s1korupka 10.09.05, 20:04 Co byście poleciły na prezent dla 4-letniej dziewczynki?Czytałam "listę przebojów dla 4-latków" i nie wiem czy kupić Pana kuleczkę, Julka i Julkę, czy jeszcze coś.Proszę o "pewniaka". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka_azj Re: prezent dla 4-latki 10.09.05, 21:20 Nie ma "pewniaków". Każda z moich trzech córek lubiła inne książki - nie było takiej, która by w jednakowym stopniu przypadła do gustu wszystkim. Co do prezentu... Ja bym raczej wybrała "Pana Kuleczkę" ze względu na atrakcyjniejszą formę (kolorowe ilustracje) - "Julki" nie są tak "wyględne" ;-))) Chociaż akurat ani Pan Kuleczka z współlokatorami ani Julki nie znalazły uznania u moich córek. Próbowałaś poradzić się rodziców dziewczynki - jakie ksiązki lubi i jakie ma ??? Odpowiedz Link
zuza_k Re: prezent dla 4-latki 11.09.05, 11:34 I "Pan Kuleczka" i "Julek i Julka" to ulubione książki mojej 4-latki. A poza tym "Dzieci z ulicy Awanturników", "Dzieci z Bullerbyn" A.Lindgren. Moja córeczka podpowiada mi, zebym wpisała też serię o Franklinie :) pozdrawiam, Zuza Odpowiedz Link
s1korupka Re: prezent dla 4-latki 11.09.05, 19:26 Dziękuję za podpowiedzi.Przeczytałam opowiadania o Panu Kuleczce w starych numerach "Dziecka" i chyba na niego się zdecyduję. Odpowiedz Link