vidy 26.11.14, 10:54 Ja, maniaczka ksiazek Sienkiewicza, z wielkim trudem teraz czytam "W pustyni i w puszczy" mojemu dziecku. Przemęczyć na siłę nie ma sensu, jest tyle innych ciekawych ksiazek dla dzieci, ale żal. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abepe Re: Sienkiewicz 26.11.14, 11:28 A dlaczego ją czytasz? Ja tę książkę czytałam wiele razy w podstawówce, ale nie zdecydowałabym się na głośne czytanie dzieciom. Mój 5-to klasista będzie czytał ją niedługo, bo to lektura. Ciekawa jestem co powie? Odpowiedz Link
anndelumester Re: Sienkiewicz 26.11.14, 12:28 Mój jak ma audiobooka przyswaja wszystko. I wszystko uważa za ciekawe. Oczami własnymi - no już nie bardzo. Musi być coś bardzo wciągającego. Odpowiedz Link
violik audiobook 'W pustyni i w puszczy' jest OK 26.11.14, 13:08 Podróżowaliśmy nad morze pewnego roku z audiobookiem 'W pustyni i w puszczy". Dzieci nie chciały na postoju wysiąść z auta, bo chciały słuchać. Ja też byłam zauroczona. Bardzo miło to wspominam. Odpowiedz Link
anndelumester Re: audiobook 'W pustyni i w puszczy' jest OK 26.11.14, 15:33 Ja nie jestem słuchowcem (jestem typ, któremu jednym uchem wpada, drugim wypada) więc nie jestem dobra w ocenie audiobooków. Do WPiPy mam sentyment, bo bardzo wcześnie przeczytałam sama i wtedy seria dzieł Sienkiewicza wydawała mi się szalenie elegancja (rysunki!). Odpowiedz Link
gopio1 Re: Sienkiewicz 26.11.14, 16:04 Mój syn czytał w wakacje W pustyni i w puszczy. Strasznie się męczył, więc załatwiłam mu audiobook. Ale okazało się, że to dla niego jeszcze gorsze, bo lektor czytał wolno, zaaa woooolno. Młody stwierdził, że jednak woli czytać sam, zaoszczędzi sobie przynajmniej parę godzin. Po skończeniu orzekł, że straszna nuda. Odpowiedz Link
sylwina76 Re: Sienkiewicz 27.11.14, 12:49 Mój piątoklasista niedawno "przerabiał" w szkole: podobało mu się. Właściwie nie musiał czytać, (ale chciał) bo audiobooka zna na pamięć. Dziwny chyba jest :) Odpowiedz Link