Dodaj do ulubionych

Ksiazki o okularach

05.04.12, 10:16
Z forumowej wyszukiwarki mam 3 w zasadzie niedostepne tytuly:

Miś Remiś musi nosić okulary
Franciszek po uszy zakochany
Monti - pies w okularach

Czy pojawila sie jakas nowosc, w kotrej bohater nosilby okulary? Moze byc tez opowiadanie w jakims zbiorze. Szukam czegos dla 3latka, w tym wieku nasladuje sie ulubione postacie, wiec jest szansa, ze maluch przestalby sciagac okularki.

Obserwuj wątek
    • rybeczka11 Re: Ksiazki o okularach 05.04.12, 10:24
      W "Przedszkolakach z ulicy Morelowej" jest jedno opowiadanie.
    • rykam Re: Ksiazki o okularach 05.04.12, 12:10
      Pamiętam jeszcze z serii Poczytaj mi, mamo "Czarodziejskie okulary" Małgorzaty Romanowskiej. Do upolowania na allegro, w antykwariatach itp.
    • rykam Re: Franciszek po uszy zakochany 05.04.12, 12:19
      Może tu dostępny? www.practest.com.pl/search/evide_searcher/franciszek%20po%20uszy%20zakochany%20gdziez%3Aautor
      • rykam Re: Franciszek po uszy zakochany 05.04.12, 12:23
        Albo tu? numerylitery.ultra.pl/sklep/?PHPSESSID=455596deca127d48ffdbeb92b1b76481&s=578
    • gopio1 Re: Ksiazki o okularach 05.04.12, 14:36
      Katarzynka - P. Modiano z ilustracjami Jeana-Jacques'a Sempé.
      Okulary nosi nie tylko tytułowa bohaterka, ale też jej tata. I oboje lubią je czasem zdejmować, bo wtedy ten zamglony świat wydaje się bardziej magiczny i łagodny.

Katarzynka jest również w wersji Audiobooka.
      www.bajarka.pl/prod_52089_Katarzynka_-_ksiazka_audio_na_CD.html
    • stefania1939 Re: Ksiazki o okularach 05.04.12, 18:08
      Właśnie wczoraj czytałam urocze opowiadanie ze zbioru Osiecka dzieciom "Szczególnie małe sny", ale to tak na 6 lat. W " Hichopter" Musierowicz jest też takie opowiadanie o Kurczaku i Baśce.
    • toris_a Re: Ksiazki o okularach 05.04.12, 21:12
      Serdecznie dziekuje za tytuly !!!
      • abepe Re: Ksiazki o okularach 06.04.12, 13:00
        Toriso - miałam kilka dni temu w rękach "Franciszka po uszy zakochanego". Może dałabym radę zajrzeć do tej księgarni za jakiś czas. Chcesz?
        • ammbrozyjka Re: Ksiazki o okularach 06.04.12, 13:20
          Jeden z rozdzialików w tomiku "Kacper i jego sprawy" Elżbiety Pałasz traktuje o okularach. Temat noszenia okularów podany jest w ten sposób, że te są przedmiotem pożądania głó∑nego bohatera ;-))
          polecam, zresztą całą ksiażkę
        • toris_a Re: Ksiazki o okularach 06.04.12, 20:49
          Dziekuje za oferte - szukalam dla kolezanki z forum rowiesniczego :) zreszta skorzystala z podanego linka i Franciszka zakupila :)

A swoja droga - zastanowilo mnie to, ze bohaterowie lubianych bajek sa tacy wazni dla moich dziewczynek. I ciesza sie wiekszym powazaniem niz bohaterowie kreskowek ( ktore to w niezbyt duzych ilosciach ogladaja po kapieli). I latwiej jest mi sklonic dzieci do czegos podpierajac sie ksiazkowym autorytetem :)
          Co wiecej po niezbyt fajnym zachowaniu mojego najstarszego dziecka w przedszkolu i rozmowie w domu, wieczorem wyciagnelam ksiazki o wyobcowaniu i niesmialosci. I wlasciwie one sklonily dziecie do refleksji. Nam dzieki ksiazkom udaje sie rozwiazac wiele problemow, nie mowiac juz o czytaniu dla czystej przyjemnosci :)
    • zo_79 Re: Ksiazki o okularach 07.04.12, 10:23
      "Lila i bestia z szafy" Jędrzejewskiej-Wróbel - poniekąd też o okularach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka