Dodaj do ulubionych

Pascal - przesyłka gratis...

23.07.06, 12:07
...w merlinie. Na pewno warto "Polskę z dzieckiem".
Obserwuj wątek
    • i2h2 Re: Pascal - przesyłka gratis... 23.07.06, 12:11
      Ale nie wszystko, a tylko to, co mają na liście :-((( Nastawiłam się na jeden
      przewodnik: w Merlinie jest, na liście "bezpłatnych" go nie ma!!! Buuu!!!
      • abepe Re: Pascal - przesyłka gratis... 24.07.06, 14:21
        Kuba się uparł, żeby pójść z młodym w Tatry. Jakies dolinki, oczywiście, bo
        nawet butów nie mamy odpowiednich a nie będziemy się w adidaskach wygłupiać
        (gdzie te czasy, co się Rysy zdobywało:))Chciałam tatrzański przewodnik Pascala,
        bo pamiętałam, że z nim kiedyś łaziliśmy ale w końcu się zdecydowałam na
        (bardziej polecany) przewodnik Nyki wydawnictwa Trawers. No i znowu wracam do
        tematu przewodników:)))Już ze dwa wątki moje gdzieś tu krążą:))
        My używamy też "Polski na weekend" i tych z serii "Dookoła Polski" tudzież o
        zagranicy.
        • mamaigora1 Re: Pascal - przesyłka gratis... 24.07.06, 14:50
          a propos Tatr, my uzywamy własnie tego Pascala Tatry - może być...
          A najbardzie pomogły nam te rysowane mapki, co to mozna w każdym kiosku w
          Zakopanem dostać. a w ogóle to rewelacyjnie bylo w Tatrach ;-))))
          • abepe Re: Pascal - przesyłka gratis... 24.07.06, 15:03
            mamaigora1 napisała:

> a propos Tatr, my uzywamy własnie tego Pascala Tatry - może być...
            > A najbardzie pomogły nam te rysowane mapki, co to mozna w każdym kiosku w
            > Zakopanem dostać. a w ogóle to rewelacyjnie bylo w Tatrach ;-))))

My wyskoczymy chyba na jeden, dwa dni. Grześ nam, niestety z nosidła wyrasta a
            Igorek widzę, że jeszcze się mieści. Grzesiowi już ciasno i zapiąć go trudno.
            Cóż, prawie trzy latka na karczku :)) Ale dzielny z niego piechór, na szczęście:))
            • abepe Re: Pascal - przesyłka gratis... 24.07.06, 15:05
              abepe napisała:

Ale dzielny z niego piechór, na szczęście :))

Piechur, oczywiście:))))
            • mamaigora1 Re: Pascal - przesyłka gratis... 24.07.06, 20:08
              Wiem, że to nie to forum, ale czy mogłabys sie podzielic gdzie z Grzesiem
              chodzicie w tatry. My to raczej tak niewysoko. Z reszta z Igorem to bylismy po
              raz pierwszy, bylismy z znim w Kościeliskiej, Chochołowskiej, Strązyskiej i
              Dolinie Malej Łąki - tak wybieraliśmy, żeby Mały mógł sobie pobiegać i troszke
              poszaleć ;-)

Jedyny nasz 'wyczyn' to Iwaniacka Przełęcz - wyżej z nosiedłem troszke sie
              baliśmy chodzić, szczególnie, że małzonek nalezy do szybko wpadających w
              poslizg ;-))))
              • abepe Re: Pascal - przesyłka gratis... 25.07.06, 14:58
                mamaigora1 napisała:

> Wiem, że to nie to forum, ale czy mogłabys sie podzielic gdzie z Grzesiem
                > chodzicie w tatry. My to raczej tak niewysoko. Z reszta z Igorem to bylismy po
                > raz pierwszy, bylismy z znim w Kościeliskiej, Chochołowskiej, Strązyskiej i
                > Dolinie Malej Łąki - tak wybieraliśmy, żeby Mały mógł sobie pobiegać i troszke
                > poszaleć ;-)
                >
                > Jedyny nasz 'wyczyn' to Iwaniacka Przełęcz - wyżej z nosiedłem troszke sie
                > baliśmy chodzić, szczególnie, że małzonek nalezy do szybko wpadających w
                > poslizg ;-))))

O to samo miałam Cię pytać:))) My jeszcze z Grzesiem nie bylismy ani w Tatrach
                ani w innych górach, nie licząc okolicznych wzgórz (dość strome). Włóczyliśmy
                się z młodym w nosidle po naszych lasach albo na dłuższe wyprawy nadmorskie
                (mieszkamy 20km do otwartego morza). Szczerze mówiąc mamy na myśli tylko jakieś
                dolinki. Na łażenie z trzylatkiem po wyższych partiach jestesmy zbyt strachliwi.
                Byliśmy kiedyś na wakacjach w niższych partiach słowackich Tatr (tzw. Słowacki
                Raj) i tam są fajne trasy, na które wybralibyśmy się z dziećmi ale raczej w
                wieku 6-7 lat. Według "Polski z dzieckiem" - warto pójść Doliną Strążyską,
                Ścieżką nad Reglami, Doliną Kościeliska. Niewiele więc proponują, ale jak
                widziała mw wyskich partiach matki w klapkach z niemowlakami w nosidełkach na
                piersi,torobiło mi się słabo. Ale ja mam lek wysokości, hehe. Poczułam to w
                pełni na Orlej Perci:(((
                • verdana Re: Pascal - przesyłka gratis... 25.07.06, 15:07
                  raz z 5,5 , raz z 6-latka byłam na Giewoncie. Z 9-latkiem na Świnicy. Natomiast
                  w nosidełkach polecałabym tylko dolinki - naprawdę, dzieci w nosidełkach wyżej -
                  strach patrzeć. bardzo polecam Chochołowską - do połowy jedzie kolejka,
                  dzieciaki sie ucieszą. Koscieliska też fajna, byle nie iść do Wąwozu Kraków -
                  tam z nosidłami można przejść tylko do połowy drogi, potem trzeba zawrócić.
                  Najlepsza jest Strążyska - bo ocieniona.
                  Z nieco 'wyższych" bardzo polecam Psią Trawke i Gęsią Szyję.
                  • abepe Re: Pascal - przesyłka gratis... 25.07.06, 15:12
                    W ogóle to Tatry zdobywaliśmy ostatnio jakieś 10 lat temu.Już wtedy ruch był
                    okrutny a podobno się poważnie zwiększył. Też z tego powodu bym się z dzieckiem
                    bała wyżej. Nigdy nie wiadomo kto ci na głowę spadnie. A ludzie nie grzeszą rozwagą.
                  • abepe Re: Pascal - przesyłka gratis... 25.07.06, 15:14
                    Aha, Verdano- brawo dla dziewięciolatka za Świnicę. Ja na nią wlazłam w stanie
                    przytkania po zjedzonej na sucho bułce:))Koszmarnie to wspominam.
                    • mamaigora1 Re: Pascal - przesyłka gratis... 25.07.06, 19:24
                      My tez raczej z tych strachliwych - ale na przyszły rok tez chetnie bym sie
                      wybrała, nawet dolinki sa niezwykle urokliwe ;-))))

Powodzenia, ruch jest jak w ulu niestety.
                      A my pierwszy raz tez bylismy jakis juz czas temu - w 1997 ;-)))
                      • silije.amj Re: Pascal - przesyłka gratis... 08.08.06, 10:18
                        A czemu się tak na Tatry uparliście? My z dziećmi - w nosidełkach i bez -
                        przeszliśmy Beskid Śląski i Żywiecki (wielokrotnie), Bieszczady, Beskid Sądecki,
                        Gorce i Beskid Wyspowy. Te góry tez piękne i można chodzić z maluchami bez
                        ograniczeń.
                        • abepe Re: Pascal - przesyłka gratis... 08.08.06, 16:07
                          silije.amj napisała:

> A czemu się tak na Tatry uparliście? My z dziećmi - w nosidełkach i bez -
                          > przeszliśmy Beskid Śląski i Żywiecki (wielokrotnie), Bieszczady, Beskid Sądecki
                          > ,
                          > Gorce i Beskid Wyspowy. Te góry tez piękne i można chodzić z maluchami bez
                          > ograniczeń.

Mężowi tęskno w Tatry. Chociaż popatrzeć:) To będzie jedno-dwudniowy wypad z
                          Krakowa. Może w przyszłym roku zaplanujemy jakieś większe wędrówki.
                          W okolicach Bieszczadów tez będziemy, bo jedziemy do mojej rodziny do
                          Jarosławia. Ale na góry już nie będzie czasu. Trochę nam się wyjazd skrócił z
                          różnych względów niestety:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka