30.06.12, 12:45
Były wątki o zielnikach, ale zarchiwizowane:
forum.gazeta.pl/forum/w,16375,125506548,,Pierwszy_zielnik_co_polecacie_.html?v=2
forum.gazeta.pl/forum/w,16375,60134323,,zielniki_.html?v=2
Mój 4-latek wykazuje zainteresowanie roślinami, w czasie wakacji chcę go zachęcić do zrobienia zielnika i nie wiem, jak się do tego zabrać.

Marzy mi się książka w której będą opisy roślin oraz miejsce do ich wklejania. Tylko czy coś takiego dla tego wieku istnieje? Czy wziąć po prostu jakiś atlas roślin i osobno zwykły zeszyt do wklejania?

Najchętniej chciałabym, żeby wszystko było w jednej książce, bo ta seria zielników z Arkadów zawiera aż 5 książek, trochę za dużo jak na noszenie wszędzie ze sobą.

Ważnie też, żeby pokazane rośliny były w miarę popularne, bo jak znam syna, sfrustruje się, jeśli nie uda mu się zbyt wielu okazów znaleźć.

Czy ktoś zna może "Zielnik Bolka i Lolka"? Nie miałam okazji obejrzeć na żywo. Albo coś innego możecie polecić? Widzę, że jest kilka pozycji w sprzedaży, ale bez możliwości wzięcia do ręki trudno się na coś zdecydować.
Obserwuj wątek
    • mysiaapysia Re: Zielnik 30.06.12, 21:12
      Zielnik Bolka i Lolka jest OK. Jest ułożony alfabetycznie. Moje trochę starsze od Twojego dziecko chętnie go uzupełnia.
    • pa_yo Re: Zielnik 11.06.13, 07:39
      Chce znajomemu 8-latkowi kupić zielniki, ale takie gdzie będzie mógł wklejać liście, czy do zielników Arkad można wklejać liście? - nie jest to jednoznacznie powiedziane w opisie.
      www.arkady.com.pl/product/307,zielnik_drzewa_i_krzewy_lisciaste.html
      A może polecicie jeszcze coś innego dostępnego na naszym rynku?
      • slonko1335 Re: Zielnik 11.06.13, 09:59
        jak najbardziej do Arkad, można a nawet trzeba wklejać:)
        Tutaj widać kawałeczek strony do wklejenia liści, ta z lewej, gdzie jest cień:
        4.bp.blogspot.com/-M-vXgFb38Hc/UJd_V6U1PiI/AAAAAAAAKyU/eOeptiO94nc/s1600/kk+019-001.JPG
        • bruy-ere Re: Zielnik 11.06.13, 10:44
          To ja tylko dodam, że w tamtym roku kupiłam Zielnik Bolka i Lolka - sprawdził się, syn go uzupełnił w czasie wakacji.
          • slonko1335 Re: Zielnik 11.06.13, 14:16
            Ja Bolka i Lolka kupię dla syna w takim razie i będziemy w wakacje uzupełniać. Starsza dostanie kolejną część Arkad, bardzo jej podpasował ten zielnik.
          • agata3a Re: Zielnik 11.06.13, 14:59
            Moja córka też bardzo chętnie uzupełniła w zeszłym roku Zielnik Bolka i Lolka, była z siebie bardzo dumna. A możecie podpowiedzieć czy macie jakieś fajne, sprawdzone prasy? My suszyłyśmy roślinki do tej pory w książkach.
            • muchomorek23 Re: Zielnik 11.06.13, 17:44
              a możecie zalinkować środek zielnika Bolka i Lolka?
              • rykam Re: Zielnik 11.06.13, 18:39
                1 2
    • muchomorek23 Re: Zielnik 18.06.13, 20:07
      Kupiliśmy 2 Zielniki z Arkad i są świetne. Wiecie może gdzie dostaniemy jeszcze Runo leśne i Kwiaty łąk i pól? na All nie mają ( chociaż w jednej aukcji widnieją).
      Fajna będzie zabawa na wakacje
      • pa_yo Re: Zielnik 19.06.13, 12:08
        Kupowałam w matrasie internetowym i mieli pola i łaki, runa lesnego nie kojarzę.
        • muchomorek23 Re: Zielnik 19.06.13, 16:03
          niestety nie mają kwiatów łąk i pól tylko zioła a te już zamówiłam w innym miejscu. będę szukać stacjonarnie może gdzieś jakieś zapasy mają.
      • rykam Zielnik. Kwiaty pól i łąk / Runo leśne 09.03.14, 20:22
        Czyżby dodruk?

https://www.arkady.com.pl/o/27577b.jpg

Na stronie wydawnictwa w nowościach z datą 2014

https://www.arkady.com.pl/o/26957b.jpg

a Runo leśne widzę w Arosie. Na stronie wydawnictwa rok 2013.
        • muchomorek23 Re: Zielnik. Kwiaty pól i łąk / Runo leśne 10.03.14, 22:08
          Właśnie dzisiaj do mnie przyszły Kwiaty pól i łąk, już się nie mogę doczekać aż zaczniemy uzupełniać. Zamawiałam w wydawnictwie.
          • gosiablo Re: Zielnik. Kwiaty pól i łąk / Runo leśne 12.03.14, 21:57
            Na allegro wydawnictwo wystawia zielniki po 21 zł niektóre taniej. W ten sposób "uzupełniłam" kolekcję zamawiając 6 sztuk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka