Dodaj do ulubionych

Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :)

15.11.06, 01:04
Chciałam się z Wami podzielić naszą wielką radością - za kilka tygodni
otworzymy wreszcie stacjonarną wersję internetowej księgarni dziecięcej w
Warszawie. W małym, ale całym naszym domku z ogródkiem (a latem - placykiem
zabaw), z minikawiarenką dla rodziców i salą na spotkania literackie oraz
zabawy na poddaszu. W Wilanowie, w spokojnej okolicy. Serdecznie zapraszam do
nas, dokładniejszych namiarów nie chcę podawać na forum, bo to będzie
reklama. Na otwarcie serdecznie zapraszam wszystkich forumowiczów - na
hasło "forum Książki dziecięce, młodzieżowe" pyszna kawa gratis!
Planujemy fajną imprezę literacką na otwarcie z udziałem znanej pisarki dla
dzieci, będziemy o niej na pewno jeszcze pisać.
Już się nie mogę doczekać!
Obserwuj wątek
    • kolorko Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 15.11.06, 01:26
      Gratuluję:)) Odwiedzimy na pewno( tym bardziej, że Wilanów już od dłuższego
      czasu w naszych planach zalega:) ).
    • gopio1 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 15.11.06, 10:02
      Ale pysznie!
      W takim razie też się nie mogę doczekać.
      Gratuluję i życzę tłumów!
    • mama_kasia Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 15.11.06, 10:02
      Gratuluję i żałuję, że nie jestem z Warszawy :(
    • icala pięknie! 15.11.06, 20:19
      i jak cudnie, ze stacjonarnie! można sie spotkac, posiedzieć przy pysznej
      kawie.. nie mam właśnych dzieci, ale ksiegozbiór, z racji zajęcia, coraz
      większy, więc zapewne was odwiedzę i cos sobie wybiorę, przy okazji ogrzewajac
      się kawką.. :-)
      pozdrawiam!
      • joanna05 Re: pięknie! 15.11.06, 21:12
        Pani Iwono, zapraszam serdecznie! Panią powitamy u nas szczególnie ciepło -
        może uda nam się zmajstrować spotkanie poświęcone bohaterom zilustrowanych
        przez Panią książek, np. z warsztatami rysunkowymi dla dzieci? Czy pomyślałaby
        Pani o czymś takim?
        Mam nadzieję, że niebawem będziemy gościć u nas Panią Agnieszkę Frączek - już u
        nas bywała, więc pewnie i teraz da się zamówić na spotkanie autorskie.
        • icala Re: pięknie! 16.11.06, 08:45
          bardzo mi miło! bardzo chetnie!
          spotkania z dziećmi są niesamowitą frajdą! i do tego inspirującą bardzo!
        • afraczek Re: pięknie! 16.11.06, 08:46
          joanna05 napisała:

> Mam nadzieję, że niebawem będziemy gościć u nas Panią Agnieszkę Frączek - już u nas bywała, więc pewnie i teraz da się zamówić na spotkanie autorskie.

