Dodaj do ulubionych

8. urodziny forum

23.01.12, 21:58
Jak pewnie niektóre/niektórzy z Was zauważyły/zauważyli I2H2 zaprasza na urodzinową imprezę w Poznaniu:
forum.gazeta.pl/forum/w,16375,132429304,132565846,Re_Poznanskie_targi_ksiazki_12_spotkanie_forum.html?wv.x=1
A może spotkamy się w swoich regionach?
Obserwuj wątek
    • agisek Re: 8. urodziny forum 24.01.12, 08:50
      > A może spotkamy się w swoich regionach?

Znakomity pomysł. Jestem na tak!
    • ash3 Re: 8. urodziny forum 24.01.12, 11:08
      To nie fair, ze w Poznaniu!
      Pamiętam spotkanie urodzinowe sprzed kilku lat, w nieistniejacym juz klubie na Pradze... Ale nie można życ samymi wspomnieniami!
      • abepe Warszawa 24.01.12, 16:08
        ash3 napisała:

> To nie fair, ze w Poznaniu!
        > Pamiętam spotkanie urodzinowe sprzed kilku lat, w nieistniejacym juz klubie na
        > Pradze... Ale nie można życ samymi wspomnieniami!

Kto chce powspominać z Ash3:)
        • ash3 Re: Warszawa 24.01.12, 16:23
          abepe napisała:

> ash3 napisała:
          >
          > > To nie fair, ze w Poznaniu!
          > > Pamiętam spotkanie urodzinowe sprzed kilku lat, w nieistniejacym juz klub
          > ie na
          > > Pradze... Ale nie można życ samymi wspomnieniami!
          >
          >
          > Kto chce powspominać z Ash3:)

A co to Warszawa to jakies szczególne miejsce do wspominania? Ja mogę też dojechać, proszę bardzo, byle bilet był w cenie do 70 zl w obie strony (tak przyjmuję).
          • abepe Re: Warszawa 24.01.12, 17:01
            ash3 napisała:

> A co to Warszawa to jakies szczególne miejsce do wspominania? Ja mogę też dojec
            > hać, proszę bardzo, byle bilet był w cenie do 70 zl w obie strony (tak przyjmuj
            > ę).

A to nie do nas;((( Bilet w jedną stronę przekracza stówkę. Polskim busem chyba też nie dojedziesz:((
            • ash3 Re: Warszawa 24.01.12, 21:01
              Do W. z Wejcherowa z przesiadka w Gdańsku mozna dojechać (latem, być może tylko w sezonie?) za 50 zł w jedna strone - wygodnie, przyjemnie, nowym pociągiem 7 godz. (to tak informacyjnie).
              • abepe Re: Warszawa 24.01.12, 21:21
                ash3 napisała:

> Do W. z Wejcherowa z przesiadka w Gdańsku mozna dojechać (latem, być może tylko
                > w sezonie?) za 50 zł w jedna strone - wygodnie, przyjemnie, nowym pociągiem 7
                > godz. (to tak informacyjnie).

Zaraz Cię, kochana, skasuję za ten ortograficzny błąd!!!

A jakim pociągiem? Jakieś TLK?
                • abepe Re: Warszawa 24.01.12, 22:00
                  Gdy wyciągnęłam dzisiaj tę serię z Siedmiorogu:Jajko,Pogoda (mam jeszcze Biedronkę, której już nie widzę w sprzedaży) stwierdziłam, że naprawdę długo jestem na tym forum;)))
                • ash3 Re: Warszawa 25.01.12, 01:39
                  Bardzo przepraszam!
                  Niestety z wiekiem robię coraz więcej błędów, co gorsza - jestem wobec nich coraz bardziej wyrozumiała!
                  To był pociąg Kolei Mazowieckich. Hm, spólki nie pamiętam, a bilet wyrzuciłam właśnie kilka dni temu... (a tak sobie pomyslalam, żeby jeszcze nie wyrzucać!).
                  • abepe Re: Warszawa 25.01.12, 08:50
                    ash3 napisała:

> Bardzo przepraszam!
                    > Niestety z wiekiem robię coraz więcej błędów, co gorsza - jestem wobec nich cor
                    > az bardziej wyrozumiała!

