gopio1 18.11.05, 07:22 Kiedys dlugo poszukiwalam. Wlasnie odkrylam, ze Siedmioróg wznowil wydanie! Nareszcie!!! www.badet.pl/go/_info/?id=27382 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alistar1 Re: Bajki Samograjki 18.11.05, 07:32 Jestem bardzo zainteresowana. Cena chyba też dość przystępna. Odpowiedz Link
abosa Re: Bajki Samograjki 18.11.05, 07:55 są i tu, trochę taniej: www.merlin.com.pl/frontend/search/1?q=bajki+samograjki&gdzieSzuk=fraza&oferta=O&dzial=1 Odpowiedz Link
amma71 Re: Bajki Samograjki 18.11.05, 08:53 Nie jestem za bardzo w temacie ale poniewaz jestem zaineteresowana bajkami na CD, możecie mi skrótowo objasnić, jaka jest różnica między książką Brzechwy a Bajkami Grajkami tymi z kiosku? Tych ostatnich mamy kilka, kupuje tez kolekcje Dziecka i zaatsanawiam sie czy kolejna podobna pozycja ma sens? Co jest wg Was najfajniejsze? Odpowiedz Link
joanna05 Re: Bajki Samograjki 18.11.05, 11:04 Żeby nie było, że inni mają taniej, już obniżyliśmy nieco cenę ;))) www.badet.pl/go/_info/?id=27382 A na poważnie: Książka Siedmiorogu, którą dokładnie obejrzałam, tym się różni od Bajek-Grajek, że zawiera pełen tekst każdego z czterech zamieszczonych na płycie słuchowisk, a nawet nuty paru piosenek. Słowa rozpisano z podziałem na role, więc dzieciaki mogą się świetnie bawić, odgrywając role postaci z ulubionych bajek. Pozycja jest przy tym znacznie solidniejsza (twarda oprawa) i ilustracje też wydają się znacznie ładniejsze, niż w niektórych BG (choć to kwestia gustu...). Już się ukazały kolejne książeczki Siedmiorogu + CD w tej serii, m.in. "Plastusiowy pamiętnik" (którego Bajki-Grajki jeszcze nie wydały, a planują w styczniu). Jak tylko książki wpadną w nasze ręce, zamieścimy pliki muzyczne z fragmentami do posłuchania na stronie. Odpowiedz Link
kolorko Re: Bajki Samograjki 20.11.05, 19:56 Ha, własnie nabyłam ( w sobotę, przy hali banacha, za całe 6 zł) wydanie Czytelnika z 1981 roku:) A słuchowiska mam na "dzieckowych" płytach ( kiedys byłam prenumeratorem i z róznych okazji dodawali po jednym słuchowisku + opowiesci Pana Kuleczki). Ale się pochawaliłam:) Odpowiedz Link
gopio1 Re: Bajki Samograjki 21.11.05, 10:14 My tez mamy to stare wydanie, ale niestety w oprawie klejonej i juz po kilku czytaniach kazda kartka fruwala oddzielnie. Poza tym chcialo mi sie czegos swiezego, w troche bardziej poreczniejszym formacie. Wiem, ze dla wielu ilustracje pana Piątka sa kiczowate i dyskwalifikuja ksiazke, ale musze sie wypowiedziec w imieniu mojego dziecka. Lubi te kolorowe postacie, to ze zawieraja mnostwo szczegolow, ze jest ich tak duzo, ze wylaza doslownie ze strony. Uwielbia odnajdywac te same postacie w roznych miejscach ksiazki - to wrecz stanowi nowa forme zabawy z lektura. Odpowiedz Link