rykam 13.01.14, 23:45 2014 Irlandia Skojarzył mi się z Sendakowymi Dzikimi Stworami :) I wątki z lat poprzednich: 2006 2007 2009 2011 2012 2013 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abepe Re: 2 IV - Międzynarodowy Dzień Książki Dla Dziec 14.01.14, 00:05 > Skojarzył mi się z Sendakowymi Dzikimi Stworami :) :) Odpowiedz Link
anna_mrozi Re: 2 IV - Międzynarodowy Dzień Książki Dla Dziec 14.01.14, 09:30 Bardzo ładnie komponuje się z wątkiem o pożeraczach książek :) Odpowiedz Link
abepe Re: 2 IV - Międzynarodowy Dzień Książki Dla Dziec 02.04.14, 09:16 Przede wszystkim - wszystkiego najlepszego dla nas, bo to nasze święto:) Najchętniej by z tej okazji pozwoliła dzieciom czytać do północy, ale rano muszą wstać do szkoły, więc pewnie znowu będzie gaszenie światła o 21.30. A na dobranoc - "Robin Hood", bo są w trakcie czytania z tatą. Myślałam o książkowy prezencie, ale dostali w zeszłym tygodniu 5 książek i musiałoby to być coś ekstra a nie mam pomysłu:( A Wy? Świętujecie? Odpowiedz Link
anna_mrozi proponuję 02.04.14, 10:18 Pproponuję, aby Dzień Książki dla Dzieci nie ograniczył się tylko do zakupów :) Zachęcam do zachęcania przedszkola i szkoły - panie i panów nauczycieli do przyglądania się jakie pytania lęgną się w głowach dzieci. I jak do tego mają się książki... W ramach wsparcia >> konkurs Łazienkowy na Poza Rozkładem A domowo: będzie mała niespodzianka (to, co teraz dzieci najbardziej cieszy: komiksy) i wyprawa do biblioteki (codzienność ;) JA też dostałam prezent! :) Odpowiedz Link
abepe Re: proponuję 02.04.14, 13:18 anna_mrozi napisała: > Pproponuję, aby Dzień Książki dla Dzieci nie ograniczył się tylko do zakupów :) Oczywiście, że nie powinien! > Zachęcam do zachęcania przedszkola i szkoły - panie i panów nauczycieli do przy > glądania się jakie pytania lęgną się w głowach dzieci. I jak do tego mają się k > siążki... Na razie nie muszę, bo wychowawczynie moich synów całkiem dobrze sobie w tej kwestii radzą. Twórcze podejście wychowawczyni młodszego właśnie przełożyło się na drugie miejsce ekipy z naszej szkoły w Ogólnopolskim Finale Odysei Umysłu! Teraz jadą na Festiwal Europejski! > A domowo: będzie mała niespodzianka (to, co teraz dzieci najbardziej cieszy: ko > miksy) i wyprawa do biblioteki (codzienność ;) > JA też dostałam prezent! :) Komiksy o Asteriksie moi chłopcy dostali tydzień temu od taty w ramach prezentu z wyjazdu do Poznania;) Myślałam o bibliotece, bo dzieci mają wyraźnie sprecyzowaną listę tego, co chcą wypożyczyć, ale pracuję dzisiaj do 19.30 A w ogóle to jestem za tym, żeby obchody tego Dnia były zawsze w weekend! Odpowiedz Link