:)) Ten sam błąd robi mój ośmiolatek, biorąc pod uwagę, że mieszka tuż za tablicą z nazwą miejscowości, powinien pamiętać:))

> To był pociąg Kolei Mazowieckich. Hm, spólki nie pamiętam, a bilet wyrzuciłam w
                    > łaśnie kilka dni temu... (a tak sobie pomyslalam, żeby jeszcze nie wyrzucać!).

Ok, to sprawdzę (jeśli najdzie mnie ochota na 7 godzin w pociągu do Warszawy, mam w sobie jakiś wewnętrzny sprzeciw, 7,5 godziny to jeździliśmy zawsze do Krakowa;)
          • i2h2 Re: Warszawa 31.01.12, 13:29
            ash3 napisała:
            To nie fair, ze w Poznaniu!
            A co to Warszawa to jakies szczególne miejsce do wspominania? Ja mogę też dojechać, proszę bardzo, byle bilet był w cenie do 70 zl w obie strony (tak przyjmuję).

A może być od 94 (bodajże) do 112 w obie strony? Do Poznania jedziemy TLK i wrócić tak też się da ;-)
      • gopio1 Re: 8. urodziny forum 24.01.12, 17:48
        ash3 napisała:
        > Pamiętam spotkanie urodzinowe sprzed kilku lat, w nieistniejacym juz klubie na Pradze...

Też je pamiętam! A nawet te pierwsze w Badecie! ;-)))

Ash, a kiedy, gdzie i o której?
        Ja mogłabym chyba jedynie w piątek popołudniu, bo weekend już poumawiany mam.
        • kavakava Re: warszawa 26.01.12, 07:09
          Ja baaardzo chętnie bym się spotkała. Na pradze jest fajne uwolnić matkę. Jeśli mogłoby być z dziecięciem to piątek po południu pasuje:)
          • woda.lekko.gazowana Re: warszawa 26.01.12, 10:40
            ja tez chętnie, ashku :)
            w piątek, 3 lutego - tak?
            • gopio1 Re: warszawa 27.01.12, 07:39
              A, za tydzień? Za tydzień to może być i piątek i sobota.
              Uwolnić Matki nie znam - ale nazwa brzmi bardzo zachęcająco! ;-)
              • ash3 Re: warszawa 27.01.12, 08:42
                3 lutego - ale o ktorej godzine? mam wolne popoludnie i wieczor. Ja - raczej bez dzieci.
                Fajnie:) zabieramy, przygotowujemy cos (ksiazkowo)? Moze kazdy opowie o ksiazce, ktora bardzo lubi ostatnio? (żartuję, ale... moze tak?).
                • beataj02 Re: warszawa 28.01.12, 11:59
                  Ale kusicie, dziewczyny.... Może i ja się wybiorę ? w końcu raz na jakiś czas mogę sama siebie uwolnić ;-), a piątek 3.02 to będzie dzień po urodzinach Młodego czytelnika, więc nie będę aż tak zajęta. Popołudnie i wieczór też mi pasuje
                  • beataj02 Re: warszawa 28.01.12, 12:45
                    Niestety, właśnie sprawdziłam, że od października nie ma już kawiarni "Uwolnić matkę" :( Więc albo zmieniamy lokalizację, albo się nie spotkamy :(

Na Obozowej, przy Deotymy jest Cafe Nutka, może tam ? www.nutkacafe.strefa.pl/kontakt.html
                    Albo zupełnie nowe miejsce - Pompon ? Nie znam, nie byłam, no to może przy okazji sprawdzimy ? pomponart.pl/?lang=pl
                    • kavakava Re: warszawa 29.01.12, 23:10
                      ups. Ostatni raz chyba faktycznie byłam we wrześniu. Nic nie zapowiadało końca. \
                      Następna moja wpadka to z terminem, 03.02 kompletnie odpadam.
                      No nic, jeśli się faktycznie spotkacie i w dodatku zaczniecie opisywać na forum jak było fajnie, to ja się zobowiązuję zorganizować następne spotkanie w jakimś niezamkniętym lokalu, Choćby bez okazji :)
                      Miłej zabawy 3-go, wierzę, że uda Wam się zorganizować. I nie zapomnijcie zabrać jakiejś książki:)
                      • gopio1 Re: warszawa 30.01.12, 08:49
                        To może 4 w sobotę? Gdziekolwiek, byle było grzali... ;-)
                        • beataj02 Re: warszawa 30.01.12, 09:09
                          Ooooo, to jest pomysł, zwłaszcza grzanie(c) ;-)
                          • ash3 Re: warszawa 31.01.12, 12:56
                            W sobotę będę ze starszym dzieckiem (lub obiema?) na warsztatach.
                            W Krolikarni w kawiarni jest dosc milo (pusto) i mnostwo ksiazek (he, he, mam co do tamtejszych ksiazek plany). 5 lutego sa tam warsztaty (ale nie wolno reklamowac, wiec tylko mala wzmianka), mozna polaczyc dwie okazje???

Ale jak sobota, to sobota.
              • i2h2 Re: warszawa 31.01.12, 13:31
                Ja mogę poświętować i za dwa tygodnie, a wręcz do końca lutego, byle późnym popołudniem, o ile jakieś miejsce i chętne/chętni się znajdą.
                • anndelumester Re: warszawa 31.01.12, 14:07
                  A ja będę na poczatku marca tydzień w Wawie - to może się jeszcze załapię na świętowanie z Tobą , co?
                  • i2h2 Re: warszawa 31.01.12, 14:11
                    Jasne :-)
                    I, tak sobie cichutko myślę, że z resztą frakcji warszawskiej też.
                    • katrio.na Re: warszawa 31.01.12, 16:35
                      Nie no, jak Ty się zjawisz to i ja ze swojej wsi sie do stolicy wybiore ;)
                      Docen poswiecenie patrzac na termometr i znajac moja leniwosc ;)
                      • ash3 Re: warszawa 03.02.12, 01:34
                        Jasne, ja też chętnie.
                        Tego weekendu nie ogarniam...
                        • woda.lekko.gazowana Re: warszawa 04.02.12, 15:36
                          Olu, my mamy do K niedalo i moglibysmy wpasc - ale nie moge nic na krolikarniowej stronie znależć o niedzielnych dzialaniach..
                    • anndelumester Bardzo dziękuję Frakcji Warszawskiej 10.03.12, 12:22
                      za cudowny wieczór :)
                      A Matce Założycielce za wszystko ;P
                      Do zobaczenia następnym razem.
                      • abepe Re: Bardzo dziękuję Frakcji Warszawskiej 10.03.12, 15:53
                        O, super, że Wam się udało spotkać! Jakieś wnioski na przyszłość?
    • abepe Trójmiasto i okolice 24.01.12, 16:07
      Chętne są już dwie osoby - Agisek i ja. Kto jeszcze?
      • atama Re: Trójmiasto i okolice 26.01.12, 07:24
        Jeszcze ja, chociaż bardzo nieśmiało się zgłaszam.
        Ktoś wspominał kwiecień, czy tak???
        • abepe Re: Trójmiasto i okolice 26.01.12, 10:24
          Dlaczego kwiecień? Luty!!! Mam urlop w przyszłym tygodniu - czy ktoś byłby chętny na spotkanie w środku tygodnia? (w któryś z dni weekendu będzie urodzinowa impreza mojego brata, nie wiem w który, ale drugi dzień weekendu wolny, więc spotkanie też wchodzi w grę)
          W drugim tygodniu ferii pracuję, ale weekend mam wolny.
          • agisek Re: Trójmiasto i okolice 27.01.12, 08:55
            Może być środek tygodnia, powstrzymać może mnie tylko nagła choroba dzieci.
          • atama Re: Trójmiasto i okolice 27.01.12, 12:53
            Jeśli w tygodniu, to pn-śr. Weekendy do ustalenia.
            :)
            • agisek Re: Trójmiasto i okolice 30.01.12, 09:13
              To co robimy? Ktoś ma konkrety do zaproponowania? :-)
              • abepe Re: Trójmiasto i okolice 31.01.12, 11:14
                Ale może jednak bez dzieci? Z dziećmi nie pogadamy!

