Dodaj do ulubionych

2 IV - Międzynarodowy Dzień Książki Dla Dzieci

13.01.14, 23:45
2014 Irlandia

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/q75/s720x720/1505139_644076795652330_1689081621_n.jpg

Skojarzył mi się z Sendakowymi Dzikimi Stworami :)

I wątki z lat poprzednich:
2006 2007 2009 2011 2012 2013
Obserwuj wątek
    • abepe Re: 2 IV - Międzynarodowy Dzień Książki Dla Dziec 14.01.14, 00:05
      > Skojarzył mi się z Sendakowymi Dzikimi Stworami :)

:)
    • anna_mrozi Re: 2 IV - Międzynarodowy Dzień Książki Dla Dziec 14.01.14, 09:30
      Bardzo ładnie komponuje się z wątkiem o pożeraczach książek :)
    • rykam Matras 01.04.14, 14:15
      1 - 7 kwietnia do 70%
      • abepe Re: Matras 01.04.14, 21:44
        Nie warto nawet zaglądać.
        • ciekawostka81 Ambelucja rabat 01.04.14, 22:26
          20% rabatu
          www.ambelucja.pl/
          • ciekawostka81 Fabryka 25% rabatu 01.04.14, 23:48
            szczegóły
    • abepe Re: 2 IV - Międzynarodowy Dzień Książki Dla Dziec 02.04.14, 09:16
      Przede wszystkim - wszystkiego najlepszego dla nas, bo to nasze święto:)

Najchętniej by z tej okazji pozwoliła dzieciom czytać do północy, ale rano muszą wstać do szkoły, więc pewnie znowu będzie gaszenie światła o 21.30. A na dobranoc - "Robin Hood", bo są w trakcie czytania z tatą.

Myślałam o książkowy prezencie, ale dostali w zeszłym tygodniu 5 książek i musiałoby to być coś ekstra a nie mam pomysłu:(

A Wy? Świętujecie?
      • anna_mrozi proponuję 02.04.14, 10:18
        Pproponuję, aby Dzień Książki dla Dzieci nie ograniczył się tylko do zakupów :)
        Zachęcam do zachęcania przedszkola i szkoły - panie i panów nauczycieli do przyglądania się jakie pytania lęgną się w głowach dzieci. I jak do tego mają się książki...

W ramach wsparcia >> konkurs Łazienkowy na Poza Rozkładem

A domowo: będzie mała niespodzianka (to, co teraz dzieci najbardziej cieszy: komiksy) i wyprawa do biblioteki (codzienność ;)
        JA też dostałam prezent! :)
        • abepe Re: proponuję 02.04.14, 13:18
          anna_mrozi napisała:

> Pproponuję, aby Dzień Książki dla Dzieci nie ograniczył się tylko do zakupów :)

Oczywiście, że nie powinien!

> Zachęcam do zachęcania przedszkola i szkoły - panie i panów nauczycieli do przy
          > glądania się jakie pytania lęgną się w głowach dzieci. I jak do tego mają się k
          > siążki...

Na razie nie muszę, bo wychowawczynie moich synów całkiem dobrze sobie w tej kwestii radzą. Twórcze podejście wychowawczyni młodszego właśnie przełożyło się na drugie miejsce ekipy z naszej szkoły w Ogólnopolskim Finale Odysei Umysłu! Teraz jadą na Festiwal Europejski!

> A domowo: będzie mała niespodzianka (to, co teraz dzieci najbardziej cieszy: ko
          > miksy) i wyprawa do biblioteki (codzienność ;)
          > JA też dostałam prezent! :)

Komiksy o Asteriksie moi chłopcy dostali tydzień temu od taty w ramach prezentu z wyjazdu do Poznania;)
          Myślałam o bibliotece, bo dzieci mają wyraźnie sprecyzowaną listę tego, co chcą wypożyczyć, ale pracuję dzisiaj do 19.30
          A w ogóle to jestem za tym, żeby obchody tego Dnia były zawsze w weekend!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka