bea-sjf 27.02.08, 09:42 Wśród zapowiedzi , uwaga !!! Rekiny!!!! www.egmont.pl/pl/ksiazki/zapowiedzi/art169.html Brawo !!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatica :-D 27.02.08, 09:51 Właśnie widziałam... mam tylko nadzieję, że to zapowiedź kolejnych tytułów z tej serii, oby! Odpowiedz Link
lunatica A! I coś dla tych, którzy 27.02.08, 09:52 mają ochotę zrobić coś własnymi łapkami (jest też rekin :-)) robertsabuda.com/popmakesimple.asp Odpowiedz Link
abepe Re: A! I coś dla tych, którzy 27.02.08, 11:21 Dzięki Bea!!! Ciekawa jestem ceny i mam nadzieje na Alicję, po Ozie naszła mnie ochota na więcej:) Aha, troszkę nam się w Ozie zepsuła trąba powietrzna. Kto ma Oza? Muszę naprawić i w odpowiednim miejscu patyczek zaczepić. Dzięki Lunatica - czuję, ze na Wielkanoc zrobię dzieciakom po zajączku a na roczek dla K tort!!! Odpowiedz Link
alistar1 Re: A! I coś dla tych, którzy 27.02.08, 11:29 AAA, jakie ładne:-DD Ja chcę takiego zajączka. Odpowiedz Link
steffa Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 30.03.08, 00:55 O. A teraz pod tym linkiem jest Kubuś Puchatek! ;-) Ciekawa jestem jaka będzie cena Sabudy. Odpowiedz Link
katrio_na Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 30.03.08, 09:19 Rekiny sa tutaj: www.egmont.pl/pl/ksiazki/zapowiedzi/art181.html Nie chce sklamac ale gdzies widzialam w granicach 40-50zl. Chyba nie zmyslam ;) Odpowiedz Link
abepe Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 30.03.08, 13:30 Sądząc po uwadze, jaką G. darzy Encyklopedię mórz i oceanów "Rekiny" byłyby pożądane:)) Odpowiedz Link
katrio_na Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 30.03.08, 14:17 Abepe napisz cos wiecej o tej Encyklopedii Laroussowej bo w koncu Morz i Oceanow nie wzielam. Czy calosc jest w stylu stron zamieszczonych w podgladzie internetowym? Jak ja oceniasz bo Grzes widze, ze pozytywnie :) ? Odpowiedz Link
abepe Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 30.03.08, 15:52 Katrio_na - daj mi trochę czasu to Ci poskanuję (przeprowadzka w toku, więc trudno mi się zorganizować, tzn. podłączyć do skanera, ale powiem Ci, że książki G już wyjechały a ta encyklopedia jest jedną z 10 książek, które musiały jeszcze zostać:) Odpowiedz Link
abepe Katrio_na:) 25.04.08, 23:16 Byliśmy dziś w Akwarium Morskim i G. bardzo fajnie wykorzystywał wiedzę z "Encyklopedii Mórz i Oceanów" (nasze wcześniejsze wizyty były mniej "naukowe" a bardziej dla pogapienia sie na rybki). Przy okazki przypomniałam sobie, że obiecałam Ci skany. Po weekendzie, ok? Odpowiedz Link
i2h2 Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 02.04.08, 15:15 Też mam nadzieję na więcej - z polskimi cenami. Widziałam kilka różnych książek Sabudy w księgarni dziecięcej w Bolonii, ale ceny ostudziły mój zapał kolekcjonerski (zaczynały się od 36 euro...) Odpowiedz Link
katrio_na Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 25.04.08, 22:55 www.badet.pl/go/_info/?id=36180&idc= Okropna cena. Nie, zdecydowanie nie Polska. Odpowiedz Link
abepe Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 25.04.08, 23:10 Chciałam to wrzucić do empikowego koszyka z 25%rabatem, ale nie było w ofercie (szkoda, od kilku wieczorów muszę czytać na dobranoc "Encyklopedię mórz i oceanow", "Rekiny" byłyby miłą odskocznią:) Odpowiedz Link
steffa Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 28.04.08, 17:41 Naprawdę bardziej opłaca się kupić w US of A. ;) www.amazon.com/Encyclopedia-Prehistorica-Sharks-Other-Monsters/dp/076362229X/ref=pd_bbs_sr_10? ie=UTF8&s=books&qid=1209397210&sr=8-10 Odpowiedz Link