Jasne, że dam się namówić ;-) Z największą przyjemnością!
    • i2h2 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 15.11.06, 21:27
      A ja pytam, dlaczego nie we Włochach, tylko na drugim końcu Warszawy??!! Taką
      miałam nadzieję ... ;-)
      • joanna05 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 15.11.06, 21:35
        Bo tam znaleźliśmy uroczy, mały domek z miniogródkiem, cały dla nas :) A obok
        sąsiedztwo-marzenie dla księgarni dziecięcej: 3 szkoły, 2 przedszkola i
        bibilioteka dzielnicowa, wsztstko na spokojnej, ale dość popularnej osiedlowej
        uliczce.
        Też będę miała daleko do pracy, niestety, ale za to w jakich miłych
        okolicznościach będziemy mogli zaprosić warszawskich forumowiczy na kawę i do
        lektury!
        A tak BTW - Iwono, czy będziesz w sobotę na Pyzie w OKU? Ja się wybieram z
        moimi 2 łobuziakami.
        • i2h2 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 16.11.06, 13:29
          joanna05 napisała:
          > A tak BTW - Iwono, czy będziesz w sobotę na Pyzie w OKU? Ja się wybieram z
          > moimi 2 łobuziakami.
          Niestety :-) Sobotę mam już zaplanowaną tak szczelnie, że nawet pięciu minut
          nie wygospodaruję.
          Pozdrawiam
      • akorona Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 16.11.06, 16:27
        Iwonko, to przecież Włochy są na drugim końcu Warszawy ;-). A pomysł ze
        stacjonarną księgarnią super. Nareszcie będzie miejsce gdzie spokojnie da się
        powybierać lektury, a dzieciaki będą miały miejsce dla siebie.
        Agnieszka
        • joanna05 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 16.11.06, 19:29
          Bardzo dziękuję za miłe słowa - oczywiście, wszystkim chętnym podam adres
          mailem, wszelkie informacje o otwarciu (oficjalnym i tym mniej) pojawią się na
          naszej stronie.
          Mogę jeszcze zdradzić, że motywem przewodnim wnętrza będą klimaty
          średniowieczno-rycerskie (nie mogłam się oprzeć :).
    • patyk.od.zosi Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 16.11.06, 14:39
      Super :)

Daj znac, kiedy bedzie otwarcie.
      Albo na priva podaj adres.
      Na pewno przyjade z dzieciakami :)
      • uccello Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 16.11.06, 16:19
        jak przeczytałam Twój opis - joanno05 , poczułam niepokojące świerzbienie w
        okolicach portwela.
        Życzę wielu sympatyków i klientów z dużymi pieniędzmi i małą siłą woli.
        Powodzenia!
        • uccello Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 16.11.06, 16:26
          Oj, ale ze mnie ela-potfela.
          Życzenia nieortograficzne, lecz szczere. Trzymam kciuki!
          • ewamamaolka3 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 18.11.06, 14:04
            To ja poprosze o zdjecia. Pozdrawiam z chlodnego New Jersey
            • joanna05 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 19.11.06, 22:34
              Bardzo chętnie, gdy tylko skończymy się urządzać. Pozdrawiam serdecznie z wciąż
              ciepłej W-wy.
    • patyk.od.zosi Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 04.12.06, 23:07
      ruszyła?
      _______
      pozdr.,
      patyk
      • joanna05 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 05.12.06, 00:24
        Właśnie miałam pisać :) TAK, już działamy!
        Nie wszystko jeszcze dopięte na ostatni guzik (po nocach wieszamy lampy, wieże
        rycerskie na książki dopiero się robią itp.), ale jak najbardziej od dziś
        zapraszamy. Ekspres do kawy może odpalimy jutro, na razie można na
        kawiarnianych stolikach poukładać puzzle i porysować, no i rozsiąść się z
        lekturą :) Rozdajemy kupony rabatowe - 5% na wszystko, do końca roku (szczegóły
        promocji na miejscu).
        Planujemy na 14 grudnia przedświąteczne zajęcia plastyczne, z robieniem ozdób
        choinkowych i czytaniem gwiazdkowych opowieści. Wpadniecie?
        Zapraszam gorąco, dziś odnalazły nas klientki z dawnej siedziby - są naszymi
        sąsiadkami :)
        • jacobina Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 05.12.06, 10:35
          Z przyjemnością wpadniemy. Tylko nie wiemy gdzie :(.
          • nikkori Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 05.12.06, 10:51
            no wlasnie :(
          • nikkori Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 05.12.06, 16:38
            juz doszlam, gdzie :)
            jak sie wklepie w googla: dziecieca ksiegarnia stacjonarna, to wyskoczy takie
            ladne cos na litere B... :))))) pozdrawiam szpiegowsko
            • joanna05 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 05.12.06, 23:53
              Pozdrawiam forumową Matę Hari :) No przecież nie napiszę, na jakiej ulicy, bo
              mnie Iwonka zbanuje na amen o) A skąd piszę, można pewnie dojść i po forumowej
              wyszukiwarce.
              Dziękuję za wszystkie miłe słowa, nie macie pojęcia, ile dla nas znaczą!
              Powiem tyle - walczymy dzielnie. Zasypały nas książki z dzisiejszej dostawy, a
              tu drzwi się nie zamykają, bo - ku naszemu najszczerszemu zdumieniu - ciągle
              wchodzą różni mili ludzie i chcą od nas książek :)
              I choć zza ściany dobiegają jeszcze stuki i puki (trwa budowa kolejnych mebli),
              a salę zabaw zastawiają na razie kartonowe pudła po przeprowadzce, nie damy
              się! Jutro po południu (na 99%) odpalimy nasz czarodziejski ekspres - dla
              każdego klienta będzie kawa z pianką gratis.
              • i2h2 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 06.12.06, 13:15
                No czuję sie jak straszak jakiś czy "cóś" ;-)
                Ale mam jedną uwagę techniczną - dajcie wszędzie gdzie występuje adres
                księgarni również starą nazwę ulicy, bo np. na moim planie jeszcze jest
                niezmieniona.
                I do zobaczenia ;-)
                • nikkori Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 06.12.06, 19:33
                  dawna nazwa byla lepsiejsza...a poza tym moj maz kiedys pracowal na tej ulicy, a
                  moje starsze dziecko zdawalo w tej szkole FCE pare lat temu... stare smiecie,
                  jak jeszcze mieszkalam na sadybie
                • joanna05 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 07.12.06, 01:09
                  Słuszna uwaga, rzeczywiście miewamy kłopoty z tą zmienioną nazwą ulicy.
                  To czekamy, czekamy...
                  I dziękuję przy okazji Zosiowej patyczanej mamie za wizytę :)
          • patyk.od.zosi Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 06.12.06, 20:43
            ul. W. Rutkiewicz 17
            _______
            pozdr.,
            patyk
        • patyk.od.zosi Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 05.12.06, 12:52

