigilii, scena główna Targów

niedziela, 5.02.2012

godz. 11.00 - 12.00 - Emilia Kiereś podpisuje książkę Brat

godz. 12.00 -13.00 - spotkanie z Idą Pierelotkin

godz. 13.00 - spotkanie z Katarzyną Majgier

• abepe Tako 23.01.12, 22:32
            Nie, nie podam żadnych informacji o spotkaniach. Liczę po prostu na to, że przyjadą do Poznania z nowymi książkami, które bardzo mnie ciekawią:

Wielka podróż

Maska lwa

Proszę o relację!

• i2h2 Re: W PIĄTEK! i w sobotę też :-) 31.01.12, 13:41
        W piątek każda forumka (i każden jeden forumek) mają okazję wleźć na scenę i poforumować publicznie: kto oczekuje oficjałki, może się zawiedzie, ale mnie się marzy taki nasz forumowy happening (o ile oczywiście znajdą się chętni): rozwijanie wątku o Targach na scenie i nie do komputera, a do mikrofonu. Niech ludzie zobaczą ;-) SZUKAM CHĘTNYCH !!!!!
        A w sobotę, jak rok temu, obiad albo jakaś herbatka i rozmowy luźne i niepubliczne (ale bliżej południa niż wieczoru, bo prawdopodobnie najpóźniej ok. 17.00 część frakcji warszawskiej będzie uciekać na dworzec).
        • kanga_i_roo Re: w sobotę i może w piątek :-) 31.01.12, 17:09
          Będę na 99,99% w sobotę, w piątek -nie mogę obiecać.
          Klasa Igi będzie na zakamarkowym spotkaniu (hurra! polubili nas i zaprosili znowu) z ilustratorką Magdą Chodorowską (ilustratorką książek o Tildzie z serii "Gdybym...") o życiu książki i jej drodze od autora do czytelnika.
          Miałabym im towarzyszyć , ale niestety nie wiem czy uda mi się wyrwać z pracy.

W sobotę będziemy od rana z przerwą ok 14-tej, ale bardzo chcę się z Wami spotkać. Ogromnie się cieszę - same targi to już święto a tu jeszcze urodziny forum.

To może tradycyjnie "drogie Bromby" - w samo południe, koło Media Rodzina? będę tam po autograf w książce "Dwa serca anioła" :-)
          • zona_mi Re: w sobotę i może w piątek :-) 01.02.12, 12:34
            > To może tradycyjnie "drogie Bromby" -

"Drogie Bromby" to brzmi, jakbyście były ze stajni Iwony ;P
            • i2h2 Re: w sobotę i może w piątek :-) 01.02.12, 12:40
              Ooo, przepraszam, to stajnia Pana Macieja Wojtyszki ;-P
              Swoją drogą jest kilka osób (spoza forum, ale ze świata wydawniczego), które do mnie mówią "Brombuniu kochana"!!! Jeszcze nie wpadłam na to, jak się odwdzięczyć ;-)
              • abepe Re: w sobotę i może w piątek :-) 01.02.12, 12:44
                i2h2 napisała:

> Ooo, przepraszam, to stajnia Pana Macieja Wojtyszki ;-P
                > Swoją drogą jest kilka osób (spoza forum, ale ze świata wydawniczego), które do
                > mnie mówią "Brombuniu kochana"!!! Jeszcze nie wpadłam na to, jak się odwdzięcz
                > yć ;-)

Zapozować w odpowiedniej pozie do ilustracji?:)))))

Drogie Bromby brzmi mniej więcej jak Aniołki Charliego;)
                • i2h2 Re: w sobotę i może w piątek :-) 01.02.12, 12:55
                  I co z tą ilustracją potem? Straszenie dzieci tak ciężkim kalibrem jest karalne, a wystawiać w oknie na postrach włamywaczom nie potrzebuję: za wysoko...
                  • abepe Re: w sobotę i może w piątek :-) 01.02.12, 12:58
                    i2h2 napisała:

> I co z tą ilustracją potem? Straszenie dzieci tak ciężkim kalibrem jest karalne
                    > , a wystawiać w oknie na postrach włamywaczom nie potrzebuję: za wysoko...

Przeceniasz swój groźny image;) Do Buki Ci baaardzo daleko!!!

Jak to co potem? - rozdawać z autografem tym co Cię Brombunią zwą;)
                    • modrooczka Re: w sobotę i może w piątek :-) 01.02.12, 13:07
                      Ja niestety nie przyjadę. Za dużo wszystkiego plus dziecko-narciarz z nogą w gipsie. Będę trzymać kciuki żeby się zabawa miło rozkręciła.
                • zona_mi Re: w sobotę i może w piątek :-) 01.02.12, 12:55
                  > ...brzmi mniej więcej jak Aniołki Charliego;)

Znaczy się ślicznotki, co to mają ładnie wyglądać i słuchać grzecznie, żeby się Charlie cieszył i się rządził? O, nie! ;)
            • kanga_i_roo Re: w sobotę i może w piątek :-) 01.02.12, 13:19
              zona_mi napisała:

> "Drogie Bromby" to brzmi, jakbyście były ze stajni Iwony ;P

phi, "stajni"... a gdyby nawet? dla mnie to forum jest brombowe, Iwona to Brombini , a Twoje spotkania były też przecież brombowaniem. I pamiętam pytania - czy jesteś od Bromby?
              Bo Bromba.pl szybciej się kojarzy niż długa nazwa tego forum.

Poza tym: "O! Bromby!" krzyknął na widok zebranych bywalczyń tego forum p. Wojciech Widłak, kiedy na ubiegłorocznych targach w P-niu nasz tłumek umówił się koło stoiska MR.
              • zona_mi Re: w sobotę i może w piątek :-) 01.02.12, 15:50
                A co było pierwsze - kura, czy jajko?
                Znaczy - forum, czy serwis?
                Serwis zawisł, więc teraz spoko, forumoweśmy :)
          • wojciech.widlak Re: w sobotę i może w piątek :-) 01.02.12, 13:20
            Oooo! To się dopiero nazywa zbieg okoliczności. Ja też wtedy tam będę! :-)
            ("Drogie Bromby!")
            PS A jaki jest rodzaj męski od "Bromba"?
            • i2h2 Re: w sobotę i może w piątek :-) 01.02.12, 13:32
              Może jest tak jak z "Maria" - Wojciech Bromba Widłak podoba się? :-)
              • abepe Re: w sobotę i może w piątek :-) 01.02.12, 14:17
                Co do Aniołków - to bardziej niż śliczne miały być chyba skuteczne i ostre. My tu z Zoną wyposażone w nożyczki do cięcia i klucze do wpuszczania ten warunek chyba spełniłyśmy. (Zona jest moim Aniołkiem, wykonała ze swoim kluczem większość pracy w czasach zamknięcia; dziękuję jej za to ogromnie, dzięki niej lista oczekujących regularnie się skracała; ale to pewnie temat na wątek wspominkowy;) A reszta forum szukając po księgarnianych regałach i stronach, zachwycając się, krytykując, po prostu pisząc o swoich wrażeniach i odczuciach ostro i skutecznie działa ku chwale. Forum czy Bromby? Jak komu pasuje. Moje działania bardziej niż z konkretnym miejscem czy osobą są związane z ideą:)) Bo książkach dla dzieci, kultura dla dzieci jest dla mnie szczególnie cenną ideą. Dlatego nie czuję się czyjąś stajnią czy dziewczyną od czegoś/kogoś. Niezależnie od swoich związków czy ekhm, ekhm, układów towarzyskich i sympatii forumowych;)
                • zona_mi Re: w sobotę i może w piątek :-) 01.02.12, 15:55
                  Moja dusza też się zasadniczo z okowów wszelkich wyrywa, ale Twoim Aniołkiem mogę być!