katrio_na Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 29.04.08, 07:51 A mi oczy wyszly na wierzch po przejrzeniu calej kolekcji: www.amazon.com/Encyclopedia-Prehistorica-Dinosaurs-Definitive-Pop-Up/dp/0763622281/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1209447926&sr=1-2 www.amazon.com/Encyclopedia-Prehistorica-Mega-Beasts/dp/0763622303/ref=sr_1_8?ie=UTF8&s=books&qid=1209447926&sr=1-8 O to sie oplaca najbardziej: www.amazon.com/Encyclopedia-Prehistorica-Complete-Collection/dp/0763637203/ref=sr_1_25? ie=UTF8&s=books&qid=1209448067&sr=1-25 Chociaz nie, bzdura, oplaca sie kupowac pojedynczo. Odpowiedz Link
steffa Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 02.05.08, 00:42 Dinozaury kupiłam kiedyś za 6 dolarów. ;) Odpowiedz Link
i2h2 Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 09.05.08, 14:53 Do "Rekinów" dołączyły "Dinozaury" - ja nie wiem, co Aneta na to... Odpowiedz Link
abepe Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 09.05.08, 22:53 A ja na to tak - podejrzewam, że poziom zaawansowania dinozaurowego Grzesia pozwala mi na zignorowanie sabudowych Dinozaurów, na obrazkach same banały:)) Odpowiedz Link
i2h2 Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 10.05.08, 12:39 No tak, on to mógłby spokojnie jako redaktor merytoryczny w przypisach wystąpić :-) Odpowiedz Link
abepe Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 12.05.08, 19:19 Właśnie zerknęłam na brombowe zapowiedzi. Jeśli w "Rekinach" dali plezjozaura, to będę musiała kupić. Morskie gady strasznie są pomijane w publikacjach na temat dinozaurów i reszty gadów prehistorycznych. Polujemy więc na nie. Czy w "Dinozaurach" są jakieś gady morskie? Odpowiedz Link
abepe Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 23.05.08, 23:54 Obejrzałam dziś w empiku "Rekiny". Były też "Dinozaury", ale zafoliowane. Cóż, po pierwsze: papier dali szorstki, więc moim zdaniem będą się źle obrazki otwierać i rozkładać, co grozi szybkim zniszczeniem. Po drugie : informacji dość mało, a jakoś same papierowe zwierzaki mi nie wystarczają. Papierowe zwierzaki mogę sobie kupić z serii Wycinanki Publikatu:) Cóż, Sabudowy Oz ma zupełnie inny klimat, wart jest swojej ceny a te zoologiczne chyba jednak nie. Odpowiedz Link
i2h2 Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 24.05.08, 20:22 Młodsza w empiku małpiego rozumu dostała ;-) Była okazja obejrzeć jedno i drugie, potem jeszcze doprawiła "Płazami" wydanymi przez Muzę z żabim wnętrzem w środku (z muchą na języku!). Oprócz nas oglądała jeszcze pani z córką w wieku mojego Starszego i też obie były zachwycone. Tylko ta cena... Informacji jest ilość wystarczająca - dla normalnego dziecka, a nie dinozaurzego naukowca, jak Twój G. ;-) Jeśli kupię, to wezmę na wakacje, żeby tym razem uwiecznić sytuację odwrotną: on jej tłumaczy ;-P Będę pytać Egmont, czy np. taką "Alicję..." też planują wydać. Może zdradzą plany choć troszkę. Odpowiedz Link
abepe Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 24.05.08, 21:25 To musicie zajrzec do nas na "Oza", może uda mi się tornado naprawić do tej pory! Odpowiedz Link
i2h2 Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 24.05.08, 21:42 Ekstra - mam coś na handel wymienny zaglądania. Wy musicie do nas zajrzeć na nowy album o secesji, który sobie kupiłam. Dostępny jest tylko w muzeum w Płocku... Odpowiedz Link
abepe Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 24.05.08, 21:55 Cheche, jak mielibyśmy zajrzeć do Was to i do Płocka byśmy dojechali. A Ty się, kochana, wstydź, że w tym Płocku o mnie nie pomyślałaś! Odpowiedz Link
i2h2 Re: R.Sabuda w Polsce - Egmont 24.05.08, 22:00 Pomyślałam, a jakże :-) Pomyślałam, że następnym razem zwiedzimy wspólnie te secesyjne, pięknie zrekontruowane wnętrza ;-P Odpowiedz Link
pa_yo Gady morskie :) 25.05.08, 19:24 są w Dinozaurach z ŚK nie jakos duzo, ale są, jak chcesz moge spisac dokładnie ile i co :) Odpowiedz Link
abepe Re: Gady morskie :) 26.05.08, 09:39 Dziękuję za informację. Może jednak zajrzę do nich w księgarni. Ale to już po Dniu Dziecka. Odpowiedz Link