magdalik 14.03.07, 18:22 Moj 2,5-letni synek ostatnio zaczal wyobrazac sobie ze widzi potworki ale jak sam mowi 'dobre malutkie monsters'. Mozecie polecic jakas ksiazke o 'niestrasznych' potworach stosowna dla 2-latka?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna05 Re: o potworach ale lagodnie ;-) 14.03.07, 19:40 Z góry przepraszam za linkowanie do nas, ale nie mogę się powstrzymać, bo wydaje mi się, że mogę polecić idealną niestraszną książkę o potworach: www.badet.pl/go/_info/?id=33378 To właściwie broszurka, z naklejkami do budowania potworowych buziek - na dodatkowych arkuszach są różne oczy, paszcze, nosy. Dwulatki, które nas odwiedzają, są nią zachwycone. Odpowiedz Link
magdalik Re: o potworach ale lagodnie ;-) 14.03.07, 20:02 Propozycja swietna tylko ze akurat my mieszkamy w Anglii i ksiazeczki typu activity books o potworach mamy juz w naszej biblioteczce. Chodzilo mi o jakies opowiadania lub wierszyki koniecznie w jezyku polskim bo angielskich ksiazek mamy pod dostatkiem. Odpowiedz Link
joanna05 Re: o potworach ale lagodnie ;-) 14.03.07, 20:05 To może "Encyklopedia domowych potworów"? Ale to chyba dla ciut starszego dziecka. Z wierszyków - mój 3-latek kocha "Ducha" ze zbioru "Chichopotam" Agnieszki Frączek. Są jeszcze jego ulubione "Wilki w ścianach", ale wg mnie - bardzo straszne. Jeszcze "Kazio i nocny potwór" i "Flusi skarpetkowy potwór" mi przychodzą na myśl. Odpowiedz Link
joanna05 Re: o potworach ale lagodnie ;-) 14.03.07, 20:07 Z Amberków jeszcze warto zajrzeć do "Niutusia" i "Piotruś boi się duchów" - obie b. lubi mój młodszak, a są o oswajaniu nocnych strachów właśnie. Odpowiedz Link
abepe Re: o potworach ale lagodnie ;-) 15.03.07, 12:11 "Włochaty potwór" - przerabialiśmy go intensywnie rok temu:)) Odpowiedz Link