A propos Charliego - wiem, jak wyglądał!
                  Był taki odcinek, w którym Aniołki robiły za pomagierki magika. Jednej z nich widzowie podawali różne przedmioty, które magik "widział" z zawiązanymi oczami. Traf chciał, że zwróciłam uwagę na mężczyznę, który podał pióro.
                  Na końcu filmu Charlie mówi:
                  - To ja byłem mężczyzną, który podał pióro.
                  Biedne Aniołki nie mogły sobie przypomnieć, widzowie zapewne również.
                  A ja wiedziałam, ha!
            • zuzannao Re: w sobotę i może w piątek :-) 01.02.12, 16:51
              Dobrze, że nie "Wrogie Trąby":-)
              W samo południe koło Media Rodziny? Stawiam się niezawodnie.
    • silije.amj Re: Poznańskie targi książki 2012 26.01.12, 11:57
      Ja będę jak zawsze od lat. W sobotę i w niedzielę.
      Już mi się serce wyrywa.
      Niestety w piątek pracuję do 17 i na pewno w ogóle nie zdążę dojechać.
      • eszulczewska Re: Poznańskie targi książki 2012 27.01.12, 11:36
        Lista wystawców www.targiksiazki.pl/pl/informacje_dla_zwiedzajacych/lista_wystawcow/
        • uccello Bona 30.01.12, 13:26
          Oto skrócony program imprez animowanych przez Księgarnię z Bajki i Wydawnictwo Bona:

PIĄTEK 3.02

14.00-15.00 -> Senne warsztaty dla dziecka i taty. Oniryczność w książkach Mały Duszek i Krabat. Na warsztatach pojawi się gość specjalny - Kasia Bajerowicz, ilustratorka Krabata.

SOBOTA 4.02

13.00-13.30 -> Tato, popłyńmy na wyspę! - żeglowanie, wędrowanie i szant śpiewanie. Zabawy poprowadzi Małgorzata Swędrowska.
          15.15-15.45 -> Tato, zbudujmy domek! - działanie i zamyślanie się nad wymiarami domu. Zabawy poprowadzi Małgorzata Swędrowska.
          15.45-16.45 -> Senne warsztaty dla dziecka i taty. Oniryczność w książkach Mały Duszek i Krabat. Na warsztatach pojawi się gość specjalny - Kasia Bajerowicz, ilustratorka Krabata.
    • kanga_i_roo sobota 12 flashmob: "Oczytany Poznań” ? 03.02.12, 10:07
      Ha! w samo południe będzie konkurencyjna akcja do naszego zlotu koło stoiska MR: flashmob Oczytany Poznań (opis i link poniżej) - to może w takim razie bierzemy udział i spotykamy się chwilę wcześniej/ później? Co myslicie

"Oczytany Poznań” to hasło flashmob'a, który odbędzie się w sobotę 4 lutego, punktualnie o 12.00 na Międzynarodowych Targach Poznańskich w wejściu głównym od ul. Głogowskiej.

Idea jest prosta, a cel szczytny! W sobotę, w wyznaczonym miejscu, otwieramy swoją ulubioną książkę na dowolnej stronie i czytamy według następującego planu:
      Pierwsza strona - bezgłośnie,
      Druga strona- szeptem,
      Trzecia strona- na głos.
      Na koniec energicznie zamykamy książkę i rozchodzimy się każdy w swoją stronę.
      www.poznan.pl/mim/wiadmag/news/flashmob-oczytany-poznan-zapraszamy-do-udzialu,49784.html
      www.facebook.com/events/318399758199015/
    • anna_mrozi Re: Poznańskie targi książki 2012_pierwsze wieści 04.02.12, 16:59
      Byłam. Wróciłam.
      W temacie "przeciętnej Polki czytającej" wybrałam tym razem pociąg do Poznania (czas na czytanie :)
      Z nowości i zapowiedzi bardzo ciekawie zapowiada się oferta TAKO - oprócz "Maski lwa" (bardzo mi się podoba) i "Wielkiej podróży" zapowiadanej na "za tydzień" (tegoroczne Targi są jednak za wcześnie!) urzekła mnie kolejna pozycja zapowiadana "już wkrótce":
      "La madre del héroe" - bardzo interesująca graficznie, z przewrotną fabułą (opowieść o zadłużonym królestwie, Czarnym Rycerzu, potworze i sile matczynej miłości :)
      Podejrzeć można tutaj
      Będzie także inna ciekawa pozycja z serii "OQO" Tako: "Magia!" - myślę, że ciekawsza od ostatnio dyskutowanej, mniej dosłowna opowieść o karmieniu piersią :)
      A to tylko część nowości zapowiadanych przez Tako...

Wczoraj nie dojechał jeszcze "Kurt" - nowość z Ene Due Rabe, więc domowy miłośnik absurdu musiał obejść się smakiem...

"Ezop" zdążył z ciepłym jeszcze "W pogoni za życiem", a Literatura - z Korczakowską nowością.

Temat Korczaka to zresztą "motyw przewodni" Targów - Wystawa Iwony Chmielewskiej z "Pamiętnikiem Blumki" w centrum, dyskusja o formie obecności "tu i teraz" myśli Korczakowskiej, problem z dostępnością jego pism pedagogicznych (Ezop planuje wydanie - z tego co pamiętam - "Prawideł życia"? na kwiecień) i form przybliżania jego dziedzictwa, także dzieciom (przy okazji - może komuś się przyda - do 15 lutego konkurs na cykl zajęć o prawach dziecka, przez Rzecznik Praw Dziecka podczas panelu dyskusyjnego nazywany konkursem "Korczakowskim").

"Dwie siostry" miały tylko do obejrzenia nowe książki obrazkowe: "Wiosnę" i "Lato" Rotraut Susanne Berner.

To tyle w dużym skrócie :) Warto obejrzeć wystawę Iwony Chmielewskiej (katalog!), zajrzeć do "Salonu Ilustratorów" i wystawy "Korczak i jego dzieło" (plon warsztatów ilustratorskich z 2006 r. których kuratorką była Maria Grażyna Szpyra).
      Imponująco też wygląda działalność Poznańskiego Centrum Sztuki Dziecka - zazdroszczę :)
      • chaber69 Re: Poznańskie targi książki 2012_pierwsze wieści 06.02.12, 12:34
        Byłam w piątek mniej więcej do 13 i wróciłam rozczarowana. EneDueRabe nie miało "Co było potem?", Tako nie miało "Maski lwa", Mila nie miała nowej Chotomskiej, Media Rodzina nie miało całej trylogii Collins. Generalnie ceny powalające. Miałam przy sobie wydruk z koszyka ze swojej księgarni internetowej gdzie kupuję ostatnio książki i wszystkie były w tej księgarni tańsze o 3-5 zł. Mimo to kupiłam dla siebie "Wdzięczny kwiat" z Namasu (bo w mojej księgarni nie mają tego) i złamałam się przy nowym Wechterowiczu i jego Jętce ze świadomością, że za kilka dni mogłabym ja kupić taniej, ale ta atmosfera targowa...
        Dla biblioteki kupiłam parę tytułów z Bajki i Czerwonego Konika, bo tyko te wydawnictwa miały na tyle korzystne upusty dla bibliotek, że opłacało się zrobić zakupy na Targach. Reszta była dużo droższa - jako że pieniądze publiczne to trzeba na takie coś zwracać uwagę. Córka zawiedziona, chociaż jej mówiłam, ze dla niej tam już nic nie ma, ale chciała jednak trylogię Collins i choć wiedziałam, że przepłacę, obiecałam jej kupić. A tu się okazało, że mają tylko I tom. Na osłodę wypożyczyłam sobie po powrocie do Gniezna z biblioteki "Aoki" i "Filary ziemi" (to tak poza literaturę dziecięcą).
        Generalnie Targi się dopiero rozkręcały, kiedy z nich wychodziłam. Na pewno miałabym lepszy odbiór, gdybym była np. w sobotę a dziecię byłoby mniejsze i mogłabym jej kupić mnóstwo świetnych książek (już pal diabli te pieniądze). Ważne byłoby, żeby dziecię uszczęśliwić. Ale ponieważ za duże już jest na taką imprezę patrzyła z pobłażliwością na mamę, która się ekscytowała np. pawiem czy "Psim życiem" z Hokus-Pokus.
        Poszła ze mną na wykład Michała Zająca i była zbulwersowana postawioną przez niego tezą, a właściwie prezentowanym pewnikiem, że młody czytelnik (w znaczeniu nastolatek) nie przeczyta teraz książki np. szaro-burej tylko dlatego, że książka ma rewelacyjną treść i jest ciekawa, że skłonić to pokolenie do książki może tylko jej uatrakcyjnienie. Jako wieloletni czytacz książek tzw. szaro-burych była zdumiona. Powiedziałam jej, że raczej chodzi tu o dzieciaki, które w ogóle nie czytają, że takie na pewno nie sięgną to tego typu książkę za potrzebują dodatkowych bodźców, ale nie była przekonana, że mam rację. Wykład zresztą był dość powierzchowny, żeby nie powiedzieć bardzo powierzchowny. Nie wiem czy to miało związek z ograniczeniami czasowymi; miał się zacząć o 11, a wszelki wstępy zajęły tyle czasu, ze zaczął chyba dopiero o 11.20 lub jeszcze później i szybko skończył. Na drugiej części nie zostałam, bo czas mnie gonił.
        Wydawnictw jakby z roku na rok coraz mniej. Nie pamiętam, czy był kiedyś Egmont na przykład, ale na pewno był kiedyś np. Telbit czy Stentor i np. Harmonia, GWP.
        Gdyby było ciut przyjaźniej dla bibliotek pewnie zdecydowałabym się na przyjazd jeszcze w sobotę i zaszalałabym z zakupami i autografami dla dzieciaków z biblioteki.
        Generalnie jestem trochę rozczarowana, ale to chyba ma związek też z moim dziecięciem - Targi mi uświadomiły jak szybko dorosła i że pewne rzeczy już nie wrócą. Eh, życie...
        A na przyszłoroczne Targi i tak pojadę

• chaber69 Re: Poznańskie targi książki 2012_pierwsze wieści 06.02.12, 15:39
          A, zapomniałabym - szukałam i2h2 przy stoisku PTWK, ale nie trafiłam. Sympatyczna pani była zdziwiona, że w ogóle ma dziś być. Skądinąd mogłabym wpaść na kogoś z forum a i tak bym nie poznała, bo skąd? Oczywiście w roku ubiegłym spotkałam abepe i zuznanęo, ale pamięć to ja mam do kart czytelników i książek przez nich wypożyczanych, ale niestety, nie do twarzy.
          Niby pooglądałam sobie i2h2 na zdjęciach w internecie, ale to chyba było za mało. Wydawało mi się, że przy stosiku Czerwonego Konika były takie dwie sympatyczne panie, z których jedna była nieco podobna do zdjęć, ale miała krótsze włosy.
          • abepe Re: Poznańskie targi książki 2012_pierwsze wieści 06.02.12, 15:48
            chaber69 napisała:

> A, zapomniałabym - szukałam i2h2 przy stoisku PTWK, ale nie trafiłam. Sympatyc
            > zna pani była zdziwiona, że w ogóle ma dziś być. Skądinąd mogłabym wpaść na kog
            > oś z forum a i tak bym nie poznała, bo skąd? Oczywiście w roku ubiegłym spotkał
            > am abepe i zuznanęo, ale pamięć to ja mam do kart czytelników i książek przez n
            > ich wypożyczanych, ale niestety, nie do twarzy.

Spoko, Zuza donosiła, że jest chora. Ja się także nie zapowiadałam:))

> Niby pooglądałam sobie i2h2 na zdjęciach w internecie, ale to chyba było za mał
            > o. Wydawało mi się, że przy stosiku Czerwonego Konika były takie dwie sympatycz
            > ne panie, z których jedna była nieco podobna do zdjęć, ale miała krótsze włosy.

To mogła być Iwona, ma teraz krótsze włosy:)) (Tzn. miała w listopadzie)

Ha! Ja też mam krótsze włosy!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka