steffa 12.06.15, 00:20 Szukam zacnego wydania, jednocześnie niedrogiego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aggala Re: Pan Tadeusz 12.06.15, 11:01 Ja sobie cenię "Pana Tadeusza" z ilustracjami Andriollego. Tak na szybko znalazłam dwa dostępne wydania z tymi ilustracjami: droższe aros.pl/ksiazka/pan-tadeusz-czyli-ostatni-zajazd-na-litwie-4 i tańsze: www.wydawnictwomg.pl/pan-tadeusz/ (można kupić za ok. 27 zł: www.nieprzeczytane.pl/Pan-Tadeusz-wydanie-ilustrowane,product670639.html). Jest też wydanie z ilustracjami Szancera, ale nie widziałam na żywo: www.nieprzeczytane.pl/Pan-Tadeusz,product638651.html Odpowiedz Link
steffa Re: Pan Tadeusz 15.06.15, 23:49 Wypatrzyłam je właśnie w necie. Ciekawa jestem jakości wydania. Odpowiedz Link
muchomorek23 Re: Pan Tadeusz 16.06.15, 08:44 Okładka twarda, strony z rysunkami z papieru kredowego pozostałe na zwykłym papierze. Niestety kilka rysunków jakby źle wydrukowana, niektóre ok. Może to wynika z posiadanych oryginałów? Nie wiem ale niezbyt ładnie to wygląda. Odpowiedz Link
muchomorek23 Re: Pan Tadeusz 17.06.15, 17:53 Tak sobie teraz myślę, że może to ja mam jakiś felerny egzemplarz? Kupowałam przez internet i nie mam porównania z innymi. Odpowiedz Link
laemmchen79 Pan Tadeusz z ilustracjami J. Wilkonia 12.12.15, 20:26 Pan Tadeusz, wyd. MediaRodzina Dostępna od 14. grudnia PS. Trochę obawiam się ceny... Odpowiedz Link