Przepraszam, że się dopiero dzisiaj odzywam, byłam 2 dni w Poznaniu.
                • agisek Re: Trójmiasto i okolice 31.01.12, 11:21
                  Tak, tak, ja myślałam, że bez dzieci, choroba dzieci może mnie zatrzymać w tym znaczeniu, że będę musiała ich doglądać i z wyjścia nici.

Proponuję Cafe Anioł w Gdyni albo Bookafkę w Gdańsku. Piszczcie, gdzie Wam łatwiej dotrzeć.
                  • abepe Re: Trójmiasto i okolice 31.01.12, 11:40
                    Mnie zdecydowanie łatwiej do Gdyni.
                    Jeżeli bez dzieci to najlepiej jednak przyszły tydzień - poniedziałek, wtorek, czwartek już od 15.30, w środę kończę o 18, jeżeli Cafe Anioł jest gdzieś w okolicach Świętojańskiej - mogę dotrzeć w kwadrans.
                    • atama Re: Trójmiasto i okolice 02.02.12, 12:43
                      Agisek, my chyba mamy bliżej do Bookafki? Przyznam, że wolałabym uniknąć wyprawy do Gdyni, bo muszę się z naszym spotkaniem zmieścić między karmienia :))
                      • agisek Re: Trójmiasto i okolice 02.02.12, 15:51
                        Tak, rzeczywiście, ja mam znacznie bliżej do Bookafki. Co Ty na to Aneta? Będzie okazja w końcu poznać to miejsce :-)
                        • abepe Re: Trójmiasto i okolice 02.02.12, 20:47
                          Mnie będzie trudno dojechać w przyszłym tygodniu po pracy do Bookafki. A z drugiej strony dobrze, że nie umawiałyśmy się na ten tydzień. Mój mąż przywlókł z Poznania jakiegoś wirusa i my wszyscy jesteśmy na obserwacji. Na razie cisza.

Ale uwaga na poznańskie wirusy podczas imprezy na scenie;)
                          • abepe Urodziny obchodzimy dzisiaj!!! 02.02.12, 20:54
                            Niezależnie od imprez w terenie - forum to twór wirtualny i szampana odpalić możemy tu!!!

Więc:
                            bum
                            stuk-stuk
                            ♪♫♪♫♫♫♪
                            a potem i sz-sz (każdy do swojej książki, dziś powinna być jakaś symboliczna!!!)
                            • mama_kasia Re: Urodziny obchodzimy dzisiaj!!! 02.02.12, 22:17
                              100 lat, 100 lat, niech żyje, żyje w nas :)
                          • zuzannao Re: Trójmiasto i okolice 03.02.12, 10:47
                            Nie trzeba jeździć do Poznania, żeby złapać wirusa. Ja na przykład złapałam jednego już w Warszawie - i z Poznania nici...:-(
                          • agisek Re: Trójmiasto i okolice 15.02.12, 09:47
                            Czyżby pomysł spotkania w Trójmieście upadł?
    • zona_mi Re: 8. urodziny forum 24.01.12, 21:16
      Ja już kiedyś zorganizowałam spotkanie forumowe we Wrocławiu.
      Nie przyszła z forum ani jedna osoba, nawet te, które się zapowiadały.
      Tak zaczęło się moje biblioteczne Brombowanie, ale i ono się skończyło.
      Teraz tylko GILgoczę ;)
      • donatta Re: 8. urodziny forum 24.01.12, 22:44
        Przyjedź na targi do Poznania - ja się z Tobą spotkam. W dowolny dzień.
        • zona_mi Re: 8. urodziny forum 24.01.12, 23:53
          W tym roku nie, DS już za stary na promowanie, a Herbata z jaśminem dopiero w kwietniu wychodzi, więc musiałabym przyjechać z gołymi rękami ;)
          Ale spotkać się z Tobą mam ochotę tak czy owak - jakoś musimy to urządzić!
          • donatta Re: 8. urodziny forum 24.01.12, 23:58
            A jakbym była 14 lub 15 lutego w Legnicy, to co?
            • zona_mi Re: 8. urodziny forum 28.01.12, 17:45
              W tygodniu nie ma szans - w łikend się nie wybierasz?
      • tattarak Re: 8. urodziny forum 25.01.12, 00:41
        zona_mi napisała:
        > Ja już kiedyś zorganizowałam spotkanie forumowe we Wrocławiu.
        > Nie przyszła z forum ani jedna osoba, nawet te, które się zapowiadały.