no to jak mozna dzis

to bedziemy po poludniu :)
          _______
          pozdr.,
          patyk
          • patyk.od.zosi Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 05.12.06, 15:39

niestety dzis nie damy rade, ale w tym roku mozna sie nas spodziewac :)
            _______
            pozdr.,
            patyk
        • woda.lekko.gazowana Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 07.12.06, 14:36
          strasznie się cieszę! takie miejsce to moje niespełnione marzenie, ale kiedys
          sie spełni - poszukam w takim razie innych, niewyesploatowanych fragmentów
          warszawy :) /choć obawiam się, że jeśli wieść się rozniesie - wszyscy bądą
          ciągnąć do Wilanowa :)))/
          bardzo chętnie wpadniemy na zajęcia.. to czwartek? trzeba się jakoś
          zapisywać? :))
          • joanna05 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 07.12.06, 14:47
            Nie, nie, w czwartek to nie byłby dobry pomysł - zajęcia będą jednak w sobotę,
            16.12, o godz. 15. Wiemy już na pewno, że będzie lepienie i wycinanie ozdób
            choinkowych z masy, słuchanie przedświątecznych lektur, może krótki filmik
            (pracujemy właśnie scenariuszem :). Zapisywać się poniekąd trzeba, bo salka
            zabaw na poddaszu jest nieduża... Proszę o mailowe zgłoszenia do 14.12 do
            wieczora, z podaniem liczby i wieku planujących nas odwiedzić dzieci -
            badet@badet.pl. Serdecznie zapraszam!
            • woda.lekko.gazowana Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 08.12.06, 12:12
              wysłałam :) do Wilanowa co prawda ode mnie pewnie z 50 km, ale co tam, trzeba
              się ruszać ze wsi :))
    • zona_mi Joanno :) 05.12.06, 19:26
      Wprawdzie nie wiem kiedy to nastąpi, ale NA PEWNO wybiorę się do Warszawy i nie
      omieszkam wówczas zajrzeć do Twojej księgarni.
      Internetową, jak się okazało, już znam ;)
      Na pocztę zapraszam, nie gazetową.
      :)
    • woda.lekko.gazowana Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 17.12.06, 18:30
      ja dodam tylko, że przedświateczne zajecia plastyczne w "stacjonarnym miejscu"
      zachwyciły przytaszczoną przeze mnie czwórkę :)
      czytane Muminki może najmniej, za to część plastyczna - bardzo! :)
      a mnie zachwycił dół, latte, i wydałam jak zwykle więcej niż mnie stać :))
      • joanna05 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 17.12.06, 20:31
        Dziękuję za miłe odwiedziny, obiecuję, że imprez będzie u nas masa :)
        Uczymy się na błędach - następnym razem inaczej zorganizujemy czytanie. Teraz
        myślę np. o opowiadaniu baśni i różnych historii przez profesjonalnych
        Opowiadaczy.
        Zajęć plastycznych na pewno będzie wiele - mamy już wizję takich z origami na
        przykład, dla starszych dzieci.
        A ze spotkań z autorkami: rozmawiałam ostatnio z p. Marią Marjańską-Czernik,
        szefową polskiej IBBY i m.in. tłumaczką świetnej "Noga w nogę" (okazało się, że
        jesteśmy sąsiadkami - znaczy, mieszka w Wilanowie :))) i jest szansa, że zgodzi
        się przyjść do nas spotkać z Czytelnikami i podpisać dla nich kilka egzemplarzy
        tej i innych książek.
        Może - już w styczniu - uda się spotkanie z laureatką tegorocznej nagrody IBBY,
        p. Beatą Ostrowicką. Jeszcze w październiku planowaliśmy spotkanie z p. Renatą
        Piątkowską, po premierze "Opowiadań z piaskownicy". A to dopiero początek!
        Co do latte - wprawdzie zimy jakoś na razie nie dowieźli, ale i tak zapraszam
        na jego zimową wersję, z miodem i cynamonem, zaręczam, że pycha.
        Do zobaczenia!
        Joanna z Badeta
        • patyk.od.zosi Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 18.12.06, 14:11
          a czy mozna zapisac sie na stronie badeta na jakis newsletter, nie tyle informujacy o nowosciach
          wydawniczych, a o imprezach dla dzieci organizowanych w wilanowie?

tym razem przybede juz z portfelem :)
          _______
          pozdr.,
          patyk
          • joanna05 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 18.12.06, 14:24
            Pewnie można, sęk w tym że jeszcze nie ma takiego newslettera :) Ale będzie, bo
            to dobry pomysł.
            Z portfelem czy bez, zapraszamy nieustannie, pooglądać i pogadać zawsze miło...
            Czy dobrze pamiętam, że to na Was czekają książeczki o Bambi? Mamy taką z
            puzzlami i większą bez :)
            Pozdrawiam przedświątecznie!

Joanna
            • joanna05 Literackie ferie z Badetem 15.01.07, 14:28
              Zapraszam serdecznie na cykl zajęć literacko-plastycznych dla dzieci, które
              będą się u nas odbywać od 29.01 do 9.02, od pon. do pt., w godz. 14-16.
              W cyklu zajęć zaprezentujemy i utwory klasyczne, i te ukochane przez dzieci,
              ale i nowości ostatnich miesięcy. Będziemy razem czytać, słuchać, oglądać, a
              także lepić, wycinać, malować itd.
              Więcej na ten temat można znaleźć na naszej stronie. Mam nadzieję, że do
              zobaczenia!
              Joanna
    • aluka25 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 16.01.07, 15:04
      Marzę o pracy w takim miejscu. Nie planujecie otworzyć filii w Poznaniu? :)
      • joanna05 Re: Otwieramy dziecięcą księgarnię stacjonarną :) 17.01.07, 15:11
        Chciałabym, i w Krakowie też :)
        A na razie walczymy dzielnie w W-wie, zobaczymy, na jak długo sił nam starczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka