abepe 23.07.06, 12:07 ...w merlinie. Na pewno warto "Polskę z dzieckiem". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i2h2 Re: Pascal - przesyłka gratis... 23.07.06, 12:11 Ale nie wszystko, a tylko to, co mają na liście :-((( Nastawiłam się na jeden przewodnik: w Merlinie jest, na liście "bezpłatnych" go nie ma!!! Buuu!!! Odpowiedz Link
abepe Re: Pascal - przesyłka gratis... 24.07.06, 14:21 Kuba się uparł, żeby pójść z młodym w Tatry. Jakies dolinki, oczywiście, bo nawet butów nie mamy odpowiednich a nie będziemy się w adidaskach wygłupiać (gdzie te czasy, co się Rysy zdobywało:))Chciałam tatrzański przewodnik Pascala, bo pamiętałam, że z nim kiedyś łaziliśmy ale w końcu się zdecydowałam na (bardziej polecany) przewodnik Nyki wydawnictwa Trawers. No i znowu wracam do tematu przewodników:)))Już ze dwa wątki moje gdzieś tu krążą:)) My używamy też "Polski na weekend" i tych z serii "Dookoła Polski" tudzież o zagranicy. Odpowiedz Link
mamaigora1 Re: Pascal - przesyłka gratis... 24.07.06, 14:50 a propos Tatr, my uzywamy własnie tego Pascala Tatry - może być... A najbardzie pomogły nam te rysowane mapki, co to mozna w każdym kiosku w Zakopanem dostać. a w ogóle to rewelacyjnie bylo w Tatrach ;-)))) Odpowiedz Link
abepe Re: Pascal - przesyłka gratis... 24.07.06, 15:03 mamaigora1 napisała: > a propos Tatr, my uzywamy własnie tego Pascala Tatry - może być... > A najbardzie pomogły nam te rysowane mapki, co to mozna w każdym kiosku w > Zakopanem dostać. a w ogóle to rewelacyjnie bylo w Tatrach ;-)))) My wyskoczymy chyba na jeden, dwa dni. Grześ nam, niestety z nosidła wyrasta a Igorek widzę, że jeszcze się mieści. Grzesiowi już ciasno i zapiąć go trudno. Cóż, prawie trzy latka na karczku :)) Ale dzielny z niego piechór, na szczęście:)) Odpowiedz Link
abepe Re: Pascal - przesyłka gratis... 24.07.06, 15:05 abepe napisała: Ale dzielny z niego piechór, na szczęście :)) Piechur, oczywiście:)))) Odpowiedz Link
mamaigora1 Re: Pascal - przesyłka gratis... 24.07.06, 20:08 Wiem, że to nie to forum, ale czy mogłabys sie podzielic gdzie z Grzesiem chodzicie w tatry. My to raczej tak niewysoko. Z reszta z Igorem to bylismy po raz pierwszy, bylismy z znim w Kościeliskiej, Chochołowskiej, Strązyskiej i Dolinie Malej Łąki - tak wybieraliśmy, żeby Mały mógł sobie pobiegać i troszke poszaleć ;-) Jedyny nasz 'wyczyn' to Iwaniacka Przełęcz - wyżej z nosiedłem troszke sie baliśmy chodzić, szczególnie, że małzonek nalezy do szybko wpadających w poslizg ;-)))) Odpowiedz Link
abepe Re: Pascal - przesyłka gratis... 25.07.06, 14:58 mamaigora1 napisała: > Wiem, że to nie to forum, ale czy mogłabys sie podzielic gdzie z Grzesiem > chodzicie w tatry. My to raczej tak niewysoko. Z reszta z Igorem to bylismy po > raz pierwszy, bylismy z znim w Kościeliskiej, Chochołowskiej, Strązyskiej i > Dolinie Malej Łąki - tak wybieraliśmy, żeby Mały mógł sobie pobiegać i troszke > poszaleć ;-) > > Jedyny nasz 'wyczyn' to Iwaniacka Przełęcz - wyżej z nosiedłem troszke sie > baliśmy chodzić, szczególnie, że małzonek nalezy do szybko wpadających w > poslizg ;-)))) O to samo miałam Cię pytać:))) My jeszcze z Grzesiem nie bylismy ani w Tatrach ani w innych górach, nie licząc okolicznych wzgórz (dość strome). Włóczyliśmy się z młodym w nosidle po naszych lasach albo na dłuższe wyprawy nadmorskie (mieszkamy 20km do otwartego morza). Szczerze mówiąc mamy na myśli tylko jakieś dolinki. Na łażenie z trzylatkiem po wyższych partiach jestesmy zbyt strachliwi. Byliśmy kiedyś na wakacjach w niższych partiach słowackich Tatr (tzw. Słowacki Raj) i tam są fajne trasy, na które wybralibyśmy się z dziećmi ale raczej w wieku 6-7 lat. Według "Polski z dzieckiem" - warto pójść Doliną Strążyską, Ścieżką nad Reglami, Doliną Kościeliska. Niewiele więc proponują, ale jak widziała mw wyskich partiach matki w klapkach z niemowlakami w nosidełkach na piersi,torobiło mi się słabo. Ale ja mam lek wysokości, hehe. Poczułam to w pełni na Orlej Perci:((( Odpowiedz Link
verdana Re: Pascal - przesyłka gratis... 25.07.06, 15:07 raz z 5,5 , raz z 6-latka byłam na Giewoncie. Z 9-latkiem na Świnicy. Natomiast w nosidełkach polecałabym tylko dolinki - naprawdę, dzieci w nosidełkach wyżej - strach patrzeć. bardzo polecam Chochołowską - do połowy jedzie kolejka, dzieciaki sie ucieszą. Koscieliska też fajna, byle nie iść do Wąwozu Kraków - tam z nosidłami można przejść tylko do połowy drogi, potem trzeba zawrócić. Najlepsza jest Strążyska - bo ocieniona. Z nieco 'wyższych" bardzo polecam Psią Trawke i Gęsią Szyję. Odpowiedz Link
abepe Re: Pascal - przesyłka gratis... 25.07.06, 15:12 W ogóle to Tatry zdobywaliśmy ostatnio jakieś 10 lat temu.Już wtedy ruch był okrutny a podobno się poważnie zwiększył. Też z tego powodu bym się z dzieckiem bała wyżej. Nigdy nie wiadomo kto ci na głowę spadnie. A ludzie nie grzeszą rozwagą. Odpowiedz Link
abepe Re: Pascal - przesyłka gratis... 25.07.06, 15:14 Aha, Verdano- brawo dla dziewięciolatka za Świnicę. Ja na nią wlazłam w stanie przytkania po zjedzonej na sucho bułce:))Koszmarnie to wspominam. Odpowiedz Link
mamaigora1 Re: Pascal - przesyłka gratis... 25.07.06, 19:24 My tez raczej z tych strachliwych - ale na przyszły rok tez chetnie bym sie wybrała, nawet dolinki sa niezwykle urokliwe ;-)))) Powodzenia, ruch jest jak w ulu niestety. A my pierwszy raz tez bylismy jakis juz czas temu - w 1997 ;-))) Odpowiedz Link
silije.amj Re: Pascal - przesyłka gratis... 08.08.06, 10:18 A czemu się tak na Tatry uparliście? My z dziećmi - w nosidełkach i bez - przeszliśmy Beskid Śląski i Żywiecki (wielokrotnie), Bieszczady, Beskid Sądecki, Gorce i Beskid Wyspowy. Te góry tez piękne i można chodzić z maluchami bez ograniczeń. Odpowiedz Link
abepe Re: Pascal - przesyłka gratis... 08.08.06, 16:07 silije.amj napisała: > A czemu się tak na Tatry uparliście? My z dziećmi - w nosidełkach i bez - > przeszliśmy Beskid Śląski i Żywiecki (wielokrotnie), Bieszczady, Beskid Sądecki > , > Gorce i Beskid Wyspowy. Te góry tez piękne i można chodzić z maluchami bez > ograniczeń. Mężowi tęskno w Tatry. Chociaż popatrzeć:) To będzie jedno-dwudniowy wypad z Krakowa. Może w przyszłym roku zaplanujemy jakieś większe wędrówki. W okolicach Bieszczadów tez będziemy, bo jedziemy do mojej rodziny do Jarosławia. Ale na góry już nie będzie czasu. Trochę nam się wyjazd skrócił z różnych względów niestety:( Odpowiedz Link