To chyba musiały być bardzo dawne czasy. W ostatnich latach na spotkaniach forumowych chyba zawsze ktoś tam się pojawiał, choć najliczniejszą grupę zwykle stanowili forumowicze przyjezdni:)

Rozumiem, że w kwietniu impreza? ;-)
    • anials Kraków 30.01.12, 14:17
      Gratulacje dla forum!! Wznoszę toast kawą i zagryzam pączkiem!
      Jakby ktoś miał ochotę na spotkanie krakowskie to ja się już zgłaszam.
      Ostatnio bardzo rzadko zaglądam, więc chętnie odnowię ksiażkowe wiadomości i znajomości ;-)
      • anndelumester Re: Kraków 31.01.12, 14:03
        Jakby ktoś miał ochotę na spotkanie krakowskie to ja się już zgłaszam.
        > Ostatnio bardzo rzadko zaglądam, więc chętnie odnowię ksiażkowe wiadomości i zn
        > ajomości ;-)

Jestem za :)
        • anials Re: Kraków 31.01.12, 14:21
          Kto jeszcze?
          i od razu: gdzie?
          W Cafe Heaven? W Chimerze?
          • bea-sjf Re: Kraków 02.02.12, 21:14
            Przypomniało mi się świętowanie w Massolicie (byliśmy wtedy na antenie, Aniu, pamiętasz?), rok później cytrynowe ciasto Ani i tabuny dzieci u mnie:).
            Może w sobotę udałoby się gdzieś spotkać? Może w Bonie? Tylko czy ten mróz nie zatrzyma nas w domach?

Pozdrawiam wszytkie forumowe osóbki:))) Sto lat!
            (zamiast szampana zaserwowałam sobie kijafę z sokiem pomarańczowym w kubeczku kolorystycznie pasującym do powstałego płynu;))
            • anials Re: Kraków 03.02.12, 15:13
              Pamiętam, pamiętam!! :-))))
              Bona? - czy masz na myśli Kanoniczą 11?
              Mogę się wyrwać w sobotę do południa albo w niedzielę do południa.
              A co Wy na to?
              • czarka77 Warszawa - cichutko się wtrącam i uciekam ;-) 12.02.12, 00:31
                Bo chciałam tylko napisać, że właścicielka Nutka Cafe (czytaj: ja) jest regularnym gościem forum KDM, które uwielbia. Jeśli będzie Wam, warszawianki i Warszawo-okolicznianki, po drodze, dajcie znać, może uda się zamknąć kawiarnię na czas jakiś dla ludzi z zewnątrz i udostępnić ją właśnie forumowiczkom. Pomyślcie. Tylko, litości, nie o sobocie ;-) Kawiarnia mała, ale może się nada?
                Pozdrawiam, zwłaszcza abepe, z nadzieją, że pamięta ;-)
                • abepe Re: Warszawa - cichutko się wtrącam i uciekam ;-) 12.02.12, 11:36
                  Czarko, pamiętam:) Ciekawe, czy asia_z pamięta?

Ale coś nam te spotkania urodzinowe nie wychodzą (poznańskie się odbyło?) Chyba pora roku nie sprzyja. Latem zawsze udaje mi się spotkać forumowo kilka razy. Poza sezonem letnim zawsze trudniej.
                  • czarka77 Re: Warszawa - cichutko się wtrącam i uciekam ;-) 12.02.12, 21:13
                    ;-)
                    Może kiedyś, gdzieś...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka